Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για ν' ανοίξεις ατομική επιχείρηση θα ζητηθεί και φορολογική ενημερότητα. Λόγο του μεγάλου χρέους και την εντολή είσπραξης δεν την βγάζεις ούτε με σφαίρες.

• Απαντ. 164
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεχτούν την πτώχευση σου είσαι καλυμμένος. Αν πάλι όχι μπορώ να μάθω ποιο είναι το έγκλημα και πρέπει να μπεις φυλακή; 

Επεξ/σία από μπιπ μπιπ
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που ισχύει είναι ότι δεν απαιτείτε ενημερότητα για το άνοιγμα επιχείρησης.ΤΕΛΟΣ. 

Επεξ/σία από cd2matheos
Δημοσ.

Φαντάζομαι πως όσα και αν χρωστάς έχεις τη δυνατότητα να συνεχίσεις να υπάρχεις κάπως στη γη. Δε μπορώ να καταλάβω που κολλάτε , δηλαδή θα τον θάβαμε 3 μέτρα κάτω απο τη γη όποιον χρωστάει; Δε μου φαίνεται λογικό. Το πολύ πολύ να συνεχίζει με κατάσχεση των λογαριασμών κτλ. Για να πάρει και τα λεφτά πίσω το κράτος.

Και σίγουρα διαγράφονται τα χρέη , maximum είναι τα 20 χρόνια εκτός και αν ήταν και άλλες παραβάσεις μαζί.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε

Ρώτα έναν έμπειρο και αξιόπιστο λογιστή να τελειώνεις. Δεν ρωτάς στο σωστό μέρος και φαίνεται αυτό από τις απαντήσεις που λαμβάνεις.

Insomnia λέγεται το φόρουμ και όχι  taxheaven .

Δημοσ.

Δε νομίζω να διαγράφονται τα χρέη μετά από κάποια χρόνια, είτε προς το δημόσιο είτε προς τις τράπεζες. Μου ακούγεται κουλό όλο αυτό. Απλά θα σε ξεζουμίζουν όσο ζεις κι έπειτα έχουν σειρά οι κληρονόμοι σου .

Δημοσ.
1 ώρα πριν, spectaculator είπε

Για ν' ανοίξεις ατομική επιχείρηση θα ζητηθεί και φορολογική ενημερότητα. Λόγο του μεγάλου χρέους και την εντολή είσπραξης δεν την βγάζεις ούτε με σφαίρες.

1 ώρα πριν, cd2matheos είπε

Αυτό που ισχύει είναι ότι δεν απαιτείτε ενημερότητα για το άνοιγμα επιχείρησης.ΤΕΛΟΣ. 

Δημοσ.

Ενδεχομένως να γίνει η έναρξη (δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι η εφορία θα το επιτρέψει) , έχουμε όμως άλλα προβλήματα. Τα τιμολόγια σε προμηθευτές άνω των 500ευρω (σύντομα ποιο χαμηλό πλαφον) πληρώνονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μέσω τραπέζης. Πως θα πληρώνεις αυτά τα τιμολόγια αφου προφανώς οι τραπεζικοί λογαριασμοί είναι δεσμευμένοι?

Το λέω γιατί οι προμηθευτές για να είναι νομότυποι θα ζητουν πληρωμή μέσω τραπέζης. Εκτός αν είναι από τα λίγα επαγγέλματα που δεν χρειάζονται παραγγελίες άνω των 500ευρω. Επίσης υπάρχει ΠΑΝΤΑ ο κίνδυνος να μπει κλητήρας στο μαγαζί.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτός ο άγνωστος Χ λογιστή δεν έχει;;; Φοβάτε να πάει να ρωτήσει για να βγάλει μια άκρη; Μήπως χρωστάει και στον λογιστή; Μήπως χρωστάει σε όποιον άλλο μιλάει Ελληνικά; 

Το θέατρο του παραλόγου για άλλη μια φορά εδώ στο forum.  

• Like 2
Δημοσ.

αυτο που δεν ξερετε κατι και λετε το κοντο και το μακρη σας και με επειχηρηματα ετσι λεει η λογικη επιμενετε και λετε τον εναν και τον αλλο απατεωνα μπαταχτσι και λοιπες εξυπναδες ειναι απλα λυπηρο.κανετε  τους εξυπνους αλλα δεν καταλαβαινω τι κερδιζετε απο αυτο σε ενα φορουμ .

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον δεν διάβασες καλά την εγκύκλιο. Η προθεσμία της πενταετίας είναι για την παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου για την είσπραξη των φόρων και λοιπών εσόδων του που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του Ν. 4174/2013, για τα οποία η Φορολογική Διοίκηση αποκτά εκτελεστό τίτλο από 1-1-2014 και εφεξής. Επίσης δεν είναι νόμος αλλά ερμηνευτική εγκύκλιος. Τέλος, σχεδόν κάθε χρόνο βγαίνει απόφαση παράτασης των προς παραγραφή φόρων. Όποτε ρώτα φοροτεχνικό καλύτερα για να μη βρεθεί ο φίλος σου μπλεγμένος.

Επιπροσθετα στα ερωτήματα σου: 

Ο Χ αποφασίζει να ανοίξει ένα μαγαζί με ένα μικρό κεφάλαιο που διαθέτει (προφανώς εκτός τραπέζης ή από βοήθεια γονέων/συγγενών). Μπορεί να το κάνει; Υπάρχει κάποιο έγγραφο από όσα ζητούνται για άνοιγμα ατομ. επιχείρησης που να "κολλάει"¨στο αν έχει χρέη στο κράτος; Απ' όσο ξέρω, η φορολογική ενημερότητα ζητείται όταν κάνεις κλείσιμο. 

Μπορεί να το κάνει. Στην πρώτη χρήση όμως υπάρχει κίνδυνος ελέγχου για το που βρήκε το κεφάλαιο για να ανοίξει την επιχείρηση. Καθώς δεν έχει τίποτα στο όνομα του θα φορολογηθεί και για το αρχικό κεφάλαιο που χρησιμοποίησε. 

Δεύτερο σκέλος του ερωτήματος. Έχεις ατομ. επιχείρηση και σου βγαίνει χρέος στην εφορία από παλαιότερες χρήσεις που δεν αφορούν την επιχείρηση γιατί τότε δεν υπήρχε. Δεν μπορείς να το εξοφλήσεις γιατί είναι μεγάλο. Η εφορία μπορεί να κάνει κατάσχεση σε ό,τι υπάρχει στην επιχείρηση (εμπόρευμα);

Ναι. Υπάρχει και χειρότερο και ονομάζεται κατάσχεση εις χείρα τρίτου, πάει να πει η εφορία ζητά όσους πρόκειται να σε πληρώσουν να δώσουν το ποσό κατευθείαν στην εφορία.

Επεξ/σία από acomaedo
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Ενδεχομένως να γίνει η έναρξη (δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι η εφορία θα το επιτρέψει) , έχουμε όμως άλλα προβλήματα. Τα τιμολόγια σε προμηθευτές άνω των 500ευρω (σύντομα ποιο χαμηλό πλαφον) πληρώνονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μέσω τραπέζης. Πως θα πληρώνεις αυτά τα τιμολόγια αφου προφανώς οι τραπεζικοί λογαριασμοί είναι δεσμευμένοι?

Το λέω γιατί οι προμηθευτές για να είναι νομότυποι θα ζητουν πληρωμή μέσω τραπέζης. Εκτός αν είναι από τα λίγα επαγγέλματα που δεν χρειάζονται παραγγελίες άνω των 500ευρω. Επίσης υπάρχει ΠΑΝΤΑ ο κίνδυνος να μπει κλητήρας στο μαγαζί.

Παει στην τράπεζα και κάνει κατάθεση στο λογαριασμό του προμηθευτή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πλέον υπάρχει υποχρεωτικός εμπορικός λογαριασμός που οι πληρωμές περνάνε μέσα από αυτόν. (από 1/1/2019)

Οι τραπ.υπάλληλοι είναι ενημερωμένοι , καταθέτουν πρώτα στον εμπορικό λογαριασμο και με 2η κίνηση κάνουν την πληρωμή.

Μια "τρύπα" είναι να πας σε εσσωτερικό μηχάνημα και να καταθέσεις κατευθείαν στον άλλο λογαριασμό βάζοντας μετρητά αλλά και πάλι η εφορία σου λέει ότι είναι παράτυπο και επιβάλει πρόστιμα από την μη χρήση του εμπορικού στις επαγγελματικές συναλλαγές.

Επεξ/σία από jgeorgiou

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...