Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, TheMechanic1 είπε

Επίσης για παχνίδια τύπου minecraft και csgo που ανέφερες, η 5700ΧΤ είναι λίγο overkill, ακόμα και με 144hz οθόνη. Ακόμα και πολύ χειρότερες βγάζουν πολλά fps (144++) σε τέτοια παιχνίδια. Αν έχεις σκοπό να παίξεις και κανένα ΑΑΑ παιχνίδι τότε ΟΚ, αλλίως και με καμία 1660 super θα είσαι άνετα καλυμμένος.  Aν θες οπωσδήποτε να εξαντλήσεις το budget βέβαια, τότε προφανώς η 5700ΧΤ είναι καλύτερη.

Αν μπορείς πρότεινε μου και κάποια 1660

Μόλις τώρα, radiohead είπε

Έξω σε μια usb θυρα

Εσωτερικά δεν υπαρχει κάποιος τρόπος ετσι;;;

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Giannis1904 είπε

Αν μπορείς πρότεινε μου και κάποια 1660

Κοίτα οποιαδήποτε υλοποίηση με 2 και πάνω fans από αξιόπιστη εταιρία θα είναι ΟΚ. Απλά αν θες περίμενε καμια βδομάδα  γιατί μολις κυκλοφόρησε. Ακόμα δεν υπάρχουν όλα τα μοντέλα στο skroutz και οι τιμές είναι ελαφρώς τσιμπημένες. Δεν αξίζει δηλαδή να δώσεις 260 ευρώ για 1660 super, γιατί μετά μπαίνεις στα "χωράφια" τις 1660 ti που είναι ελαφρώς καλύτερη. Νομίζω στα 230-240 ευρώ θα είναι καλή αγορά. Αν θες ακριβές μοντέλο, θα το ξαναδούμε όταν θα κυκλοφορήσουν κανονικά στην Ελλάδα για να δούμε και τις τιμές.

Αν δεν το πάρεις άμεσα πάντως, τις επόμενες εβδομάδες θα βγάλει και η AMD τις καινούριες midrange κάρτες. Μπορείς να περιμένεις για να δεις τι θα αξίζει παραπάνω να πάρεις.

Επεξ/σία από TheMechanic1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, TheMechanic1 είπε

Κοίτα οποιαδήποτε υλοποίηση με 2 και πάνω fans από αξιόπιστη εταιρία θα είναι ΟΚ. Απλά αν θες περίμενε καμια βδομάδα  γιατί μολις κυκλοφόρησε. Ακόμα δεν υπάρχουν όλα τα μοντέλα στο skroutz και οι τιμές είναι ελαφρώς τσιμπημένες. Δεν αξίζει δηλαδή να δώσεις 260 ευρώ για 1660 super, γιατί μετά μπαίνεις στα "χωράφια" τις 1660 ti που είναι ελαφρώς καλύτερη. Νομίζω στα 230-240 ευρώ θα είναι καλή αγορά. Αν θες ακριβές μοντέλο, θα το ξαναδούμε όταν θα κυκλοφορήσουν κανονικά στην Ελλάδα για να δούμε και τις τιμές.

Αν δεν το πάρεις άμεσα πάντως, τις επόμενες εβδομάδες θα βγάλει και η AMD τις καινούριες midrange κάρτες. Μπορείς να περιμένεις για να δεις τι θα αξίζει παραπάνω να 

Ναι δεν βιάζομαι ακόμη να το αγοράσω κάνω για αρχή μια έρευνα για το τι συμφέρει και είναι καλύτερο να πάρω. Άρα  για τα παιχνιδια που ενδιαφέρομαι όπως LoL CsGo minecraft  fornite και ίσως κανα pubg προτείνεις τις 1660 super ότι θα με καλύπτουν πλήρως σωστά;;;;

3 ώρες πριν, radiohead είπε

Εσύ τι προτείνεις ότι είναι καλύτερο  σε χαρακτηριστικα μια μητρική όπως MSI B450 PRO Max και να προσθέσω κάρτα δίκτυο ή αυτή που μου πρότεινες με ενσωματωμένη;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Giannis1904 είπε

Ναι δεν βιάζομαι ακόμη να το αγοράσω κάνω για αρχή μια έρευνα για το τι συμφέρει και είναι καλύτερο να πάρω. Άρα  για τα παιχνιδια που ενδιαφέρομαι όπως LoL CsGo minecraft  fornite και ίσως κανα pubg προτείνεις τις 1660 super ότι θα με καλύπτουν πλήρως σωστά;;;;

Τα παιχνίδια που αναφέρεις, με εξαίρεση το pubg, είναι πολύ ελαφρια, όλα θα τρέχουν άνετα με πολλά fps. Τo pubg είναι πιο βαρύ και γενικά είναι παιχνίδι που δεν είναι και πολύ βελτιστοποιημένο. Μην περιμένεις να το τρέχεις για παράδειγμα με σταθερά 144+ fps και υψηλά settings. Με ένα συνολικά αξιοπρεπές κουτί όμως και με την 1660 super θα τρέχει άνετα.

Εξαρτάται πάντως και από την οθόνη που θα πάρεις. Αν τελικά πάρεις 1440p, υπολόγιζει ότι θα πας, ανάλογα και με το παιχνίδι, ένα 20-30% κάτω σε fps. Σε παιχνίδια όπως τα πρώτα που ανέφερες αυτό δεν είναι πρόβλημα, αλλά για πιο βαριά παιχνίδια τύπου pubg μπορείς να πας και σε καλύτερη. Όμως και με την 1660super, θα τρέχει αρκετά καλά και σε πολύ αξιοπρεπή fps. 

Σου επισυνάπτω μερικά βίντεο από youtube για να δεις πως τρέχει στην 1660 ti, που είναι οριακά ανώτερη (~5%) από την super. Στο τελευτάιο βίντεο είναι η super με low settings. Αυτά είναι για 1080p.

https://www.youtube.com/watch?v=MaBMXCJDXw0

https://www.youtube.com/watch?v=RFsWiR2rOYk

https://www.youtube.com/watch?v=WUdOdMLRgT0

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Giannis1904 είπε

Εσύ τι προτείνεις ότι είναι καλύτερο  σε χαρακτηριστικα μια μητρική όπως MSI B450 PRO Max και να προσθέσω κάρτα δίκτυο ή αυτή που μου πρότεινες με ενσωματωμένη;;;

Εγώ προτείνω καλώδιο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, radiohead είπε

Εγώ προτείνω καλώδιο. 

Φιλε μου θα έβαζα καλώδιο αλλά το ρούτερ είναι αρκετά μακριά και δεν υπάρχει τρόπος να το μεταφέρω πιο κοντά στο σημείο που βρίσκεται ο υπολογιστής γι αυτό καταφευγω στο ασύρματο και εγώ προτιμώ με καλώδιο. Βέβαια ψάχνομαι και ακούω τρόπους όπως να βαλω powerlines αλλά βλέπω σχόλια που συχνά λένε ότι κόβεται το wifi ή το μεταφέρει με λιγότερα mbps 

11 ώρες πριν, TheMechanic1 είπε

Τα παιχνίδια που αναφέρεις, με εξαίρεση το pubg, είναι πολύ ελαφρια, όλα θα τρέχουν άνετα με πολλά fps. Τo pubg είναι πιο βαρύ και γενικά είναι παιχνίδι που δεν είναι και πολύ βελτιστοποιημένο. Μην περιμένεις να το τρέχεις για παράδειγμα με σταθερά 144+ fps και υψηλά settings. Με ένα συνολικά αξιοπρεπές κουτί όμως και με την 1660 super θα τρέχει άνετα.

Εξαρτάται πάντως και από την οθόνη που θα πάρεις. Αν τελικά πάρεις 1440p, υπολόγιζει ότι θα πας, ανάλογα και με το παιχνίδι, ένα 20-30% κάτω σε fps. Σε παιχνίδια όπως τα πρώτα που ανέφερες αυτό δεν είναι πρόβλημα, αλλά για πιο βαριά παιχνίδια τύπου pubg μπορείς να πας και σε καλύτερη. Όμως και με την 1660super, θα τρέχει αρκετά καλά και σε πολύ αξιοπρεπή fps. 

Σου επισυνάπτω μερικά βίντεο από youtube για να δεις πως τρέχει στην 1660 ti, που είναι οριακά ανώτερη (~5%) από την super. Στο τελευτάιο βίντεο είναι η super με low settings. Αυτά είναι για 1080p.

https://www.youtube.com/watch?v=MaBMXCJDXw0

https://www.youtube.com/watch?v=RFsWiR2rOYk

https://www.youtube.com/watch?v=WUdOdMLRgT0

Εντάξει δν με πειράζει τόσο στο να ειμαι λίγο χαμηλά τα fps στο pubg τα άλλα παιχνίδια με ενδιαφέρουν περισσότερο όποτε μάλλον θα καταλήξω σε μια 1660 super αφού με καλύπτει στο μέγιστο βαθμό περιμένω να έρθουν και της AMD

Εσύ ποιο μόνιτορ θα πρότεινες 

Επεξ/σία από Giannis1904
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To monitor είναι λίγο υποκειμενικό θέμα. Δεν είναι όπως οι κάρτες για να σου πω ποια είναι γρηγορότερη. Εξαρτάται τι ψάχνεις, από τι απόσταση παίζεις κτλ.

Για τους περισσότερους αυτή τη στιγμή, που ασχολούνται και με gaming,  η πιο ορθολογική (και πολύ οικονομική) επιλογή είναι η AOC 24G2U που σου έγραψε νωρίτερα και ο radiohead. Είναι 144hz IPS οθόνη, δύσκολα να βρεις καλύτερη σε αυτά τα λεφτά. Συνδιάζει τα 144hz με πολύ αξιοπρεπή χρώματα.

Αν θες μέγεθος, και για αυτήν που ανέφερες καλά λόγια γράφονται. Αλλά θα χάσεις τα 144hz και τα παιχνίδια σου θα τρέχουν χειρότερα λόγω μεγαλύτερης ανάλυσης. 

Θέμα προτεραιοτήτων είναι. Για εμένα, όπως και για τους περισσότερους, η 24G2U είναι πιο "φυσιολογική" επιλογή. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Giannis1904 είπε

Φιλε μου θα έβαζα καλώδιο αλλά το ρούτερ είναι αρκετά μακριά και δεν υπάρχει τρόπος να το μεταφέρω πιο κοντά στο σημείο που βρίσκεται ο υπολογιστής γι αυτό καταφευγω στο ασύρματο και εγώ προτιμώ με καλώδιο. Βέβαια ψάχνομαι και ακούω τρόπους όπως να βαλω powerlines αλλά βλέπω σχόλια που συχνά λένε ότι κόβεται το wifi ή το μεταφέρει με λιγότερα mbps 

Εντάξει δν με πειράζει τόσο στο να ειμαι λίγο χαμηλά τα fps στο pubg τα άλλα παιχνίδια με ενδιαφέρουν περισσότερο όποτε μάλλον θα καταλήξω σε μια 1660 super αφού με καλύπτει στο μέγιστο βαθμό περιμένω να έρθουν και της AMD

Εσύ ποιο μόνιτορ θα πρότεινες 

Θα ρωτησεις τον @poulinos που είναι μανούλα σ'αυτα και θα κάνεις δουλειά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TheMechanic1 είπε

To monitor είναι λίγο υποκειμενικό θέμα. Δεν είναι όπως οι κάρτες για να σου πω ποια είναι γρηγορότερη. Εξαρτάται τι ψάχνεις, από τι απόσταση παίζεις κτλ.

Για τους περισσότερους αυτή τη στιγμή, που ασχολούνται και με gaming,  η πιο ορθολογική (και πολύ οικονομική) επιλογή είναι η AOC 24G2U που σου έγραψε νωρίτερα και ο radiohead. Είναι 144hz IPS οθόνη, δύσκολα να βρεις καλύτερη σε αυτά τα λεφτά. Συνδιάζει τα 144hz με πολύ αξιοπρεπή χρώματα.

Αν θες μέγεθος, και για αυτήν που ανέφερες καλά λόγια γράφονται. Αλλά θα χάσεις τα 144hz και τα παιχνίδια σου θα τρέχουν χειρότερα λόγω μεγαλύτερης ανάλυσης. 

Θέμα προτεραιοτήτων είναι. Για εμένα, όπως και για τους περισσότερους, η 24G2U είναι πιο "φυσιολογική" επιλογή. 

Έχω ακούσει και ότι η AOC C24G1. Ποια ομως ειναι καλυτερη η 24G2U ή αυτή που πρότεινα που έγραψα τώρα;;;

1 ώρα πριν, radiohead είπε

Θα ρωτησεις τον @poulinos που είναι μανούλα σ'αυτα και θα κάνεις δουλειά.

Σε ευχαριστώ θα του στείλω 

Για αυτήν την σύνθεση τι λέτε θα με ικανοποιήσει για τα ζητούμενα μου;;;

Μητρικη:  MSI B450 Pro Max

επεξεργαστης: AMD R5 3600

κάρτα γραφικών: 1660 super (περιμένω να συγκρίνω με τις AMD )

Τροφοδοτικο: Corsair CX Series CX550

Σκληρός δισκος: Crucial BX500 480GB και Toshiba P300 1TB Bulk

Μνήμη ram: G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Giannis1904 είπε

Έχω ακούσει και ότι η AOC C24G1. Ποια ομως ειναι καλυτερη η 24G2U ή αυτή που πρότεινα που έγραψα τώρα;;;

Σε ευχαριστώ θα του στείλω 

Για αυτήν την σύνθεση τι λέτε θα με ικανοποιήσει για τα ζητούμενα μου;;;

Μητρικη:  MSI B450 Pro Max

επεξεργαστης: AMD R5 3600

κάρτα γραφικών: 1660 super (περιμένω να συγκρίνω με τις AMD )

Τροφοδοτικο: Corsair CX Series CX550

Σκληρός δισκος: Crucial BX500 480GB και Toshiba P300 1TB Bulk

Μνήμη ram: G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB)

Τις μνήμες άλλαξε με τις ballistix

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλό σύστημα είναι. Μερικές αλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι οι μνήμες και να βάλεις αυτές που είπε ο radiohead, το τροφοδοτικό και να πας σε κάτι από ΤΧ σειρά που είναι πιο ποιοτικά, και ίσως τον SSD .

Οι οθόνες είναι και οι δύο καλές αυτές. Η C24G1 είναι παλίοτερο μοντέλο, VA και νομίζω κυρτή. Από το να πάρεις κάποια ΤΝ καλύτερα αυτή. Η αλλη όμως είναι λογικά καλύτερη.

Δημοσ.

24g2u τις άλλες απλά ξέχασε τες. Το cx καλή σειρά είναι κι αυτό, το tx ακόμα καλύτερο αλλά δεν είναι απαραίτητη η αλλαγή ανάλογα ποιο θα βρεις καλή τιμή στο μαγαζι που θα επιλέξεις.

O ssd είναι budget επιλογή και καλή αν ανέβεις παραπάνω πας σε nvme. Γενικά πάντα υπάρχει καλύτερη επιλογή αλλά λίγο από εδώ λίγο από εκεί συνολικά θα ξεφύγει οπότε μια χαρά οι επιλογές σου.

• Like 1
Δημοσ.
9 hours ago, Giannis1904 said:

η μια λυση ειναι powerline,.γενικα ειναι μια καλη λυση που τις περισσοτερες φορες λειτουργει μια χαρα.το ασυρματο εχει να κανει με πολλα. μπορει να παιζει μια χαρα αν εχεις λιγα εμποδια μπορει ομως να εχεις και spikes ειδικα στα 2.4 ghz που ειναι τα περισσοτερα modem router των παροχων. τα 5ghz ειναι πολυ καλυτερα αλλα θες access point στα 5ghz

Δημοσ.
7 ώρες πριν, TheMechanic1 είπε

Καλό σύστημα είναι. Μερικές αλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι οι μνήμες και να βάλεις αυτές που είπε ο radiohead, το τροφοδοτικό και να πας σε κάτι από ΤΧ σειρά που είναι πιο ποιοτικά, και ίσως τον SSD .

Οι οθόνες είναι και οι δύο καλές αυτές. Η C24G1 είναι παλίοτερο μοντέλο, VA και νομίζω κυρτή. Από το να πάρεις κάποια ΤΝ καλύτερα αυτή. Η αλλη όμως είναι λογικά καλύτερη.

Δηλαδή εσυ ποιο τροφοδοτικό και  ssd θα πρότεινες απλά για να  πάρω μια ιδέα ;; 

Σας ευχαριστώ πάντως για το μονιτορ και τους δυο 

4 ώρες πριν, poulinos είπε

η μια λυση ειναι powerline,.γενικα ειναι μια καλη λυση που τις περισσοτερες φορες λειτουργει μια χαρα.το ασυρματο εχει να κανει με πολλα. μπορει να παιζει μια χαρα αν εχεις λιγα εμποδια μπορει ομως να εχεις και spikes ειδικα στα 2.4 ghz που ειναι τα περισσοτερα modem router των παροχων. τα 5ghz ειναι πολυ καλυτερα αλλα θες access point στα 5ghz

Άρα μου προτείνεις ότι καλύτερος τρόπος είναι με powerlines;;; Ποιο powerline προτείνεις ότι θα είναι το καλύτερο ώστε να μην έχω διακοπές και ούτε να μου μειώνει πολύ τα mbps;;;

8 ώρες πριν, radiohead είπε

Τι κουτί θα μου προτεινατε;;; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...