Black Flag Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Έχετε πλάκα μερικοί με τα σχόλια σας χωρίς να λαμβάνετε υπόψιν οικονομικούς παράγοντες και την διείσδυση του Κινεζικού κράτους στο Αμερικανικό και όχι μόνο Κεφάλαιο. Όσον αφορά την ROC, η PRC θέλει μακροπρόθεσμα να την πάρει πίσω αναίμακτα όπως το Macau και το Hong Kong. Ήδη προετοιμάζεται το έδαφος...
JimGer Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 11 hours ago, Ίων Δραγούμης said: Ξέρεις ποιοι είμαστε και σε ποια ιστορικά γεγονότα αναφέρομαι. Θα απαντήσω για να μαθαίνουν οι νεότεροι: Εκστρατεία Μ.Αλεξάνδρου (Ελληνιστική περίοδος). Χιλιόχρονη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Κάτι μου λέει ότι δεν τρολλάρεις με το όνομα που έχεις επιλέξει...
Ίων Δραγούμης Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, tsibosp είπε ΧΑΧΑΧΑ συγγνωμη αλλα δεν μπορεσα να κρατηθω με την Ελληνιστικη περιοδο την Βυζαντινη αυτοκρατορια και το εμεις. Πρεπει καποια στιγμη να ξεμπερδεψετε το μυαλο σας. Αν θεωρεις τον εαυτο σου απογονο - συνεχιστη των Αρχαιων Ελληνων και της αντιστοιχης κουλτουρας ΔΕΝ μπορεις να θεωρεις ταυτοχρονα τους Βυζαντινους το ιδιο και τουμπαλιν. Οι Βυζαντινοι κατεστρεψαν σε τεραστιο βαθμο τις κατακτησεις της Ελληνιστικης περιοδου (ευτυχως οχι εντελως), πρωτο τους μελημα ηταν να καψουν-καταστρεψουν-σκοτωσουν καθετι Ελληνιστικο και να σβησουν απο την ιστορια οτι μπορουσαν. Ειναι τουλαχιστον γελοιο να θεωρει καποιος και τους 2 συνεχιστες των Ελληνων. Διαλεχτε εναν και προχωραμε. Οι μεν Βυζαντινοί ήταν πρόγονοι των δε αρχαίων Ελλήνων. Καμίας κουλτούρας δεν είμαι συνεχιστής. Μάλιστα αυτό δεν είναι καν το θέμα μας. Από το 400 πχ έως το 1400+ μιλάμε για χονδρικά σχεδόν 2000 χρόνια απόστασης. Πως γίνεται να έχουν την ίδια κουλτούρα οι απόγονοι (Βυζαντινοί) με τους προγόνους τους (της Ελληνιστικής Περιόδου); εδώ εγώ έχω άλλη κουλτούρα από των γονιών μου και δεν έχουμε ούτε 30 χρόνια διαφορά. Που να αναφέρουμε την κουλτούρα του 1821 (μόλις 200 έτη πίσω που είναι ασήμαντα μπροστά στις 2 χιλιετίες) και να τη συγκρίνουμε με το σήμερα. Χαχαχα. Διαβάστε ιστορία λιγάκι.. Αν οι Γερμανοί σήμερα γκρεμίζουν οτιδήποτε ναζιστικό εντοπίζουν, δε σημαίνει ότι οι ναζιστές δεν ήταν πρόγονοι τους (πολλοί από δαύτους ζουν ακόμη). Είμαστε off topic. Σταματάω εδώ. Την καλησπέρα μου. Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2019 από Ίων Δραγούμης
JimGer Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 2 minutes ago, Ίων Δραγούμης said: Οι μεν Βυζαντινοί ήταν πρόγονοι των δε αρχαίων Ελλήνων. Καμίας κουλτούρας δεν είμαι συνεχιστής. Μάλιστα αυτό δεν είναι καν το θέμα μας. Από το 400 πχ έως το 1400+ μιλάμε για χονδρικά σχεδόν 2000 χρόνια απόστασης. Πως γίνεται να έχουν την ίδια κουλτούρα οι απόγονοι (Βυζαντινοί) με τους προγόνους τους (της Ελληνιστικής Περιόδου); εδώ εγώ έχω άλλη κουλτούρα από των γονιών μου και δεν έχουμε ούτε 30 χρόνια διαφορά. Που να αναφέρουμε την κουλτούρα του 1821 (μόλις 200 έτη πίσω που είναι ασήμαντα μπροστά στις 2 χιλιετίες) και να τη συγκρίνουμε με το σήμερα. Χαχαχα. Διαβάστε ιστορία λιγάκι.. Αν οι Γερμανοί σήμερα γκρεμίζουν οτιδήποτε ναζιστικό εντοπίζουν, δε σημαίνει ότι οι ναζιστές δεν ήταν πρόγονοι τους (πολλοί από δαύτους ζουν ακόμη). Είμαστε off topic. Σταματάω εδώ. Την καλησπέρα μου. Καλά το ότι αποτελεί αδιανόητο να πιστεύει κανείς ότι οι Έλληνες έκαναν αυτοκρατορία 2000 χρόνων δεν σημαίνει ότι δεν ξέρει κάποιος ιστορία. Μάλλον ότι ξέρει σημαίνει. Παρεπιπτόντως η Βυζαντινή αυτοκρατορία συνέχεια της Ρωμαϊκής δεν είναι? Εκείνης που διαδέχθηκε του Μεγάλου Αλεξάνδρου? Ο οποίος βέβαια πρώτα πολέμησε τις υπόλοιπες χώρες - κράτη και μετά όλοι μαζί (πλην Λακεδαιμονίων) πήγαν προς ανατολή?
Ίων Δραγούμης Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 41 λεπτά πριν, JimGer είπε Καλά το ότι αποτελεί αδιανόητο να πιστεύει κανείς ότι οι Έλληνες έκαναν αυτοκρατορία 2000 χρόνων δεν σημαίνει ότι δεν ξέρει κάποιος ιστορία. Μάλλον ότι ξέρει σημαίνει. Παρεπιπτόντως η Βυζαντινή αυτοκρατορία συνέχεια της Ρωμαϊκής δεν είναι? Εκείνης που διαδέχθηκε του Μεγάλου Αλεξάνδρου? Ο οποίος βέβαια πρώτα πολέμησε τις υπόλοιπες χώρες - κράτη και μετά όλοι μαζί (πλην Λακεδαιμονίων) πήγαν προς ανατολή? Φίλε εδώ δεν είναι φόρουμ ιστορίας,αλλά τεχνολογίας. Που είπα ότι είχαμε αυτοκρατορία 2000 ετών; Μάθε να διαβάζεις και να κατανοείς,γενικότερα (συμπεριλαμβανομένης της Ιστορίας). Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία αποτελούνταν από Έλληνες. Δεν υπήρχαν χώρες-κράτη,αλλά πόλεις-κράτη που σε όλες ίσχυε το όμαιμον, το ομόγλωσσον, το ομόθρησκον και το ομότροπον.
JimGer Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 19 hours ago, Ίων Δραγούμης said: Όταν κάποιος είναι ανίκανος και ανεπροκοπος, εύχεται να ψοφίσουν "οι κατσίκες" του γείτονα. Αυτή είναι η νεοελληνική θλιβερή πραγματικότητα και λέγεται φθόνος. Σε αυτή την πραγματικότητα μεταβαίνουν σιγά αλλά σταθερά και οι Αμερικανοί. Γιατί φλεπουν με φθόνο τις περγαμηνές και τις ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ των Κινέζων. Λυπάμαι για τις ΗΠΑ, γιατί φαίνεται να είναι η μικρότερη σε διάρκεια "αυτοκρατορία" στην ιστορία της ανθρωπότητας. Εμείς τουλάχιστον κυριαρχησαμε για πολλούς αιώνες πριν τους Ρωμαίους και άλλα χίλια χρόνια μετά από αυτούς. Ξαναδιάβασε το Post σου και πες μου αν μιλάς για αυτοκρατορία. Ναι επίσης κατα λάθος έγραψα χώρες κράτη. Πόλεις εννοούσα προφανώς. Και εγώ δεν ήθελα να γράωψ περί ιστορίας. Εσύ έγραψες για την αυτοκρατορία που "είχαμε¨. Καλά γενικά άσε τι κατανοώ εγώ. Κοίτα τι λες εσύ
Ίων Δραγούμης Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, JimGer είπε Ξαναδιάβασε το Post σου και πες μου αν μιλάς για αυτοκρατορία. Ναι επίσης κατα λάθος έγραψα χώρες κράτη. Πόλεις εννοούσα προφανώς. Και εγώ δεν ήθελα να γράωψ περί ιστορίας. Εσύ έγραψες για την αυτοκρατορία που "είχαμε¨. Καλά γενικά άσε τι κατανοώ εγώ. Κοίτα τι λες εσύ Φυσικά και μίλησα για αυτοκρατορίες (όχι μια αυτοκρατορία). Δεν μίλησα για μια αυτοκρατορία 2000 ετών που εσφαλμένα κατάλαβες εσύ και συνεχίζεις στο ίδιο τροπάριο. Είμαι υπεύθυνος για το τι λέω και όχι για το τι καταλαβαίνεις εσύ. Νιώθω ντροπή και μόνο που σου απαντάω φίλε μου και στο λέω με απόλυτο σεβασμό. Ήταν πραγματικά το τελευταίο μου post σχετικό με το θέμα αυτό. Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2019 από Ίων Δραγούμης
Black Flag Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Από το 146 π.χ. μέχρι και το 1823 μ.χ. Ελληνικός Κράτος δεν υφίσταται. Οι Έλληνες και οι ελληνικής καταγωγής πολίτες ήταν Ρωμαίοι και Οθωμανοί υπήκοοι για 2000 περίπου χρόνια με όλα τα συνεπακόλουθα. Ο Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός δεν έχει φυσική συνέχεια τα χρόνια που ακολούθησαν. Η Αρχαιοελληνική πίστη και παράδοση πέθαναν από τους αιμοσταγείς χριστιανούς. Ο όρος Βυζαντική Αυτοκρατορία είναι μεταγενέστερος και χρησιμοποιήθηκε από τον Γερμανό Ιστορικό και Ανθρωπιστή Ιερώνυμο Γουλφ τον 16ο αιώνα για να διαχωρίσει Ιστορικά την Ανατολική Ρωμαϊκή Επαρχία από την Δυτική και τις λοιπές κτήσεις της. Αυτό για κάποιους που θεωρούν την Ανατολική Ρωμαϊκή Επαρχία Ελληνική και φυσική συνέχεια του αρχαιοελληνικού κόσμου. Το ότι μιλούσαν Ελληνικά δεν σημαίνει ότι οι πολίτες είχαν και ελληνική εθνική συνείδηση, καθώς η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ήταν Πολυεθνική και Πολυθρησκευτική. Κάντε επίσης μια αναζήτηση για τους Αυτοκράτορες του λεγόμενου "Βυζαντίου" και δείτε πόσοι ήταν Ελληνικής καταγωγής και πόσοι Σλαβικής κτλ. 1 1
tsibosp Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 19 ώρες πριν, JimGer είπε Ξαναδιάβασε το Post σου και πες μου αν μιλάς για αυτοκρατορία. Ναι επίσης κατα λάθος έγραψα χώρες κράτη. Πόλεις εννοούσα προφανώς. Και εγώ δεν ήθελα να γράωψ περί ιστορίας. Εσύ έγραψες για την αυτοκρατορία που "είχαμε¨. Καλά γενικά άσε τι κατανοώ εγώ. Κοίτα τι λες εσύ 18 ώρες πριν, Black Flag είπε Από το 146 π.χ. μέχρι και το 1823 μ.χ. Ελληνικός Κράτος δεν υφίσταται. Οι Έλληνες και οι ελληνικής καταγωγής πολίτες ήταν Ρωμαίοι και Οθωμανοί υπήκοοι για 2000 περίπου χρόνια με όλα τα συνεπακόλουθα. Ο Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός δεν έχει φυσική συνέχεια τα χρόνια που ακολούθησαν. Η Αρχαιοελληνική πίστη και παράδοση πέθαναν από τους αιμοσταγείς χριστιανούς. Ο όρος Βυζαντική Αυτοκρατορία είναι μεταγενέστερος και χρησιμοποιήθηκε από τον Γερμανό Ιστορικό και Ανθρωπιστή Ιερώνυμο Γουλφ τον 16ο αιώνα για να διαχωρίσει Ιστορικά την Ανατολική Ρωμαϊκή Επαρχία από την Δυτική και τις λοιπές κτήσεις της. Αυτό για κάποιους που θεωρούν την Ανατολική Ρωμαϊκή Επαρχία Ελληνική και φυσική συνέχεια του αρχαιοελληνικού κόσμου. Το ότι μιλούσαν Ελληνικά δεν σημαίνει ότι οι πολίτες είχαν και ελληνική εθνική συνείδηση, καθώς η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ήταν Πολυεθνική και Πολυθρησκευτική. Κάντε επίσης μια αναζήτηση για τους Αυτοκράτορες του λεγόμενου "Βυζαντίου" και δείτε πόσοι ήταν Ελληνικής καταγωγής και πόσοι Σλαβικής κτλ. Καλα αφηστε τον ησυχο αλλα λογια να αγαπιομαστε. Ειπε ξεκαθαρα για πολλους αιωνες αυτοκρατοριας ΠΡΙΝ και χιλιοχρονη αυτοκρατορια ΜΕΤΑ απο ΕΜΑΣ.Εκτος αν με το εμεις εννοει τους αλλους. Μαλλον ολοι μας δεν ξερουμε να διαβαζουμε. Ο τυπος μαλλον θεωρει οτι μαλλον το DNA κανει τον Χ πολιτη και οχι ο πολιτισμος, οι τεχνες, τα γραμματα και ολα τα συναφη. Η παιδεια με λιγα λογια ειτε αυτη ειναι Ελληνικη ειτε οτι αλλο. Παιζει πολυ αυτη η αντιληψη γενικοτερα οτι οι Βυζαντινοι ηταν Ελληνες. Μονο που δεν ηταν , ηταν απλα ΚΑΙ Ελληνες και μιλουσαν Ελληνικα και Λατινικα. Γιαυτο ειναι προφανως υπευθυνη η Εκκλησια με την τοση προπαγανδα που εχει ριξει ανα τα χρονια. Ας διαβασουμε και λιγο τιποτα αλλο, κανα Λιαντινη για παραδειγμα μπας και ανοιξουμε λιγο τα ματακια και καταλαβουμε επιτελους τι εγκληματα εχουν γινει ανα τους αιωνες. Ειπε ομως και κατι πολυ σωστο, ειμαστε σελιδα τεχνολογιας και εντελως off-topic. Αυτα απο εμενα. Να ειστε καλα. 1
aristidis540 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 20 ώρες πριν, Black Flag είπε Από το 146 π.χ. μέχρι και το 1823 μ.χ. Ελληνικός Κράτος δεν υφίσταται. Οι Έλληνες και οι ελληνικής καταγωγής πολίτες ήταν Ρωμαίοι και Οθωμανοί υπήκοοι για 2000 περίπου χρόνια με όλα τα συνεπακόλουθα. Ο Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός δεν έχει φυσική συνέχεια τα χρόνια που ακολούθησαν. Η Αρχαιοελληνική πίστη και παράδοση πέθαναν από τους αιμοσταγείς χριστιανούς. Ο όρος Βυζαντική Αυτοκρατορία είναι μεταγενέστερος και χρησιμοποιήθηκε από τον Γερμανό Ιστορικό και Ανθρωπιστή Ιερώνυμο Γουλφ τον 16ο αιώνα για να διαχωρίσει Ιστορικά την Ανατολική Ρωμαϊκή Επαρχία από την Δυτική και τις λοιπές κτήσεις της. Αυτό για κάποιους που θεωρούν την Ανατολική Ρωμαϊκή Επαρχία Ελληνική και φυσική συνέχεια του αρχαιοελληνικού κόσμου. Το ότι μιλούσαν Ελληνικά δεν σημαίνει ότι οι πολίτες είχαν και ελληνική εθνική συνείδηση, καθώς η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ήταν Πολυεθνική και Πολυθρησκευτική. Κάντε επίσης μια αναζήτηση για τους Αυτοκράτορες του λεγόμενου "Βυζαντίου" και δείτε πόσοι ήταν Ελληνικής καταγωγής και πόσοι Σλαβικής κτλ. Πεστα ρε φίλε..... Βυζάντινη αυτοκρατορία δεν υπήρξε ποτέ, υπήρχε ρωμαϊκή αυτοκρατορία με Ρωμαίο αυτοκράτορα μέχρι και τους Παλαιολόγους,και να μην αναφέρουμε για την εβραϊκή θρησκεία (διαμορφωμένη από τους Ρωμαίους)που έδωσε το τελικό χτύπημα στο ελληνικό πνεύμα-πολιτισμο.
Ίων Δραγούμης Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Ορισμένοι βλέπω συνεχίζετε ακάθεκτοι. Πολύ κρίμα να μην ήμασταν μια όμορφη παρέα στην πραγματική ζωή,ώστε να τα βάζαμε κάτω όλα με τη σειρά. Υποσχέθηκα όμως να μη ξαναβγώ off-topic και θα το τηρήσω,κι ας γελάω με όσα γράφετε.
eyw Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Η χώρα που ηγείται του ελευθέρου κόσμου, του καπιταλισμού και του ελευθέρου εμπορίου (και όλων των ελεύθερων γενικά) ζητά ή εκβιάζει άλλη χώρα τι να πουλάει ή να μην πουλάει σε 3η χώρα. Πάει, χάλασε ο κόσμος. Δεν πιστεύω ότι η ΛΔ Κίνας έχει ανάγκη την Taiwan (Δ. Κίνας RoC) για να φτιάξει ICBM. Στραβός είν'ο γιαλός, εμείς καλά πάμε. Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2019 από eyw ορθογραφία 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα