Tzimmys Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Long story short, ο συνεργάτης που πληρώσαμε για να μιας φτιάξει το εταιρικό site, μετά από την παρατήρησή μας ότι δεν είναι πολύ γρήγορο -όσο παρόμοια του χώρου- μας διαβεβαίωσε ότι το site θα γίνεται πιο γρήγορο όσο δουλεύει και όσο περισσότερος κόσμος το χρησιμοποιεί... Επειδή οι γνώσεις μου δεν φτάνουν εκεί αλλά η λογική μου, υπαγορεύει το αντίθετο, μπορεί κάποιος υπεύθυνα να μου πει το τι τελικά ισχύει? Ευχαριστώ πολύ. Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2019 από Tzimmys
slk200gr Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) μπουρδες καλαβρεζικες σου λεει οσος περισσοτερος κοσμος θα μπαινει αντιθετα πιο αργο θα γινεται Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2019 από slk200gr 5
CyberCr33p Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Η μόνη περίπτωση για να ισχύει αυτό είναι να έχει ενεργό κάποιο plugin για cache, oπότε όταν μπει 2ος επισκέπτης στην συγκεκριμένη σελίδα να του φορτώσει πιο γρήγορα. Eάν φορτώνει αργά η σελίδα συνήθως οφείλεται σε έναν ή συνδιασμό των παρακάτω: 1) Ο server που γίνεται το hosting είναι υπερφορτωμένος 2) Είσαι σε πακέτο hosting που δεν καλύπτει τις ανάγκες της σελίδας (για παράδειγμα εάν έχεις e-shop με πολλά προϊόντα ή επισκεψιμότητα τότε ενδεχομένως να μην σε καλύπτει λύση shared hosting) 3) Έχει γίνει χρήση "βαριών" plugins ή δεν έχουν ρυθμιστεί σωστά (π.χ. κάποια μπορεί να έχουν και δικιά τους cache για να δουλεύουν πιο γρήγορα) 4) Τραβάει δεδομένα από εξωτερικές ιστοσελίδες που αυτές αργούν ή δεν φορτώνουν καθόλου, οπότε θα αργεί και η δικιά σου σελίδα. 6
Tzimmys Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Τέλεια, καλά πάμε... 32 λεπτά πριν, CyberCr33p είπε Η μόνη περίπτωση για να ισχύει αυτό είναι να έχει ενεργό κάποιο plugin για cache, oπότε όταν μπει 2ος επισκέπτης στην συγκεκριμένη σελίδα να του φορτώσει πιο γρήγορα. Αυτό πώς μπορώ να το δω/ ξέρω?
CyberCr33p Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Στείλε μου την σελίδα σου με PM για να το κοιτάξω.
lionheart82 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Με όλα αυτα είμαι και εγω περίεργος να μαθω τι και πως... Ένα gtmetrix θα δειξει αρκετα σε 1η φάση πάντως. 1
lion2486 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Αρκετές φορές σε σελίδες που η επισκεψιμότητα είναι μηδενική αυτό είναι λογικό. Το CMS ξεκινάει να φτιάξει την cache και ξεκινάνε και τα scheduled jobs όταν γίνει η πρώτη επίσκεψη. Δοκίμασε μετά από ένα full page load, hard refresh (η σε private browsing) και δες τους χρόνους απόκρισης μετά την πρώτη επίσκεψη. Επίσης θα μπορούσες να δεις το μέγεθος των αρχείων/εικόνων μήπως χρειάζεται πολύς χρόνος για την μεταφορά τους. 2
StigmaX Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Εγώ ήθελα να ρωτήσω, που είναι hosted το site και τι πληρώνετε για σέρβερ. Γιατί αν πχ πληρώνεις 3€ το μήνα, και ο ανταγωνισμός 30, προφανώς και η απόδοση δεν θα είναι ίδια.
lion2486 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 27 minutes ago, StigmaX said: Εγώ ήθελα να ρωτήσω, που είναι hosted το site και τι πληρώνετε για σέρβερ. Γιατί αν πχ πληρώνεις 3€ το μήνα, και ο ανταγωνισμός 30, προφανώς και η απόδοση δεν θα είναι ίδια. και επιπλέον με αυτό τι υπηρεσίες συμφώνησαν να παρέχει ο κατασκευαστής. Αν στην συμφωνία ήταν ένα cms με εισαγωγή περιεχομένου ή/και επιπλέον υπηρεσίες για βελτιστοποιήσεις, seo και λοιπά.
Tzimmys Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, lionheart82 είπε Με όλα αυτα είμαι και εγω περίεργος να μαθω τι και πως... Ένα gtmetrix θα δειξει αρκετα σε 1η φάση πάντως. Το έτρεξα, επισυνάπτω τα αποτελέσματα... 3 ώρες πριν, lion2486 είπε Αρκετές φορές σε σελίδες που η επισκεψιμότητα είναι μηδενική αυτό είναι λογικό. Το CMS ξεκινάει να φτιάξει την cache και ξεκινάνε και τα scheduled jobs όταν γίνει η πρώτη επίσκεψη. Δοκίμασε μετά από ένα full page load, hard refresh (η σε private browsing) και δες τους χρόνους απόκρισης μετά την πρώτη επίσκεψη. Επίσης θα μπορούσες να δεις το μέγεθος των αρχείων/εικόνων μήπως χρειάζεται πολύς χρόνος για την μεταφορά τους. Το έκανα, νομίζω πως δεν αλλάζει κάτι. Επίσης δεν είναι πραγματικά 0 οι ρήστες, γιατί μπάινουμε κάποιοι από την εταιρία για να το δοκιμάσουμε... Επίσης, τώρα είδα την προσφορά και μπορώ να απαντήσω σε κάποια πράγματα... ΕΤΗΣΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ 2GB, Windows hosting , MSSQL2014 1GB , Unlimited email accounts 150+ΦΠΑ Τεχνολογία Site: Το site Θα είναι δυναμικό και θα αντλεί τα περιεχόμενά του από βάση δεδομένων. Η τεχνολογία υλοποίησης θα είναι τα .NET MVC της Microsoft καιη βάση δεδομένων θα είναι o Microsoft SQL Server 2008 / 2014. Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2019 από Tzimmys
CyberCr33p Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Για δοκιμή της ταχύτητας δες από το https://tools.pingdom.com επιλέγοντας για δοκιμαστικό server είτε αυτό στην Γερμανία είτε στην Αγγλία. Από το GTmetrix σου έκανε έλεγχο από Καναδά οπότε η ταχύτητα δεν είναι αυτή που θα βλέπουν κανονικά οι επισκέπτες σου. Βέβαια κάποια πράγματα από αυτά που λέει το GTmetrix πρέπει να γίνουν, για παράδειγμα αυτά που λένε "Enable compression", "Leverage browser caching", "Οptimize images". Επίσης ζήτησε του να σου ρυθμίσει μέσω web-server να κάνει 301 redirect από http σε https και όχι παράλληλα και τα δύο. 1
lionheart82 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Όλα αυτα που δείχνει πρεπει να γινουν εφόσον έχει συμφωνηθεί και κοστολογηθεί ενα βασικό πακετο Page speed Optimization για έμενα... αλλα και να μην ειχαν συμφωνηθεί παλι καποια βασικα πραγματάκια όπως το compression το ενεργοποιείς βρε παιδι μου... τι να πω έχει λιγη δουλίτσα αλλα όλα γίνονται
tasanton Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Ναι βεβαίως, είναι γνωστό εξάλλου ότι τα sites είναι σαν τα αυτοκίνητα, θέλουν ροντάρισμα. Τι άλλο θα διαβάσουμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα