1comment Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 12 λεπτά πριν, maniacos93 είπε Αυτός ο άγνωστος Χ λογιστή δεν έχει;;; Φοβάτε να πάει να ρωτήσει για να βγάλει μια άκρη; Μήπως χρωστάει και στον λογιστή; Μήπως χρωστάει σε όποιον άλλο μιλάει Ελληνικά; Το θέατρο του παραλόγου για άλλη μια φορά εδώ στο forum. Δεν σε καταλαβαινω. Τοσα παρομοια θεμα εχουν ανοιξει ή θεματα που αφορουν υδραυλικους/ηλεκτρολογους κλπ. Αν ηταν ετσι, δεν θα ξανανοιξει θεμα γιατι ολα απαντωνται απο καποιον ειδικο... Ξερεις τι σημαινει φορουμ σιγουρα; 15 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Ενδεχομένως να γίνει η έναρξη (δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι η εφορία θα το επιτρέψει) , έχουμε όμως άλλα προβλήματα. Τα τιμολόγια σε προμηθευτές άνω των 500ευρω (σύντομα ποιο χαμηλό πλαφον) πληρώνονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μέσω τραπέζης. Πως θα πληρώνεις αυτά τα τιμολόγια αφου προφανώς οι τραπεζικοί λογαριασμοί είναι δεσμευμένοι? Το λέω γιατί οι προμηθευτές για να είναι νομότυποι θα ζητουν πληρωμή μέσω τραπέζης. Εκτός αν είναι από τα λίγα επαγγέλματα που δεν χρειάζονται παραγγελίες άνω των 500ευρω. Επίσης υπάρχει ΠΑΝΤΑ ο κίνδυνος να μπει κλητήρας στο μαγαζί. Ουτε καν. Καταρχην κατσε να δουμε αν μειωθει το πλαφον. Κατα δευτερον, εγω εχω αλλη εικονα. Οτι τα μαγαζια ζητουν απο τους προμηθευτες να τους κοψουν τιμολογιο κι εκεινοι τους λενε οτι θα τους χρεωσουν εξτρα τον φπα. Πολυ λιγες συναλλαγες γινονται με τιμολογιο οσο αφορα προμηθευτες και μαγαζια ιδιωτων (οχι εταιρείες). 1
jgeorgiou Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, 1comment είπε Δεν σε καταλαβαινω. Τοσα παρομοια θεμα εχουν ανοιξει ή θεματα που αφορουν υδραυλικους/ηλεκτρολογους κλπ. Αν ηταν ετσι, δεν θα ξανανοιξει θεμα γιατι ολα απαντωνται απο καποιον ειδικο... Ξερεις τι σημαινει φορουμ σιγουρα; Ουτε καν. Καταρχην κατσε να δουμε αν μειωθει το πλαφον. Κατα δευτερον, εγω εχω αλλη εικονα. Οτι τα μαγαζια ζητουν απο τους προμηθευτες να τους κοψουν τιμολογιο κι εκεινοι τους λενε οτι θα τους χρεωσουν εξτρα τον φπα. Πολυ λιγες συναλλαγες γινονται με τιμολογιο οσο αφορα προμηθευτες και μαγαζια ιδιωτων (οχι εταιρείες). Εξαρτάται από το επάγγελμα , προσωπικά είμαι σε χώρο που κανένας προμηθευτής δεν τα δίνει χωρίς τιμολόγιο. Τώρα αν απασχοληθείς σε επάγγελμα που το μαύρο είναι κανόνας , τι να πω.
Moderators Malthador Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 8 hours ago, 1comment said: Δεύτερο σκέλος του ερωτήματος. Έχεις ατομ. επιχείρηση και σου βγαίνει χρέος στην εφορία από παλαιότερες χρήσεις που δεν αφορούν την επιχείρηση γιατί τότε δεν υπήρχε. Δεν μπορείς να το εξοφλήσεις γιατί είναι μεγάλο. Η εφορία μπορεί να κάνει κατάσχεση σε ό,τι υπάρχει στην επιχείρηση (εμπόρευμα); Και να μπορεί να ανοίξει ατομική επιχείρηση, υπάρχουν ζητήματα πρακτικής φύσεως που θα αντιμετωπίσει: τι θα κάνει με τραπεζικό λογαριασμό; Η εφορία θα του κάνει κατάσχεση, αν δεν το έχει κάνει ήδη. Επομένως πώς θα εισπράττει χρήματα; Μόνο μετρητά; Και τι θα κάνει με τις αποδείξεις και τα τιμολόγια άνω των €500; POS θα έχει στην επιχείρησή του; 1
1comment Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Πλέον υπάρχει υποχρεωτικός εμπορικός λογαριασμός που οι πληρωμές περνάνε μέσα από αυτόν. (από 1/1/2019) Οι τραπ.υπάλληλοι είναι ενημερωμένοι , καταθέτουν πρώτα στον εμπορικό λογαριασμο και με 2η κίνηση κάνουν την πληρωμή. Μια "τρύπα" είναι να πας σε εσσωτερικό μηχάνημα και να καταθέσεις κατευθείαν στον άλλο λογαριασμό βάζοντας μετρητά αλλά και πάλι η εφορία σου λέει ότι είναι παράτυπο και επιβάλει πρόστιμα από την μη χρήση του εμπορικού στις επαγγελματικές συναλλαγές. Αυτο που λες δεν ισχυει. Το να κανεις καταθεση απευθειας σε λογ-σμο του προμηθευτη δεν εχει κανενα προστιμο και θεωρειται νομιμη συναλλαγη. Επισης δεν ειναι παρανομο να πληρωσεις τιμολογιο ανω των 500 με μετρητα, απλα δεν περναει στα εξοδα. Παρανομες ειναι οι συναλλαγες λιανικης των πολιτων ανω των 500 με μετρητα. Μαγαζι εχουμε και ξερω. 2 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Τώρα αν απασχοληθείς σε επάγγελμα που το μαύρο είναι κανόνας , τι να πω. Δεν μιλαμε για μενα ξαναλεω. 1 λεπτό πριν, Malthador είπε Και να μπορεί να ανοίξει ατομική επιχείρηση, υπάρχουν ζητήματα πρακτικής φύσεως που θα αντιμετωπίσει: τι θα κάνει με τραπεζικό λογαριασμό; Η εφορία θα του κάνει κατάσχεση, αν δεν το έχει κάνει ήδη. Επομένως πώς θα εισπράττει χρήματα; Μόνο μετρητά; Και τι θα κάνει με τις αποδείξεις και τα τιμολόγια άνω των €500; POS θα έχει στην επιχείρησή του; Καλο ερωτημα. Τι ισχυει με τον ακατασχετο λογ/σμο ομως; Νομιζω οτι ολοι μπορουν να δηλωσουν εναν ακατασχετο και το ποσο που καλυπτει δεν ειναι μικρο. Προφανως εκει θα εχει το pos.
jgeorgiou Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, 1comment είπε Αυτο που λες δεν ισχυει. Το να κανεις καταθεση απευθειας σε λογ-σμο του προμηθευτη δεν εχει κανενα προστιμο και θεωρειται νομιμη συναλλαγη. Επισης δεν ειναι παρανομο να πληρωσεις τιμολογιο ανω των 500 με μετρητα, απλα δεν περναει στα εξοδα. Παρανομες ειναι οι συναλλαγες λιανικης των πολιτων ανω των 500 με μετρητα. Μαγαζι εχουμε και ξερω. 1) όλα τα τιμολόγια (ετησίως) στέλνονται σαν ΜΥΦ στο ΚΕΠΥΟ και συγκρίνονται αν η πώληση του προμηθευτή έχει αντίστοιχη αγορά στον αγοραστή 2) Ποιος σου είπε ότι μπορείς να πληρώσεις τιμολόγιο άνω των 500 με μετρητά? Σίγουρα όχι κάποιος σχετικός. Εχουν σφίξει την νομοθεσία και έχουν κλείσει τις "ευδιάκριτες" τρύπες , πλέον όλα είναι δύσκολα. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2019 από jgeorgiou
Moderators Malthador Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, 1comment said: Καλο ερωτημα. Τι ισχυει με τον ακατασχετο λογ/σμο ομως; Νομιζω οτι ολοι μπορουν να δηλωσουν εναν ακατασχετο και το ποσο που καλυπτει δεν ειναι μικρο. Προφανως εκει θα εχει το pos. Αν βρεις τρόπο να δηλώσεις εμπορικό λογαριασμό ως ακατάσχετο ενημέρωσε κι εμένα, με ενδιαφέρει! Δεν γίνεται δυστυχώς. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να πάει στον έφορα και να βρει τρόπο να ρυθμίσει. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2019 από Malthador
1comment Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε 1) όλα τα τιμολόγια (ετησίως) στέλνονται σαν ΜΥΦ και συγκρίνονται αν η πώληση του προμηθευτή έχει αντίστοιχη αγορά στον αγοραστή 2) Ποιος σου είπε ότι μπορείς να πληρώσεις τιμολόγιο άνω των 500 με μετρητά? Σίγουρα όχι κάποιος σχετικός. Σταμάτα γιατί δεν ξέρεις! Διάβασε λοιπόν εδώ. (το αρθρο έχει ημερομηνία 8 Απριλίου 19) Οι δαπάνες λοιπόν των επιχειρήσεων πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 22 και να μην εμπίπτουν στις περιπτώσεις των δαπανών που δεν εκπίπτουν , όπως αυτές αναφέρονται στο άρθρο 23 του 4172/2013.«Μη εκπιπτόμενες επιχειρηματικές δαπάνες του άρθρου 23 του νόμου 4172/2013» Προϋποθέσεις για την έκπτωση αγορών και δαπανών άνω των 500 ευρώ. Σύμφωνα με τη περίπτωση (β) του άρθρου 23 του ΚΦΕ, δεν εκπίπτουν από τα έσοδα της επιχείρησης: β) κάθε είδους δαπάνη που αφορά σε αγορά αγαθών ή λήψη υπηρεσιών αξίας άνω των πεντακοσίων (500) ευρώ, εφόσον η τμηματική ή ολική εξόφληση δεν έγινε με τη χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2019 από 1comment
jgeorgiou Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, 1comment είπε Σταμάτα γιατί δεν ξέρεις! Διάβασε λοιπόν εδώ. Οι δαπάνες λοιπόν των επιχειρήσεων πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 22 και να μην εμπίπτουν στις περιπτώσεις των δαπανών που δεν εκπίπτουν , όπως αυτές αναφέρονται στο άρθρο 23 του 4172/2013.«Μη εκπιπτόμενες επιχειρηματικές δαπάνες του άρθρου 23 του νόμου 4172/2013» Προϋποθέσεις για την έκπτωση αγορών και δαπανών άνω των 500 ευρώ. Σύμφωνα με τη περίπτωση (β) του άρθρου 23 του ΚΦΕ, δεν εκπίπτουν από τα έσοδα της επιχείρησης: β) κάθε είδους δαπάνη που αφορά σε αγορά αγαθών ή λήψη υπηρεσιών αξίας άνω των πεντακοσίων (500) ευρώ, εφόσον η τμηματική ή ολική εξόφληση δεν έγινε με τη χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής δεν είμαι ειδικός αλλά αυτό έχει να κάνει με τα έξτρα-έξοδα και ήταν ΠΡΟΤΟΥ ισχύσει ο κανόνας των υποχρεωτικών συναλλαγών μέσω εμπορικού λογαριασμού.
1comment Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, Malthador είπε Αν βρεις τρόπο να δηλώσεις εμπορικό λογαριασμό ως ακατάσχετο ενημέρωσε κι εμένα, με ενδιαφέρει! Δεν γίνεται δυστυχώς. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να πάει στον έφορα και να βρει τρόπο να ρυθμίσει. Μα γι αυτό και το ρώτησα. Γιατί δεν το ξέρω. Αν τον έχει ανοίξει ως προσωπικό, μπορεί λοιπόν να τον κάνει ακατάσχετο στη σελίδα της ααδε. Και στην πορεία να τον δηλώσει ως επαγγελματικό. Κι εμείς δηλώσαμε ως επαγγελματικούς προσωπικούς λογ-σμούς (δηλαδή όχι όψεως) τους οποίους ο πατέρας μου χρησιμοποιεί για την επιχείρησή του. Δεν ήταν παράνομο.
jgeorgiou Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, 1comment είπε Μα γι αυτό και το ρώτησα. Γιατί δεν το ξέρω. Αν τον έχει ανοίξει ως προσωπικό, μπορεί λοιπόν να τον κάνει ακατάσχετο στη σελίδα της ααδε. Και στην πορεία να τον δηλώσει ως επαγγελματικό. Κι εμείς δηλώσαμε ως επαγγελματικούς προσωπικούς λογ-σμούς (δηλαδή όχι όψεως) τους οποίους ο πατέρας μου χρησιμοποιεί για την επιχείρησή του. Δεν ήταν παράνομο. https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/38836 πλέον ισχύει αυτό (οι προσωπικοί απλοί λογαριασμοί δεν γίνονται αποδεκτοί) Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2019 από jgeorgiou
1comment Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, jgeorgiou είπε δεν είμαι ειδικός αλλά αυτό έχει να κάνει με τα έξτρα-έξοδα και ήταν ΠΡΟΤΟΥ ισχύσει ο κανόνας των υποχρεωτικών συναλλαγών μέσω εμπορικού λογαριασμού. Δεν έχεις διαβάσει τη νομοθεσία περί εμπορικού λογ-σμού. Δεν γράφει ότι όλες οι συναλλαγές άνω των 500 μεταξύ επιχειρήσεων πρέπει να γίνονται μέσω λογ-σμού υποχρεωτικά. Μεταξύ επιχειρήσεων το τονίζω. Όχι μεταξύ ιδιωτών. 2 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/38836 πλέον ισχύει αυτό (οι προσωπικοί απλοί λογαριασμοί δεν γίνονται αποδεκτοί) Από αυτό που εσύ παρέθεσες. Διάβασε... ζ) Τραπεζικοί λογαριασμοί που τηρούνται ως ταμιευτηρίου, όψεως ή σε συνάλλαγμα, μπορούν να δηλωθούν ως Επαγγελματικοί Λογαριασμοί. Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/38836 Σταμάτα σου λέω, δεν ισχύουν αυτά που γράφεις....
Ablaoublas_542 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Ορίστε κάτι τέτοιες δυσκολίες βάζει το κακό κράτος στους επίδοξους επιχειρηματίες/νεοφιλελεδες να μην μπορούν να διπλοτριπλοφεσωσουν το κράτος εύκολα και μετά όταν τελικά ανοίγουν επιχείρηση αναγκάζονται για να επιζήσουν να μην πληρώνουν ΦΠΑ, να μην πληρώνουν υπερωρίες, να μην κολλάνε ένσημα και λοιπές τεχνικές επιβίωσης. Ρε μόνο με πυρηνικά θα βελτιωθεί αυτή η χώρα 1
acomaedo Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Από τι στιγμή που αν δεν πληρωθεί μέσω τράπεζας δεν θα περιληφθεί στα έξοδα της επιχείρησης, ποιος επιχειρηματίας θα δεχτεί να σε πληρώσει μετρητά; Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2019 από acomaedo
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Κατάθεση στο λογαριασμό του προμηθευτή δεν είναι νόμιμη ,απο πότε;
1comment Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, acomaedo είπε Από τι στιγμή που αν δεν πληρωθεί μέσω τράπεζας δεν θα περιληφθεί στα έξοδα της επιχείρησης, ποιος επιχειρηματίας θα δεχτεί να σε πληρώσει μετρητά; Μα για τον προμηθευτή δεν αλλάζει κάτι. Για τον λήπτη του τιμολογίου αλλάζει (που εδώ αν και έχουμε ξεφύγει λέμε για τον αν μπορεί ο επιχειρηματίας να πληρώσει προμηθευτή με μετρητά άνω των 500). Δεν σε καταλαβαίνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα