Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Ανοίγω λοιπόν ένα ακόμη θέμα για να ζητήσω την βοήθεια σας για την επιλογή ενός προβολέα.

Είμαι νέος στον χώρο και θα είναι ο πρώτος μου προβολέας.

Οι απαιτήσεις δεν είναι υψηλές.Για καμιά ταινία και ποδόσφαιρο.Τόσο στο σαλόνι όσο και στην αυλή το καλοκαίρι.

Το budget θα ήθελα να είναι γύρω στα 1000-1200 ευρώ.

Σκοπεύω να πάρω και μία οθόνη κοντά στα 100-200€

Επίσης δεν μπορώ να διαλέξω και ανάμεσα σε dlp η 3lcd.

Προσπάθησα με κάτι video στο youtube αλλά πάλι δεν έβγαλα άκρη.

Ουσιαστικά ψάχνω το value for money και με ενδιαφέρει ο προβολέας να παίζει με αξιοπρέπεια για τα επόμενα χρόνια.

Χαζεύοντας στο skroutz κατέληξα στους 2 παρακάτω

https://www.skroutz.gr/s/12906364/Epson-EH-TW5650.html

https://www.skroutz.gr/s/14223661/Optoma-UHD40.html

Φυσικά και οποιαδήποτε άλλη πρόταση είναι δεκτή και συζητήσιμη.

Προσέχοντας λίγο τα χαρακτηριστικά των παραπάνω προβολέων να σημειώσω ότι θα ήθελα ο προβολέας μου να παίζει ταινίες από usb και να έχει και wi fi.Επίσης,χωρίς να είναι απαραίτητο αν και δεν θα με χαλούσε θα ήθελα bluetooth για να συνδέονται κάποια ηχεία που έχω.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Επεξ/σία από ozric
Δημοσ.

Ναι και οι δυο ειναι σουπερ, αν και διαφημίζεται ποιο πολύ ο uhd40 σαν προτεινόμενος από οσο έχω ψάξει.

Επίσης, αν δε θες 4Κ μπορεις να πας και σε 1080p στα μισά χρήματα, οκ δε θα εχεις τοσο sharp εικονα αλλα για 500ε κανεις τη δουλεία σου ανετα.. (γιατί η διαφορα είναι στο sharpness, δεν υπάρχει το ζήτημα πιξελιάσματος οπως στις οθονες) 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ίσως να έχεις αγοράσει ήδη τον προβολέα, αλλά απαντώ μπας και περιμένεις την black friday!

Εγώ έχω τον Epson 5650 και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Οι απαιτήσεις μου βέβαια είναι μικρές (π.χ. δεν βλέπω 4Κ) και ούτε έχω πάρει οθόνη (προβάλω σε λευκό τοίχο) και γενικά σου απαντώ ως εντελώς ερασιτέχνης!

Για τον συγκεκριμένο έχε υπόψη σου τα εξής:

1. αν δεν είσαι σε eco mode, κάνει λίγο παραπάνω θόρυβο ο ανεμηστήρας του. Για εμένα βέβαια, η διαφορά στην εικόνα του eco mode με το κανονικό είναι πολύ μικρή, οπότε το έχω πάντα εκεί

2. ακόμη και με φώτα στο χώρο, βλέπεις μια χαρά

3. δεν έχει δυνατότητα bluetooth. Βέβαια, τον ήχο μπορείς να τον στέλνεις με Bluetooth από την πηγή που θα παίζει το video. Προσοχή: όταν παίζω μέσω raspberry pie και ήχο στο bluetooth ηχείο, υπάρχει ενοχλητικό latency. Όταν συνδέω laptop, ό ήχος με bluetooth είναι ΟΚ.

4. έχει δυνατότητα ασύρματης μετάδοσης (π.χ. από το κινητό σου ή από ένα λαπτοπ), όμως δεν είναι για πολλά πολλά... και εκεί υπάρχει latency. Αν σκοπεύεις να βλέπεις ταινίες σε υψηλή ανάλυση, δε νομίζω να μείνεις πολύ ευχαριστημένος. Αυτή η λειτουργία νομίζω είναι χρήσιμη για καμιά παρουσίαση ή άντε για κάνα βίντεο χαβαλέ

5. δεν παίζει βίντεο από usb

Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι ο χώρος σου, το που θα τοποθετήσεις τον προβολέα (σε τι απόσταση/ύψος θα σου δώσει το επιθυμητο μέγεθος οθόνης κλπ) και τι δυνατότητες έχει ο κάθε προβολέας (zoom, throw ratio κλπ)

Ο Epson πάντως, για τα χρήματά του είναι πολύ καλός (το λένε αρκετοί), αλλά πάντα εξαρτάται το τι ιδιαίτερες απαιτήσεις μπορεί να έχεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...