Προς το περιεχόμενο

Επιλογη home cinema 5.1

mama77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θελω να φτιαξω στο σαλονι μου ενα home cinema, τηλεωραση εχω παρει μια 4Κ 65" samsung, και θελω βοηθεια τι συστημα να παρω.Τo budget  που διαθετω ειναι μεχρι 1300ευρο, αλλα εχω ενα περιορισμο οτι δεν εχω χωρο για κολωνες, αρα παμε μονο σε περιμετρικους δορυφορους στις 4 γωνιες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στα 1300 ευρω εχεις απειρες επιλογες αλλα και καμια συγχρόνως. Τα χρηματα παιζουν δευτερο ρολο οταν επιλεγεις ηχοσυστημα.Πρωταρχικο ρόλο παιζει ο χωρος  , τη χρηση που θες να κανεις και μετα ερχεται τι χρηματα θελεις να διαθεσεις. Ετσι καλυτερα πες μας για το χωρο (τετραγωνικα , σχημα , υψος , διαρρυθμιση) και την χρηση που θες να κανεις (Home Cinema , Μουσικη , ειδος μουσικης , πηγη κλπ). 

Τελος αν διαβασεις και τα προηγουμενα νηματα σιγουρα θα λαβεις καποιες απαντησεις στα ερωτηματα που πιθανον να εχεις μιας και το ανοιγω ενα θεμα με 1300 ευρω τι αγοραζω ειναι πολυ γενικο. 

Υ.Γ. Σιγουρα οι κολωνες ηχεια υπερεχουν σε αποδοση απο τα ηχεια ραφιου , σε καποιο πιθανο συνδυασμο στο χωρο ισως να επετρεπαν την τοποθετηση τους.Αν οχι υπαρχουν και ηχεια ραφιου με καλη σχετικα αποδοση αλλα για να πετυχεις κατι αρκετα καλο θα χρειασθει συμβουλη απο ειδικους με εμπειρια.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

5.1 θα φτιαξεις , 7.1 η atmos ?

Το πιο σημαντικο απ'ολα ειναι το subwoofer και το κεντρικο.

Χοντρικα 350-500 για sub  , 300-400 για ενισχυτη και τα αλλα για ηχεια  

Επεξ/σία από bluesattack

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/11/2019 στις 11:22 ΠΜ, bluesattack είπε

5.1 θα φτιαξεις , 7.1 η atmos ?

Το πιο σημαντικο απ'ολα ειναι το subwoofer και το κεντρικο.

Χοντρικα 350-500 για sub  , 300-400 για ενισχυτη και τα αλλα για ηχεια  

500€ Ισως και 600€  ειναι η τιμη εκκινησης για καλο sub. Αν δεν τα εχει ας μην παρει καθολου. Αν παρεις κατι με 300-400€ ισως χασεις τα χρηματα σου. Τιμες Ελλαδας παντα.

Επεξ/σία από Zerg13

Επειδή έχουν ήδη βγει οι προσφορές BF αλλά δεν έχουν επικοινωνηθεί επισήμως, μπορείς πλέον να βρεις subwoofer που κάνουν 5-5μιση κατοστάρικα κανά 150άρι ευρώ πιο κάτω. Όσοι γυρνάνε στα καταστήματα το ξέρουν ήδη γιατί παίρνουν προσφορά.

Ο χωρος ειναι αυτος,  και οι αναγκες θα ειναι ταινιες, αθλητικα, και κανα παρτυ για τα μικρα. το υψος ειναι 2.60 και μεταξυ τηλεορασης και πιανου εχει ενεργειακο τζακι. 

7-11-2019_19-30-41_960_540 (1).jpg

με μια πρωτη ματια εχω ξεχωρισει τον Denon AVR-X1600H με Magnat Monitor Supreme 5.1 Set 1002 Sub 302A Mocca, η' Bose Acoustimass 10 Series V (τα εχω βρει προσφορα στα 900e , και μου αρεσουν που δεν εχουν μεγαλο ογκο)

ΓΤΠΚ τα ηχεία. Και τα μεν και τα δε.

Για μικρά και καλά δες αυτό

https://www.skroutz.gr/c/3061/set-hxeia-home-cinema/m/587/Q-Acoustics.html?from=cat-match&keyphrase=7000i&o=Q+Acoustics+7000i

Επίσης ο χώρος σου είναι προβληματικός. Χρειάζεσαι χώρο για το αριστερό surround και δεν τον έχεις.

Πάρε καμιά καλή ηχομπάρα κατά τη γνώμη μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, mama77 είπε

Sub 302A Mocca 

Δεν ειναι κακο , το εχω (ουσιαστικα παροπλισει αφου εχω αλλα δυο ), αλλα καλυτερα οχι.Kαλυτερα svs στα 500 ευρω η klipch 12''  απ'εξω η black friday απο μεσα στα 300-350 ευρω (ισως και πιο κατω) .

2 ώρες πριν, mama77 είπε

με Magnat Monitor Supreme 5.1 Set

Και παλι οχι (φυσικα) .Που θα τα βαλεις αυτα τα μαρκουτσια ?

Εγω θα κοιταζα για μια τετραδα τετοια

https://www.skroutz.gr/s/1886631/Focal-Sib.html

Οταν λεω τετοια, ενω (σχετικα ) μικρα , κομψα , να μην μοιαζουν με κουτια, αφου ο χωρος ειναι ειναι λιγο περιεργος.Να ειναι ομως καλα ηχεια, να μην ειναι καμμια πολυ φθηνη λυση (τυπου yamaha -sony , δορυφοροι ) .

Και ενα κεντρικο .Δεν χρειαζεται να ειναι ιδιο με τα αλλα.Με 70-80  ευρω , βρισκεις ενα μεταχειρισμενο B&w LC3 και κανεις αξιοπρεπεστατα της δουλεια σου (υποθετω εχεις προβλεψη την υπαρξη ραφιου η αν σκοπευεις να το βαλεις μπροστα απο την τηλεοραση το βαθος-υψος του ηχειου-βασης τηλεορασης)

H αλλιως ηχομπαρα με δυνατοτητα αρκετων, οσο γινεται συνδεσεων , και δυναοτητα συνδεσης εξωτερικου subwoofer

https://www.amazon.de/dp/B00MJ1YR8Y/ref=sr_1_1?keywords=klipsch+12''&qid=1573157874&s=ce-de&sr=1-1

https://www.avsite.gr/forum/threads/svs-black-friday-black-friday-svs.174365/

Επεξ/σία από bluesattack

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/11/2019 στις 8:49 ΜΜ, Zerg13 είπε

500€ Ισως και 600€  ειναι η τιμη εκκινησης για καλο sub. Αν δεν τα εχει ας μην παρει καθολου. Αν παρεις κατι με 300-400€ ισως χασεις τα χρηματα σου. Τιμες Ελλαδας παντα.

Kαι ενα 10 '' αρκετο μπορει να  ειναι.Εδω δεν ξερουμε καν την αποσταση καναπε-τηλεορασης η το υψος του δωματιου. .Οποτε , μπορει και τα 300-400 να ειναι υπεραρκετα .Αλλα νταξ , το θεμα ειναι δει ταινιες (και να διαπαιδαγωγησει φυσικα σωστα τα παιδια με tomb raider) , ας παρει ενα που θεωρειται κατα γενικη ομολογια ''καλο και προσιτο'' γιατι αλλιως , θα το χρονισει το θεμα :D

Επεξ/σία από bluesattack

13 ώρες πριν, bluesattack είπε

Kαι ενα 10 '' αρκετο μπορει να  ειναι.Εδω δεν ξερουμε καν την αποσταση καναπε-τηλεορασης η το υψος του δωματιου. .Οποτε , μπορει και τα 300-400 να ειναι υπεραρκετα .Αλλα νταξ , το θεμα ειναι δει ταινιες (και να διαπαιδαγωγησει φυσικα σωστα τα παιδια με tomb raider) , ας παρει ενα που θεωρειται κατα γενικη ομολογια ''καλο και προσιτο'' γιατι αλλιως , θα το χρονισει το θεμα :D

Δες το σχέδιο και το ποστ , αναφερει διαστασεις και υψος.

Ενα  τυπικό 10" sub , μονο αρκετό δεν  φαινεται.

Καλυτερα να του πειτε να μεταφερει προς το κεντρο καναπέ τηλεόραση οσο γινεται και αν γινεται για να εχει πληρως surround ήχο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, mama77 είπε

Η τηλεοραση ειναι αριστερα μπροστο στον καναπε, (παραθετω καινουριο σχεδιο ).Αξιζει να περιμενω την black frinday ? παιζουν οντως προσφορες?

7-11-2019_19-30-41_960_540 (1).jpg

Τι ηχεια χρειαζεται ο χωρος σου θα στο πει ενας ειδικος κατοπιν επισκεψεως στον χωρο σου. Στα φορουμ θα παρεις μετριες απαντησεις. Αν εισαι και ατυχος ισως χασεις και ολα τα χρηματα σου με ενα μετριο αποτελεσμα. Πας να κανεις οικονομια και κινδυνευεις να χασεις ολο το ποσο.

αν δεν εχεις χωρο πισω απο καναπε που θα βαλεις τους δορυφορους? 

Α και προσεξε και τα αθωα pm εδω, καποιος παιζει μπαλα με αυτα.

Επεξ/σία από Zerg13

42 λεπτά πριν, mama77 είπε

Η τηλεοραση ειναι αριστερα μπροστο στον καναπε, (παραθετω καινουριο σχεδιο ).Αξιζει να περιμενω την black frinday ? παιζουν οντως προσφορες?

Δεν χρειάζεται να περιμένεις τη BF. Έχει ξεκινήσει ήδη... . Στα καταστήματα ήχου δίνουν τους ενισχυτές και τα ηχεία από τώρα στις τιμές που θα παίξουν στο BF.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...