Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω τη βοήθειά σας σε ποια προϊόντα θα έπρεπε να αγοράσω για το πρόβλημα μου.

Έχω το γραφείο κοντά στο σπίτι μου, περίπου 40-50 μέτρα μακριά στον ίδιο όροφο. Μεταξύ του γραφείου και του σπιτιού υπάρχουν περίπου 3 μικρά διαμερίσματα.

Στο γραφείο ο ΟΤΕ μου έχει δώσει το κλασσικό speedport με σταθερή λήψη 90mbps-10-upload.

Συνδέω επίσης ένα switch για να έχω επάνω ένα nas και να έχω μερικές ακόμες θέσεις ethernet.

Μέχρι τώρα είχα ένα tplink powerline  TL-PA8030 1200mbps πάνω στο switch και στο σπίτι το αντίστοιχο με κουμπωμένο ένα airouter ubiquiti για να μου δίνει wifi και περισσότερες θύρες ethernet.

Είχα σχεδόν 20mbps αλλά έκανα την δουλειά μου.

Tα powerline για κάποιο λόγο μετά από κάποιες διακοπές ρεύματος στο σπίτι μου δεν λειτουργούν, οπότε σκέφτομαι να πάω σε ασύρματη λύση.

Τα powerline σε άλλη δοκιμή σε κοντινή απόσταση στον ίδιο χώρο έδειξαν ότι δουλεύουν κανονικά. Επίσης ενημερωτικά με απλά repeater tp link κουμπωμένο κοντά στην εξώπορτα

του σπιτιούπιάνω οριακά μια γραμμή από το wifi του γραφείου αλλά δεν μου δίνει καθόλου ταχύτητα.

Μπορείτε να μου πείτε ποιά λύση βλέπετε την πιο σωστή?  Σας ευχαριστώ.

Δημοσ.

Το ασύρματο το ξεχνάς. Η απόσταση που αναφέρεις,  σε εσωτερικό χώρο και έχοντας τόσους τοίχους να περάσει το σήμα, δεν σου αφήνει πολλές επιλογές. Εδώ κάνυμε αμάν για ασύρματες συνδέσεις στα 10-15 μέτρα, πόσο μάλλον σε 40-50.

Είτε περνάς καλώδιο δικτύου, από εξωτερικό μπαλκόνι ή τον κοινόχρηστο διάδρομο είτε πας πάλι σε λύση με powerlines.

Δημοσ.

Στις ταράτσες έχεις πρόσβαση; Ίσως να είναι πιο εύκολη η επικοινωνία από την μια στην άλλη.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Αφού κατάλαβα από τα σχόλια σας ότι με το ασύρματο δεν γίνεται δουλειά θα φέρω ηλεκτρολόγο για να δούμε το θέμα του καλωδίου.

Δημοσ.

Μια χαρά δουλειά γίνεται με το ασύρματο αρκεί να έχεις πρόσβαση στις ταράτσες ή να βλέπει το ένα σπίτι το άλλο απευθείας. Παίρνεις δύο παραβολικές κεραιούλες και κάνεις την δουλειά σου άνετα. Για παράδειγμα κάτι σαν αυτή:

https://www.skroutz.gr/s/11346817/Ubiquiti-LiteBeam-AC-Gen2.html

Δημοσ.

Μιλά για 50 μέτρα απόσταση σε εσωτερικό χώρο στην ίδια οικοδομή και όροφο και του προτείνεις ασύρματη ζεύξη με εξωτερικά ΑΡ μέσω ταράτσας;

Δεν λέω, είναι μία λύση, αλλά με κόστος 1000%, έναντι του να περάσει απευθείας καλώδιο δικτύου μεταξύ των 2 διαμερισμάτων.

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα ότι είναι στο ίδιο κτίριο το σπίτι και το γραφείο. Έγραψε 50 μέτρα απόσταση οπότε υπέθεσα ότι είναι διαφορετικά κτίρια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...