Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 273
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Malthador είπε

Α, αυτό ήταν που τον σταματούσε μέχρι τώρα να δηλώσει τα μισά, η προαιρετική χρήση της κάρτας.

Οκ.

Όχι ,αλλά αν του βάλεις άλλα 2 χιλιάρικα μπορεί και να σαλτάρει. Αυτός που βγάζει 50-60 χιλιάρικα το χρόνο πληρώνει κάνα 30 φόρο. Ε δε θέλει και πολύ να του σαλέψει. Πρέπει να καταλάβουμε μέχρι ποιο σημείο μπορούμε να τα πάρουμε απο τους έχοντες. 

Για εμένα δεν πρέπει να υπάρχει ΚΑΝ αφορολόγητο. 7 χιλιάρικα έβγαλες ; Μάλιστα 630 ευρώ φόρος. Ευχαριστούμε ο επόμενος. Και σίγουρα αυτοί που έχουν εισόδημα πάνω από 40 χιλιάρικα χρειάζονται μια ΓΕΝΝΑΙΑ μείωση. Ειδάλλως θα παραμείνουμε μια οικονομία με σουβλάκια , καφέδες , νύχια και ξενυχτάδικα. 

Δημοσ.

Η οριζόντια λογική 30% σε όλους, είναι ΛΑΘΟΣ. ΠΑΛΙ, έρχεται να επιβραβεύσει ΑΥΤΟΝ που κάνει φοροδιαφυγή και όχι το αντίθετο.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, logistoulis είπε

ας πληρώσεις το πρόστιμο

αν πχ έπρεπε να χαλάσεις 3000 και δεν χαλάσεις τίποτα θα σου μείνουν τα 2340 από το να χάλαγες και τα 3 για να μην φας πρόστιμο

αν κάποιος δηλαδή είναι αποφασισμένος να αποταμιεύσει ας αποταμιεύσει και ας πληρώσει, στο τέλος θα είναι πιο κερδισμένος 

φυσικά θεωρώ άδικο όλο αυτό το μέτρο.. είτε είναι 10% είτε 30% και ας το καλύπτω προσωπικά ήδη , δε μπορεί να σου επιβάλλεται πόσο θα χαλάσεις και ειδικά πώς θα το χαλάσεις, είναι παραλογισμός 

αλλά αν τουλάχιστον φέρει άλλες φοροεαλφρύνσεις και αυξήσεις σε δηλωθέντα εισοδήματα οκ.. απλά ψιλοαμφιβάλλω.. πιο πολύ δώρο στις τράπεζες είναι αυτό, ίσως για αυτό δεν προχώρησαν και στις εξτρά χρεώσεις που έλεγαν 

Δε πρεπει να ξεχναμε οτι η αποταμιευση ειναι μια υγιειης οικονομικη πραξη. Δε μπορεις να βαζεις προστιμο σε αυτο, ειναι ανηθικο. Προστιμο μπαινει σε οτιδηποτε "λαθος".

• Like 3
Δημοσ.

Βλεπω τον νομο με πολυ καλο ματι. Εδω και 6-7 χρονια κανω πανω απο 60% των συναλλαγων μου με καρτα. Τα μετρητα πρακτικα τα εχω καταργησει τελειως εδω και μια 5ετια. Ebanking η καρτα. Μακαρι να το κανουν 50% και πανω μελλοντικα μπας και σταματησει καποτε αυτη η φοροδιαφυγη. Ο νομιμος πολιτης και 90% να τον πουν να κανει συναλλαγες με καρτα δεν θα τον πειραξει καθολου. 

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Malthador είπε

Δεν μπορούν αυτά τα άτομα να κάνουν αγορές με την κάρτα τους για τα έξοδα του σπιτιού;

Φυσικά και μπορούν αλλά δεν θα φτάσουν όλοι αυτό το ποσό για διάφορους λόγους, εξαρτάται από την οικογένεια, τα αδέρφια που μένουν σπίτι αν είναι ένας ή περισσότεροι, την συνεννόηση με τους γονείς και τα εισοδήματα που θα βγάζουν, οπότε κατ' εμέ δεν θα το φτάσουν όλοι αυτό το ποσοστό.

Επίσης άσχετο, κάτι άλλο που διαπίστωσα και μου έχει δημιουργήσει θέμα είναι οτι οι πληρωμές μέσω web banking από την τράπεζα προς εταιρείες και επιχειρήσεις για αγορά διαφόρων πραγμάτων δεν προσμετρώνται, μπήκα να κοιτάξω τις συναλλαγές μου για την φορολοταρία και μου εμφανίζει μόνο όσες έγιναν με την χρεωστική κάρτα μου από όσα μαγαζιά πήγα ο ίδιος για να πληρώσω στο ταμείο.....  

Δημοσ.

Αυτό το ποσοστό είναι κακό για όσους είναι άνεργοι-φιλοξενούμενοι και χαμηλόμισθοι οι οποίοι πληρώνουν ενοίκιο και φόρους που δε δικαιολογούνται. Γενικά, και πάλι, οι χαμηλόμισθοι τη πληρώνουν.

Μόλις τώρα, Arkin είπε

Βλεπω τον νομο με πολυ καλο ματι. Εδω και 6-7 χρονια κανω πανω απο 60% των συναλλαγων μου με καρτα. Τα μετρητα πρακτικα τα εχω καταργησει τελειως εδω και μια 5ετια. Ebanking η καρτα. Μακαρι να το κανουν 50% και πανω μελλοντικα μπας και σταματησει καποτε αυτη η φοροδιαφυγη. Ο νομιμος πολιτης και 90% να τον πουν να κανει συναλλαγες με καρτα δεν θα τον πειραξει καθολου. 

Κάνεις μεγάλο κακό στον εαυτό σου έτσι. Χάνεις όλη την ανάλωση κεφαλαίου και όταν θα τη χρειαστείς, θα χτυπάς το κεφάλι σου στο τοίχο. 

Επίσης αναρωτιέμαι αν οι υπόλοιπες χώρες απαιτούν ανάλογα ποσοστά από τους πολίτες. Η Γερμανία σε αναγκάζει να χρησιμοποιείς κάρτα με το ζόρι άραγε; Αν γνωρίζει κανείς, πραγματικά είμαι περίεργος να μάθω.

• Like 2
Δημοσ.

Εχει οριστικοποιηθεί οτι είναι το 30% του καθαρού ποσού; 

Έχει οριστικοποιηθεί οτι δε προσμετρούνται νοικια κτλ; 

Ρε παιδιά είναι εντελώς παράλογο. Δε βγαίνει. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Arkin είπε

Με συγχωρεις, αλλα λαθος η δηλωση σου. Ουσιαστικα λες οτι οποιος ξοδευει μετρητα ειναι απατεωνας. Ναι, ο απατεωνας δαπανα με μετρητα αλλα δεν ειναι ολοι απατεωνες.

Η φοροδιαφυγη θα μειωθει/εξαφανιστει με συνεχεις ελεγχους απο τις αρμοδειες υπηρεσιες. Ναι, ειναι χρησιμο το μετρο με τις καρτες αλλα συμπληρωματικο. 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Arkin είπε

Το θέμα είναι να μας πεις και πόσα λεφτά είναι αυτό το 60%...

Γιατί αν τον μήνα χαλάς 300 ευρώ και μένεις με τους γονείς σου, είναι εύκολο να τα κάνεις όλα με κάρτα 

Αν τον μήνα έχεις 600 ευρώ νοίκι και 400 ευρώ δάνειο, για πες μας πόσα θα χαλάσεις με κάρτα...

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, afragorn είπε

Αυτό το ποσοστό είναι κακό για όσους είναι άνεργοι-φιλοξενούμενοι και χαμηλόμισθοι οι οποίοι πληρώνουν ενοίκιο και φόρους που δε δικαιολογούνται. Γενικά, και πάλι, οι χαμηλόμισθοι τη πληρώνουν.

Κάνεις μεγάλο κακό στον εαυτό σου έτσι. Χάνεις όλη την ανάλωση κεφαλαίου και όταν θα τη χρειαστείς, θα χτυπάς το κεφάλι σου στο τοίχο. 

Επίσης αναρωτιέμαι αν οι υπόλοιπες χώρες απαιτούν ανάλογα ποσοστά από τους πολίτες. Η Γερμανία σε αναγκάζει να χρησιμοποιείς κάρτα με το ζόρι άραγε; Αν γνωρίζει κανείς, πραγματικά είμαι περίεργος να μάθω.

Δηλαδη τι θα επρεπε να κανω? Το μετρητο το θεωρω φυρα για το κρατος. Ειδικα οσοι δεν μου κοβουν αποδειξη. Με την καρτα ξερω οτι τα χρηματα θα πανε εκει που πρεπει να πανε. Δεν ειναι μαυρα και το να φαινονται ολα ειναι το σωστο. Τα μαυρα χρηματα μας εφτασαν σε αυτο το σημειο. Αν ολοι πληρωναν σωστα τους φορους δεν θα φταναμε σε αυτο το σημειο να πληρωνουμε οι λιγοι και οι αλλοι να ζουν με μαυρα χρηματα χωρις ενσημα κτλ. 

Δημοσ.

Εμένα δεν με πείθουν ότι θέλουν δήθεν να μαζέψουν την φοροδιαφυγή. Εξηγώ: ήδη ένα μεγάλο ποσοστό των πληρωμών γίνεται ηλεκτρονικά με ebanking ή pos. 

Αποτελέσματα είδαμε; Έγινε μάζεμα του μαύρου χρήματος; έγινε πιο δίκαιη η φορολόγηση; Όχι. Εδώ ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να περνάει ο ΦΠΑ απευθείας στο κράτος  και όχι στον έμπορο που κάνει την είσπραξη και το αποδίδει, παρόλο που γίνονται όλα ηλεκτρονικά. Και θα γίνει η αντιστοίχηση της κοκα κόλας που αγοράζεις από το περίπτερο με την απόδειξη που κόβει αυτό, ώστε να δούνε ότι το περίπτερο έχει επιπλέον έσοδα και φοροδιαφεύγει; Τρίχες....

Εμένα μου φαίνεται ότι πάνε απλά να μαζέψουν τις προμήθειες για τις τράπεζες με τις επιπλέον συναλλαγές. Τόσο εύκολα και τόσο απλά, γιατί μέχρι εκεί φτάνει η κουτοπονηρία τους και μέχρι εκεί μπορούν να σχεδιάσουν

• Like 8
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, akarthis είπε

Με συγχωρεις, αλλα λαθος η δηλωση σου. Ουσιαστικα λες οτι οποιος ξοδευει μετρητα ειναι απατεωνας. Ναι, ο απατεωνας δαπανα με μετρητα αλλα δεν ειναι ολοι απατεωνες.

Η φοροδιαφυγη θα μειωθει/εξαφανιστει με συνεχεις ελεγχους απο τις αρμοδειες υπηρεσιες. Ναι, ειναι χρησιμο το μετρο με τις καρτες αλλα συμπληρωματικο. 

Ναι δεν το διατυπωσα σωστα προφανως και δεν ειναι ολοι απατεωνες που πληρωνουν με μετρητα. Αλλα εφοσον καποιος ειναι 100% νομιμος για πιο λογο να μην θελει να πληρωσει με καρτα?

Δημοσ.

Οχι μονο σε μας πανε να το περασουν δεν υπαρχει σε "ελευθερη" χωρα πουθενα . "Μνημονιακη υποχρεωση" εχουν να βγαλουν υπερπλεονασμα . Και οσο πανε θα χωνουν καποια στιγμη λεει το σχεδιο πληρη καταργηση μετρητων και παμε σε οργουελ 1984 με τις τραπεζες να ελεγχουν τα παντα .

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Arkin είπε

Ναι δεν το διατυπωσα σωστα προφανως και δεν ειναι ολοι απατεωνες που πληρωνουν με μετρητα. Αλλα εφοσον καποιος ειναι 100% νομιμος για πιο λογο να μην θελει να πληρωσει με καρτα?

ΓΙατί μπορεί να μη θέλω να αγοράσω  , τόσο απλά . Η να αγόρασα κάτι που ΔΕΝ περνάει στα έξοδα οπότε who cares;;;;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...