Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατασκευαστική. Δεν έκανε κάτι λάθος όταν οι δουλειές πήγαιναν καλά και την τελευταία χρόνια πριν την κλείσει του έμειναν απούλητα σπίτια με τη φορολογία να τρέχει. Γιατί βγάζετε συμπέρασμα ότι ήταν απατεώνας;

Ότι είχε στο όνομα του έχει δεσμευτεί ήδη και είναι προς πλειστηριασμό, αλλά ακόμη κι αν πουληθούν δε ξεπληρώνουν ούτε το 1/10 των χρεών.

• Thanks 2
  • Απαντ. 164
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, 1comment είπε

Και επαναλαμβάνω.

Στην πρώτη σελίδα του θέματος και σε σχόλιο που ούτε καν έχω επεξεργαστεί γραφω " (προσαύξηση περιουσίας μέσω αδικαιολόγητων ποσών που κάποτε κατατέθηκαν σε λογαριασμό - ακόμα και σε δικαστήριο μπορεί να μην βρεις το δίκιο σου)".

Προφανώς δεν ήθελα να γράψω πώς προέκυψαν συγκεκριμένα τα χρέη -που ακόμα δεν έχουν προκύψει αλλά είναι πιθανό- γιατί το θέμα δεν αφορά αυτό, αλλά κατά πόσο κάποιος με μεγάλο χρέος μπορεί να κάνει άνοιγμα επιχείρησης.

Βρες μου λοιπόν πού είναι το διαφορετικό που από την πρώτη σελίδα του νήματος ανέφερα μεταξύ και άλλων το πώς μπορεί να δημιουργήθηκε το χρέος, που ξαναλέω καμία σχέση δεν έχει με το θέμα του τίτλου!

2-1 λοιπόν.😋

By the way, κακώς σου είπα να το ανεβάσεις διότι είναι πολύ φωτογραφικό για την περίπτωση του φίλου μου. Σε παρακαλώ να διαγράψεις το προσωπικό μήνυμα διότι σε καμία περίπτωση δεν θέλω να φωτογραφίσω το φίλο μου, ούτε έχω το δικαίωμα ειδικά σε μια περίπτωση που βρίσκεται σε δικαστήρια και δεν έχει τελεσιδικήσει. Αν θες, γράψτο με δικά σου λόγια αλλά χωρίς να είναι φωτογραφικό.

Ζητημα πρωτο

Αυτο που περιγραφεις ηδη απο την πρωτη σελιδα, ειναι αδικημα, σε ποιο βαθμο θα το κρινουν τα δικαστηρια, και το δικηο ΔΕΝ ειναι με την πλευρα του φιλου σου. Αυτος παρανομησε εναντι της Πολιτειας τουτεστιν εναντι ολων εμας των υπολοιπων.

Ζητημα δευτερο

Τοσο μεγαλα χρεη συνεπαγονται ειτε μεγαλα ανοιγματα, ειτε πολυ χρονο, ειτε και τα δυο. Και επειδη η ερωτηση που υποβαλλεις δεν αφορα πλαον μονον χρεη αλλα και ενδεχομενο δολο ( ειπαμε θα το πουν τα δικαστηρια αν και η εφορια οπως κι ο καθενας απο εμας κρινει κατα τη δικη του βουληση ) δεν προκειται να του δωσει κανεις την ευκαιρια να ξανα εχει τη δυνατοτητα να ξανα φεσωσει το συμπαν. Ενω μαλιστα δεν εχει φροντισει να καθαρισει και τα προηγουμενα αλλα αδιαφορει με την ασπιδα του "δεν εχω τιποτα τι θα μου κανουν;".

Ζητημα τριτο

Η οικογενεια τον αδικησε και οχι το Κρατος και αυτο συμφωνα με τα οσα πιστευεις και υποστηριζεις εσυ που βασιζεσαι στα λογια του φιλου σου. Η ιδια οικογενεια λοιπον, θελει τωρα να "επανορθωσει" αν και με τον ιδιο ακριβως τροπο και οοοολοι θα πρεπει να πιστεψουν οτι ειδε το φως το αληθινο. Ασε που ο φιλος σου απο την μια ισχυριζεται αδικια και ξεγελασμα αλλα απο την αλλη θελει και λεφτα να παρει και να ξαναστηθει με τους ιδιους ακριβως που τον αδικησαν. Δεν στα λεει καλα λοιπον.

Ζητημα τεταρτο

Εφοσον εδωσες συγκαταθεση, δεν θα τα κατεβασω. Αν καποιος διαχειριστης φυσικα θεωρει πως υπαρχει προβλημα, ας τα σβησει. Οχι οτι χρειαζεται η αδεια μου φυσικα.

Ζητημα πεμπτο

Ειτε υπαρχει χρεος ειτε δεν υπαρχει. Αν εχει βεβαιωθει και καταλογιστει, τοτε χρωσταει. Αν το θεμα βρισκεται στα δικαστηρια, μεχρι τελικης αποφασης δεν υπαρχει κατι. Και στις δυο περιπτωσεις βεβαια τα παραπανω ζητηματα ισχυουν κανονικα. Τουτεστιν, χλωμη η εναρξη.

Ζητημα εκτο

Μικρος ο φιλος αλλα σε καταλληλη ηλικια για μπιζινες. Οπως και για φαγωμα των κερδων. Και ενω η οικογενεια του, ουτε τοτε αλλα ουτε και τωρα τον προστατευει, ουτε αυτος ξεκολλα απο εκει ενω σπευδεις εσυ ως πιο στενος του ανθρωπος και με μεγαλυτερη αγαπη και εννοια να τον προστατευσεις. Δεν το πας καλα πιστευω και κοιτα μην μπλεχτεις και εσυ σε κατι.

Ζητημα εβδομο και τελευταιο για την ωρα

Τη λαμογια ηξερε να την κανει η οικογενεια, που τοτε ουτε οι ιδιοι καταλαβαιναν δηθεν τη βλακεια τους, ουτε και τους συμβουλευε κανενας λογιστης. Σημερα ομως, που εχουν παρε δωσε και με λογιστες και με φοροτεχνικους και με δικηγορους κανενας αραγε δεν τους εξηγει οτι καλυτερα να κρατησουν το "κεφαλαιο της δουλειας του φιλου σου" μιας και θα χασουν τα δικαστηρια οπως πιστευουν μπας και δειξουν καλη θεληση και καταφερουν καποιον συμβιβασμο και διακανονισμο; Κανενας; Το μυαλο εκει ξανα, στο να την ξανα κανουν; Πως;  Με καλυτερο τροπο λαμογιας αυτη τη φορα;  Για να ειναι δυσκολοτερος ο εντοπισμος;

Και τελος. Ποσες ιστοριες ταχα οικογενειων ηλιθιων αλλα στην πραγματικοτητα λαμογιων και αλητων θελεις να σου πω; Κι εγω και οποιος εχει στην αγορα καποια χρονια. Ποσες κομπινες; Εξυπνες ή εντελως ηλιθιες; Που στο 90% των περιπτωσεων καταληγουν σε πολλα κλαματα; Και ποσο ηλιθιους θεωρεις εσυ τους εφοριακους, τους λογιστες, τους δικηγορους και τους δικαστες που παραθετεις τσιτατα νομικιστικα και θεωρεις οτι μπορουν να περασουν; Επειδη τα βρηκες σε μια σελιδα στο google ή ανεφερε καποιος ( αγνωστος και ανευ ταυτοτητας-ιδιοτητας-ικανοτητας ) μια περιπτωση σε ενα φορουμ;

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, μπιπ μπιπ είπε

Κλεφτοκοτά εννοείς τον απελπισμένο συγγενή μου που η επικερδής επιχείρηση του φαλήρισε με την κρίση και του άφησε χρέη χιλιάδων ευρώ-μπορει και μισού εκατομμυρίου και τώρα ειναι ιδιωτικός υπάλληλος των 800 ευρώ;

Και για μίλησε μου για τις δυνατότητες που υπάρχουν. 

Παραδειγμα εφερα και οχι κυριολεξια αλλα δεν το καταλαβες.

Και ναι, δυστηχως ο συγκεκριμενος ανθρωπος αυτη τη δυνατοτητα εχει πλεον. Σαν υπαλληλος. Εκτος κι αν καταφερει να εξοφλησει τα χρεη του. Υπαρχει και το τζοκερ βλεπεις αν και δυστηχως-δυστηχεστατα ειναι παμπολλοι οι κατεστραμμενοι. Κι αν δεν το πιστευεις, ελα να σου δωσω μια τηλεφωνικη ατζεντα του 2008 γεματη με ονοματα που σημερα, παρολη τη μικρη ηλικια τους, ειναι κατεστραμμενοι οικονομικα και εντελως εκτος παιχνιδιου. Ελαχιστοι προνοησαν, ηταν τυχεροι, καταφεραν να επιβιωσουν τελος παντων.

Οσο για τις δυνατοτητες τα γνωστα. Βρισκεις τροπο να εξοφλησεις ή να πληρωνεις εστω, με στοχο να μην μεινει αστεγη και χωρις φαι η οικογενεια σου οπως και εσυ εκτος φυλακης. Διαφορετικα, κεφαλαιο και επαναδραστηριοποιηση σε αλλο ονομα κατι που σημαινει φυσικα οτι θα μπορεις να αντεξεις εκτος απο τα παραπανω και τουλαχιστον 2 με 5 χρονια το στησιμο μιας νεας επιχειρησης. Με αποτελεσμα αβεβαιο παντα μιας και εμποριο κανουμε, ρισκα παιρνουμε και δεν μας καθεται παντα και σιγουρα η μπιλια. Βαλε και οτι οι γενικοτερες συνθηκες ειναι δυσμενεις, για να μη πω εναντιον και βγαζεις συμπερασμα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, μπιπ μπιπ είπε

Και πως είσαι τόσο σίγουρος ότι θα δημιουργηθούν κι άλλα βουνά; Δεν πρέπει ο άνθρωπος που χρωστάει, να ξαναδουλέψει; Δηλαδή μόνο ως υπάλληλος μπορεί να εργαστεί;

Επίσης τι εννοείς με "τακτική καταβολή" κάθε μηνα; Υπάρχει τέτοια δυνατότητα; Να δίνεις πχ 100 ευρώ κάθε μήνα για το υπόλοιπο της ζωής σου; Εγώ μόνο τη ρύθμιση των 120 δόσεων γνώριζα, η οποία είναι μη εφαρμόσιμη σε τεράστια χρέη. 

Δε καταλαβαινω που ειναι το παραλογο να ειναι υπαλληλος? Δεν ηταν ποτε επιχειρηματιας και σκεφτηκε να ξεκινησει τωρα που χει χρεη?

Η επιχειρηση θελει κεφαλαιο και εχει ρισκο, πως σου φαινεται λογικο να μπορει να ανοιξει επιχειρηση καποιος που χρωσταει?

Υποψη, δε λεω δεν το επιτρεπουν τα διαφορα παραθυρακια, μπορει και ναι, απλα σε βλεπω εχεις κολλησει με το να μπορει ο καθενας που χρωσταει να ανοιξει επιχειρηση, λες και δεν υπαρχουν αλλοι τροποι, πιο ασφαλης μαλιστα, να βγαζει τα προς το ζην. Δεν κολλανε χολερα οσοι δουλευουν ως ιδιωτικοι υπαλληλοι, μη σ αγχωνει

Δημοσ.
12 ώρες πριν, cd2matheos είπε

Αυτό που ισχύει είναι ότι δεν απαιτείτε ενημερότητα για το άνοιγμα επιχείρησης.ΤΕΛΟΣ. 

Ότι να ναι ακούς εδώ μέσα!

http://www.kanakivivi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=21&Itemid=30

Η φορολογική ενημερότητα είναι προαπαιτούμενο εφόσον υπάρχει ήδη ΑΦΜ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτή η βλακεία με τα χρέη να μεταφέρονται τα παιδιά πρέπει να σταματήσει. Γενικά όλες οι παθογένειες της ελληνικής οικονομίας ξεκινάνε από την καθυστέρηση των διαδικασιών.

Βάζεις λεφτά φορολογημένα στην τράπεζα και σκάει μύτη το κράτος 10 χρόνια μετά για να ζητάει εξηγήσεις.

Τα ίδια με τις περαιώσεις. 

Τα ίδια με τα χρέη του προπάππου σου που μια ζωή ήταν λαμόγιο και δεν τον ακούμπησε κανένας. Τα παιδιά και τα εγγόνια όμως τραβιούνται μια ζωή.

Και μη δινετε όρκο οτι νοιαζονται οι εφοριακοί αν κάποιος άδικα χρωστάει. Ειδικά όταν δεν είναι ποινικό. Δε ξεμπλέκεις με τίποτα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

Δε καταλαβαινω που ειναι το παραλογο να ειναι υπαλληλος? Δεν ηταν ποτε επιχειρηματιας και σκεφτηκε να ξεκινησει τωρα που χει χρεη?

Η επιχειρηση θελει κεφαλαιο και εχει ρισκο, πως σου φαινεται λογικο να μπορει να ανοιξει επιχειρηση καποιος που χρωσταει?

Υποψη, δε λεω δεν το επιτρεπουν τα διαφορα παραθυρακια, μπορει και ναι, απλα σε βλεπω εχεις κολλησει με το να μπορει ο καθενας που χρωσταει να ανοιξει επιχειρηση, λες και δεν υπαρχουν αλλοι τροποι, πιο ασφαλης μαλιστα, να βγαζει τα προς το ζην. Δεν κολλανε χολερα οσοι δουλευουν ως ιδιωτικοι υπαλληλοι, μη σ αγχωνει

Αν είσαι για παράδειγμα 50ετών που ήσουν π.χ. έμπορος και έκλεισες λόγω κρίσης με χρέη ποιος θα σε προσλάβει?

7 ώρες πριν, 29gk είπε

Παραδειγμα εφερα και οχι κυριολεξια αλλα δεν το καταλαβες.

Και ναι, δυστηχως ο συγκεκριμενος ανθρωπος αυτη τη δυνατοτητα εχει πλεον. Σαν υπαλληλος. Εκτος κι αν καταφερει να εξοφλησει τα χρεη του. Υπαρχει και το τζοκερ βλεπεις αν και δυστηχως-δυστηχεστατα ειναι παμπολλοι οι κατεστραμμενοι. Κι αν δεν το πιστευεις, ελα να σου δωσω μια τηλεφωνικη ατζεντα του 2008 γεματη με ονοματα που σημερα, παρολη τη μικρη ηλικια τους, ειναι κατεστραμμενοι οικονομικα και εντελως εκτος παιχνιδιου. Ελαχιστοι προνοησαν, ηταν τυχεροι, καταφεραν να επιβιωσουν τελος παντων.

Οσο για τις δυνατοτητες τα γνωστα. Βρισκεις τροπο να εξοφλησεις ή να πληρωνεις εστω, με στοχο να μην μεινει αστεγη και χωρις φαι η οικογενεια σου οπως και εσυ εκτος φυλακης. Διαφορετικα, κεφαλαιο και επαναδραστηριοποιηση σε αλλο ονομα κατι που σημαινει φυσικα οτι θα μπορεις να αντεξεις εκτος απο τα παραπανω και τουλαχιστον 2 με 5 χρονια το στησιμο μιας νεας επιχειρησης. Με αποτελεσμα αβεβαιο παντα μιας και εμποριο κανουμε, ρισκα παιρνουμε και δεν μας καθεται παντα και σιγουρα η μπιλια. Βαλε και οτι οι γενικοτερες συνθηκες ειναι δυσμενεις, για να μη πω εναντιον και βγαζεις συμπερασμα.

Μην είστε απόλυτοι (συνήθως με παρωπίδες είναι οι "νεοσοί" χωρίς εμπειρίες στην ζωή γιατί δεν πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να είναι τόσο κουτός). Ξέρετε πόσοι "ξεπεσμένοι" 50αρηδες υπάρχουν? Τους παράνομους μετανάστες τους ταίζουμε και έχουν και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αυτοί , χρωστάνε , τρέχουν και ποινικά (ΤΕΒΕ , φπα κτλ) δεν τους προσλαμβάνει κανένας και έχει διαλυθεί η προσωπική τους ζωή. Δηλαδή αυτούς τι τους κάνουμε? Αν είσαι 30χρονών χαίρω πολύ ότι δεν πρόλαβες να χρεωθείς την δεκαετία 2000-2009 που ο ανταγωνισμός σε ανάγκαζε να κάνεις υπερβολικές επενδύσεις στην δουλεια (συνήθως με δανεικά) και αν παντρευόσουν δεν έβρισκες ενοίκιο και η τράπεζα σου έδινε 200Κ για να αγοράσεις 80τμ 3αρι στην Αθηνα. (το οποίο το μισό ήταν παράνομο και ήθελε επιπλέον λεφτά για νομιμοποίηση)

ΥΓ

Εκ των υστέρων όλοι είμαστε μάγκες και ο υπερχρεωμένος αν τον ρωτήσεις τώρα θα σου πει ποτέ χρέη.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, giotis1982 είπε

Αυτή η βλακεία με τα χρέη να μεταφέρονται τα παιδιά πρέπει να σταματήσει. Γενικά όλες οι παθογένειες της ελληνικής οικονομίας ξεκινάνε από την καθυστέρηση των διαδικασιών.

Βάζεις λεφτά φορολογημένα στην τράπεζα και σκάει μύτη το κράτος 10 χρόνια μετά για να ζητάει εξηγήσεις.

Τα ίδια με τις περαιώσεις. 

Τα ίδια με τα χρέη του προπάππου σου που μια ζωή ήταν λαμόγιο και δεν τον ακούμπησε κανένας. Τα παιδιά και τα εγγόνια όμως τραβιούνται μια ζωή.

Και μη δινετε όρκο οτι νοιαζονται οι εφοριακοί αν κάποιος άδικα χρωστάει. Ειδικά όταν δεν είναι ποινικό. Δε ξεμπλέκεις με τίποτα.

Τα χρέη μεταφέρονται στα παιδιά ΜΟΝΟ αν κάνουν αποδοχή κληρονομιάς.

Η περίπτωση του φίλου του τοπικ στάρτερ δεν είναι τέτοια.

Μας λέει ότι χρησιμοποιούσαν τον ατομικό του λογαριασμό για όλες τις κινήσεις της επιχείρησης τους. Η εφορία κάποια στιγμή είδε όπως μας λέει ότι υπήρχαν κινήσεις ΜΕΓΑΛΩΝ κεφαλαίων και (σωστά) θεώρησε ότι είναι (στη καλύτερη περίπτωση) δωρεά οπότε από ένα ποσόν και πάνω πέφτει φόρος.

Ο φίλος μας λέει ότι στον τραπεζικό λογαριασμό οι γονείς του είχαν την κάρτα και κάνανε ότι θέλανε. Χλωμό και πάλι γιατι υπάρχει μέγιστο πλαφόν με κινήσεις από ΑΤΜ το οποίο δύσκολο να ξεπεραστεί και να αδειάσει λογαριασμός τόσο εύκολα (δεν έχει να κάνει με capital controls, αλλά με το να μην μείνει άδειο το ΑΤΜ και επίσης απο ένα ποσό και πάνω η Τράπεζα πάντα ρωτούσε γιατί κάνεις τόσο μεγάλη ανάληψη και ζητούσε και ταυτοποίηση). Επαναλαμβάνω, κάτι δεν μας λέει καλά ο φίλος σου.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, 29gk είπε

Ζητημα πρωτο

Αυτο που περιγραφεις ηδη απο την πρωτη σελιδα, ειναι αδικημα, σε ποιο βαθμο θα το κρινουν τα δικαστηρια, και το δικηο ΔΕΝ ειναι με την πλευρα του φιλου σου. Αυτος παρανομησε εναντι της Πολιτειας τουτεστιν εναντι ολων εμας των υπολοιπων.

.....

Πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που κρίνεις τους άλλους ειδικά όταν δεν τους ξέρεις και απλά διαβάζεις κάποια γεγονότα. Δεν μπορείς να κρίνεις κατά πόσο ήξερε τι γινόταν σε μια ηλικία των 20 όπου είναι λογικό να ασχολείται με άλλα πράγματα που καμία σχέση δεν έχουν με τράπεζες. Εγώ στα 20 μου δεν είχα ούτε λογαριασμό και με ένοιαζαν μόνο τα προσωπικά μου. Και να είχα λογ/σμο, αν ήξερα ότι είναι μηδενικός, προφανώς δεν θα ασχολιόμουν.    

Το  να θέλει νόμιμα να ανοίξει μια επιχείρηση για πρώτη φορά, έχοντας χρέη (αν όντως καταλογιστούν), εφόσον ο νόμος του δώσει τη δυνατότητα (δεν το ξέρω, ας μας διαφωτίσει ένας λογιστής αν υπάρχει), εσένα γιατί σε ενοχλεί και πώς προκαταβάλεις ότι θα δαγκώσει το κράτος και θα χρωστάει εφόσον θα είναι η πρώτη του επιχείρηση; Έχεις μαντικές ικανότητες όπως είπες και πιο πριν...

6 ώρες πριν, acomaedo είπε

Τα χρέη μεταφέρονται στα παιδιά ΜΟΝΟ αν κάνουν αποδοχή κληρονομιάς.

Η περίπτωση του φίλου του τοπικ στάρτερ δεν είναι τέτοια.

Μας λέει ότι χρησιμοποιούσαν τον ατομικό του λογαριασμό για όλες τις κινήσεις της επιχείρησης τους. Η εφορία κάποια στιγμή είδε όπως μας λέει ότι υπήρχαν κινήσεις ΜΕΓΑΛΩΝ κεφαλαίων και (σωστά) θεώρησε ότι είναι (στη καλύτερη περίπτωση) δωρεά οπότε από ένα ποσόν και πάνω πέφτει φόρος.

Ο φίλος μας λέει ότι στον τραπεζικό λογαριασμό οι γονείς του είχαν την κάρτα και κάνανε ότι θέλανε. Χλωμό και πάλι γιατι υπάρχει μέγιστο πλαφόν με κινήσεις από ΑΤΜ το οποίο δύσκολο να ξεπεραστεί και να αδειάσει λογαριασμός τόσο εύκολα (δεν έχει να κάνει με capital controls, αλλά με το να μην μείνει άδειο το ΑΤΜ και επίσης απο ένα ποσό και πάνω η Τράπεζα πάντα ρωτούσε γιατί κάνεις τόσο μεγάλη ανάληψη και ζητούσε και ταυτοποίηση). Επαναλαμβάνω, κάτι δεν μας λέει καλά ο φίλος σου.

Είπαμε επίσης ότι δεν θέλω να φωτογραφηθεί η περίπτωση(κι εσύ το συνεχίζεις) και ζήτησα να διαγραφεί το π.μ. (όπως και έγινε) γιατί το θέμα του νήματος δεν είναι αυτό και δεν έχει καμία σχέση. Σε αυτό το σκέλος του π.μ. δεν θα αναφερθώ ξανά και παρακαλώ να γίνει σεβαστό καθώς μιλάει για δικαστική υπόθεση που είναι ανοιχτή και αφορά τρίτο.

Προφανώς μας κάνεις πλάκα στο δεύτερο σκέλος. Ούτε παιδί δεν θα το ρωτούσε αυτό. Ένας λογ-σμος θα μπορούσε καθημερινά να τροφοδοτείται με διάφορα ποσά και την επόμενη κιόλας μερα ή την ίδια να γίνεται είτε μεταφορά σε τρίτο είτε ανάληψη είτε πληρωμές προμηθευτών, πληρωμές προσωπικές, πληρωμές με κάρτα κ.ο.κ. Ένας λογ-σμός που πριν 7 χρόνια είχε κάποια λεφτά, προφανώς μπορεί να μηδενίστηκε ακόμα και δυο χρόνια αργότερα, και όχι απαραίτητα με αναλήψεις. Όλα αυτά υποθετικά. Επαναλαμβάνω δεν είναι όμως αυτό το θέμα που άνοιξα και αν ξεφύγει, θα διαγραφεί ολόκληρο. 

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.

Μακάρι να είχα και εγώ ένα φίλο σαν εσένα που να έμπαινε σε φόρουμ να ρωτάει με πάθος για τα δικά μου προβλήματα.

Επίσης που να ξέρει όλο το προβλημά μου με κάθε λεπτομέρεια ημερομηνίες, ποσά κτλ κτλ.. εγώ όταν τους λέω κάτι όλοι κοιτάνε το κινητό.

ΈΥΓΕ !!

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, gorilas13 είπε

Μακάρι να είχα και εγώ ένα φίλο σαν εσένα που να έμπαινε σε φόρουμ να ρωτάει με πάθος για τα δικά μου προβλήματα.

Επίσης που να ξέρει όλο το προβλημά μου με κάθε λεπτομέρεια ημερομηνίες, ποσά κτλ κτλ.. εγώ όταν τους λέω κάτι όλοι κοιτάνε το κινητό.

ΈΥΓΕ !!

Δεν έχω ιδέα από ποσά και ημερομηνίες. Παράδειγμα έφερα. 

Η αλήθεια είναι ότι όντως παθιάζομαι ειδικά όταν άτομα που δεν ξέρουν, αρχίζουν και λένε προσβλητικά πράγματα και διαστρεβλώνουν εντελώς την πραγματικότητα. Ξέρεις, εδικά σε τέτοια περίπτωση, μπορεί να παθιαστώ τόσο που αυτό το νήμα να μείνει για πάντα ενεργό! Δεν έχω σκοπό να μείνει ούτε μία προσβολή αναπάντητη!

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, 1comment είπε

Δεν έχω ιδέα από ποσά και ημερομηνίες. Παράδειγμα έφερα. 

Η αλήθεια είναι ότι όντως παθιάζομαι ειδικά όταν άτομα που δεν ξέρουν, αρχίζουν και λένε προσβλητικά πράγματα και διαστρεβλώνουν εντελώς την πραγματικότητα. Ξέρεις, εδικά σε τέτοια περίπτωση, μπορεί να παθιαστώ τόσο που αυτό το νήμα να μείνει για πάντα ενεργό! Δεν έχω σκοπό να μείνει ούτε μία προσβολή αναπάντητη!

Απο τη στιγμή που δεν έχεις ιδέα για ποσά και ημερομηνία και φέρνεις παραδείγματα, κανένας δεν διαστρεβλώνει τίποτα γιατί ούτε εσύ όπως λές ξέρεις την πραγματικότητα.

Υποθέσεις κάνεις και εσύ όπως όλοι.

Παιδικό είναι να θεωρείς ότι επιχείρηση στηρίζει τη λειτουργία της σε καθημερινή επίσκεψη σε ΑΤΜ για να τραβήξει 200-300€ και να πληρώσει προμηθευτές. Μεταφορά ποιος επαγγελματίας θα δεχόταν από άγνωστο λογαριασμό (τον προσωπικό του φίλου σου);

• Like 2
Δημοσ.

Δηλαδη το προβλημα μερικων ειναι αν το τοπικ αφορα τον TS η καποιον φιλο η συγγενη του οπως λεει ?

Εγω το μονο που εχω να πω ειναι να ξεκινησεις δηλωνοντας ενα λογαριασμο ακατασχετο(το οριο αν δεν κανω λαθος ειναι 1500 και ισχυει και για ελ.επαγγελματιες),ακομα και αν καταφερεις να κανεις εναρξη πρεπει να εχεις λογαριασμο για να κανεις βασικες κινησεις οσο μικρα ποσα και να ειναι.Επισης θα πρεπει να εχεις υποχρεωτικα pos βαση νομου και χωρις τραπεζικο λογαριασμο δεν πας πουθενα.

Το αν μπορεις να κανεις εναρξη υπο αυτες τις συνθηκες μονο ενα τηλ. στην εφορια η μια βολτα απο λογιστη θα σου λυσει τις αποριες σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, panosk1 είπε

Δηλαδη το προβλημα μερικων ειναι αν το τοπικ αφορα τον TS η καποιον φιλο η συγγενη του οπως λεει ?

Εγω το μονο που εχω να πω ειναι να ξεκινησεις δηλωνοντας ενα λογαριασμο ακατασχετο(το οριο αν δεν κανω λαθος ειναι 1500 και ισχυει και για ελ.επαγγελματιες),ακομα και αν καταφερεις να κανεις εναρξη πρεπει να εχεις λογαριασμο για να κανεις βασικες κινησεις οσο μικρα ποσα και να ειναι.Επισης θα πρεπει να εχεις υποχρεωτικα pos βαση νομου και χωρις τραπεζικο λογαριασμο δεν πας πουθενα.

Το αν μπορεις να κανεις εναρξη υπο αυτες τις συνθηκες μονο ενα τηλ. στην εφορια η μια βολτα απο λογιστη θα σου λυσει τις αποριες σου.

Το 1500 είναι "σωρευτικό" , αυτό σημαίνει όταν σε έναν επαγγελματικό λογαριασμό που μπαινοβγαίνουν λεφτά (εισπράξεις/πληρωμές) τα 1500 "τρώγονται" τις πρώτες μέρες , η εφορία μετά μπορεί η εφορία να σου πάρει τα λεφτά ακόμη και αν έχεις 300ευρώ υπόλοιπο στον λογαριασμό.

Υπάρχει ένα θέμα έδω γιατί οι χρεωμένοι σπρώχνονται σε 100% μαύρη εργασία αφού συνήθως είναι μεσήλικες και δεν τους προσλαμβάνει κανένας.

Επεξ/σία από jgeorgiou

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...