Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στη δική μου πολυκατοικία το απλοιρβτο κοινόχρηστο ρεύμα, έφτασε  τα 1800 ευρώ και θα μας το κόψουν.

Ελληναραδες με τα όλα τους, με μαγαζιά και όλα τα λουσα.

Τουλάχιστον κάποιο είναι φτωχοί...αυτοί τι δικαιολογία έχουν;

• Confused 1
  • Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

23 hours ago, Duke Nukem said:

Εχεις απολυτο δικιο αλλα αν εβλεπες τι ενδαφερομενοι ηταν ολοι θα καταλαβαινες

Ειμαι ανεργος επι σειρα ετων χωρις δικαιωματα και εχω και μια μητερα που πρεπει να συντηρω

Οτι εφτιαξα μετα απο χρονια σκληρης εργασιας εχει εξαυλώθει και βρισκομαι σε απελπιστικη κατασταση

Να ρωτησω επισης τι κοστος εχει η διαδικασια εξωσης και ποσο καιρο τραβαει γιατι ακουω διαφορα ωραια οτι τραβαει επι μηνες λογω και εγκυμοσυνης της γυναικας

Ρε ts καταλαβαίνω ότι αντιμετωπίζεις σοβαρά προβλήμαατα στη ζωή σου, αλλά ο κοινωνικός αυτοματισμός μετατροπής των βασάνων σου σε μειωτική στάση για τους συνανθρώπους σου (δεν αναφέρομαι στους νοικάρηδες) και η επιβράβευση της σάπιας στάσης του αποπάνω με οδήγησε στο εξής δίλημμα:

Να τον βοηθήσω; 

Να τον αγνοήσω;

Να του τα ψάλω ενώ ταυτόχρονα αποπροσανατολίζω την κουβέντα ώστε να μην βοηθηθεί αν δε βάλει μυαλό;

Μάντεψε πού κατέληξα 😉.lockquote widget

Δημοσ.

Φίλε μην περιμένεις να πάρεις σοβαρή απάντηση από αυτό το forum γιατί έχει αποδείξει πολλές φορές πως το 90% των συμμετεχόντων μπαίνουν για να χαβαλεδιάσουν. Δυστυχώς οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουμε την δυνατότητα να νοικιαζουμε ένα ακίνητο, αντιμετωπιζομαστε ως προνομιούχοι και κατέχοντες. Κάνεις δεν υπολογίζει αν αυτό το σπίτι με τα εισοδήματα του τρέφει την οικογένεια σου ή πληρώνει την δόση της τράπεζας. Υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποι μας όλων των εθνικοτήτων που είναι "επαγγελματίες" του είδους. Μένουν σε σπίτια, χρωστάνε και φεύγουν. Αυτούς τους αναγνωρίζεις εύκολα ειδικά όταν δεν έχουν οικογένεια και ειδικά όταν ζητάνε το σπίτι να είναι επιπλωμένο οπωσδήποτε. Εφόσον η ενοικιαστρια είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης δεν πρόκειται να φύγει από μονη της ούτε έναν χρόνο μετά. Θα κάνει επίκληση στην ανθρωπιά σου και θα απολαμβάνει δωρεάν φιλοξενία. Η μόνο νόμιμη και ξεκάθαρη λύση είναι η έξωση. Δυστυχώς θα πρέπει να πληρώσεις για αυτή την διαδικασία. Ο νόμος δίνει δικαίωμα στον ενοικιαστή να παραμείνει για ένα διάστημα. Πολλοί από τους ενοικιαστές φοβούνται μόλις λάβουν εξώδικο και φεύγουν νύχτα. Δυστυχώς αυτοί που φεύγουν αιφνιδίως από το σπίτι το αφήνουν και τις περισσότερες φορές κατεστραμμένο για εκδίκηση. Είμαι παθών. Στον επόμενο ενοικιαστή να είσαι πιο προσεκτικός. Καλά ξεμπερδεματα

• Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλα μην τρελενεστε με τις ασφάλειες. Συγκεκριμένα η das σε ζημιά αυτοκίνητου μου, η δικηγόρος που της είχαν ανάθεσει την υπόθεση μου μέχρι και την τελευταία στιγμή στην αίθουσα δικαστηρίου δεν είχε μελετήσει σχεδόν τπτ από την υπόθεση και με ρωτούσε λεπτομέρειες εκείνη την ώρα. 

Όταν φυσικά βγήκε η αποζημίωση, το χρηματικό ποσό ήταν μόνο η ζημιά + τα δικαστικά έξοδα. Φυσικά δεν είχε κάνει τπτ το παραπάνω και ούτε είχε βάλει επιπλέον έξοδα ταλαιπωρίας μου (δεν μου το πρότεινε καν) όπως χαμένα μεροκαματα κτλπ. Συζητώντας το με άλλη δικηγόρο ενημερώθηκα ότι το ποσό θα μπορούσε να είναι 2-3 φορές μεγαλύτερο. Εννοείται ότι ζητάνε τα δικαστικά έξοδα να τα πάρουν πίσω οι ίδιοι.

Γενικά έμεινα πάρα πολύ δυσαρεστημένος από την αντιμετωπιση  τους, όχι ότι δεν έκαναν την δουλειά τους αλλά την έκαναν από αγγαρεία. 

Και ρωτάω εγω, γιατί να κάνω τέτοιου είδους ασφάλεια από πριν; Τι έχω να κερδίσω; Αφού αν τελικώς χρειαστεί μπορώ να προσλάβω έναν δικηγόρο και να μου κάνει την δουλειά 2-3 φορές καλύτερα σε σχέση με κάποιον που θα πληρωθεί έτσι και αλλιώς και το κάνει από αγγαρεία;

Τον πληρώνω και μόλις κερδίσω την δική τα παίρνω πίσω και με το παραπάνω.

Είχα νομική προστασία, δεν έφταιγα, με ταλαιπώρησαν κοντά στον 1 χρόνο με άσκοπα τηλ, εκτιμήσεις, υπογραφές ,χάσιμο χρόνου για μια ζημιά 400 ευρώ που πλήρωσα στην αρχή από την τσέπη μου για να φτιάξω το αμάξι και αυτά που πήρα ήταν τα 400 + κάτι τόκους κοντά στα 30 ευρω.

Επεξ/σία από cliobaccarra
Δημοσ.
11 ώρες πριν, pontez2 είπε

Ποιά ειναι τα βασικά; Όλα βασικά είναι δυστηχώς. Νοικιάζεις ένα σπίτι. Πόσοι πιστεύεις οτι γνωρίζουν πως για να ειναι σωστή μια τέτοια συναλλαγή πρέπει να γινει και έντυπο συμβόλαιο. Κάποιοι το γνωρίζουν. Πρέπει αυτο να κατατεθεί κάπου; Ελάχιστοι ξέρουν. Ποιό ειναι το κανονικό συμβόλαιο...αυτό του περίπτερου ή κάποιο που θα συμπληρώσει κάποιος απο μόνος του; 

Mια κατάσταση χυμα που αν δε ρωτησεις δικηγόρο δε μαθαίνεις. Πας να ανοιξεις να δεις τους νόμους και χάνεσαι.

Κατάλαβες ποιο ειναι το προβλημα στην Ελλάδα; Ειναι οτι ακομα και για κάτι τόσο απλό, το έχουν κάνει τόσο πολύπλοκο που πρέπει να ρωτήσεις δικηγόρο...

Γιατί χρειάζεται έντυπο συμβόλαιο; Μια χαρά είναι και το προφορικό. 

• Confused 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 hours ago, Duke Nukem said:

Εντωμεταξυ εχει 5 προφιλ αυτη και 5 αυτος κι δεν μπορεις ουτε να συνενοηθεις μαζι τους και ειναι και εγκυος

Για να πάρεις κάτι από τα χρωστούμενα, το βλέπω χλωμό. Πιο χλωμό βλέπω να είναι προσοδοφόρα η έξωση, εφόσον είναι έγκυος και μπορεί να αποδείξει την εγκυμοσύνη της. Βρες έναν καλό δικηγόρο που να ασχολείται αποκλειστικά με ακίνητα χθες.

4 hours ago, nikangel said:

Δυστυχώς οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουμε την δυνατότητα να νοικιαζουμε ένα ακίνητο, αντιμετωπιζομαστε ως προνομιούχοι και κατέχοντες.

Όχι όλοι. Ως προνομιούχοι και κατέχοντες αντιμετωπίζονται κατά βάση οι ιδιοκτήτες εκείνοι που με ένα ενοίκιο θέλουν να ζουν τρεις οικογένειες, χωρίς να δουλεύουν. Επειδή κάποιου ο παππούς έτυχε να βοσκάει πρόβατα στην Κηφισιά και κατοχύρωσε ένα οικόπεδο που μετά το έκανε μαγαζί ο πατέρας του για να το εκμεταλλεύεται ο γιος, φυσικά και θα αντιμετώπιζεται ως προνομιούχος, αφού είναι.

Το ενοίκιο -πρέπει να- είναι συμπληρωματικό του εισοδήματος που έχεις από την εργασία σου, όχι ο κύριος πόρος από τον οποίο ζεις. Αυτό είναι που δεν κατανοούν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες και νομίζουν ότι ανακάλυψαν την κότα με τα χρυσά αυγά όταν βρίσκουν κάποιον και συμφωνεί να μισθώσει το ακίνητό τους με μίσθωμα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αντί να το μισθώσουν με χαμηλότερο μίσθωμα σε άτομο με καλύτερο background. Και συνήθως προσγειώνονται απότομα.

PS: Είμαι και ιδιοκτήτης και μισθωτής.

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λαθος σκεψη.. ερμου κολωνακι κ ενολιγης τα παντα βοσκοτοπια ηταν και ζουν γενιές ολοκληρες απο ενοικιάσεις 

Arag das εχουν νομικη προατασια.

Εγω σαν ιδιοκτητης σε κατι που αξιζει θα ζηταγα εκκαθαριστικό ή μεγαλη εγγυηση μπροστα και θα εβαζα καποιον μεσιτη, εταιρεια διαχειρισης να τραβανε βιντεο καθε χ μηνες ή χρονο το σπιτι.. ισως και ασφαλεια πυρκαγιας

Επεξ/σία από kage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mε αφορμή το «Στον επόμενο ενοικιαστή να είσαι πιο προσεκτικός» ,

παραθέτω ορισμένα έγγραφα τα οποία ζητούν στο εξωτερικό από τους ενοικιαστές,

για να εξασφαλίζουν όσο γίνεται, την απρόσκοπτη καταβολή μισθώσεων.

Με αυτά παρουσιάζεσαι στον ιδιοκτήτη, ή τα στέλνεις από πριν, μέσω email.

• Πιστοποιητικό Μισθοδοσίας τρέχουσας απασχόλησης ενοικιαστή, των τελευταίων τριών μηνών
  • Πιστοποιητικό/επιβεβαίωση πληρωμής & διάρκειας προηγούμενου ενοικίου, στον παλαιό ιδιοκτήτη.
  • Προσκόμιση εγγράφου πιστωτικού ελέγχου , δηλαδή πως δεν υπάρχει  χρέος, οφειλές προς τρίτους  (Αντίστοιχο του αποδεικτικού ενημερότητας, υπάρχει συγκεκριμένος φορέας που βαθμολογεί την πιστοληπτική ικανότητα των πολίτων )
Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, cliobaccarra είπε

Καλα μην τρελενεστε με τις ασφάλειες. Συγκεκριμένα η das σε ζημιά αυτοκίνητου μου, η δικηγόρος που της είχαν ανάθεσει την υπόθεση μου μέχρι και την τελευταία στιγμή στην αίθουσα δικαστηρίου δεν είχε μελετήσει σχεδόν τπτ από την υπόθεση και με ρωτούσε λεπτομέρειες εκείνη την ώρα. 

Όταν φυσικά βγήκε η αποζημίωση, το χρηματικό ποσό ήταν μόνο η ζημιά + τα δικαστικά έξοδα. Φυσικά δεν είχε κάνει τπτ το παραπάνω και ούτε είχε βάλει επιπλέον έξοδα ταλαιπωρίας μου (δεν μου το πρότεινε καν) όπως χαμένα μεροκαματα κτλπ. Συζητώντας το με άλλη δικηγόρο ενημερώθηκα ότι το ποσό θα μπορούσε να είναι 2-3 φορές μεγαλύτερο. Εννοείται ότι ζητάνε τα δικαστικά έξοδα να τα πάρουν πίσω οι ίδιοι.

Γενικά έμεινα πάρα πολύ δυσαρεστημένος από την αντιμετωπιση  τους, όχι ότι δεν έκαναν την δουλειά τους αλλά την έκαναν από αγγαρεία. 

Και ρωτάω εγω, γιατί να κάνω τέτοιου είδους ασφάλεια από πριν; Τι έχω να κερδίσω; Αφού αν τελικώς χρειαστεί μπορώ να προσλάβω έναν δικηγόρο και να μου κάνει την δουλειά 2-3 φορές καλύτερα σε σχέση με κάποιον που θα πληρωθεί έτσι και αλλιώς και το κάνει από αγγαρεία;

Τον πληρώνω και μόλις κερδίσω την δική τα παίρνω πίσω και με το παραπάνω.

Είχα νομική προστασία, δεν έφταιγα, με ταλαιπώρησαν κοντά στον 1 χρόνο με άσκοπα τηλ, εκτιμήσεις, υπογραφές ,χάσιμο χρόνου για μια ζημιά 400 ευρώ που πλήρωσα στην αρχή από την τσέπη μου για να φτιάξω το αμάξι και αυτά που πήρα ήταν τα 400 + κάτι τόκους κοντά στα 30 ευρω.

Δικηγόρο διαλέγεις εσύ. Φυσικά εκεινοι θα προτείνουν συμβεβλημένους για να έχουν μικρότερο κόστος.

Επεξ/σία από rastamat
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Ηλεκτροσόκ είπε

Α είσαι από αυτή τη φυλή, να δεις πως την λένε, α ναι gtp...

Ρε ts καταλαβαίνω ότι αντιμετωπίζεις σοβαρά προβλήμαατα στη ζωή σου, αλλά ο κοινωνικός αυτοματισμός μετατροπής των βασάνων σου σε μειωτική στάση για τους συνανθρώπους σου (δεν αναφέρομαι στους νοικάρηδες) και η επιβράβευση της σάπιας στάσης του αποπάνω με οδήγησε στο εξής δίλημμα:

Να τον βοηθήσω; 

Να τον αγνοήσω;

Να του τα ψάλω ενώ ταυτόχρονα αποπροσανατολίζω την κουβέντα ώστε να μην βοηθηθεί αν δε βάλει μυαλό;

Μάντεψε πού κατέληξα 😉.

Πως χρειάζεσαι ηλεκτροσόκ και προσγείωση στην πραγματικότητα, επειδή παραληρείς.

7 ώρες πριν, nikangel είπε

Φίλε μην περιμένεις να πάρεις σοβαρή απάντηση από αυτό το forum γιατί έχει αποδείξει πολλές φορές πως το 90% των συμμετεχόντων μπαίνουν για να χαβαλεδιάσουν. Δυστυχώς οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουμε την δυνατότητα να νοικιαζουμε ένα ακίνητο, αντιμετωπιζομαστε ως προνομιούχοι και κατέχοντες. Κάνεις δεν υπολογίζει αν αυτό το σπίτι με τα εισοδήματα του τρέφει την οικογένεια σου ή πληρώνει την δόση της τράπεζας. Υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποι μας όλων των εθνικοτήτων που είναι "επαγγελματίες" του είδους. Μένουν σε σπίτια, χρωστάνε και φεύγουν. Αυτούς τους αναγνωρίζεις εύκολα ειδικά όταν δεν έχουν οικογένεια και ειδικά όταν ζητάνε το σπίτι να είναι επιπλωμένο οπωσδήποτε. Εφόσον η ενοικιαστρια είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης δεν πρόκειται να φύγει από μονη της ούτε έναν χρόνο μετά. Θα κάνει επίκληση στην ανθρωπιά σου και θα απολαμβάνει δωρεάν φιλοξενία. Η μόνο νόμιμη και ξεκάθαρη λύση είναι η έξωση. Δυστυχώς θα πρέπει να πληρώσεις για αυτή την διαδικασία. Ο νόμος δίνει δικαίωμα στον ενοικιαστή να παραμείνει για ένα διάστημα. Πολλοί από τους ενοικιαστές φοβούνται μόλις λάβουν εξώδικο και φεύγουν νύχτα. Δυστυχώς αυτοί που φεύγουν αιφνιδίως από το σπίτι το αφήνουν και τις περισσότερες φορές κατεστραμμένο για εκδίκηση. Είμαι παθών. Στον επόμενο ενοικιαστή να είσαι πιο προσεκτικός. Καλά ξεμπερδεματα

Συμφωνώ απόλυτα, ειδικά σε ότι αφορά τους συμμετέχοντες του φόρουμ.

Επεξ/σία από Iamthagod
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...