Stel1993 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Παιδιά καλησπέρα. Θα ήθελα να θέσω μια ερώτηση. Εργάζομαι εδώ και 1,5 μήνα σε μια εταιρεία βάση ορισμένου χρονου. Τέλος Οκτώβρη λύθηκε η σύμβαση αλλά δεν με ενημέρωσε κανεις παρά ταύτα η σύμβαση συνεχίζεται αυτοματα. Εμένα όμως με δέχτηκαν από έναν πολυεθνικό όμιλο και λογικό ήταν να αποδεχτώ την πρόταση και για οικονομικούς λόγους. Εφόσον διακόψω την συνεργασία δικαιούμαι το δώρο Χριστουγέννων δηλαδή την αναλογία αλλά και τις τέσσερις ημέρες άδειας που δεν έλαβα ποτέ όπως και τις τρεις ημέρες που θα εργαστώ ακόμα εκεί? Σας ευχαριστώ.
terry308 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) https://www.kepea.gr/calc-doro-xristoygennon.php Απ όσο ξέρω Ναι δικαιούσαι το δώρο Χριστουγέννων Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2019 από terry308
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 46 λεπτά πριν, Stel1993 είπε Παιδιά καλησπέρα. Θα ήθελα να θέσω μια ερώτηση. Εργάζομαι εδώ και 1,5 μήνα σε μια εταιρεία βάση ορισμένου χρονου. Τέλος Οκτώβρη λύθηκε η σύμβαση αλλά δεν με ενημέρωσε κανεις παρά ταύτα η σύμβαση συνεχίζεται αυτοματα. Εμένα όμως με δέχτηκαν από έναν πολυεθνικό όμιλο και λογικό ήταν να αποδεχτώ την πρόταση και για οικονομικούς λόγους. Εφόσον διακόψω την συνεργασία δικαιούμαι το δώρο Χριστουγέννων δηλαδή την αναλογία αλλά και τις τέσσερις ημέρες άδειας που δεν έλαβα ποτέ όπως και τις τρεις ημέρες που θα εργαστώ ακόμα εκεί? Σας ευχαριστώ. Φυσικά και δικαιούσαι αναλογικά τα δώρα και τις άδειες. 2
afantos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 θα πάρεις την αναλογία του δώρου (6 μήνες=100%, 1,5 μήνας=25%) και θα πληρωθείς τις άδειες ανεξαρτήτως που θα δηλώσεις παραίτηση.
Stel1993 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Σε αυτή την περίπτωση μιλάω με το λογιστήριο της εταιρείας??
eidikos33 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Αορίστου χρονου πότε γίνεται κάνεις? Όταν κλείσει έναν χρόνο σε έναν εργοδότη συνεχόμενα η όταν υπογράψει 3 συμβάσεις? Γνωρίζει κανείς?
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 8 ώρες πριν, eidikos33 είπε Αορίστου χρονου πότε γίνεται κάνεις? Όταν κλείσει έναν χρόνο σε έναν εργοδότη συνεχόμενα η όταν υπογράψει 3 συμβάσεις? Γνωρίζει κανείς? Δεν γινεται αυτοματα αοριστου ποτε...Μονο αν η νεα συμβαση λεει "Αοριστου".
afragorn Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε Δεν γινεται αυτοματα αοριστου ποτε...Μονο αν η νεα συμβαση λεει "Αοριστου". Εάν ανανεώνεις συνεχώς συμβάσεις ορισμένου χρόνου, θεωρείσαι "άτυπα" αορίστου χρόνου!
v-tidus Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 16 ώρες πριν, afantos είπε θα πάρεις την αναλογία του δώρου (6 μήνες=100%, 1,5 μήνας=25%) και θα πληρωθείς τις άδειες ανεξαρτήτως που θα δηλώσεις παραίτηση. Το δώρο χριστουγέννων είναι από Μάιο μέχρι Δεκέμβρη άρα θα πάρει 1,5/8 του μισθού του.
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, afragorn είπε Εάν ανανεώνεις συνεχώς συμβάσεις ορισμένου χρόνου, θεωρείσαι "άτυπα" αορίστου χρόνου! Μονο ατυπα ομως....Εχει σημασια αυτο
afragorn Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Μονο ατυπα ομως....Εχει σημασια αυτο Στην επιθεώρηση που είχα ρωτήσει μου είχαν πει πως η νομοθεσία ευνοεί τον εργαζόμενο σε τέτοια περίπτωση. Έχω μία γνωστή η οποία δουλεύει 5 χρόνια τώρα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Ποιός θα αρνηθεί ότι είναι αορίστου; Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2019 από afragorn
v-tidus Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, afragorn είπε Στην επιθεώρηση που είχα ρωτήσει μου είχαν πει πως η νομοθεσία ευνοεί τον εργαζόμενο σε τέτοια περίπτωση. Έχω μία γνωστή η οποία δουλεύει 5 χρόνια τώρα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Ποιός θα αρνηθεί ότι είναι αορίστου; Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν είναι απευθείας κατοχυρωμένη για τα εργασιακά δικαιώματα ενός υπαλλήλου αορίστου χρόνου σύμβασης. Σε περίπτωση που χρειαστεί να διεκδικήσει κάποιο δικαίωμα που θα είχε σαν αορίστου, το πιο πιθανό είναι να πρέπει να ακολουθήσει τη δικαστική οδό και να μην μπορεί να δικαιωθεί απευθείας. 2
afragorn Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 10 λεπτά πριν, v-tidus είπε Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν είναι απευθείας κατοχυρωμένη για τα εργασιακά δικαιώματα ενός υπαλλήλου αορίστου χρόνου σύμβασης. Σε περίπτωση που χρειαστεί να διεκδικήσει κάποιο δικαίωμα που θα είχε σαν αορίστου, το πιο πιθανό είναι να πρέπει να ακολουθήσει τη δικαστική οδό και να μην μπορεί να δικαιωθεί απευθείας. Αυτό ναι, ισχύει δυστυχώς... 1
Stel1993 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Παιδιά και κάτι ακόμα αν γνωρίζετε. Η εταιρεία που περιμένω την εκκαθάριση εξαγοράστηκε όποτε σε αυτή την περίπτωση οι νέοι εργοδότες δεν έχουν την υποχρέωση να πληρώσουν τα παλιά χρέη?
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 7 ώρες πριν, Stel1993 είπε Παιδιά και κάτι ακόμα αν γνωρίζετε. Η εταιρεία που περιμένω την εκκαθάριση εξαγοράστηκε όποτε σε αυτή την περίπτωση οι νέοι εργοδότες δεν έχουν την υποχρέωση να πληρώσουν τα παλιά χρέη? Όχι, θα πληρωθείς κανονικά από τους παλιούς, μου έτυχε σε δικαστήριο. Οι παλιοί πούλησαν την εταιρεία ενώ παράλληλα απέλυσαν κάποιους μόλις πήγαν στη νέα πιστεύοντας πως θα γλυτωσουν την αποζημίωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα