Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εργάζομαι με κοινωφελή από 12/11/2018 εως 9/11/2019 δεν εχω παρει ποτέ ταμείο ανεργίας υπάρχει διαδικασία να κολλήσω ένσημα κάπου για να πάρω ταμείο και αν ναι θα πρέπει να βγάλω πρώτα κάρτα,να κάνω χαρτία για βοήθημα και μετά να κολλήσω ένσημα και πόσα;Πείτε μου όλη την διαδικασία παρακαλώ.

Δημοσ.

Ταμείο ανεργίας παίρνεις εφ' όσον απολυθείς από κάπου ή λήξει η σύμβαση σου και έχεις τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων. Ειδικά για την πρώτη φορά που επιδοτείται κάποιος οι προϋποθέσεις είναι διαφορετικές. Στην περίπτωση σου χρειάζεται αριθμός ενσήμων σε 2 έτη πριν την απόλυση ή την λήξη της σύμβασης. Δες εδώ τις προϋποθέσεις:

http://www.oaed.gr/anergoi

Δεν χρειάζεται συγκεκριμένος αριθμός ενσήμων από τον τελευταίο εργοδότη αν είναι αυτό που ρωτάς. Δηλαδή θεωρητικά θα μπορούσες να δουλεύεις 2 χρόνια σε κάποιον, να παραιτηθείς μόνο σου, να δουλέψεις 2 μέρες σε κάποιον να απολυθείς και να το πάρεις.

Δεν χρειάζεται να έχεις από πρώτα κάρτα ανεργίας ή να έχεις κάνει οποιαδήποτε χαρτιά. Αυτό που χρειάζεται είναι να έχει δηλωθεί η πρόσληψη στον Εργάνη. Ένσημα χωρίς πρόσληψη να κολλήσεις δεν γίνεται. Επίσης δεν θα πάρεις το επίδομα ανεργίας αν παραιτηθείς από κάπου μόνος σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, ritsamark είπε

Εργάζομαι με κοινωφελή από 12/11/2018 εως 9/11/2019 δεν εχω παρει ποτέ ταμείο ανεργίας υπάρχει διαδικασία να κολλήσω ένσημα κάπου για να πάρω ταμείο και αν ναι θα πρέπει να βγάλω πρώτα κάρτα,να κάνω χαρτία για βοήθημα και μετά να κολλήσω ένσημα και πόσα;Πείτε μου όλη την διαδικασία παρακαλώ.

Καρτα ανεργιας θα πας να βγαλεις μολις τελειωσεις απο την κοινωφελη.Ταμειο ανεργιας δεν μπορεις να παρεις, γιατι οποιος παιρνει πρωτη φορα χρειαζεται πραγματοποίηση 80 ημερών εργασίας σε κάθε έτος κατά τα δύο προηγούμενα έτη πριν από από την έναρξη της επιδότησής του. 

Το μονο που δικαουσαι ειναι το http://www.oaed.gr/trimene-paramone

Επεξ/σία από chsam
Δημοσ.

Ετσι οπως τα κανανε πολυ δυσκολο να παρεις ταμειο ανεργιας αν δεν εχεις ξαναπαρει.Καρτα ανεργιας βγαλε αμεσα.

Θα παρεις ενα βοηθημα  239.55 ευρω (ηταν  216 )  καθε 3μηνες για 3 φορες.

Προσοχη ομως την αιτηση για το βοηθημα θα την κανεις αφου γυρισει ο χρονος γιατι ειναι ετησιο κι αν την κανεις μεσα στο 2019 θα το παρεις μονο μια φορα.

Ετσι ηταν περυσι, αλλα καλυτερα ρωτα στον οαεδ μηπως αλλαξε κατι.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Και εγώ σε λίγες μέρες τελειώνω από πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε Δήμο. Ξεκίνησα 26/11/2018 μέχρι 25/11/2019. Δεν έχω πάρει ποτέ ταμείο. έχω διαβάσει τις προϋποθέσεις και γνωρίζω πως με 12 μήνες δεν αρκούν για να το πάρεις. έχω όμως τις εξής απορίες. Τα 2 τελευταία έτη είναι ημερολογιακά; (1/1/2019-31/12/2019) ή καθορίζονται από την ημερομηνία απόλυσης ή λήξης της σύμβασης του καθενός; π.χ (26/11/2018-25/11/2019). Επίσης το δίμηνο που αφαιρείται είναι για τα 125 ένσημα στο τελευταίο 14μηνο ή και για τα 80 ένσημα κατά έτος; Μου έχουν πει πως μετά από 3 μήνες και 10 ημέρες από την ημερομηνία λήξης της σύμβασης κολλάς 4-5 ένσημα πλήρες και έχεις πλέον τις προϋποθέσεις για να το πάρεις . Ισχύει κάτι τέτοιο; Μπορεί κάποιος για την περίπτωση την δική μου να μου ορίσει τα 2 έτη; Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...