ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Εστώ ότι έχω πάρει κάτι από κάποιο μαγαζί και πλήρωσα μέσω POS. Παράλληλα πήρα και την απόδειξη από την ταμειακή. Γενικά τις αποδείξεις τις πετάω εκτός αν είναι απόδειξη λιανικής σε Α4 από λογιστικό πρόγραμμα. Αν πάθει κάτι το προϊόν και δεν εχω φυσικά την απόδειξη μπορώ να προσκομίσω την κίνηση που έγινε μέσω της Τράπεζας?
Moderators Inuyasha Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε Εστώ ότι έχω πάρει κάτι από κάποιο μαγαζί και πλήρωσα μέσω POS. Παράλληλα πήρα και την απόδειξη από την ταμειακή. Γενικά τις αποδείξεις τις πετάω εκτός αν είναι απόδειξη λιανικής σε Α4 από λογιστικό πρόγραμμα. Αν πάθει κάτι το προϊόν και δεν εχω φυσικά την απόδειξη μπορώ να προσκομίσω την κίνηση που έγινε μέσω της Τράπεζας? Δεν νομίζω γιατί η απόδειξη από το pos δεν είναι φορολογική απόδειξη, οπότε δεν μπορείς να ξέρει ο άλλος τι ακριβώς αγόρασες με αυτή την απόδειξη
billys7 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Εξαρτάται από το κατάστημα αν θα τη δεχτεί. Θεωρητικά με βάση την απόδειξη από το POS, μπορεί να βρει τι αγόρασες και να σε εξυπηρετήσει.
poulinos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 On 03/11/2019 at 13:34, ΜΑΝΩΛΗΣ1 said: Εστώ ότι έχω πάρει κάτι από κάποιο μαγαζί και πλήρωσα μέσω POS. Παράλληλα πήρα και την απόδειξη από την ταμειακή. Γενικά τις αποδείξεις τις πετάω εκτός αν είναι απόδειξη λιανικής σε Α4 από λογιστικό πρόγραμμα. Αν πάθει κάτι το προϊόν και δεν εχω φυσικά την απόδειξη μπορώ να προσκομίσω την κίνηση που έγινε μέσω της Τράπεζας? μονο αν βρουν αυτο που χαλασε με το serial number ή αν τους πεις ποτε το αγορασες και βρουν την κινηση.αλλιως το ξεχνας να μην πετας αποδειξεις.να τις φωτογραφιζεις και να τις κρατας σε αρχειο. 3
Moderators stormrain Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Οχι δεν μπορεις. Η αποδειξη του pos αποδεικνυει μοναχα οτι αγορασες "κατι" απο ενα καταστημα, οχι τι ειναι αυτο το "κατι". Τωρα βεβαια και μια απλη αποδειξη ταμειακης δεν αναφερει τιποτα, οποτε εχω δει καποιες φορες να γραφουν χειρογραφα το serial του προιοντος απο πισω και να το σφραγιζουν. Αλλα γενικα ναι, αυτο που ειπε ο @poulinos ειναι αναγκαιο γιατι μεταξυ αλλων οι αποδειξεις των θερμικων ταμειακων πολλες φορες σβηνουν με τον καιρο. 1
The_Judas Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 επίσης καλό είναι αυτές τις μικρές αποδείξεις λιανικής να τις βγάζουμε φωτοτυπία ή να τις σκανάρουμε γιατί το μελάνι σβήνει πολύ εύκολα...
seventh_son Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Εξαρτάται το μαγαζί και τη διάθεση να σε εξυπηρετήσουν. Σαν εγγύηση από μόνο του όχι δεν μετράει γιατί όπως σου είπαν αυτό το χαρτάκι αποδεικνύει ότι κάτι αγόρασες αλλά δεν καθορίζει τι. Σε αλυσίδα ηλεκτρικών που ήμουν εγώ, αν έχεις το αποδεικτικό του POS, που γράφει ημερομηνία και ώρα συναλλαγής και τους πεις τι είχες αγοράσει, μπορείς να πας και να ψάξει το κεντρικό ταμείο και να σου βρει την απόδειξη. Απλά θα πρέπει να το ζητήσεις ευγενικά και να έχεις υπομονή γιατί μπορεί να χρειαστεί να ψάξει και να του πάρει κάποια ώρα. Υπάρχουν και περιπτώσεις που πήγαινες την επόμενη μέρα για να στη δώσει.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Γενικά τα πράγματα τεχνολογίας που αγοράζω τα παίρνω από συγκεκριμένα καταστήματα που μου δινουν Α4 απόδειξη. Θα κάνω αυτό που λέτε με το να βγάζ φωτογραφία την απόδειξη όταν ειναι από ταμειακή. Ευχαριστώ
29gk Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 13 λεπτά πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε Γενικά τα πράγματα τεχνολογίας που αγοράζω τα παίρνω από συγκεκριμένα καταστήματα που μου δινουν Α4 απόδειξη. Θα κάνω αυτό που λέτε με το να βγάζ φωτογραφία την απόδειξη όταν ειναι από ταμειακή. Ευχαριστώ Eναλλακτικα για τις αποδειξεις που πιθανα να χρειαστουν την εγγυηση, μπορουν να μπαινουν σε μια ναυλον διαφανεια, με διαχωρισμο ανα ετος και να αποθηκευονται εκει. Ακομα κι εκεινες που ειναι προβληματικης εκτυπωσης, μεσα στη διαφανεια και σε ενα συρταρι που δεν θα τις βλεπει το φως, διατηρουνται αψογα για χρονια.
poulinos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 On 03/11/2019 at 14:10, The_Judas said: επίσης καλό είναι αυτές τις μικρές αποδείξεις λιανικής να τις βγάζουμε φωτοτυπία ή να τις σκανάρουμε γιατί το μελάνι σβήνει πολύ εύκολα... και φωτογραφια μπορεις. On 03/11/2019 at 14:02, stormrain said: Οχι δεν μπορεις. Η αποδειξη του pos αποδεικνυει μοναχα οτι αγορασες "κατι" απο ενα καταστημα, οχι τι ειναι αυτο το "κατι". Τωρα βεβαια και μια απλη αποδειξη ταμειακης δεν αναφερει τιποτα, οποτε εχω δει καποιες φορες να γραφουν χειρογραφα το serial του προιοντος απο πισω και να το σφραγιζουν. Αλλα γενικα ναι, αυτο που ειπε ο @poulinos ειναι αναγκαιο γιατι μεταξυ αλλων οι αποδειξεις των θερμικων ταμειακων πολλες φορες σβηνουν με τον καιρο. οι θερμικες αστα να πανε. μετα πρεπει να ταιριαξεις κινηση τραπεζας με το τι αγορες εγιναν με το χ προιον εκεινη την ημερα.εκτος αν εχουν παρακολουθηση με Serial number On 03/11/2019 at 14:38, seventh_son said: Εξαρτάται το μαγαζί και τη διάθεση να σε εξυπηρετήσουν. Σαν εγγύηση από μόνο του όχι δεν μετράει γιατί όπως σου είπαν αυτό το χαρτάκι αποδεικνύει ότι κάτι αγόρασες αλλά δεν καθορίζει τι. Σε αλυσίδα ηλεκτρικών που ήμουν εγώ, αν έχεις το αποδεικτικό του POS, που γράφει ημερομηνία και ώρα συναλλαγής και τους πεις τι είχες αγοράσει, μπορείς να πας και να ψάξει το κεντρικό ταμείο και να σου βρει την απόδειξη. Απλά θα πρέπει να το ζητήσεις ευγενικά και να έχεις υπομονή γιατί μπορεί να χρειαστεί να ψάξει και να του πάρει κάποια ώρα. Υπάρχουν και περιπτώσεις που πήγαινες την επόμενη μέρα για να στη δώσει. το ειχα κανει σε Public.μου καναν δωρο κατι εχασαν αποδειξη.με βαση την κινηση ειδα ποτε εγινε η αγορα.με βαση τον κωδικο του προιοντος βρηκαμε εκεινη την ημερα οτι πραγματι ειχε αγοραστει αυτο το bt ηχειο.και ολα μια χαρα.μιλησα βεβαια με 2-3 ατομα και μου πηρε κανα 15 λεπτο. On 03/11/2019 at 21:51, 29gk said: Eναλλακτικα για τις αποδειξεις που πιθανα να χρειαστουν την εγγυηση, μπορουν να μπαινουν σε μια ναυλον διαφανεια, με διαχωρισμο ανα ετος και να αποθηκευονται εκει. Ακομα κι εκεινες που ειναι προβληματικης εκτυπωσης, μεσα στη διαφανεια και σε ενα συρταρι που δεν θα τις βλεπει το φως, διατηρουνται αψογα για χρονια. καποτε κραταγα τα χαρτια.πλεον σκαναρισμα ή φωτογραφια.δεν μου εχουν πει ποτε τιποτα αφου φαινονται ολα τα στοιχεια πανω.
logistoulis Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Στις 3/11/2019 στις 2:10 ΜΜ, The_Judas είπε επίσης καλό είναι αυτές τις μικρές αποδείξεις λιανικής να τις βγάζουμε φωτοτυπία ή να τις σκανάρουμε γιατί το μελάνι σβήνει πολύ εύκολα... ακριβώς άσε που έχουν αρχίσει πολλά μεγάλα μαγαζιά τη μόδα να τυπώνουν τιμολόγια σε τέτοιο χαρτί και μέσα σε κάνα 6μηνο δεν θα φαίνεται τίποτα αλλά κι εγώ προσωπικά για τις εγγυήσεις πάω και βγάζω φωτοτυπία όλες αυτές τις αποδείξεις
DrLo Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 3/11/2019 στις 1:41 ΜΜ, Inuyasha είπε Δεν νομίζω γιατί η απόδειξη από το pos δεν είναι φορολογική απόδειξη, οπότε δεν μπορείς να ξέρει ο άλλος τι ακριβώς αγόρασες με αυτή την απόδειξη Δε νομίζω να έχει να κάνει με το αν είναι φορολογική ή όχι. Περισσότερο έχει να κάνει ότι αυτό είναι ένα "χαρτί" που έχει να κάνει σε μια συναλλαγή του πελάτη με την τράπεζα/εταιρεία κάρτας. Θα έλεγα ότι είναι "αδιάφορο" για τον πωλητή. Στη πράξη θα υπέθετα ότι σοβαρό κατάστημα θα το δεχόταν βέβαια αν μπορούσε από αυτό να κάνει κάτι για να βρει την αγορά στο σύστημά του. Άλλωστε μου έχει τύχει κατάστημα (νομίζω το mediamarkt) να κρίνει αν κάτι είναι εντός εγγύησης από το σύστημά του. Δηλαδή με ή χωρίς απόδειξη αν του έλεγες "το πήρα την τάδε του μήνα" και μπορούσε να το δει στο σύστημά του το δεχόταν. Βέβαια αυτό προυποθέτει ότι το είχες πάρει πχ ονομαστική παραγγελία / απόδειξη / τιμολογιο καθώς μόνο έτσι θα μπορούσε να διασταυρώσει. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2019 από DrLo
logistoulis Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 τα μεγάλα μαγαζιά πάντα ζητάνε και ένα τηλέφωνο για πιο εύκολη διασταύρωση στο public ας πούμε που μου είχαν δώσει για το switch απόδειξη σε θερμικό χαρτί και τους είπα τιναιαυτορεσυθαξεβάψει; μου είπαν αν χρειαστώ την εγγύηση να έρθω να τους πω το κινητό μου και θα μου την επανεκδόσουν βέβαια όπως είπα και παραπάνω απλά έβγαλα φωτοτυπία για να έχω στο αρχείο μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα