Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα.

Θα ήθελα να θέσω μια ερώτηση.

Εργάζομαι εδώ και 1,5 μήνα σε μια εταιρεία βάση ορισμένου χρονου.

Τέλος Οκτώβρη λύθηκε η σύμβαση αλλά δεν με ενημέρωσε κανεις παρά ταύτα η σύμβαση συνεχίζεται αυτοματα.

Εμένα όμως με δέχτηκαν από έναν πολυεθνικό όμιλο και λογικό ήταν να αποδεχτώ την πρόταση και για οικονομικούς λόγους.

Εφόσον διακόψω την συνεργασία δικαιούμαι το δώρο Χριστουγέννων δηλαδή την αναλογία αλλά και τις τέσσερις ημέρες άδειας που δεν έλαβα ποτέ όπως και τις τρεις ημέρες που θα εργαστώ ακόμα εκεί?

Σας ευχαριστώ.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Stel1993 είπε

Παιδιά καλησπέρα.

Θα ήθελα να θέσω μια ερώτηση.

Εργάζομαι εδώ και 1,5 μήνα σε μια εταιρεία βάση ορισμένου χρονου.

Τέλος Οκτώβρη λύθηκε η σύμβαση αλλά δεν με ενημέρωσε κανεις παρά ταύτα η σύμβαση συνεχίζεται αυτοματα.

Εμένα όμως με δέχτηκαν από έναν πολυεθνικό όμιλο και λογικό ήταν να αποδεχτώ την πρόταση και για οικονομικούς λόγους.

Εφόσον διακόψω την συνεργασία δικαιούμαι το δώρο Χριστουγέννων δηλαδή την αναλογία αλλά και τις τέσσερις ημέρες άδειας που δεν έλαβα ποτέ όπως και τις τρεις ημέρες που θα εργαστώ ακόμα εκεί?

Σας ευχαριστώ.

Φυσικά και δικαιούσαι  αναλογικά τα δώρα και τις άδειες.

• Like 2
Δημοσ.

θα πάρεις την αναλογία του δώρου (6 μήνες=100%, 1,5 μήνας=25%) και θα πληρωθείς τις άδειες ανεξαρτήτως που θα δηλώσεις παραίτηση.

Δημοσ.

Αορίστου χρονου πότε γίνεται κάνεις? Όταν κλείσει έναν χρόνο σε έναν εργοδότη συνεχόμενα η όταν υπογράψει 3 συμβάσεις? Γνωρίζει κανείς?

Δημοσ.
8 ώρες πριν, eidikos33 είπε

Αορίστου χρονου πότε γίνεται κάνεις? Όταν κλείσει έναν χρόνο σε έναν εργοδότη συνεχόμενα η όταν υπογράψει 3 συμβάσεις? Γνωρίζει κανείς?

Δεν γινεται αυτοματα αοριστου ποτε...Μονο αν η νεα συμβαση λεει "Αοριστου".

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Δεν γινεται αυτοματα αοριστου ποτε...Μονο αν η νεα συμβαση λεει "Αοριστου".

Εάν ανανεώνεις συνεχώς συμβάσεις ορισμένου χρόνου, θεωρείσαι "άτυπα" αορίστου χρόνου!

Δημοσ.
16 ώρες πριν, afantos είπε

θα πάρεις την αναλογία του δώρου (6 μήνες=100%, 1,5 μήνας=25%) και θα πληρωθείς τις άδειες ανεξαρτήτως που θα δηλώσεις παραίτηση.

Το δώρο χριστουγέννων είναι από Μάιο μέχρι Δεκέμβρη άρα θα πάρει 1,5/8 του μισθού του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Μονο ατυπα ομως....Εχει σημασια αυτο

Στην επιθεώρηση που είχα ρωτήσει μου είχαν πει πως η νομοθεσία ευνοεί τον εργαζόμενο σε τέτοια περίπτωση. Έχω μία γνωστή η οποία δουλεύει 5 χρόνια τώρα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Ποιός θα αρνηθεί ότι είναι αορίστου;

Επεξ/σία από afragorn
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, afragorn είπε

Στην επιθεώρηση που είχα ρωτήσει μου είχαν πει πως η νομοθεσία ευνοεί τον εργαζόμενο σε τέτοια περίπτωση. Έχω μία γνωστή η οποία δουλεύει 5 χρόνια τώρα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Ποιός θα αρνηθεί ότι είναι αορίστου;

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν είναι απευθείας κατοχυρωμένη για τα εργασιακά δικαιώματα ενός υπαλλήλου αορίστου χρόνου σύμβασης. Σε περίπτωση που χρειαστεί να διεκδικήσει κάποιο δικαίωμα που θα είχε σαν αορίστου, το πιο πιθανό είναι να πρέπει να ακολουθήσει τη δικαστική οδό και να μην μπορεί να δικαιωθεί απευθείας.

• Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, v-tidus είπε

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν είναι απευθείας κατοχυρωμένη για τα εργασιακά δικαιώματα ενός υπαλλήλου αορίστου χρόνου σύμβασης. Σε περίπτωση που χρειαστεί να διεκδικήσει κάποιο δικαίωμα που θα είχε σαν αορίστου, το πιο πιθανό είναι να πρέπει να ακολουθήσει τη δικαστική οδό και να μην μπορεί να δικαιωθεί απευθείας.

Αυτό ναι, ισχύει δυστυχώς...

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά και κάτι ακόμα αν γνωρίζετε.

Η εταιρεία που περιμένω την εκκαθάριση εξαγοράστηκε όποτε σε αυτή την περίπτωση οι νέοι εργοδότες δεν έχουν την υποχρέωση να πληρώσουν τα παλιά χρέη?

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Stel1993 είπε

Παιδιά και κάτι ακόμα αν γνωρίζετε.

Η εταιρεία που περιμένω την εκκαθάριση εξαγοράστηκε όποτε σε αυτή την περίπτωση οι νέοι εργοδότες δεν έχουν την υποχρέωση να πληρώσουν τα παλιά χρέη?

Όχι,  θα πληρωθείς κανονικά από τους παλιούς,  μου έτυχε σε δικαστήριο.  Οι παλιοί πούλησαν την εταιρεία  ενώ παράλληλα απέλυσαν κάποιους μόλις πήγαν στη νέα πιστεύοντας πως θα γλυτωσουν την αποζημίωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...