Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ikaruga24 είπε

Για να είμαστε δίκαιοι στο εξωτερικό έτσι και χρωστάς και πας να φύγεις χωρίς επιστροφής δεν πρόκειται να σου κάνουν τη χάρη καθώς φαίνονται τα πάντα. Οχι ότι δεν υπάρχουν και τέτοια σκηνικά αλλά οι πιθανότητες να σε αρπάξουν είναι εξαιρετικά μεγάλες. Επίσης στο εξωτερικό πληρώνεις μπροστάντζα "επικινδυνότητας" ανάλογα την εθνικότητα σου. Αγγλία παράδειγμα που βρίσκομαι άλλο πληρώνει ο Γερμανός, άλλο ο Ελληνας και άλλο ο Ρουμάνος. Επίσης αν δεν πληρώσεις το νοίκι σου στην ώρα του δεν έχει μα και μου, σε πετάνε στο τσακ μπαμ στον δρόμο χωρίς καμία καθυστέρηση. 

Εδώ λοιπόν στην Ελλάδα που ο καθένας πάει και έρχεται όπως γουστάρει χωρίς έλεγχο ναι έχει μεγάλη σημασία το να μειώσεις τις πιθανότητες σου να φας πιστόλι και ένας Ελληνας ακόμα και πιστολέρο να είναι το ξέρεις από πριν ότι δεν έχει να πάει πουθενά και μπορείς να τον κυνηγήσεις όπου και να βρίσκεται. Και εμείς νοικιάζαμε το σπίτι της γιαγιάς μου σε ένα ζευγάρι Αλβανών, καλά παιδιά δεν λέω, όμως έχουν τέσσερις μήνες απλήρωτα νοίκια, απλήρωτο νερό, απλήρωτο ρεύμα, καταστροφές μέσα στο σπίτι και όταν ο πατέρας μου εν τέλη πήγε και τους είπε ότι θα ξεκινήσει διαδικασία έξωσης και δικαστήριο για τα απλήρωτα τα μάζεψαν και έφυγαν κυριολεκτικά νύχτα. Αντε τώρα να πας να τους βρεις στην Αλβανία και να πάρεις τα λεφτά σου. Και όλα αυτά επειδή ο πατέρας μου είναι ψυχοπονιάρης παρά τις δικές μου ενστάσεις γιατί αυτό είναι πάγια τακτική εδώ στα βόρεια να πιστολιάζουν και να φεύγουν. Δεν μας χάλασε το 1.5 χιλιάρικο συνολικής ζημίας και από όσα ξέρω και έχω ακούσει πολύ φτηνά την γλυτώσαμε κιόλας. 

Εχεις δει ελπιζω το Can't pay we'll take it away η το Nightmare Tenants, Slum Landlords να φανταστω. Οι ιδιοκτητες ΔΕΝ μπορουν να σε διωξουν με το παραμικρο, να λεμε την αληθεια. Περισσοτερα δικαιωματα εχουν οι tenants, παρα οι homeowners. Εδω squatters δυσκολευονται να βγαλουν (δεν μπορει να τους βγαλει ο ιδιοκτητης μονος του, δεν ειναι νομιμο).

2 ώρες πριν, ikaruga24 είπε

Επεξ/σία από Iris_89
  • Like 3
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, rastamat είπε

Για τους ιδιοκτήτες μονόδρομος:

1. Νομική προστασία από DAS

2. Διαλέγουμε και συνομιλούμε (ψιλοκουβεντούλα με τους πιθανούς ενοικιαστές)

3. Καταλήγουμε σε συμφωνία κατά προτίμηση με αυτόν που έχει κάνει το σκληρότερο παζάρι (δεν εξηγώ τους λόγους)

4. Συμβόλαιο με 2 μήνες προπληρωμένες εγγυήσεις και συναλλαγές πάντα μέσω τραπέζης, τίποτα στο χέρι

5. 10 ημέρες μετά την καθυστέρηση πλήρωμής εξώδικο (χωρίς κόστος λόγο του 1)

6. Με ένα μήνα καθυστέρηση διαδικασία έξωσης

Οτιδήποτε άλλο είναι ρίσκο που παίρνει ο ιδιοκτήτης, που ακόμα και με όλα τα παραπάνω πάλι δεν είναι καλυμένος (Ελληνικοί νόμοι)

Ζητηστε βοήθεια στο https://www.pomida.gr

Και το 6 ειναι χωρίς κόστος αν υφίσταται το (1). Τουλάχιστον  έτσι ειναι στην δική μου ασφαλιστική αρα υποθέτω και στην DAS

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Duke Nukem είπε

Τι ειναι το DAS ;

ΕΞΗΓΗΣΕ ΤΟ ΑΥΤΟ αν θες

Θα πρέπει να πας σε νομικό (κόστος από 300 ευρώ) αρχικά θα στείλει εξώδικο για να συμμορφωθεί και τότε υπάρχουν τρία σενάρια: Α) συμμορφώνεται και πληρώνει Β) Κάνει ανακοπή (θα πληρώσει ένα μέρος και λόγω εγκυμοσύνης ίσως γίνει δεκτή) Γ) Θα φύγουν αφού εξαντλήσουν τα περιθώρια χωρίς να πληρώσουν και θα επιβαρυνθείς εσύ τα έξοδα του νομικού σου + παράβολο + κόστος δικαστικού για την επίδοση ...

Δεν καταλαβαίνω αυτό που αναφέρεις με τα προφίλ, επικοινωνείς μαζί τους μέσω fbook? Σχετικά με την εγκυμοσύνη εννοώ ότι αν πιέζεις εκείνην υπάρχει πιθανότητα να σε κατηγορήσει αν πάει κάτι στραβά (μην μπλέξεις). Οπότε βρες τρόπο να επικοινωνήσεις και να κυνηγήσεις τον άντρα της...

Κάνε άμεσα επίσκεψη σε νομικό, δεν υπάρχει άλλη οδός. Αν όλα πάνε καλά σε 60 ημέρες θα φύγουν  

Επεξ/σία από guzel
  • Like 2
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Duke Nukem είπε

ΔΕΝ ειπα οτι δεν θα βαλω δικηγορο αλιμονο

Απλα ηθελα να μαθω μερικα πραγματα

Επισης δεν μπορω να τα ξερω ολα

Ενταξει φιλε μου δεν γνωριζα οτι υπαρχει τετοιο πραγμα

Το εψαξα δεν χρειαζεται να εισαι εριστικος

Δεν ήθελα να είμαι εριστικός και συγγνώμη αν έτσι ακουστικα, ούτε και εγώ ήξερα τη διαδικασία και τα έμαθα όταν η πρώην μου πριν χρόνια (προφανώς είμασταν μαζί τότε) μου ζήτησε βοήθεια να βγάλουμε έναν που τελικά αποδείχτηκε ότι είχε το σπίτι της για πρέζα. Μαζεύονταν εκεί και κάνανε διάφορα. 

Όπως σου είπαν και οι άλλοι, κάνε άμεσα τις διαδικασίες έξωσης. Όσο δεν τις κάνεις, τόσο δεν θα πάρεις τα λεφτά σου από αυτούς, και αυτοί εκεί ποντάρουν. Κάποιος που ΑΠΤΗΝ ΑΡΧΗ δεν πληρώνει, είναι παράσιτο και παρασιτοτρέφεται από ανθρώπους σαν εσένα που έχουν ανάγκη, ακριβώς επειδή καταλαβαίνουν ότι είσαι σε δύσκολη θέση και τους έχεις ανάγκη και ποντάρουν στο ότι δεν θα τους τρέξεις. 

Όσο αργείς, τόσο δεν θα πληρώνεσαι και είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι δεν θα προσέξουν και το ακίνητο. 

• Like 2
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, polaki είπε

Άρα λοιπόν αν δεν είσαι διατεθειμένος να ρωτήσεις δικηγόρο, ας μην ξεκινήσεις κάτι "τόσο απλό" όπως λές. Μάντεψε, ΔΕΝ είναι απλό. Και ούτε θα έπρεπε να θεωρείται απλό. Το ότι κάποιος δεν ξέρει που του παν τα 4 εν έτει 2019 που η πληροφορία είναι μία επίσκεψη σε ένα site μακρυά, ή σε ένα ΚΕΠ ή στην εφορία είτε σε ένα λογιστή ή δικηγόρο στην τελική, είναι ξεκάθαρα δική του ευθύνη. 

Απορώ ώρες ώρες πώς ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ο κόσμος με αυτά που ακούω... ειλικρινά ορισμένους πριν 20,000 χρόνια θα τους είχαν φάει οι λύκοι με τόσο αφέλεια που κυκλοφορεί.Τί να πω οκ... καλό κουράγιο στον OP. 

Άλλος ειπε οτι ειναι απλά τα πράγματα και δεν γνωρίζουμε. Εγω υποστηρίζω πως ειναι πολύπλοκα και χρειάζεται πάντα δικηγόρος, λογιστής κτλ κτλ.

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pontez2 είπε

Άλλος ειπε οτι ειναι απλά τα πράγματα και δεν γνωρίζουμε. Εγω υποστηρίζω πως ειναι πολύπλοκα και χρειάζεται πάντα δικηγόρος, λογιστής κτλ κτλ.

Σωστός ναι το είδα μετά! :D

Δημοσ.

Υπάρχουν δύο τρόποι να διώξει κανείς τους κακοπληρωτές.

- Με δικηγόρο

- Με τσαμπουκά

Οι περισσότεροι που είμαστε στο φόρουμ έχουμε κάποια άνεση καθώς έχουμε υπολογιστή, ίντερνετ, χρόνο και χρήμα (αν δεν είχαμε χρήμα για να αναβαθμίσουμε έστω το ποντίκι δεν θα είχαμε θέμα συζήτησης).

Επειδή δεν θέλουμε να χάσουμε την ηρεμία και τις ανέσεις μας συνήθως αποφεύγουμε τον τσαμπουκά, οπότε ο δικηγόρος είναι μονόδρομος.

Με τσαμπουκά η διαδικασία θα είναι πιο σύντομη αλλά θα κοστίσει και σε χρήμα και σε ψυχική γαλήνη.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Duke Nukem είπε

Αυτο το νομικο πλαισιο του να προστατευεται ο μπαταχτσης νοικαρης περισσοτερο απο τον νοικοκυρη που ρισκαρει περιουσια και στο τελος να βγαινει και κερατας και δαρμενος θα πρεπει καποια στιγμη να αλλαξει με ποινικους νομους

Δεν μπορει να βγαινει λάδι ο καθε μπαταχτσης και να τρωει φολα ο νοικοκυρης

Τα απληρωτα νοικια φορολογουνται κιολας ;;;;;;; Γιατι αν φορολογουνται τοτε μιλαμε για κρατος ληστη !!!!!!!

Όταν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των σπιτιών μας (τράπεζες) πάρουν τα σπίτια , τότε θα δεις πως θα βγαίνουν έξω οι κακοπληρωτες .

Δημοσ.

Στη πράξη έχει αξία αυτή η ασφάλιση για τον εκμισθωτή? Πράγματι καλύπτουν όλα τα δικαστικά έξοδα? (καποιος που το έχει κάνει θα ηθελα να μου πει).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, rastamat είπε

3. Καταλήγουμε σε συμφωνία κατά προτίμηση με αυτόν που έχει κάνει το σκληρότερο παζάρι (δεν εξηγώ τους λόγους)

4. Συμβόλαιο με 2 μήνες προπληρωμένες εγγυήσεις

Για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να πω συμφωνώ, αν και οι δέκα μέρες καθυστέρηση είναι υπερβολή αν κάποιον τον έχεις καιρό στο σπίτι, μπορεί κάτι να του τύχει μια φορά ή να μην τον πληρώσουν ειδικά τα προηγούμενα χρόνια με τόσα που συνέβαιναν. Απλά κάποιες φορές ας υπάρχει και μια μικρή εμπιστοσύνη (όταν ο άλλος είναι ένα χρονικό διάστημα στο σπίτι.)

Τώρα για τα παζάρια η προσωπική άποψη είναι ότι τα σιχαίνομαι δεν κάνω ποτέ, δεν θέλω να μου κάνουν ποτέ. Επίσης το θεωρώ συνήθεια Ανατολίτη εμπόρου που μόνο εμπιστοσύνη δεν σου εμπνέει κάποιος που έχει μάθει με παζάρια.

Τα 2 προπληρωμένα ενοίκια τα θεωρώ υπερβολή, θα προτιμούσα να πάω σε ένα μεσίτη να μου βρει μόνος του και να δώσω εκεί το δεύτερο ενοίκιο, χωρίς να κάθομαι να τρέχω και να ψάχνω.

• Like 2
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, StavrosD είπε

Υπάρχουν δύο τρόποι να διώξει κανείς τους κακοπληρωτές.

- Με δικηγόρο

- Με τσαμπουκά

Επειδή δεν θέλουμε να χάσουμε την ηρεμία και τις ανέσεις μας συνήθως αποφεύγουμε τον τσαμπουκά, οπότε ο δικηγόρος είναι μονόδρομος.

Με τσαμπουκά η διαδικασία θα είναι πιο σύντομη αλλά θα κοστίσει και σε χρήμα και σε ψυχική γαλήνη.

Καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείτε, όμως επειδή θα το διαβάσουν και άλλοι το θέμα αυτό μετά από καιρό ας μην συνεχίζουμε να πορευόμαστε σε σύγχυση.

Η υπεραναβλύζουσα οργή αποτελεί -με μικρές αποκλίσεις- κοινό μας ιδίωμα. Η βία και ο τσαμπουκάς κρίνεται ως η πιο αποδοτική λύση σε κάθε μας πρόβλημα. Και είναι αποτυχία όλων μας όταν καταλήγουμε ή σκεφτόμαστε ότι αδυνατούμε να κάνουμε κάτι άλλο.

Η λύση όπως είπαν και άλλοι εδώ πριν ανάμεσα τους και εσείς είναι μια: Δικηγόρος άμεσα.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Iris_89 είπε

Εχεις δει ελπιζω το Can't pay we'll take it away η το Nightmare Tenants, Slum Landlords να φανταστω. Οι ιδιοκτητες ΔΕΝ μπορουν να σε διωξουν με το παραμικρο, να λεμε την αληθεια. Περισσοτερα δικαιωματα εχουν οι tenants, παρα οι homeowners. Εδω squatters δυσκολευονται να βγαλουν (δεν μπορει να τους βγαλει ο ιδιοκτητης μονος του, δεν ειναι νομιμο).

Δεν είπα ότι μπορούν να το κάνουν μόνοι τους, είπα ότι σε στέλνουν πακέτο στο πι και φι. Κομητεία Wiltshire που εργάζομαι φεύγεις σούμπιτος αν είσαι κακοπληρωτής. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το εκάστοτε συμβούλιο της κάθε κομητείας (σίγουρα παίζει) όμως ο ιδιοκτήτης εδώ πέρα εύκολα βρίσκει το δίκιο του. Το όλο θέμα θέμα λύνεται συνήθως αυθημερόν κιόλας. 

Δημοσ.
3 hours ago, rastamat said:

Για τους ιδιοκτήτες μονόδρομος:

1. Νομική προστασία από DAS

1.Τι ειναι η das και γιατι απ αυτους?

3.Θα ειχε ενδιαφερον να αναπτυξεις το σκεπτικο σου.Γιατι να ειναι πιο αξιοπιστος αυτος με το σκληροτερο παζαρι και να μην ειναι απλα ο πιο τσιγγουνης και αυτος που θα σου ζηταει να αφαιρεσεις απο το ενοικιο με το παραμικρο?

3 hours ago, CyberCr33p said:

Πολύ σωστός. Αυτός που θα κάνει το σκληρότερο παζάρι το κάνει γιατί έχει σκοπό να πληρώσει. Ο απατεώνας έτσι και αλλιώς ότι ποσό και να είναι το ενοίκιο δεν πρόκειται να πληρώσει οπότε γιατί να χάνει χρόνο για παζάρια;

Απο την μια,απο την αλλη διαβασε παραπανω το δικο μου σκεπτικο.Νομιζω οτι δεν ειναι αντικειμενικο κριτηριο αξιολογησης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Πρέπει να δημιουργηθεί εφαρμογή βάσης δεδομένων ,  με ονόματα κακοπληρωτών πανελλαδικά,  την οικονομική τους κατάσταση,  έτσι ώστε να μην βρίσκουν πλέον εύκολα διαμέρισμα .

2) Το νοίκι πρέπει να αφαιρείται αυτοματοποιημενα από τον τραπεζικό λογαριασμό της μισθοδοσίας τους, χωρίς να έχουν δικαίωμα να αναστείλουν μονομερώς και χωρίς συμφωνία την πληρωμή, από τη στιγμή που υπέγραψαν  συμβόλαιο

3) Η έξωση πρέπει να ακολουθεί αυτομάτως, με ειδοποίηση, με την μη καταβολή 1-2 ενοικίων το πολύ και αν προκύπτουν δικαστικά έξοδα να πληρώνονται από τον κακοπληρωτή.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, azuli είπε

1.Τι ειναι η das και γιατι απ αυτους?

Δείτε εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες. Ενδεικτικά:

Διεκδικήσεις αξιώσεων αποζημίωσης που προέρχονται από τη μισθωτική σύμβαση                                   

• Μη καταβολή ενοικίου από τον ενοικιαστή.

• Διεκδίκηση αποζημίωσης λόγω ζημιών που προκάλεσε ο ενοικιαστής στο ακίνητο, αγωγές εξώσεων κ.λπ..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...