Kaneki Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Γεια σας! Περασα φέτος στο τμήμα βιοτεχνολογιας του γεωπονικού και έχω παρακολουθησει μαθήματα περίπου για δύο μήνες. Ο αρχικος μου στόχος ήταν να μπω στο τμήμα αυτό και μετεπειτα να ασχοληθώ εξ ολοκληρου με τον άνθρωπο (καθως μου είπαν στο φροντιστηριο ότι δεν έχει σχέση που είναι το τμήμα αυτό στο γεωπονικο) παρολα αυτά ξέρω πλέον ότι τελειωνοντας έχεις πτυχιο γεωπονου και είναι αρκετά δύσκολο να βρεις δουλειά ειδικά στην ελλαδα.Επιπλεον αυτους τους μήνες που είμαι εκεί ασχολουμαστε εξ ολοκληρου με τα φυτά. Είμαι αρκετά μπερδεμενος και σκέφτομαι να κάνω 10% για το τμήμα βιοχημειας και βιοτεχνολογιας στην λαρισσα. Υπάρχει κάποιος αποφοιτος από αυτά τα δύο τμηματα να μου πει τις ευκαιρίες που είχε να κανει μετά το πτυχίο του και την απορροφησει του πτυχίου του από τον χώρο εργασίας ; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
merkon Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Καλημέρα, δεν έχω τελειώσει το συγκεκριμένο τμήμα και γενικά δεν έχω καμία σχέση με το αντικείμενο, αλλά κοντινός μου άνθρωπος τελείωσε πριν μερικά χρόνια και τον ρώτησα για την γνώμη του, επομένως μπορώ να σου δώσω μια εικόνα... Μου είπε πως όσοι γνωρίζει από την συγκεκριμένη σχολή είτε συνέχισαν σε μεταπτυχιακό ή διδακτορικό στην Ελλάδα για να εξειδικευτουν σε συγκεκριμένους κλάδους βιοτεχνολογίας, είτε εργάστηκαν σαν γεωπόνοι, είτε σε κάτι παντελώς άσχετο... Ο δικός μου άνθρωπος που αναφέρω, τελείωσε τη σχολή, εργάστηκε σαν ιδιωτικός υπάλληλος σε μια εταιρεία σε άσχετο αντικείμενο έχοντας τον τίτλο του γεωπονου και πλέον βρίσκεται στο εξωτερικό και εργάζεται σε πολυεθνική εταιρεία στο κομμάτι των εργαστηριακών αναλύσεων... Όχι 100% πανω σε αυτό που τελείωσε δηλαδή, αλλά σίγουρα καλύτερα από ότι στην Ελλάδα
Kaneki Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 9 ώρες πριν, Kaneki είπε Γεια σας! Περασα φέτος στο τμήμα βιοτεχνολογιας του γεωπονικού και έχω παρακολουθησει μαθήματα περίπου για δύο μήνες. Ο αρχικος μου στόχος ήταν να μπω στο τμήμα αυτό και μετεπειτα να ασχοληθώ εξ ολοκληρου με τον άνθρωπο (καθως μου είπαν στο φροντιστηριο ότι δεν έχει σχέση που είναι το τμήμα αυτό στο γεωπονικο) παρολα αυτά ξέρω πλέον ότι τελειωνοντας έχεις πτυχιο γεωπονου και είναι αρκετά δύσκολο να βρεις δουλειά ειδικά στην ελλαδα.Επιπλεον αυτους τους μήνες που είμαι εκεί ασχολουμαστε εξ ολοκληρου με τα φυτά. Είμαι αρκετά μπερδεμενος και σκέφτομαι να κάνω 10% για το τμήμα βιοχημειας και βιοτεχνολογιας στην λαρισσα. Υπάρχει κάποιος αποφοιτος από αυτά τα δύο τμηματα να μου πει τις ευκαιρίες που είχε να κανει μετά το πτυχίο του και την απορροφησει του πτυχίου του από τον χώρο εργασίας ; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας! Ο φίλος σου έχει κανει μεταπτυχιακα για να μπορεί να δουλέψει στο εργαστήριο αναλυσεων η το πτυχίο της σχολης του ήταν αρκετό;
Speculoos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 To θέμα είναι τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου. Αν στόχος σου είναι να πας να δουλέψεις σε ένα βιοχημικό εργαστήριο και να κάνεις αναλύσεις δειγμάτων είναι κρίμα να βγάλεις τα μάτια σου τα επόμενα 5 με 7 χρόνια στη βιοτεχνολογία του ΓΠΑ. Αν όμως θες να πάρεις ένα γνωσικό επίπεδο που θα σου παρέχει τις βάσεις για να κάνεις αργότερα έρευνα είτε σε επίπεδο διδακτορικού είτε δουλεύοντας σε μεγάλα ερευνητικά κέντρα, φαρμακοβιομηχανίες κτλ, σε ένα μεγάλο εύρος επιλογών τότε είσαι μια χαρά στο γεωπονικό. Πρέπει όμως να έχεις υπομονή για 6-7 εξάμηνα ώστε να περάσεις τα βασικά γεωπονικά μαθήματα που κάνουν όλοι οι φοιτητές του ΓΠΑ και να μην τα κουβαλάς στο πτυχίο. 1
Kaneki Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Το θέμα μου είναι αν οι φαρμακοβιομηχανιες που λες περιοριζονται μόνο σε φυτικα προιοντα , θα μπορώ δηλαδή να δουλέψω σε μια εταιρία που στόχος της είναι η θεραπεια ασθενειων μέσω βιοτεχνολογιας ή αν όχι ασθενειων γενικά ότιδηποτε αφορά τον ανθρωπο; Γνωρίζω ότι πολύ βιοτεχνολογοι (στο εξωτερικό) ακολουθούν αυτον τον κλάδο απλά εγώ θα έχω την δυνατότητα να κανω το ίδιο; ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας
merkon Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Kaneki είπε Ο φίλος σου έχει κανει μεταπτυχιακα για να μπορεί να δουλέψει στο εργαστήριο αναλυσεων η το πτυχίο της σχολης του ήταν αρκετό; Δε χρειάστηκε κάποιο έξτρα μεταπτυχιακό, στο εξωτερικό κοιτάνε περισσότερο την εμπειρία και όχι τόσο τα πτυχία... Μάλιστα πολλές φορές του ανέφεραν ότι είναι και overqualified για την θέση που κάνει (μη ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο τμήμα δίνει κατευθείαν τίτλο master of science), επομένως έχεις ήδη μεταπτυχιακό με λίγα λογια 1
AgnwstosY Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, Kaneki είπε Γεια σας! Περασα φέτος στο τμήμα βιοτεχνολογιας του γεωπονικού και έχω παρακολουθησει μαθήματα περίπου για δύο μήνες. Ο αρχικος μου στόχος ήταν να μπω στο τμήμα αυτό και μετεπειτα να ασχοληθώ εξ ολοκληρου με τον άνθρωπο (καθως μου είπαν στο φροντιστηριο ότι δεν έχει σχέση που είναι το τμήμα αυτό στο γεωπονικο) παρολα αυτά ξέρω πλέον ότι τελειωνοντας έχεις πτυχιο γεωπονου και είναι αρκετά δύσκολο να βρεις δουλειά ειδικά στην ελλαδα.Επιπλεον αυτους τους μήνες που είμαι εκεί ασχολουμαστε εξ ολοκληρου με τα φυτά. Είμαι αρκετά μπερδεμενος και σκέφτομαι να κάνω 10% για το τμήμα βιοχημειας και βιοτεχνολογιας στην λαρισσα. Υπάρχει κάποιος αποφοιτος από αυτά τα δύο τμηματα να μου πει τις ευκαιρίες που είχε να κανει μετά το πτυχίο του και την απορροφησει του πτυχίου του από τον χώρο εργασίας ; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας! Τι λες τώρα...Πέρυσι ειμουν ακριβώς στην ίδια θέση με εσένα πρωτοετής φοιτητής βιοτεχνολογίας γεωπονικού και είχα ακριβώς τις ίδιες απορίες και ανησυχιες κυριολεκτικά είχα ρωτήσει χιλιάδες ανθρώπους για τα επαγγελματικά δικαιώματα γενικά το είχα ψάξει παρά πολυ.Εγω παρακολούθησα το συγκεκριμένο τμήμα μέχρι αρχές Μαρτίου και εν τέλει αποφάσισα να ξαναδώσω τώρα πλέον είμαι στην ιατρική καθώς και εγώ δεν ήθελα να ασχοληθώ με φυτικούς οργανισμούς αλλά με τον άνθρωπο.Γενικα όμως έχω μια εικόνα από την σχολή.Απο αυτά που έχω ακούσει και από το ψάξιμο που είχα κάνει τέτοια εποχή πριν ένα χρόνο μπορώ να σου πω πως για να ασχοληθείς με έρευνα πάνω στον άνθρωπο θα πρέπει να κουραστεις πολυ σίγουρα θα χρειαστείς κάποιο διδακτορικό.Γενικα η σχολή είναι ιδιαίτερα δυσκολη από τις δυσκολότερες σχολές στην Ελλάδα και εννοείται πολύ πιο δυσκολη από ιατρική.Παντως πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή σχολή στον τομέα αυτό είναι αναμφιλεκτο.Ωστοσο επειδή είναι πενταετής αλλά και πολύ απαιτητική νομίζω δεν αξίζει να παιδευτεις τόσο για να μην κάνεις ακριβώς αυτό που σου αρέσει στην τελική.Οφειλω να ομολογησω ότι μου έκανε εντύπωση που βρίσκω άτομο με τις ίδιες ανησυχίες που είχα εγώ πριν ένα χρόνο για μια σχολή που δεν είναι και από τις δημοφιλέστερες.Οτι άλλο θες στείλε σε μύνημα ίσως μπορέσω να σε βοηθήσω με τις γνώσεις που έχω αποκομίσει από το γπα.Καλη τύχη. Edit: για του λόγου το αληθές έτσι ειμουν πέρυσι. Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2019 από AgnwstosY 1
aye Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Στις 5/11/2019 στις 10:32 ΠΜ, merkon είπε Καλημέρα, δεν έχω τελειώσει το συγκεκριμένο τμήμα και γενικά δεν έχω καμία σχέση με το αντικείμενο, αλλά κοντινός μου άνθρωπος τελείωσε πριν μερικά χρόνια και τον ρώτησα για την γνώμη του, επομένως μπορώ να σου δώσω μια εικόνα... Μου είπε πως όσοι γνωρίζει από την συγκεκριμένη σχολή είτε συνέχισαν σε μεταπτυχιακό ή διδακτορικό στην Ελλάδα για να εξειδικευτουν σε συγκεκριμένους κλάδους βιοτεχνολογίας, είτε εργάστηκαν σαν γεωπόνοι, είτε σε κάτι παντελώς άσχετο... Ο δικός μου άνθρωπος που αναφέρω, τελείωσε τη σχολή, εργάστηκε σαν ιδιωτικός υπάλληλος σε μια εταιρεία σε άσχετο αντικείμενο έχοντας τον τίτλο του γεωπονου και πλέον βρίσκεται στο εξωτερικό και εργάζεται σε πολυεθνική εταιρεία στο κομμάτι των εργαστηριακών αναλύσεων... Όχι 100% πανω σε αυτό που τελείωσε δηλαδή, αλλά σίγουρα καλύτερα από ότι στην Ελλάδα Γειά σας! Είμαι φέτος 3η Λυκείου και έχω ως στόχο την Βιοτεχνολογια ΓΠΑ. Τελικά το πτυχίο είναι Βιοτεχνολογου ή γεωπονου;
merkon Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, aye είπε Γειά σας! Είμαι φέτος 3η Λυκείου και έχω ως στόχο την Βιοτεχνολογια ΓΠΑ. Τελικά το πτυχίο είναι Βιοτεχνολογου ή γεωπονου; Νομίζω το καλυτερο που θα μπορουσα να κανω ειναι να σου βάλω απευθείας φωτογραφια του πτυχίου
aye Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 3 ώρες πριν, merkon είπε Νομίζω το καλυτερο που θα μπορουσα να κανω ειναι να σου βάλω απευθείας φωτογραφια του πτυχίου Σας ευχαριστώ πααρα πολυ!
velociraptoras Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 εχεις τα επαγγελματικά δικαιώματα του γεωπόνου, για την ακριβεια εχεις περισσότερα δικαιώματα απο ενα γεωπονικό τμήμα φυτικής παραγωγής ΤΕΙ, ακόμα και σε προκυρήξεις οπως για δακοκτονια που δεν εχουν σχέση με βιοτεχνολογία. Ακαδημαικά μπορεις να μπεις για μεταπτυχιακό, διδακτορικό ή ερευνα σε οποιοδήποτε σχετικό με γεωπονια, χημεία, βιοχημεία, βιολογία, ιατρική χημεια κλπ αντικείμενο καθώς και να εργαστεις τόσο σε εργαστηρια αναλύσεων όσο και σε φαρμακευτικές ή αλλους οργανισμούς βιολογικών μελετών. δν θυμαμαι κατα πόσο εχεις το δικαίωμα να διδάξεις ως βιολογος σε σχολείο, νομίζω μπορεις μόνο ως γεωπόνος σε επαλ και φυσικά σε ιεκ
lactate Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Παιδιά η σχολή αυτή είναι λάθος. Αν θες να γίνεις γεωπόνος πας στο φυτικής παραγωγής. Δε θα μάθεις "γεωπονική" στο βιοτ γεωπ αλλά θα μάθεις πως μπορείς να αυξήσεις την παραγωγή μέσω βιοτεχνολογίας. Όμως δεν είσαι ακριβώς βιοτεχνολόγος, δεν είσαι τοίδιο με το τμήμα βιοχημείας-βιοτεχνολογίας και αν μπεις στην έρευνα (που μπορείς) δεν ξέρω τι προοπτικές έχειι. Ούτε με διαγνωστικά στον άνθρωπο θα ασχοληθείς παρότι όμως θα έχεις τις γνώσεις γιατί οι τεχνικές της βιοτεχνολογίας είναι ίδιες σε όλους τους τομείς. Στην ουσία βγαίνεις από μια σχολή που δεν είσαι ούτε γεωπόνος ούτε βιοτεχνολόγος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα