Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, ειδικά σε όσους έχουν RAM με Micron Rev E. Οπως λέει ο τίτλος, εχω πέσει σε μία περίεργη κατάσταση με το tRAS. Συνήθως έχω το tRAS στα 30, ανεξαρτήτως ταχύτητας και άλλων χρωνισμών, και η ρύθμιση έχει αποδείξει να είναι σταθερή. Το περίεργο είναι ότι θεωρητικά μπορώ να το ρίξω στο 21 (που είναι το minimum για αυτό), και στην αρχή φαίνεται σταθερό, αλλά πολύ σποραδικά μπορεί να πέσει ένα tab στο browser, ή να βγεί ένα σπάνιο error στο memtest86 που δε θα εμφανιστεί σε υπόλοιπα test μέχρι να του κατέβει να κάνει πάλι ελλάτωμα όταν το περιμένω λιγότερο.

Αυτό το thread δεν είναι για το πως να λύσω το πρόβλημα (κατέληξα στο 30 για το tRAS και είμαι ευχαριστημένος με αυτή την τιμή), απλά είναι μια ερώτηση για το αν άλλοι με μνήμες Micron Rev E έχουν τέτοια "spooky" κατάσταση με tRAS<30, και πιθανώς γιατί γίνεται αυτό το περίεργο, αν γίνεται και σε άλλους.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 5/11/2019 στις 7:02 ΜΜ, apleistos_gatos είπε

Καλησπέρα σε όλους, ειδικά σε όσους έχουν RAM με Micron Rev E. Οπως λέει ο τίτλος, εχω πέσει σε μία περίεργη κατάσταση με το tRAS. Συνήθως έχω το tRAS στα 30, ανεξαρτήτως ταχύτητας και άλλων χρωνισμών, και η ρύθμιση έχει αποδείξει να είναι σταθερή. Το περίεργο είναι ότι θεωρητικά μπορώ να το ρίξω στο 21 (που είναι το minimum για αυτό), και στην αρχή φαίνεται σταθερό, αλλά πολύ σποραδικά μπορεί να πέσει ένα tab στο browser, ή να βγεί ένα σπάνιο error στο memtest86 που δε θα εμφανιστεί σε υπόλοιπα test μέχρι να του κατέβει να κάνει πάλι ελλάτωμα όταν το περιμένω λιγότερο.

Αυτό το thread δεν είναι για το πως να λύσω το πρόβλημα (κατέληξα στο 30 για το tRAS και είμαι ευχαριστημένος με αυτή την τιμή), απλά είναι μια ερώτηση για το αν άλλοι με μνήμες Micron Rev E έχουν τέτοια "spooky" κατάσταση με tRAS<30, και πιθανώς γιατί γίνεται αυτό το περίεργο, αν γίνεται και σε άλλους.

Εγώ δεν κατάφερα να ρίξω κανένα timing κάτω από αυτό που έλεγε ο calculator στο fast ( όπως και το tRAS κάτω από 36 ) μάλλον γιατί τις τρέχω στα 3800, όμως αυτό που διαπίστωσα στην προσπάθεια μου είναι ότι η σταθερότητα με gear down mode disabled ήρθε μόλις κατέβασα τα CAD BUS driver strength από 24-20-20-24 σε 20-20-20-20. Δεν ξέρω κατά πόσο έχει σχέση με αυτό που ρωτάς όμως μετά από μέρες προσπάθειας ήταν η μόνη αλλαγή που μου κατέβασε το latency.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...