Προς το περιεχόμενο

Denton Avr-x3300 & Samsung Smart TV 6series

kostaskom

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Ειχα ξαναγράψει παλιότερα για το ίδιο θέμα που με προβληματίζει...μου Χανιά προτείνει κάποιοι χρήστες του forum λύσεις αλλά τελικά δεν έβγαλα άκρη και σκέφτηκα να ξαναγράψω μήπως και τυχόν έχει αντιμετωπίσει και κανένας άλλος το ίδιο ζήτημα και βρήκε λύση...

Λοιπον έχω στην κατοχή μου τον Denton avr-x3300w που τον είχε ένας φίλος πριν από μένα για λίγο καιρό και του λειτουργούσε άψογα!Μολις ήρθε στα δικά μου χέρια τον έστησα στο δικό μου χώρο με σύνδεση με τη Samsung smart tv μου με ένα απλό καλώδιο hdmi έως ότου προμηθευτώ κάποιο καλύτερο και μάλιστα καλώδιο μετάδοσης 4Κ σήματος...Από την πρώτη στιγμή μου έκανε κάποια προβληματάκια μη δείχνοντας τα HD κανάλια στην τηλεόραση, όταν έβαλα το καινούριο καλώδιο παρατήρησα πως το πρόβλημα επεκτάθηκε και σε συμβατικά κανάλια και πλέον αν θέλω να δω τηλεόραση ή θα πρέπει να περιοριστώ σε όσα κανάλια παίζει η τηλεόραση με ανοιχτό τον ενισχυτή ή θα πρέπει να τον απενεργοποιήσω. Να σημειώσω ότι η υπόλοιπη επικοινωνία μέσω ARC γίνεται άψογα και δεν αντιμετωπίζω κάποιο άλλο πρόβλημα.

Σαν λύσεις μετά από πολύ ψάξιμο βρήκα κάτι noise stoppers που κυκλοφορούν για όσες θύρες μένουν κενές στον ενισχυτή και σκεφτόμουν μήπως να αγοράσω και να τις τοποθετήσω μπάσκετ και ο «θόρυβος» επιρεαζει το σήμα της κεραίας τόσο πολύ...από την άλλη δεν έχει νόημα σκέφτομαι καθώς στον προηγούμενο ιδιοκτήτη δεν είχε εμφανίσει κάποιο τέτοιο πρόβλημα...

Μηπως κάποιος άλλος εδώ μέσα έχει αντιμετωπίσει κάτι αντίστοιχο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απομακρυνε τον ενισχυτη για μια δοκιμη με μεγαλυτερο καλωδιο, επισης δοκιμασε να τον αποσυνδεσεις οταν τον ξαναπας στο σημειο που βρισκεται.

δλδ. στα ξαναγραφω για να εχεις πληρη εικονα.

Δοκιμη 1 Μεγαλο καλωδιο μεγαλυτερη αποσταση του ενισχυτη απο το δεκτη τηλεορασης. Ετσι αν τα καναλια παιζουν σημαινει οτι οι θυρες του ενισχυτη η ακομα και ολοκληρος ο ενισχυτης εχει παρεμβολη (τοτε ισως τα πορτ μπλοκερς να βοηθισουν).

Δοκιμη 2 Οπως ειναι το σεταπ σου αποσυνδεσε το καλωδιο HDMI και κατεγραψε αν βλεπεις η οχι. Η δοκιμη αυτη ειναι διπλη μιας και μπορεις να το αποσυνδεσεις πρωτα απο την τηλεοραση , και μετα απο τον ενισχυτη.

Υ.Γ. μιας και αυτα τα προιοντα περνανε EMI/EMC τεστς κλπ πριν βγουν στη παραγωγη μου φαινεται οτι καποιο switching τροφοδοτικο την εχει ακουει και κανει αυτα τα θεματα. Υπαρχουν και επιμερους διακοπτικα τροφοδοτικα σε καθε πλακετα για να τροφοδοτουν με 1,1 και 1,8 volt τον DSP.  καλο ειναι να επικοινωνησεις και με το service. 

Y.Γ. Πιθανον να εχεις και οριακη ληψη στην πριζα κεραιας που συνδεεις την τηλεοραση, αυτο μπορεις να το ελεγξεις απο το μενου της τηλεορασης με τη σταθμη σηματος σε καθε περιπτωση.

Καλησπέρα dmyl, 

Θα δοκιμάσω τις εναλλακτικες που μου πρότεινες και ελπίζω να βγάλω κάποια άκρη...Σημειώνω ότι τη δοκιμή την έχω κάνει και βλέπω κανονικά...παρόλα αυτά δεν καταλαβαίνω το νόημα της ως διπλή παρά μόνο εάν εννοείς ότι μπορεί όπως και να χει να δημιουργεί παρεμβολή ο ενισχυτής και ας μην συνδέεται με την τηλεόραση...Ειδάλλως είτε το αφαιρέσεις το καλώδιο από τη μια ή από την άλλη το ίδιο πράγμα είναι...Κάνω κάποιο λάθος??

8 ώρες πριν, kostaskom είπε

Φίλε TEOKOS το χω δοκιμάσει πολλάκις...

Είχα και εγώ αυτό το πρόβλημα και κάποια στιγμή μετά από έναν καινούργιο συντονισμό φτιάξανε 

Ίσως είχε γίνει και update το firmware της τηλεόρασης,δεν θυμάμαι.

Ειχα ανοίξει και θέμα στο avsite

https://www.avsite.gr/forum/threads/sony-xe-9005-no-tv-signal-with-hdmi-arc-enable.170956/

15 ώρες πριν, TEOKOS είπε

Είχα και εγώ αυτό το πρόβλημα και κάποια στιγμή μετά από έναν καινούργιο συντονισμό φτιάξανε 

Ίσως είχε γίνει και update το firmware της τηλεόρασης,δεν θυμάμαι.

Ειχα ανοίξει και θέμα στο avsite

https://www.avsite.gr/forum/threads/sony-xe-9005-no-tv-signal-with-hdmi-arc-enable.170956/

Ευχαριστώ πολύ θα το ψάξω κι εκεί...

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλημέρα σε όλους,

Έπειτα από κάποιες προσπάθειες διαπίστωσα ότι με το που έβγαλα το καλώδιο τροφοδοσίας του Denon  από το πολύμπριζο δίπλα από όπου διέρχεται η κεραία της τηλεόρασης όλα επανήλθαν και η τηλεόραση δεν παρουσιάζει κανένα θέμα...Επομένως οφείλεται σε παρεμβολές από το ρεύμα που τραβάει ο ενισχυτής! Και δημιουργείται η εξής ερώτηση: Υπάρχει θωρακισμένο καλώδιο κεραίας που θα μου αποτρέψει αυτές τις παρεμβολές? Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να αλλάξω τη διάταξη, καθώς και η πρίζα του ρεύματος με της κεραίας είναι δίπλα δίπλα όποτε και πάλι φαντάζομαι θα επηρεάζει και ας μη χρησιμοποιούσα πολύμπριζο...

1 ώρα πριν, kostaskom είπε

Καλημέρα σε όλους,

Έπειτα από κάποιες προσπάθειες διαπίστωσα ότι με το που έβγαλα το καλώδιο τροφοδοσίας του Denon  από το πολύμπριζο δίπλα από όπου διέρχεται η κεραία της τηλεόρασης όλα επανήλθαν και η τηλεόραση δεν παρουσιάζει κανένα θέμα...Επομένως οφείλεται σε παρεμβολές από το ρεύμα που τραβάει ο ενισχυτής! Και δημιουργείται η εξής ερώτηση: Υπάρχει θωρακισμένο καλώδιο κεραίας που θα μου αποτρέψει αυτές τις παρεμβολές? Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να αλλάξω τη διάταξη, καθώς και η πρίζα του ρεύματος με της κεραίας είναι δίπλα δίπλα όποτε και πάλι φαντάζομαι θα επηρεάζει και ας μη χρησιμοποιούσα πολύμπριζο...

φωναξε τεχνικο με πεδιομετρο να μετρησει τι βγαζει η πριζα της κεραιας σαν σταθμη , (αν ειναι και σωστος επαγγελματιας ο τεχνικος θα μετρησει και την οποια παρεμβολη) και θα σου δωσει λυση πιθανον και με καποιο φιλτρο η με αλλη πριζα κεραιας με ενσωματομενο φιλτρο.

Δεν θα βρεις λυση εδω μεσα , παρα μονο κατα τυχη για το προβλημα σου. Μπορεις να κανεις και πειραματα παλι κατα τυχη αν θα λυθει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...