Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θεωρείτε μια καλη κινηση για καποιον που εχει πτυχιο- μεταπτυχιακο  να βγαλει και διπλωμα λεωφορειου ωστε να εχει μια ευκολοτερη πιθανοτητα για δουλεια? το κοστος ειναι σχετικα λιγο (850 Ευρω) και αποσβεση γινεται ευκολα. Εχω μονο ερασιτεχνικο διπλωμα, και μου αρεσει η οδηγηση.. θελω να ακουσω γνωμες για αυτο και αν συμφωνειτε ή οχι μιας και εχει και τα αρνητικα του ως επιλογη πχ ανανεωση καθε 5 χρονια + εξτρα κοστη, παραβολα κλπ κλπ.

Όποια γνωμη ευπροσδεκτη!

Ευχαριστω

Δημοσ.

Γενικά οδηγούς πάντα ψάχνουν. Τα επαγγελματικά διπλώματα, ειδικά για φορτηγά και επικίνδυνα φορτία, αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί θα βρει σίγουρα δουλειά και θα αποσβέσει τα λεφτά που θα δώσει. Ειδικά εξωτερικό ψάχνουν οδηγούς σαν λυσσασμένοι σε κάτι Γερμανοολλανδίες και Βρετανία. 

Δημοσ.

οχι για ελλαδα σκεφτομαι παιδια, σε τουριστικο νησι οπου μενω κιολας

απλα δεν ξερω αν ειναι καλη επιλογη για καποιον "μορφωμενο" , συζητουσα με κατι φιλους και μου λενε "μα αφου εχεις πτυχιο " τι να το κανεις το διπλωμα κλπ

και μου βαλανε λιγο ψυλλους στα αφτια γιαυτο ρωταω και γνωμες ....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Fausto Coppi είπε

απλα δεν ξερω αν ειναι καλη επιλογη για καποιον "μορφωμενο" , συζητουσα με κατι φιλους και μου λενε "μα αφου εχεις πτυχιο " τι να το κανεις το διπλωμα κλπ

Αφου μένεις σε τουριστικό νησί μπορείς να το αξιοποιήσεις με ένα επαγγελματικό δίπλωμα και να αγοράσεις πχ βανάκι για να κάνεις μετακινήσεις κτλ σε τουρίστες (ανάλογα τι ισχύει με άδειες κτλ γιατί δεν ξέρω τι παίζει με αυτή την αγορά). Γενικά είναι καλό να υπάρχουν εναλλακτικές, ασε που μπορείς να συνδιάσεις και τις σπουδές σου δουλεύοντας παράλληλα σε κάτι αντίστοιχο. 

Επεξ/σία από Otter
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Fausto Coppi είπε

Για να ρωτάς πάει να πει ότι δεν έχεις δουλειά.Ασε το τι λένε οι άλλοι γιατι αυτοί είναι έξω απο τον χορό.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Otter είπε

Αφου μένεις σε τουριστικό νησί μπορείς να το αξιοποιήσεις με ένα επαγγελματικό δίπλωμα και να αγοράσεις πχ βανάκι για να κάνεις μετακινήσεις κτλ σε τουρίστες (ανάλογα τι ισχύει με άδειες κτλ γιατί δεν ξέρω τι παίζει με αυτή την αγορά). Γενικά είναι καλό να υπάρχουν εναλλακτικές, ασε που μπορείς να συνδιάσεις και τις σπουδές σου δουλεύοντας παράλληλα σε κάτι αντίστοιχο. 

ετσι το σκεφτομαι κι εγω η αληθεια ειναι

10 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Για να ρωτάς πάει να πει ότι δεν έχεις δουλειά.Ασε το τι λένε οι άλλοι γιατι αυτοί είναι έξω απο τον χορό.

δουλεια βρισκεις, μολις τελειωσα την δουλεια απο σεζον στο νησι...

βεβαια αυτο που με προβληματιζει ειναι κατα ποσο θα σε εμπιστευτει καποιος με λεωφορειο όντας "νεος" οδηγος και "απειρος"

Δημοσ.

Βγάλε το και μην το σκέφτεσαι. Αφού μένεις σε νησί και ως γνωστό τα νησιά ζούνε από τον τουρισμό, τότε καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Το πτυχίο σου σε τι τομέα είναι; Έχεις ελπίδες να βρεις κάτι πάνω στο πτυχίο σου; Έχοντας ένα δεύτερο επάγγελμα (οδηγός) σου φεύγει και ένα άγχος αφού ξέρεις πως ότι και να γίνει δεν θα πεινάσεις. Και εγώ τελείωσα σχολή, αλλά σαν φοιτητής δούλεψα παράλληλα σε ΚΤΕΛ, οπότε πάντα είχα την σιγουριά πως και στραβά να πάει το επάγγελμά μου, δουλειά θα έβρισκα. Τώρα για το θέμα εμπιστοσύνης, καλό είναι να μάθεις λίγο την δουλειά απο έναν παλαιότερο πρωτού αναλάβεις μόνος, αν και απο ότι έχω καταλάβει στα νησιά βάζουν όποιον βρούνε, δεν έχουν την πολυτέλεια να διαλέξουν λόγω ζήτησης.

Δημοσ.

Παλια ισχυε αν δε κανω λαθος ο νεος οδηγος μεχρι καποια χιλιομετρα 50ή 80 να μπορει να ταξιδεψει τωρα οπως ειπες το κυριοτερο ειναι να βρεις καποιον να σε εμπιστευθει στο οχημα του αλλιως αν δεν το κρατησεις επαγγελματικα δεν συμφερει και εγω ειχα τριτης κατηγοριας και το εβαλα σε αδρανεια στο υπουργειο για να γλυτωσω τις επανεξετασεις

Δημοσ.

Εφόσον το σκέφτεσαι έτσι ορμάς κανονικότατα. Στο κάτω κάτω της γραφής αν δεν πετύχει έχεις πάντα την δυνατότητα να φύγεις για Γερμανία, Ολλανδία και Αγγλία και να βγάλεις τα απίστευτα φράγκα. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Fausto Coppi είπε

βεβαια αυτο που με προβληματιζει ειναι κατα ποσο θα σε εμπιστευτει καποιος με λεωφορειο όντας "νεος" οδηγος και "απειρος"

Ξεκινά σε τίποτα Mini Bus που είναι πιο εύκολα και πας μετά στα μεγάλα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Fausto Coppi είπε

Ολοι καποτε νεοι και απειροι ηταν χωρις εισαγωγικα.. μπορεις να ζητησεις να πας με καποιον πιο παλιο δρομολογια να σε βοηθησει στην αρχη.. θεληση να υπαρχει.

Δεν ειναι κακο να εισαι νεος που μαθαινει αλλα νεος που την ειδε παλιος χωρις να ξερει τιποτα.

Επειδη βλεπω συχνα ασχετους που δεν φερονται επαγγελματικα  βγαζουν ενα επαγγελματικο  καβαλανε οχημα που μεταφερει  πολλα ατομα και οδηγανε οπως να ναι... το τιμονι θελει επαγγελματιες ... επαγγελματιας δεν ειναι μονο ο εμπειρος με πολλα χιλομετρα στην πλατη του αλλα και ο νεος που  σεβεται μαθαινει ρωταει  εχει θεληση να μαθει. 

Δημοσ.

Αν μένεις σε τουριστικό νησί, μπορείς και με το τωρινό σου δίπλωμα να οδηγήσεις μέχρι 9θέσιο βανάκι. Τοπικά τουριστικά γραφεία σίγουρα θα ψάχνουν οδηγούς. Αν ξέρεις και αγγλικά καλά, θα βρεις εύκολα δουλειά (μεγάλο πράγμα να μην χρειάζεσαι ξεναγό μαζί σου, αν χρειαστεί θα είναι τοπικά για αρχαιολογικός χώρους και μουσεία). Απλά χρειάζεται κάποιες εξετάσεις ιατρικές κλπ, αλλά τίποτα το πολύπλοκο.

Αν τώρα δεις ότι πάει καλά, πάρε διπλανά για μεγαλύτερη κατηγορία για minibus πρώτα (εκεί αν ξέρεις αγγλικά καλά έχεις μεγάλο πλεονέκτημα) και στο τέλος το κοιτάς για μεγαλύτερο.

Δημοσ.

Το μεταπτυχιακό σου σε τι είναι? Γιατί δε μπορείς να δουλέψεις πάνω σε αυτό?

Δημοσ.
Στις 6/11/2019 στις 2:45 ΜΜ, Fausto Coppi είπε

Θεωρείτε μια καλη κινηση για καποιον που εχει πτυχιο- μεταπτυχιακο  να βγαλει και διπλωμα λεωφορειου ωστε να εχει μια ευκολοτερη πιθανοτητα για δουλεια? το κοστος ειναι σχετικα λιγο (850 Ευρω) και αποσβεση γινεται ευκολα. Εχω μονο ερασιτεχνικο διπλωμα, και μου αρεσει η οδηγηση.. θελω να ακουσω γνωμες για αυτο και αν συμφωνειτε ή οχι μιας και εχει και τα αρνητικα του ως επιλογη πχ ανανεωση καθε 5 χρονια + εξτρα κοστη, παραβολα κλπ κλπ.

Όποια γνωμη ευπροσδεκτη!

Ευχαριστω

Βγάλε δίπλωμα asap. Παίζει να κερδίσεις πιο πολλά χρήματα σαν οδηγός λεωφορείου παρά σαν απόφοιτος τριτοβάθμιας με μεταπτυχιακό...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...