Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ειχα φιλο περσι ο οποιος περνει καθαρα το χρονο 10000 ευρω. Με καρτα ειχε κανει ελαχιστες αγορες. Για να μην πληρωσει προστιμο πηγε πηρε S8 κινητο στα 699 τελευταιες μερες του χρονου και γλιτωσε το προστιμο. Οταν καποιος δεν κανει ουτε το 10% του χρονου σε καρτες το 30% θα του φανει υπερογκο. Αλλα καιρος να προσασμοστουν.

Καταλαβαινω οτι ο καθενας το βλεπει απο την δικη του οπτικη. Το 30% πιστευω οτι ειναι ενα σωστο ποσοστο συναλλαγων με καρτα καθε χρονο. Μονο για να ζησεις τα θες αυτα. Εκει δηλαδη που πληρωνε ο αλλος μετρητα την ΔΕΗ η την βενζινη ας μαθει να τα πληρωνει με καρτα. Ειναι απολυτα εφικτο κατι τετοιο.

γιατι να πληρωσω ρε με καρτα ; για να παρει προμηθεια απο 0,2 εως 1,5 η τραπεζα ; 

γιατι να εχω τα λεφτα στη μπανκα ; για να τα διαχειριζονται λαμογια που ποτε δεν πληρωνουν ; 

φοροδιαφυγη πατασσεις αν πιασεις το νουρ1, τη νοβαρτις κ ολα τα λαμογια που λυμαινονται τον τοπο.

αν εισαι μαγκας, κανε εισπραξη μονος σου ως κρατος του ΦΠΑ και μην κανεις τον μαγαζατορα συνενοχο & εισπρακτορα.

σοβαρευτειτε μερικοι που δε σας ετυχε καμια στραβη ή δεν εχετε ζησει με 450 το μηνα.

• Like 9
  • Thanks 1
  • Απαντ. 273
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε

Το θεμα ειναι να γεμίζουν τα ταμεια και να αδειάζουν οι τσεπες μας

Το θεμα ειναι να ζουμε με αξιοπρεπεια. Για μενα το μεγαλο αγκαθι ειναι ο φορος ως επιχειρηση. Το 30% με καρτα ειναι τιποτα μπροστα στους φορους.

1 λεπτό πριν, bjj-p είπε

να στο γραψω και εγω απλα,. αν 3πλασιαστει το εισοδημα σου, θα 3πλασιαστουν τα εξοδα σου;

Εχουν πλαφον τα 66χιλιαρικα απο οτι αναφερθηκε. Δηλαδη και 1 εκατομμυριο εσοδα να εχεις παλι 20 χιλιαρικα με καρτα θα πρεπει να κανεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγω αυτο καταλαβα και κανενα προβατο δεν αντιδραει ..... Φυσικα τα μεγαλα λαμογια εχουν να τροπο καλυπτουν  . Στο κλείσιμο του χρονου πρεπει να βγαλω 10 χιλιαρικα  εξοδα με shopping στις καρτες προβληματα που εχει ο κοσμος ε ; Δε σε ρωτανε αν εχεις και που βρηκες τα λεφτα για τα χαρατσια .

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Θα με τρελάνεις; Τι εισόδημα έχεις; Χοντρικά , δε θέλω να μου δώσεις εκκαθαριστικό. Και απο εκεί τα λέμε. Θέλεις το 30% σε αγορές με κάρτα. 

@polaki αυτό λέμε , είτε θα δίνεις το ΦΠΑ είτε θα το πληρώνεις με το 22%. 

Ας πουμε οτι εχω 10k καθαρα το χρονο. Τα 3000 με καρτα ειναι αυτα που ανεφερα ισως ειναι και παραπανω. Η διαβιωση μας ειναι αυτο το 30%. Απλα θα το πληρωνουμε με καρτα σιγα σιγα και οχι με μετρητα.

Δημοσ.

Ρε παιδιά όλοι εσείς που συμφωνείτε ή δεν έχετε πρόβλημα, μπορείτε να αναφέρετε παρόμοιο μέτρο σε άλλες χώρες; Ειλικρινά, τέτοιο νταβατζιλίκι που γίνεται στη χώρα μας δε το καταλαβαίνω. Μας φορολογούν διπλά και τριπλά για τα έσοδά μας, βάζουν τέλη πάνω σε ήδη υπάρχοντες φόρους και λέμε "καλά το κάνουν, για να παταχθεί η φοροδιαφυγή". Έτσι θα παταχθεί; Ο άλλος που βγάζει 100.000+ (εκεί είναι η πραγματική φοροδιαφυγή) δεν τον αγγίζουν τέτοια μέτρα!

Απλά από το πρωί μέχρι το βράδυ παίζει ένα τροπάριο στα ΜΜΕ  αυτολύπησης και αυτομαστίγωσης και συμφωνούμε με μέτρα αυθαίρετα και μέτρα που εξοντώνουν τους μικρομεσαίους.  

• Like 2
Δημοσ.

Τα χαμηλα και μεσαια εισοδηματα το πιανουν το ποσοστο.Δεν τα λεω εγω, τα στοιχεια τα λενε.

Οποιος προβληματιζεται για την αποταμιευση αυτων  που παιρνουν 40-50-60-100 κ το μηνα  ελευθερα :D .Ελευθερος ειναι να αγωνια και για τις αποταμιευσεις που εχουν οι πλουσιοι σε offshore :D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Ας πουμε οτι εχω 10k καθαρα το χρονο. Τα 3000 με καρτα ειναι αυτα που ανεφερα ισως ειναι και παραπανω. Η διαβιωση μας ειναι αυτο το 30%. Απλα θα το πληρωνουμε με καρτα σιγα σιγα και οχι με μετρητα.

Ρε φίλε καταλαβαίνεις τι γράφεις; 10κ καθαρά το χρόνο είναι 15 ΜΙΚΤΑ. Αλήθεια τώρα , δε σου το έχει πει κανείς; Θέλεις 4500. Α και που 'σαι βγάλε και τα ενοίκια , δε μετράνε.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Εχουν πλαφον τα 66χιλιαρικα απο οτι αναφερθηκε. Δηλαδη και 1 εκατομμυριο εσοδα να εχεις παλι 20 χιλιαρικα με καρτα θα πρεπει να κανεις.

το πλαφον μπηκε τελευταια, που ειδαν την πατατα και καλως μπηκε. ισχυει ομως για τα πιο κατω εισοδηματα. δεν μου απαντησες ομως; θα 3πλασιαστουν οι δαπανες σου;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mclein² είπε

γιατι να πληρωσω ρε με καρτα ; για να παρει προμηθεια απο 0,2 εως 1,5 η τραπεζα ; 

γιατι να εχω τα λεφτα στη μπανκα ; για να τα διαχειριζονται λαμογια που ποτε δεν πληρωνουν ; 

φοροδιαφυγη πατασσεις αν πιασεις το νουρ1, τη νοβαρτις κ ολα τα λαμογια που λυμαινονται τον τοπο.

αν εισαι μαγκας, κανε εισπραξη μονος σου ως κρατος του ΦΠΑ και μην κανεις τον μαγαζατορα συνενοχο & εισπρακτορα.

σοβαρευτειτε μερικοι που δε σας ετυχε καμια στραβη ή δεν εχετε ζησει με 450 το μηνα.

Το 1.5% προμηθεια την πληρωνει αυτος που εχει το pos οχι ο πολιτης. Ξερω πως πατασσεις την φοροδιαφυγη και ειμαι μαζι σου χρονια τα γραφω αλλα δυστυχως δεν γινεται τιποτα απολυτως. Παλι ο απλος κοσμακης θα την πληρωσουμε οπως γινεται παντα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Τα χαμηλα και μεσαια εισοδηματα το πιανουν το ποσοστο.Δεν τα λεω εγω, τα στοιχεια τα λενε.

Οποιος προβληματιζεται για την αποταμιευση αυτων  που παιρνουν 40-50-60-100 κ το μηνα  ελευθερα :D .Ελευθερος ειναι να αγωνια και για τις αποταμιευσεις που εχουν οι πλουσιοι σε offshore :D

Μπορείς να μας δώσεις και εμάς τα "Στοιχεία" σου; Ή είναι τίποτα κρυφά; Αυτός που παίρνει 40 χιλιάρικα το μήνα με 20 καθαρίζει, αλλά τέτοιος που είσαι που να καταλάβεις και εσυ τι γράφεις. Απλά η "αριστεροσύνη " σου σε εμποδίζει από το να δεις οτι ΔΕΝ έχουμε τέτοιους στην Ελλάδα. Και τι να κάτσουν να κάνουν άλλωστε στο κλουβί με τις τρελές.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Arkin είπε

Ας το γραψω απλα. 

Εγω μεχρι χθες εβαζα βενζινες εκανα ψωνια στο super market πληρωνα τη ΔΕΗ/οτε με μετρητα. Ειναι δυσκολο να αρχισω να τα πληρωνω με καρτα? Γιατι το 30% βγαινει με τα 3 πραγματα που ανεφερα.

Επιμένεις...

Πάμε ένα παράδειγμα:

Παίρνεις 25Κ το χρόνο, άρα πρέπει να χαλάσεις 7500 με κάρτα 

Από τα 25, πληρώνεις 5000 εφορία, 7000 ενοίκια και ας πούμε ένα δάνειο 4 χιλιάρικα

Βγάλε ΕΝΦΙΑ αν έχεις τίποτα στο χωριό, βγάλε τίποτα κοινόχρηστα (εκτός αν ο διαχειριστής σας έχει POS) βάλε τέλη κυκλοφορίας, ας πούμε κάνα χιλιάρικο ακόμα

Από τα 25 λοιπόν πόσα έμειναν ; 

25 - (5+7+4+1) = 8000

Άρα πρέπει ή δε πρέπει να τα χαλάσεις όλα με το έτσι θέλω ; 

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

@polaki αυτό λέμε , είτε θα δίνεις το ΦΠΑ είτε θα το πληρώνεις με το 22%. 

Όταν λες θα δίνω το ΦΠΑ αναφέρεσαι σε εμένα ως παράδειγμα ΕΕ ή στον αγοραστή? Γιατί με μπέρδεψες. 

Ουσιαστικά αυτό που λέω εγώ είναι ότι αν ο πελάτης ΔΕΝ ζητήσει απόδειξη (για να πληρώσει 100€ αντί 146), το κράτος θα του πει ότι αφού δεν βλέπω να χάλασες 146€, από τα 100€ που αποταμίευσες (γιατί δεν βλέπω να τα έδωσες πουθενά), σε φορολογώ ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΕΞΤΡΑ από αυτό που θα σε φορολογούσα κανονικά 9%. Απ'την άλλη όμως το 9% των 100€ = 109€. 

Άρα και ΠΑΛΙ ο πελάτης έχει ΚΙΝΗΤΡΟ να ΜΗΝ πάρει απόδειξη προκειμένου να πληρώσει 109 αντί για 146. 

Ειλικρινά δεν βλέπω τί καταφέρνει το κράτος με αυτό το νομοσχέδιο... Αν μπορεί κανείς ας μου εξηγήσει καλύτερα τα νούμερα γιατί κάπου το χάνω!

Επεξ/σία από polaki
  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, bjj-p είπε

το πλαφον μπηκε τελευταια, που ειδαν την πατατα και καλως μπηκε. ισχυει ομως για τα πιο κατω εισοδηματα. δεν μου απαντησες ομως; θα 3πλασιαστουν οι δαπανες σου;

Οχι δεν θα τριπλασιαστουν. Το πλαφον μπηκε μαζι με το 30%. Οταν ηταν 10% το εξοδο με καρτα το επιαναν ολοι πολυ ευκολα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η προμηθεια και καθε επιπλεoν που χωνουν μεταφερεται στο πολιτη το καταλαβαινουμε αυτο η μπα ;

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Οχι δεν θα τριπλασιαστουν. Το πλαφον μπηκε μαζι με το 30%. Οταν ηταν 10% το εξοδο με καρτα το επιαναν ολοι πολυ ευκολα.

μου αρκει αυτο που απαντησες. τα παραδειγματα μπορεις να τα δωσεις μονο σου..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...