jgeorgiou Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, 1comment είπε Δεν έχεις διαβάσει τη νομοθεσία περί εμπορικού λογ-σμού. Δεν γράφει ότι όλες οι συναλλαγές άνω των 500 μεταξύ επιχειρήσεων πρέπει να γίνονται μέσω λογ-σμού υποχρεωτικά. Μεταξύ επιχειρήσεων το τονίζω. Όχι μεταξύ ιδιωτών. Από αυτό που εσύ παρέθεσες. Διάβασε... ζ) Τραπεζικοί λογαριασμοί που τηρούνται ως ταμιευτηρίου, όψεως ή σε συνάλλαγμα, μπορούν να δηλωθούν ως Επαγγελματικοί Λογαριασμοί. Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/38836 Σταμάτα σου λέω, δεν ισχύουν αυτά που γράφεις.... Φίλε , προχώρα και καλή τύχη (θα την χρειαστείς). Ρώτα και κανένα λογιστή λέω αφού αυτή είναι η δουλειά τους γιατί μάλλον ο δικός μου είναι υπερβολικά ψείρας και με έχει στην πρίζα να είμαι νομότυπος και στο γράμμα και στο πνεύμα του νόμου. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2019 από jgeorgiou
1comment Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, jgeorgiou είπε Φίλε , προχώρα και καλή τύχη (θα την χρειαστείς). Ρώτα και κανένα λογιστή λέω αφού αυτή είναι η δουλειά τους γιατί μάλλον ο δικός μου είναι υπερβολικά ψείρας και με έχει στην πρίζα να είμαι νομότυπος και στο γράμμα και στο πνεύμα του νόμου. Την καλή τύχη θα την πω στο φίλο μου. Η αλήθεια είναι ότι είτε δεν σε έχει ενημερώσει σωστά (βέβαια καλά σου είπε για τα 500Ε ώστε να σου τα περνάει στα έξοδα) είτε το κάνει ώστε να προσέχεις περισσότερο.
jgeorgiou Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Ablaoublas_542 είπε Ορίστε κάτι τέτοιες δυσκολίες βάζει το κακό κράτος στους επίδοξους επιχειρηματίες/νεοφιλελεδες να μην μπορούν να διπλοτριπλοφεσωσουν το κράτος εύκολα και μετά όταν τελικά ανοίγουν επιχείρηση αναγκάζονται για να επιζήσουν να μην πληρώνουν ΦΠΑ, να μην πληρώνουν υπερωρίες, να μην κολλάνε ένσημα και λοιπές τεχνικές επιβίωσης. Ρε μόνο με πυρηνικά θα βελτιωθεί αυτή η χώρα Το κράτος επιβαρύνει με παράλογη υπερφορολόγηση , πρέπει να βρούμε ένα μέτρο σε αυτήν την χώρα για να επιβιώσει ο νόμιμος που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. 1 λεπτό πριν, 1comment είπε Την καλή τύχη θα την πω στο φίλο μου. Η αλήθεια είναι ότι είτε δεν σε έχει ενημερώσει σωστά (βέβαια καλά σου είπε για τα 500Ε ώστε να σου τα περνάει στα έξοδα) είτε το κάνει ώστε να προσέχεις περισσότερο. Με τις ΜΥΦ που κάθε χρόνο το ΚΕΠΥΟ κάνει έλεγχο πως την βγάζεις αν δεν περνάς τα τιμολόγια όλα στα έξοδα? Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2019 από jgeorgiou
1comment Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 3/11/2019 στις 9:16 ΜΜ, Ablaoublas_542 είπε Ορίστε κάτι τέτοιες δυσκολίες βάζει το κακό κράτος στους επίδοξους επιχειρηματίες/νεοφιλελεδες να μην μπορούν να διπλοτριπλοφεσωσουν το κράτος εύκολα και μετά όταν τελικά ανοίγουν επιχείρηση αναγκάζονται για να επιζήσουν να μην πληρώνουν ΦΠΑ, να μην πληρώνουν υπερωρίες, να μην κολλάνε ένσημα και λοιπές τεχνικές επιβίωσης. Ρε μόνο με πυρηνικά θα βελτιωθεί αυτή η χώρα Το χρέος που έχει (πιθανώς και βάσει όσων λέει) δεν δημιουργήθηκε ούτε από φπα ούτε με δική του ευθύνη. Όπως είπα και πιο πριν, η εφορία μπορεί να σου καταλογίσει χρέη για πράγματα που δεν βάζεις με το μυαλό σου και μάλιστα φουλ ετεροχρονισμένα (από το 2013 φεριπιν). Οπότε ας κρατάμε μικρό καλάθι με το να λυθοβολίσουμε όποιον ακουμε ότι χρωστάει στην εφορία γιατί το ίδιο μπορεί να πάθουμε κι εμείς σε 5 χρόνια από τώρα π.χ. Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2019 από 1comment 1
29gk Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Το print screen ειναι στην ιδια θεση σε ολα τα πληκτρολογια; Επισης οι εφοριακοι υπαλληλοι, μιας και για αυτους συζητουμε, εξακολουθουν να εχουν την φημη καλων συζητητων οταν προκειται για φιλολογικες αναζητησεις φορολογουμενων;
1comment Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Με τις ΜΥΓ που κάθε χρόνο το ΚΕΠΥΟ κάνει έλεγχο πως την βγάζεις αν δεν περνάς τα τιμολόγια όλα στα έξοδα? Παιδάκι μου, τα περνάει όλα τα τιμολόγια στα έξοδα, αλλά δεν τα αναγνωρίζει ως δαπάνη ώστε να σου εκπέσει ο φπα για το εν λόγω τιμολόγιο... 2 λεπτά πριν, 29gk είπε Το print screen ειναι στην ιδια θεση σε ολα τα πληκτρολογια; Επισης οι εφοριακοι υπαλληλοι, μιας και για αυτους συζητουμε, εξακολουθουν να εχουν την φημη καλων συζητητων οταν προκειται για φιλολογικες αναζητησεις φορολογουμενων; Αν δεν έχεις κάτι εντός θέματος να πεις, υπάρχουν κι άλλα θέματα που χρειάζονται τις...έξυπνες τοποθετήσεις σου. Είναι στους κανονισμούς του φορουμ να μην βγάζουν εκτός τη συζήτηση τα μέλη...κι εσύ το κάνεις. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2019 από 1comment
acomaedo Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, 1comment είπε Παιδάκι μου, τα περνάει όλα τα τιμολόγια στα έξοδα, αλλά δεν τα αναγνωρίζει ως δαπάνη ώστε να σου εκπέσει ο φπα για το εν λόγω τιμολόγιο... Google is our friend!! Τιμολόγια που δεν έχουν εξοφληθεί με τραπεζικό τρόπο , δεν μπορούν να θεωρηθούν εκπεστέα δαπάνη και γι’ αυτά τα ποσά πρέπει να γίνει υποχρεωτικά φορολογική αναμόρφωση στον κωδικό 2002 της Κατάστασης Φορολογικής Αναμόρφωσης.
29gk Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Το δικο μου ειναι πανω απο το nsert........ Αναρωτιεμαι βεβαια τι λενε οι κανονισμοι, οχι του φορουμ αλλα της Πολιτειας, οι νομοι δηλαδη που παρατιθενται αραδα εδω, για καποιον ο οποιος και δεν αποδιδει τους φορους του ως αδικους κατα τον ιδιο αν και χωρις προσφυγη σε καποιο δικαστηριο ητοι αποφαση κι ακομα περισσοτερο για εκεινον και τους φιλους του βεβαια που ψαχνουν να βρουν τροπο να συνεχισουν νομοτυπα ή στο περιπου, βλεπε παρανομα, το ιδιο σπορ και να φεσωσουν ακομα περισσοτερο κρατος και υπολοιπους φορολογουμενους.
NikosKallithea Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Κατάθεση στο λογαριασμό του προμηθευτή δεν είναι νόμιμη ,απο πότε; Δεν μπορείς να δώσεις στο ταμία 100 ευρω και να του πεις καντα κατάθεση εκει, θα σου ζητήσει τον τραπεζικό σου λογαριασμό και θα κάνει, κατάθεσή μεταφορά Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2019 από NikosKallithea 1
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Δεν μπορείς να δώσεις στο ταμία 100 ευρω και να του πεις καντα κατάθεση εκει, θα σου ζητήσει τον τραπεζικό σου λογαριασμό και θα κάνει, κατάθεσή μεταφορά Απο μηχάνημα δεν μπορείς;
maniacos93 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 40 λεπτά πριν, 1comment είπε Δεν σε καταλαβαινω. Τοσα παρομοια θεμα εχουν ανοιξει ή θεματα που αφορουν υδραυλικους/ηλεκτρολογους κλπ. Αν ηταν ετσι, δεν θα ξανανοιξει θεμα γιατι ολα απαντωνται απο καποιον ειδικο... Ξερεις τι σημαινει φορουμ σιγουρα; Και τα ίδια γράφω σε παρόμοια θέματα. Όταν υπάρχει ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως το δικό σου, δεν θα βγάλεις άκρη από ένα forum γιατί ο καθένας γράφει το μακρύ του και το κοντό του. Αν και κάτι μου λέει ότι άλλοι αυτοί που ανοίγουν τέτοια θέματα είναι τζαμπατζίδες γι' αυτό και δεν πάνε σε κάποιον ειδικό να τους το λύσει, όπως θα έκανε (σωστά) ο περισσότερος κόσμος.
jgeorgiou Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Δεν μπορείς να δώσεις στο ταμία 100 ευρω και να του πεις καντα κατάθεση εκει, θα σου ζητήσει τον τραπεζικό σου λογαριασμό και θα κάνει, κατάθεσή μεταφορά Εγώ πάντα τις κάνω με interet banking αλλά μια φορά που ήμουν στην τράπεζα για άλλο λόγο και είπα στον ταμεία να κάνει μια πληρωμή προμηθευτή μου ζήτησε τον λογαριασμό μου για να την κάνει μέσω αυτού και μου έδωσε 2 χαρτιά (ένα της κατάθεσης στον δικό μου και 2ο για το έμβασμα) 6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Απο μηχάνημα δεν μπορείς; Από εσωτερικό μηχάνημα μέσα σε τράπεζα μπορείς , αν και διάβασα ότι θα το αλλάξουν και αυτό για να κλείσουν και αυτή την "τρύπα". Από ΑΤΜ όχι δεν μπορείς , βάζεις την κάρτα σου μέσα. Δυστυχώς ή ευτυχώς το κράτος/τράπεζες κλείνουν τις τρύπες , οπότε όσοι έχουν χρέη στο κράτος θα στριμωχτούν ποιο πολύ. Μια λύση που είναι της μόδας τελευταία είναι να πληρώσεις κάποιον μετανάστη από τους δεκάδες χιλιάδες που έδωσε ΑΦΜ ο Τσίπρας προεκλογικά και να χρησιμοποιήσεις το δικό του ΑΦΜ. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2019 από jgeorgiou 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, 1comment είπε Το χρέος που έχει, δεν δημιουργήθηκε ούτε από φπα ούτε με δική του ευθύνη. Δικη του ή μη η ευθυνη εφοσον υπαρχει χρεος στο ονομα του οφειλει να το ρυθμισει, απο το να ξοδευει λεφτα εδω κι εκει (πχ για ανοιγμα επιχειρησεων). Ο φιλος σου. Αν θεωρει αδικο το χρεος, αντι να ανοιγει επιχειρησεις με τα λεφτα... "φιλων" (μα να μην εχω κι εγω φιλους να με χρηματοδοτουν για να κανω μπιζνες...), μπορει να διεκδικησει το δικιο του. Δικαστικως. Ο φιλος σου (ο Χ). Το να αφηνει ενα χρεος να αυγατιζει και να κανει τη ζωη του (προσωπικη, επαγγελματικη, επιχειρηματικη) σαν να μην τρεχει τιποτα, μαλλον θα του γυρισει μπουμερανγκ σε καποια φαση, γιατι οι εποχες εκεινες που τα χρεη καθε οικογενειας προς τραπεζες-εφορια κλπ ηταν τιμη και καμαρι και εδιναν prestige στη γειτονια, περασανε ανεπιστρεπτι. Πεφτει κυνηγι πλεον και πολυ σωστα. Εγω λοιπον αν ειχα τετοιο φιλο πρωτα θα με ενοιαζε να ξεμπλεξει, παρα το πώς μπορει να τα κανει ακομα χειροτερα (πχ με νεα ανοιγματα...)...Και ως...φιλος, θα τον συμβουλευα αναλογα αντι να αναζητουσα τροπους μεσα στα φορουμ για το πώς μπορει να συνεχισει να ζει με το χρεος στο κεφαλι του. Α και που 'σαι. Πες του φιλου σου οτι η εφορια δεν χαμπαριαζει απο "μου δωσε λεφτα ο κουμπαρος, ο μπατζανακης και ο μπαρμπας μου". Οτι κεφαλαιο χρησιμοποιησει, οτι προελευση κι αν εχει θα μετρησει σαν τεκμηριο και θα φορολογηθει με το καλημερα. Αυτο, για να μην ερθει να σου πει παλι, οτι το (καινουργιο) χρεος δημιουργηθηκε χωρις ευθυνη του αλλά με ευθυνη "αυτων που του δωσανε τα λεφτα" για να ανοιξει την επιχειρηση... Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2019 από BackFromHell
maniacos93 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, BackFromHell είπε Δικη του ή μη η ευθυνη εφοσον υπαρχει χρεος στο ονομα του οφειλει να το ρυθμισει, απο το να ξοδευει λεφτα εδω κι εκει (πχ για ανοιγμα επιχειρησεων). Ο φιλος σου. Δεν είναι φίλος του. Είναι ο άγνωστος Χ. Από το χωριό είναι. Δεν το ξέρεις.... 😂
Ablaoublas_542 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 32 λεπτά πριν, 1comment είπε Το χρέος που έχει, δεν δημιουργήθηκε ούτε από φπα ούτε με δική του ευθύνη τωρα μιλαμε για ενηλικο με σωας τας φρενας? Στην τελικη οποιοσδηποτε νομιμοφρων ανθρωπος σε αυτη τη θεση προσεγγιζει την εφορια για ρυθμιση, δεν κοιταει να ανοιξει επιχειρηση στη ζουλα. Το αστειο που ειναι φιλος σου και οχι εσυ δεν παρατραβηξε? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα