Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Απριλίου 2004 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2004 εγω σε 1 χρονο παντως εχω αλλαξει 3 απαραδεκτο μηχανημα ειναι το netmod Ετσι δυστυχως... :evil: :evil: :evil: Αλλα αλλοιως πως θα κραταγε ο Σωκρταης τον Τζιοβανι στο...λιμανι????? :?: :?: :?: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karib Δημοσ. 1 Απριλίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2004 Για backup ή όχι, αγοράζεις ένα μοντεμ με λειτουργίες TA (terminal adaptor) και έτσι μπορείς να δουλέψεις και χωρίς το netmod Μάρκα, μοντέλο? Κανένα κατάστημα που να το έχει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GothicCrusader Δημοσ. 1 Απριλίου 2004 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2004 Χαλασε το Netmod Μου και ο τεχνικός που ηρθε και μου το αλλαξε' date=' ειπε οτι σχεδον τους εχουν τελειώσει! Τι συμβαινει? Γιατί υπάρχει έλλειψη? Τώρα τρέμω μηπως μου ξαναχαλάσει (γιατι συνεχεια χαλάνε τα ηλιθια) και μετά? Τ Αληθεύει ότι ακόμα κι αν αγοράσω άλλο isdn modem, πάλι εχω αναγκη το netmod γιατί δεν ειναι μονο Modem αλλα και σημείο τερματισμου της isdn?[/quote'] Λοιπόν δεν υπάρχει isdn modem. Αυτό γιατί: modem=modulator-demodulator=διαμορφωτής αποδιαμορφωτής. Στις γραμμές isdn δεν γίνεται διαμόρφωση ανάμεσα στη γραμμή και το pc αφού αυτές είναι ήδη ψηφιακές. Άρα το netmod δεν είναι modem γιατί για την ISDN δεν ορίζονται "modem-s"... Το netmod είναι συσκευή τερματισμού του δικτύου όπως το netcon και το netcon+. Η μόνη διαφορά είναι ότι έχει ενσωματωμένη θύρα RS232 (σειριακή) ή/και usb για να συνδεθεί στον υπολογιστή - και τα δύο όμως είναι προαιρετικά για μία συσκευή τερματισμού όπως προαιρετικές είναι ακόμα και οι αναλογικές (pots) έξοδοι του netmod. Ένα απλό ΤΑ το μόνο που μπορεί να έχει είναι οι ψηφιακές έξοδοι για τις τερματικές συσκευές ISDN (το netmod έχει 2). Όλα τα άλλα είναι προαιρετικά. Άρα, για όσους μπερδεύτηκαν: δεν απαιτείται "netmod" για να λειτουργήσει η isdn. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ΤΑ (δηλαδή μια συσκευή τερματισμού του δικτύου). Υπάρχουν ΤΑ που έχουν ενσωματωμένη σειριακή και υπάρχουν ΤΑ που δεν έχουν ενσωματωμένη σειριακή. Προφανώς εσείς χρειάζεστε το 1ο Τέλος το ότι το pc σας βλέπει το "netmod" σαν "modem" είναι εντελώς παραπλανητικό :roll: Αλλά, ακριβώς επειδή συμβαίνει αυτό, πολλές φορές περιγράφουμε τα ΤΑ ως modems για να μπορούμε να κάνουμε σύγκριση στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Έτσι λέμε ότι ένα ΤΑ (π.χ. το netmod) έχει "ενσωματωμένο modem" 230kbps αλλά στην πράξη έχει ενσωματωμένο έναν ISDN controller. Anyway, που θα βρείτε isdn TA στην ελλάδα δεν ξέρω. Αλλά σίγουρα αν ψάξετε μπορείτε να βρείτε. Αλλά ακόμα και αν δεν βρείτε τότε μπορείτε να παραγγείλετε από πάρα πολλά μαγαζιά εξωτερικού που στέλνουν στο ελλαντίτσα μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Απριλίου 2004 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2004 Edit Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GothicCrusader Δημοσ. 1 Απριλίου 2004 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2004 Υπάρχει λύση. Για backup ή όχι, αγοράζεις ένα μοντεμ με λειτουργίες TA (terminal adaptor) και έτσι μπορείς να δουλέψεις και χωρίς το netmod. ΊΣως έχει το isdnshop.gr . δεν υπάρχει modem με λειτουργίες ΤΑ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GothicCrusader Δημοσ. 1 Απριλίου 2004 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2004 Για backup ή όχι' date=' αγοράζεις ένα μοντεμ με λειτουργίες TA (terminal adaptor) και έτσι μπορείς να δουλέψεις και χωρίς το netmod [/quote'] Μάρκα, μοντέλο? Κανένα κατάστημα που να το έχει? Σε ολα τα καταστηματα με υπολογιστες θα βρεις .Υπαρχει και το Ελληνικο Crypto TA128 αλλα αυτα που λεει ο φιλος sharky.gr δεν ισχυουν....Δεν γινεται isdn χωρις netmod.Δεν μου αρεσουν οι απολυτες θεσεις αλλα πρεπει να προσεχουμε τι γραφουμε και τι λεμε για να μην παραπληροφορουμε. :oops: :oops: :oops: :oops: ε χμμμμμμμμμμ... Αν και είμαι θεωρητικός - δηλαδή δεν έχω δοκιμάσει κάτι τέτοιο στην πράξη (οπότε με τις συνήθεις τηρήσεις στις τυποποιήσεις πολλά και διάφορα τρελά μπορούν να συμβαίνουν) εξακολουθώ να ισχυρίζομαι ότι γίνεται isdn χωρίς netmod. Ας δούμε τα παράδοξα: α) στις χώρες του εξωτερικού δεν έχουν isdn; Αφού έχουν, "netmods" του κόκκαλη βάζουν στις isdn τους; β) αυτά (πείτε τα όπως θέλετε) που πουλούνται στο εξωτερικό δεν θα είναι συμβατά με την ελληνική isdn; Δηλαδή, η ελλάδα υλοποίησε μια εντελώς δική της τεχνολογία isdn; γ) άρα αυτά δεν θα εισάγονται καθόλου στην Ελλάδα; Δηλαδή ο κόκκαλης ελέγχει τόσο πολύ το τι εισάγεται μέσα στην ελλάδα; Θα μου φαινόταν ιδιαίτερα περίεργο να συμβαίνουν όλα αυτά. Απλά πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι καταλαβαίνουμε την διαφορά μεταξύ terminal adapter, isdn controller και "isdn modem" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GothicCrusader Δημοσ. 1 Απριλίου 2004 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2004 @ giannis platano lol:) sorry gia to double/triple post αλλά από ότι κατάλαβα γράφαμε 2 άτομα ταυτόχρονα :wink: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karib Δημοσ. 1 Απριλίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2004 Τελικά με όσα αναφέρθηκαν-πολυ κατατοπιστικά- είναι σαν να λέμε 'η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής επεβίωσε' ? Που να αγοράσεις από εξωτερικό, κι αν το παρεις ποιος ξέρει τι ασυμβατότητες με τα ελληνικά δεδομένα σου βγάλει κλπ κλπ κλπ. Ειπαμε, να βρούμε μια ρεαλιστική λύση. Ρε γαμώτο τοσο πολυ έχουμε όλοι προσκοληθεί στο netmod? Το πλεον ηλιθιο εξαρτημα? Δεν μπορούμε να βρουμε αντικαταστάτη του? Αχρηστο είναι, έλλειψη στην αγορά έχει, μας καταδυναστεύει κλπ κι εμείες εκεί, να μπορούμε να πάμε σε κάτι άλλο? Που πήγε ο ανταγωνισμός και η ελεύθερη αγορά με τις επιλογές της? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spiros Δημοσ. 2 Απριλίου 2004 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2004 re paidia opws eipa kai o gothic pio panw mhn ksegelieste. to netmod den einai ntabatziliki. ntabatziliki to exoyn KANEI NA EINAI! ama thelete tha breite TA pou na kanei kai na apodesmeythite PLHRWS Apo to netmod. o logos pou den fernoune ta magazia edw tetoia TA einai oti epeidi to netmod einai tsampa, kaneis den tha agoraze... psaxte, isws parageilte, kai tha dite aspri mera... episis koitaxte se kana forum gia ISDN mono... (kapio ipirxe alla den to thimame gamwti!) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GothicCrusader Δημοσ. 2 Απριλίου 2004 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2004 Anyway, που θα βρείτε isdn TA στην ελλάδα δεν ξέρω. Αλλά σίγουρα αν ψάξετε μπορείτε να βρείτε. Αλλά ακόμα και αν [/b'] δεν βρείτε τότε μπορείτε να παραγγείλετε από πάρα πολλά μαγαζιά εξωτερικού που στέλνουν στο ελλαντίτσα μας. Karib, με καλύπτει απόλυτα ο Σπύρος (κόμμα θα κάνουμε σε λίγο :wink: ). Το netmod είναι τσάμπα. Ακόμα και 3-4 χρόνια μετά(!), εξακολουθούν να στο αλλάζουν τσάμπα. Νομίζω αυτά είναι όλα και όλα που χρειάζονται για να το προτιμήσει ο μέσος έλληνας χρήστης της ISDN... δεν νομίζεις;; Μην ξεχνάς πάντως, ότι τα ΤΑ δεν ήταν ιδιαίτερα φτηνά (εδώ για το netmod που είναι της πλάκας λέγανε ότι κόστιζε πάνω απο 40.000 δρχ..). Ακόμα και τώρα το zyxel omni κάνει πάνω από 250€(!!!) Τέσπα, η απάντησή μου είναι ήδη γραμμένη και δεν νομίζω ότι είναι ουτοπική. Αν ψάξει κάποιος πιστεύω ότι θα βρει. Αλλά μην τα θέλετε όλα στο πιάτο. Ο ΟΤΕ δεν πρόκειται να σας προτείνει εναλλακτική λύση ούτε πρόκειται να σας έρθει στο σπίτι άλλο ΤΑ από μόνο του. Ψάξτε, ρωτήστε, αναζητήστε. Τόσα μαγαζιά υπάρχουν που θα μπορούσε να έχουν ΤΑ. Ενδεικτικά αναφέρω d-link, zyxel, dreitek. Ρωτήστε την d-link hellas --edit-- Να και ένα παράδειγμα από Γερμανία (που στέλνει ελλάντα): http://www.computeruniverse.net/products/e90053582.asp Buy it at ur own risk όμως. Λογικά πρέπει να ψάξετε ποιο είναι το Digital Signaling Protocol της Ελλάδας. [/url] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karib Δημοσ. 2 Απριλίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2004 Εμ, για να πιάσει κάτι και να αποτελεί εφικτή λύση πρέπει να συντρέχουν κάποιες προυποθέσεις. Αμα ειναι: να πληρώσουμε αδρα να φάμε την αγορά στο ψάξιμο να κινδυνέψουμε να την πατήσουμε με ασυμβατότητες στα πρωτόκολλα τότε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karib Δημοσ. 2 Απριλίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2004 Τόσα μαγαζιά υπάρχουν που θα μπορούσε να έχουν ΤΑ Θεωρώ τους insomniacs ψαγμένους χρηστες. Τόσοι εχουν isdn , δεν θα ήξερε ένας κάτι ποιο συγκεκριμένο να πει? Να υποθέσω ότι κι αυτοί ζουν και πεθαίνουν με το Netmod? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spiros Δημοσ. 2 Απριλίου 2004 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2004 mhn epafieste stous allous. an den psakseis monos sou, den tha matheis. Spiros Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GothicCrusader Δημοσ. 2 Απριλίου 2004 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2004 Εμ' date=' για να πιάσει κάτι και να αποτελεί εφικτή λύση πρέπει να συντρέχουν κάποιες προυποθέσεις.Αμα ειναι: να πληρώσουμε αδρα να φάμε την αγορά στο ψάξιμο να κινδυνέψουμε να την πατήσουμε με ασυμβατότητες στα πρωτόκολλα τότε...[/quote'] Karib, Δεν νομίζω ότι κάποιος που διάβασε αυτό το thread γνωρίζει κάτι άλλο και το κρύβει εσκεμμένα. Το εάν πιστεύεις τώρα ότι αξίζει τον κόπο η παραπάνω διαδικασία ή όχι είναι εντελώς υποκειμενικό. Καταλαβαίνω την απόγνωσή σου και αγανακτώ με την συγκεκριμένη πολιτική του ΟΤΕ (που δεν είναι τίποτα άλλο από τον γενικό τρόπο σκέψης του Έλληνα - ok repost στο blah blah αυτό χε χε χε ). Αλλά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η «έτοιμη γνώση» που προσφέρει η insomnia δεν έρχεται από τον ουρανό. Η γνώση αυτή συνολικά είναι αποτέλεσμα του κόπου όλων αυτών που απορρίπτουν την παραπάνω λογική. Καταλαβαίνεις ότι αν όλοι λειτουργούσαν έτσι τότε θα ήταν φύση αδύνατο κάποιος σε αυτό το thread να δώσει μία ικανοποιητική «εφικτή» απάντηση γιατί δεν θα είχε μπει σε διαδικασία να τη βρει εξ αρχής. Δεν είναι λίγο παράδοξο; By all means, αν ήθελα/είχα να διαθέσω 250-300€ για τέτοιου είδους πειράματα θα έκανα παραγγελία από έξω 5-6 ΤΑ και θα τα έβαζα στην ελληνική γραμμή να δω αν θα παίξουν. Η ιδέα είναι έτοιμη και ο απαιτούμενος χρόνος ελάχιστος. Η εναλλακτική λύση επίσης υπάρχει: Αγνοήστε τα τελευταία 7-8 posts και εξακολουθήστε να πιστεύετε ότι isdn χωρίς netmod δεν παίζει. Η τελική απόφαση είναι στον κάθε αναγνώστη του thread. Σε κάθε περίπτωση το μόνο που μένει να σου προτείνω είναι να κάνεις δύο τρια bumps μετά από λίγο καιρό μήπως διαβάσει το θέμα κάποιος που έχει καλύτερη απάντηση. Ποτέ δεν ξέρεις :wink: gl Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xmperop1 Δημοσ. 4 Απριλίου 2004 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2004 Να διευκρινίσω κάποια αναφερθέντα. 1. Δεν υπάρχει έλλειψη σε μεταχειρισμένο hardware netmod που χρησιμοποιείται για την αντικατάσταση αυτών που έχουν βλάβη,οπότε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. 2. Υπάρχει έλλειψη σε νέο υλικό ( γιατί κάποιοι στο Μαρούσι είναι για τα χαστούκια ) αυτό που χορηγεί ο ΟΤΕ στις νέες συνδέσεις και στις μετατροπές και για αυτό έχει κολλήσει όλη η Ελλάδα και δεν γίνονται νέες συνδέσεις και μετατροπές εκτός εξερετικών περιπτώσεων. 3. Το πρόβλημα υπάρχει από τον Ιανουάριο και αναμένεται να λυθεί τέλος Απριλίου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.