cd2matheos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, spectaculator είπε Ότι να ναι ακούς εδώ μέσα! http://www.kanakivivi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=21&Itemid=30 Η φορολογική ενημερότητα είναι προαπαιτούμενο εφόσον υπάρχει ήδη ΑΦΜ. απανταω με την ιδιοτητα μου ως λογιστης οτι η υπαρξη χρεους στην εφορια δεν σου απαγορευει το ανοιγμα επιχειρησης τωρα αν με το ανοιγμα και στην εξοφληση καποιου τιμολογιου απο πελατη σου το ποσο αυτο δεσμευτει λογω οφειλης αυτο ειναι αλλο θεμα... το λινκ που μας δινει περιγραφει τις υπηρεσιες που προσφερει ο συναδελφος το οποιο μορφολογικα κακως εχει μπει στο ανοιγμα επιχειρησης. Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2019 από cd2matheos 2
Geo4ever Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 22 ώρες πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε Λογικα για άνοιγμα επιχείρησης μήπως θέλει φορολογική ενημερότητα? Πράγμα που ο Χ δεν μπορεί να πάρει. Ακριβώς θα έχει γίνει δέσμευση
1comment Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 27 λεπτά πριν, panosk1 είπε Δηλαδη το προβλημα μερικων ειναι αν το τοπικ αφορα τον TS η καποιον φιλο η συγγενη του οπως λεει ? Εγω το μονο που εχω να πω ειναι να ξεκινησεις δηλωνοντας ενα λογαριασμο ακατασχετο(το οριο αν δεν κανω λαθος ειναι 1500 και ισχυει και για ελ.επαγγελματιες),ακομα και αν καταφερεις να κανεις εναρξη πρεπει να εχεις λογαριασμο για να κανεις βασικες κινησεις οσο μικρα ποσα και να ειναι.Επισης θα πρεπει να εχεις υποχρεωτικα pos βαση νομου και χωρις τραπεζικο λογαριασμο δεν πας πουθενα. Το αν μπορεις να κανεις εναρξη υπο αυτες τις συνθηκες μονο ενα τηλ. στην εφορια η μια βολτα απο λογιστη θα σου λυσει τις αποριες σου. Αυτό του είπα κι εγώ να πάει σε λογιστή. 37 λεπτά πριν, acomaedo είπε Απο τη στιγμή που δεν έχεις ιδέα για ποσά και ημερομηνία και φέρνεις παραδείγματα, κανένας δεν διαστρεβλώνει τίποτα γιατί ούτε εσύ όπως λές ξέρεις την πραγματικότητα. Υποθέσεις κάνεις και εσύ όπως όλοι. Παιδικό είναι να θεωρείς ότι επιχείρηση στηρίζει τη λειτουργία της σε καθημερινή επίσκεψη σε ΑΤΜ για να τραβήξει 200-300€ και να πληρώσει προμηθευτές. Μεταφορά ποιος επαγγελματίας θα δεχόταν από άγνωστο λογαριασμό (τον προσωπικό του φίλου σου); Ξαναλέω ότι δεν θα επεκταθώ περαιτέρω σε κάτι άσχετο με το θέμα του νήματος και σε κάτι που έχει διαγραφεί από το τοπικ έτσι κι αλλιώς... 4 λεπτά πριν, cd2matheos είπε απανταω με την ιδιοτητα μου ως λογιστης οτι η υπαρξη χρεους στην εφορια δεν σου απαγορευει το ανοιγμα επιχειρησης 8 ώρες πριν, 29gk είπε δεν προκειται να του δωσει κανεις την ευκαιρια να ξανα εχει τη δυνατοτητα να ξανα φεσωσει το συμπαν. Ενω μαλιστα δεν εχει φροντισει να καθαρισει και τα προηγουμενα αλλα αδιαφορει με την ασπιδα του "δεν εχω τιποτα τι θα μου κανουν;". 29gk για να μαθαίνεις και κάτι και να μην επιμένεις όταν δεν έχεις ιδέα... Άρα, το θέμα μπορεί να κλειδώσει. Λογιστής απάντησε στο ερώτημα του νήματος αν μπορεί να ανοίξει επιχείρηση ενώ έχεις χρέος. Η απάντηση είναι ναι.
panosk1 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Το 1500 είναι "σωρευτικό" , αυτό σημαίνει όταν σε έναν επαγγελματικό λογαριασμό που μπαινοβγαίνουν λεφτά (εισπράξεις/πληρωμές) τα 1500 "τρώγονται" τις πρώτες μέρες , η εφορία μετά μπορεί η εφορία να σου πάρει τα λεφτά ακόμη και αν έχεις 300ευρώ υπόλοιπο στον λογαριασμό. Υπάρχει ένα θέμα έδω γιατί οι χρεωμένοι σπρώχνονται σε 100% μαύρη εργασία αφού συνήθως είναι μεσήλικες και δεν τους προσλαμβάνει κανένας. Οκ καταλαβα,μετραει σαν συνολο και οχι πόσα εχει μεσα ανα πασα στιγμη .Ισως για μια μικρη επιχειριση επιπεδου μινι μαρκετ γειτονιας να ειναι αρκετα.
jgeorgiou Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, panosk1 είπε Οκ καταλαβα,μετραει σαν συνολο και οχι πόσα εχει μεσα ανα πασα στιγμη .Ισως για μια μικρη επιχειριση επιπεδου μινι μαρκετ γειτονιας να ειναι αρκετα. Οταν υπάρχει εμπόριο (π.χ. μινι-μαρκετ δεν φτάνουν σίγουρα) , ένα μινι-μαρκετ με 20-30% κέρδος πρέπει να πουλάει 10.000+ ευρώ μηνιαίως για να είναι οριακά υγιές. Επίσης στα μινι μαρκετς ο πολύς τζίρος γίνεται σε "μεγάλες" μπράντες που πληρώνονται με τραπεζική συναλλαγή ακόμη και στα πολύ μικρά τιμολόγια. Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2019 από jgeorgiou
spectaculator Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, cd2matheos είπε απανταω με την ιδιοτητα μου ως λογιστης οτι η υπαρξη χρεους στην εφορια δεν σου απαγορευει το ανοιγμα επιχειρησης τωρα αν με το ανοιγμα και στην εξοφληση καποιου τιμολογιου απο πελατη σου το ποσο αυτο δεσμευτει λογω οφειλης αυτο ειναι αλλο θεμα... το λινκ που μας δινει περιγραφει τις υπηρεσιες που προσφερει ο συναδελφος το οποιο μορφολογικα κακως εχει μπει στο ανοιγμα επιχειρησης. https://eyms.businessportal.gr/ "Μέσω της e-ΥΜΣ καταργήθηκαν οι ακόλουθες διαδικασίες: χρήση εταιρικής σφραγίδας, φορολογική ενημερότητα, ενώ πλέον δεν χρειάζεται ο ιδρυτής της εταιρείας να επισκεφθεί τη ΔΟΥ και το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ. Κι αυτό διότι το πληροφοριακό σύστημα της e-ΥΜΣ στέλνει μέσω διεπαφής αυτομάτως τα σχετικά στοιχεία. Για τη σύσταση εταιρείας μέσω της e-ΥΜΣ είναι υποχρεωτική η χρήση του πρότυπου καταστατικού, το περιεχόμενο του οποίου ορίζεται ανά νομική μορφή. Τα πρότυπα καταστατικά μπορούν να τα βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και σε αυτά συμπληρώνουν μόνο τα στοιχεία που διαφοροποιούν την εταιρεία τους από άλλες του ίδιου τύπου. Εάν οι ιδρυτές δεν επιθυμούν τη χρήση πρότυπου καταστατικού ή υπάρχουν εισφορές σε είδος που απαιτούν συμβολαιογραφικό τύπο, τότε οι ιδρυτές θα πρέπει να απευθυνθούν για τη σύσταση είτε στην υπηρεσία Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) οποιουδήποτε επιμελητηρίου είτε στον συμβολαιογράφο που λειτουργεί ως Υπηρεσία Μιας Στάσης." Εν πάση περιπτώσει, ας δοκιμάσει. Να μας πει μετά αν τα κατάφερε. Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2019 από spectaculator
CyberCr33p Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 16 ώρες πριν, 1comment είπε Το χρέος που έχει, δεν δημιουργήθηκε ούτε από φπα ούτε με δική του ευθύνη. Όπως είπα και πιο πριν, η εφορία μπορεί να σου καταλογίσει χρέη για πράγματα που δεν βάζεις με το μυαλό σου και μάλιστα φουλ ετεροχρονισμένα (από το 2013 φεριπιν). Οπότε ας κρατάμε μικρό καλάθι με το να λυθοβολίσουμε όποιον ακουμε ότι χρωστάει στην εφορία γιατί το ίδιο μπορεί να πάθουμε κι εμείς σε 5 χρόνια από τώρα π.χ. Να φανταστώ ότι κάποιος συγγενής του άνοιξε επιχείρηση στο όνομα του και δεν πλήρωνε φόρους, ΦΠΑ, κλπ; Εάν ισχύει αυτό τότε μπορεί ο ίδιος ηθικά να μην έχει την ευθύνη για τις ενέργειες του άλλου ατόμου αλλά απέναντι στο κράτος τα χρέη βαρύνουν το δικό του ΑΦΜ. Ακόμα και να μπορέσει να ανοίξει νέα επιχείρηση θα έχει πολλές πρακτικές δυσκολίες (που αναφέρθηκαν πιο πάνω) και μόνιμο άγχος για το πότε η εφορία θα του τραβήξει χρήματα από τον λογαριασμό του. Εδώ ξεκινάνε νέες επιχειρήσεις χωρίς βάρη και αρχίζουν να μαζεύουν χρέη, η δυσκολία για τη βιωσιμότητα μιας επιχείρησης που έχει βάρη από το παρελθόν θα είναι αρκετά αυξημένη.
ardi21 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μονο τρελος η λαμογιο θα παει να ανοιξει επιχειρηση (αν καταφερει να ανοιξει) με μεγαλο χρεος στην πλατη του. Γιατι και να την ανοιξεις μετα θα εχεις μεγαλα προβληματα. Εκτος αν εισαι λαμογιο, οπως προειπα, εχεις τσακωθει με την νομιμοτητα και συνεργαζεσαι μονο με ανθρωπους σαν και εσενα. Επελεξε τι απο τα δυο ειναι ο φιλος σου. Θα πρεπει πρωτα να δει τι θα μπορεσει να κανει με το χρεος του, ειτε το εκανε αυτος ειτε οχι. Ειναι στο δικο του ΑΦΜ οποτε ειναι δικο του για το κρατος. Οταν ξεμπερδεψει με δικαστηρια, τυχον ρυθμισεις κτλ κτλ, τοτε προχωραει σε σωστες βασεις. 8 σελιδες συζητησης για τα προφανη. Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2019 από ardi21 2 1
CyberCr33p Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, 1comment είπε Το να θέλει νόμιμα να ανοίξει μια επιχείρηση για πρώτη φορά, έχοντας χρέη (αν όντως καταλογιστούν), εφόσον ο νόμος του δώσει τη δυνατότητα (δεν το ξέρω, ας μας διαφωτίσει ένας λογιστής αν υπάρχει), εσένα γιατί σε ενοχλεί και πώς προκαταβάλεις ότι θα δαγκώσει το κράτος και θα χρωστάει εφόσον θα είναι η πρώτη του επιχείρηση; Έχεις μαντικές ικανότητες όπως είπες και πιο πριν... Eίσαι σίγουρος ότι απλά γινόταν χρήση του προσωπικού του λογαριασμού στη τράπεζα και ότι η επιχείρηση δεν ήταν στο δικό του ΑΦΜ;
29gk Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 21 λεπτά πριν, ardi21 είπε Μονο τρελος η λαμογιο θα παει να ανοιξει επιχειρηση (αν καταφερει να ανοιξει) με μεγαλο χρεος στην πλατη του. Γιατι και να την ανοιξεις μετα θα εχεις μεγαλα προβληματα. Εκτος αν εισαι λαμογιο, οπως προειπα, εχεις τσακωθει με την νομιμοτητα και συνεργαζεσαι μονο με ανθρωπους σαν και εσενα. Επελεξε τι απο τα δυο ειναι ο φιλος σου. Θα πρεπει πρωτα να δει τι θα μπορεσει να κανει με το χρεος του, ειτε το εκανε αυτος ειτε οχι. Ειναι στο δικο του ΑΦΜ οποτε ειναι δικο του για το κρατος. Οταν ξεμπερδεψει με δικαστηρια, τυχον ρυθμισεις κτλ κτλ, τοτε προχωραει σε σωστες βασεις. 8 σελιδες συζητησης για τα προφανη. Ουτε τρελος, ουτε λαμογιο. Αδικημενος ειναι. Τον αδικησαν η εφορια καταρχας που ζητα φορους και προστιμα κακης διαχειρισης για μια δουλεια που ομολογημενα δουλευε λανθασμενα ( ερευναται η προθεση ) και η οικογενεια του στη συνεχεια που τον χαντακωσε. Βεβαια η ιδια η οικογενεια του, αυτη με το βεβαρημενο ιστορικο ηλιθιοτητας ή λαμογιας ( ειπαμε αυτο ερευναται ) τωρα εχει καθως φαινεται ερθει στον ισιο δρομο που λεμε, εμαθε ή της ειπαν ( τοσοι δικηγοροι και λογισταδες εχουν εμπλακει ) πως να κανουν τα πραματα και του δινουν το κεφαλαιο για να αγορασει εμπορευμα και να νοικιασει μαγαζι. Για να ξανα κανει επιχειρηση ο νεος, που τωρα πια δεν ειναι τοσο νεος και αθωος και για να εξασκησει τη νεα του δραστηριοτητα απολυτως νομιμα ( αυτο δεν ερευναται αλλα ειναι θεσφατο κατα τον φιλο του φιλου ). Αληθεια τοσοι λογισταδες και δικηγοροι που τρεχουν την παλια υποθεση στα δικαστηρια, δεν του απαντησαν στο εαν μπορει να ξεκινησει νεα επιχειρηση στο ιδιο ονομα με το οποιο τρεχει στα δικαστηρια; Απο τα φορουμακια και τους φιλους περιμενει απαντησεις; 4
29gk Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Πολύ επιθετικότητα!!! Αδικαιολογητη; Οταν τα χρεη τα δικα μου βαραινουν εσενα και ολους τους υπολοιπους, ενω εγω οχι μονον ειμαι ασφαλης αλλα ξανα ψαχνω τη δυνατοτητα δημιουργιας νεων χρεων, αισθανεσαι καλα συναισθηματα; 2 3
jgeorgiou Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, 29gk είπε Αδικαιολογητη; Οταν τα χρεη τα δικα μου βαραινουν εσενα και ολους τους υπολοιπους, ενω εγω οχι μονον ειμαι ασφαλης αλλα ξανα ψαχνω τη δυνατοτητα δημιουργιας νεων χρεων, αισθανεσαι καλα συναισθηματα; 1) Το ελληνικό κράτος βάζει τεράστια πρόστιμα . Στην χρηματιστηριακή που πούλησε δομημένα ομόλογα στα ταμεία για 50εκ ευρώ κέρδος που έβγαλαν έφαγαν πρόστιμο 4,5δις ευρώ. Φυσικά δεν πληρώθηκε αλλά ήταν ΑΕ και έκλεισε. Καμιά φορά απλά δεν γίνεται να ρυθμιστούν. 2) Αυτά τα υποτιθέμενα πρόστιμα , δεν τα πληρώνουν οι άλλοι. Γιατί είναι ανύπαρκτα λεφτά από νόμους αρρωστημένων εγκεφάλων. Αν ήταν έτσι να βάζαμε μερικές εκατοντάδες δις πρόστιμο αριστερά-δεξιά και να ξεχρέωνε το κράτος. 3) Καλό είναι να μην κρίνουμε τον TS , δεν ξέρουμε την περίπτωση του , δεν ξέρουμε πόσο έφταιγε , δεν ξέρουμε αν θα ξανα-φεσώσει δεν ξέρουμε τίποτε. Προσωπικά είμαι "ουδέτερος" και να σας πω την αλήθεια δεν εμβαθύνω στις οικογενειακές τραγωδίες & την οικονομική καταστροφή των άλλων. Αν είναι κλέφτης , ας τον βάλουν φυλακή. Η κλοπή ΦΠΑ είναι ποινικό αδίκημα , τα χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία είναι ποινικό παρόλο που υποτίθεται ότι είναι αποταμίευση για τα γερατειά. Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2019 από jgeorgiou
29gk Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 16 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε 1) Το ελληνικό κράτος βάζει τεράστια πρόστιμα . Στην χρηματιστηριακή που πούλησε δομημένα ομόλογα στα ταμεία για 50εκ ευρώ κέρδος που έβγαλαν έφαγαν πρόστιμο 4,5δις ευρώ. Φυσικά δεν πληρώθηκε αλλά ήταν ΑΕ και έκλεισε. Καμιά φορά απλά δεν γίνεται να ρυθμιστούν. 2) Αυτά τα υποτιθέμενα πρόστιμα , δεν τα πληρώνουν οι άλλοι. Γιατί είναι ανύπαρκτα λεφτά από νόμους αρρωστημένων εγκεφάλων. Αν ήταν έτσι να βάζαμε μερικές εκατοντάδες δις πρόστιμο αριστερά-δεξιά και να ξεχρέωνε το κράτος. 3) Καλό είναι να μην κρίνουμε τον TS , δεν ξέρουμε την περίπτωση του , δεν ξέρουμε πόσο έφταιγε , δεν ξέρουμε αν θα ξανα-φεσώσει δεν ξέρουμε τίποτε. Προσωπικά είμαι "ουδέτερος" και να σας πω την αλήθεια δεν εμβαθύνω στις οικογενειακές τραγωδίες & την οικονομική καταστροφή των άλλων. Αν είναι κλέφτης , ας τον βάλουν φυλακή. Η κλοπή ΦΠΑ είναι ποινικό αδίκημα , τα χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία είναι ποινικό παρόλο που υποτίθεται ότι είναι αποταμίευση για τα γερατειά. Δεν διαφωνω. Ετσι και χειροτερη ειναι η κατασταση. Ομως για πες, δεν σε προβληματιζει καθολου η χρηση του λογαριασμου του "μικρου" και οχι καποιου αλλου απο την οικογενεια; Εμπειρικα, τα χρεη στην εφορια ειναι σκετα; Δεν σερνουν και αλλα παραδιπλα; Η πρακτικη επισης χρησης ενος λογαριασμου "αθωου" τιποτα δεν υποψιαζει; Περισσοτερο δηλαδη γερνει στην υπερβολικη και εξωφρενικη τακτικη της εφοριας και του ΤΕΒΕ ή καπου αλλου; Ασε που η ιδια "προβληματικη οικογενεια" απανταται και στο σεναριο το παλιο αλλα και στο νεο που επιθυμει να στησει. 1
jgeorgiou Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, 29gk είπε Δεν διαφωνω. Ετσι και χειροτερη ειναι η κατασταση. Ομως για πες, δεν σε προβληματιζει καθολου η χρηση του λογαριασμου του "μικρου" και οχι καποιου αλλου απο την οικογενεια; Εμπειρικα, τα χρεη στην εφορια ειναι σκετα; Δεν σερνουν και αλλα παραδιπλα; Η πρακτικη επισης χρησης ενος λογαριασμου "αθωου" τιποτα δεν υποψιαζει; Περισσοτερο δηλαδη γερνει στην υπερβολικη και εξωφρενικη τακτικη της εφοριας και του ΤΕΒΕ ή καπου αλλου; Ασε που η ιδια "προβληματικη οικογενεια" απανταται και στο σεναριο το παλιο αλλα και στο νεο που επιθυμει να στησει. Έχω μεγαλώσει αρκετά και πλέον έχω πάψει να κάνω τον δικαστή και να "καταδικάζω" συνανθρώπους μου. Για τον ίδιο λόγο και επειδή δεν είμαι αφελής δεν στον λέω "αθώο". Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2019 από jgeorgiou
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα