Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια ερώτηση σχετικα με το λογαριασμο Εναντι της ΔΕΗ..

Ξερω περι τινος προκειτε απλα θελω να εξακριβωσω κατι.

Πχ ερχετε ο Εναντι 100 ευρω.

Απο αυτα τα 100 ευρω,
τα 60 ειναι ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ-ΥΚΩ-ΕΤΜΕΑΡ κτλ...
τα υπολοιπα 40 ειναι Δημοτικα Τελη-ΕΡΤ-ΦΠΑ κτλ

Αν ΔΕΝ πληρωσω τον Εναντι, τοτε στον Εκκαθαριστικο θα εχω Ανεξοφλητο Ποσο τα 100 απο τον Εναντι κτλ.......αλλα μειων τα 60 ευρω απο την εκτιμηση διοτι τα αφαιρει η ΔΕΗ καθως δεν ειναι απαραιτητο να πληρωθουν διοτι ειναι εκτιμηση - αν πληρωθουν αφαιρουντε απο τον Εκκαθαριστικο.
-----------------------
Ας υποθεσουμε οτι ο Εκκαθαριστικος ερχετε 200 ευρω ΣΥΝΟΛΟ ...ΧΩΡΙΣ να εχω πληρωσει το προηγουμενο Εναντι.

Χρεωσεις μπλα μπλα:  160
Εναντι Καταναλωσης: - (μειων) τα 60 που ηταν εκτιμηση του Εναντι
Ανεξοφλητο Ποσο: τα 100 του Εναντι (εκτιμηση + δημοτικα τελη)
ΣΥΝΟΛΟ 200
--------------------
Η ερωτηση μου ειναι η εξης

Αν πληρωνα ολο τον ΕΝΑΝΤΙ, ολο το ποσο των 100 ευρω , τοτε....

Χρεωσεις μπλα μπλα: 160
Εναντι Καταναλωσης - 60 εκτιμηση Εναντι....επισης αλλα -60 γιατι τα πληρωσα προκαταβολη;;;;;;
Ανεξοφλητο Ποσο: 0
ΣΥΝΟΛΟ:  40;;;;;

με αλλα λογια η εκτιμηση του Εναντι αφου αφαιρητε ηδη 1 φορα ητε το πληρωσεις ήτε οχι.... αφαιρητε ακομη 1 φορα αφου στην τελικη πληρωσεις τον Εναντι και φαινεται σαν προκαταβολη;
ειναι σωστα τα μαθηματικα μου;

Επεξ/σία από andybbgr
Δημοσ.

Ο εκαθαριστικός δηλαδή κατά την άποψή σου δεν έχει δημοτικά τέλη;;;;;;;; Τα 100 υπολογίζεις ότι είναι μόνο ρεύμα;;;;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

νομιζω τα ανελυσα αρκετα, αλλα νομιζω η πολυ αναλυση επισης μπορει να μπερδεψει καποιον. 😁

μεσα στις "χρεωσεις μπλα μπλα" του Εκκαθαριστηκου ειναι ολα μαζι (μαζι με τα νεα δημοτικα τελη).

Στα 100 του Εναντι αναλυω το ποσο που ειναι για το ρευμα και τα δημοτικα τελη ξεχωριστα. 

Αν δε πληρωσεις τον Εναντι τοτε ολο το ποσο (100) παει στο Ανεξοφλητο του Εκκαθαριστηκου, με μια διαφορα ομως, το Ρευμα του Εναντι αφαιρητε απο τον εκκαθαριστικο ξεχωριστα (Εναντι Καταναλωσης -60)...ενω τα Δημοτικα Τελη ειναι υποχρεωοτικα και δεν αφαιρουντε.... οποτε καταληγεις να εχεις ενα Ανεξοφλητο των 100, αλλα και ενα Εναντι Καταναλωσης -60.... οποτε παραμενουν μονο τα 40 απο τα Δημοτικα Τελη.

λιγο μπερδεμενα ειναι αλλα οκ 😁

η ερωτηση μου ειναι, στον Εκκαθαριστηκο αφου ηδη αφαιρητε το ποσο του Ρευματος (60) απο τον Εναντι πληρωσω δε πληρωσω, ...αν το πληρωσω ομως αφαιρητε διπλά;; γιατι ειναι σαν να εδωσα προκαταβολη.... μια φορα που αφαιρητε απο μονο του, και αλλη μια που το πληρωσα...

Επεξ/σία από andybbgr
Δημοσ.

Οχι.Μια φορα θα αφαιρεθει το ποσο του έναντι οχι δύο.

51 λεπτά πριν, andybbgr είπε

στον Εκκαθαριστηκο αφου ηδη αφαιρητε το ποσο του Ρευματος (60) απο τον Εναντι πληρωσω δε πληρωσω,

Είσαι σίγουρος οτι ισχύει αυτό? Το εφάρμοσες  στη πράξη?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τοσο καιρο ΔΕΝ πληρωνα Εναντι (κοντα 2 χρονια), αλλα το ποσο αυτο παλι το αφαιρουσε στον Εκκαθαριστηκο....γιαυτο ρωταω, αν πληρωσω τί γινετε;

σκεψου το, το Εναντι Καταναλωσης αφαιρητε ετσι και αλλιως γιατι ο 4μηνος Εκκαθαρηστικος καλυπτει ολες τις Kwh του 4μηνου...οποτε για να μη στο χρεωνει η ΔΕΗ διπλά και εφοσον ο Εναντι ειναι εκτιμηση, σου αφαιρει αυτην "εκτιμηση" της Καταναλωσης του Εναντι απο τον Εκκαθαριστηκο... οπως ειπα στο αφαιρει πληρωσεις δε πληρωσεις τον Εναντι, αλλιως θα ειναι σαν να πληρωνεις το 4μηνο + αλλους 2 μηνες "εκτιμησης" Εναντι στον ιδιο εκκαθαριστηκο....

οποτε πες εγω τελικα αποφασιζω και πληρωνω το ποσό αυτο της καταναλωσης του Εναντι (εκτιμηση)... ναι μεν θα αφαιρεθει ετσι κ αλλιως μια φορα... αλλα τα λεφτα που πληρωσα που πανε; γιαυτο λεω αν αφαιρεθει διπλά

Επεξ/σία από andybbgr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραία.Εγω που πάντα πληρώνω τον εναντι σου απαντώ το ίδιο.Οχι δεν θα αφαιρεθει διπλάσιο ποσο.Εξαλλου πληρωσεις δεν πληρώσεις τα ιδια λεφτα θα δώσεις στο τέλος.Στο παραδειγμα σου αν δεν πληρώσεις εναντι στο εκαθαριστικο θα είναι 160(μονο εκκαθαριστικος)+100(ο έναντι που δεν πλήρωσες)-60(το ποσο του έναντι που αφαιρείται)=200 ευρω.Αν το πληρώσεις θα είναι 160-60=100ευρω συν τα 100 που έχεις πληρωσει στον έναντι=200 ευρώ.Η μονη διαφορα είναι οτι αντι να πληρώσεις ανα 2 μήνες τα δίνεις μαζεμένα στο τέλος του 4μήνου😏

Επεξ/σία από giorgosvet

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...