Narayan Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 8 ώρες πριν, 1comment είπε Δυστυχώς για αυτόν και την τρομερή του "άποψη", μάλλον το κράτος έχει διαφορετική διότι με τις μέχρι τώρα απαντήσεις (απάντησε και λογιστής σε περασμένες σελίδες) και όσους σχετικούς νόμους βρέθηκαν, όντως μπορεί κάποιος που χρωστάει κάτω από 100 χιλιάδες να ανοίξει επιχείρηση. Γιατί και το ίδιο το κράτος, όσο σαθρό και να είναι, έχει κατανοήσει ότι όποιος του χρωστάει, θα πρέπει να έχει μια ευκαιρία να δουλέψει, να παράξει χρήμα μήπως και τον ξεχρεώσει, μήπως και καταφέρει να ζήσει κ.ο.κ. Αλίμονο αν όσοι χρωστούσαν, έμπαιναν σε μια σειρά και τους πυροβολούσαμε μήπως και "καθαρίσει" το κράτος από τα "βάρη των χρεών"! Δεν κατάλαβες τίποτα μου φαίνεται. Το θέμα δεν είναι το αν μπορεί να ξεκινήσει επιχείρηση ή όχι ο "φίλος". Το θέμα είναι, όπως αναφέρθηκε, πως όταν αρχίσει να έχει έσοδα, αν μπουν σε λογαριασμό δεμένο με τον ΑΦΜ του στην καλύτερη περίπτωση θα πηγαίνουν όλα υπέρ του κράτους μέχρι να ξοφλήσει τα χρέη του. Ο μόνος τρόπος να δουλέψει την επιχείρηση είναι να κάνει ό,τι του έκαναν, να βρεί ένα κορόιδο συνεργάτη με λογαριασμό και καθαρό ΑΦΜ, κατά προτίμηση με τίποτα στο όνομά του, και να τον χρησιμοποιούν ως επαγγελματικό. Ας μην γελιόμαστε, το τι θα κάνετε με τον "φίλο" ήταν αποφασισμένο πριν ξεκινήσεις το τόπικ. Απλά δεν έχεις βρει ακόμα το "παραθυράκι" που θα τον επιτρέπει να το κάνει για πολύ καιρό με μικρές συνέπειες. 2
1comment Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, 29gk είπε Αστα φιλε και με τη μια να τα γραφεις ετσι και την αλλη γιουβετσι, συμπερασμα βγηκε. Το μονο που θα σου γραψω, εαν προκειται πραγματικα για φιλο και οχι για εσενα τον ιδιο, εντελως καλοπροαιρετα, σου λεω λοιπον να προσεξεις μην σε δαγκωσει και εσενα. Φιλικα παντα ο φιλος σου, αν και δαγκανιαρικα. Και καλοπροαιρετα και αντιπαρερχομαι την προσωπικη επιθεση με χαρακτηρισμο που μου κανεις αν και εσενα σε ενοχλησε ενας προηγουμενως που σου εγραψε για τα ψυχολογικα σου. Τον χαρακτηρισμό να μου βρείς πού είναι! Χαρακτηρισμός και ύβρις θα μπορούσε να θεωρηθεί αυτό που λες εσύ, ότι δεν πιστεύεις ότι μιλάω για φίλο μου και εννοώ εμένα - που αν εννοούσα εμένα, θα μπορούσα να σου το εχω γράψει στο π.μ. Εσύ λοιπόν εξακολουθείς και προσβάλλεις. Όσο για τα "ψυχολογικά μου" που το επαναλαμβάνεις (κι ας είναι ποστ που έσβησαν οι admins μετά απο αναφορά), το ίδιο μάλλον θα γίνει και με το δικό σου. 40 λεπτά πριν, Narayan είπε Δεν κατάλαβες τίποτα μου φαίνεται. Το θέμα δεν είναι το αν μπορεί να ξεκινήσει επιχείρηση ή όχι ο "φίλος". Το θέμα είναι, όπως αναφέρθηκε, πως όταν αρχίσει να έχει έσοδα, αν μπουν σε λογαριασμό δεμένο με τον ΑΦΜ του στην καλύτερη περίπτωση θα πηγαίνουν όλα υπέρ του κράτους μέχρι να ξοφλήσει τα χρέη του. Ο μόνος τρόπος να δουλέψει την επιχείρηση είναι να κάνει ό,τι του έκαναν, να βρεί ένα κορόιδο συνεργάτη με λογαριασμό και καθαρό ΑΦΜ, κατά προτίμηση με τίποτα στο όνομά του, και να τον χρησιμοποιούν ως επαγγελματικό. Ας μην γελιόμαστε, το τι θα κάνετε με τον "φίλο" ήταν αποφασισμένο πριν ξεκινήσεις το τόπικ. Απλά δεν έχεις βρει ακόμα το "παραθυράκι" που θα τον επιτρέπει να το κάνει για πολύ καιρό με μικρές συνέπειες. Είπα ξανά ότι δεν είμαι σίγουρος τι έγινε με την περίπτωση γιατί δεν έχω δει έγγραφα και τα των λογ/σμών και σε ποίο όνομα ήταν, μπορεί να μην ισχύουν καθόλου. Γι αυτό και δεν υπάρχουν γραμμένα σε κανένα ποστ μου. Είπα επίσης ότι όλα αυτά είναι σκέψεις και τίποτα δεν έχει αποφασίσει, ούτε καν να ρωτήσει λογιστή. Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2019 από 1comment
bilya Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 ρε ts μα τρολαρεις ετσι ?? Τωρα λες δεν ξέρεις αλλα απο τη αρχή μας λες για το οτι δεν φταίει, ειναι αδικημένος , κακια εφορία κακό κράτος. 1 1
1comment Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, bilya είπε ρε ts μα τρολαρεις ετσι ?? Τωρα λες δεν ξέρεις αλλα απο τη αρχή μας λες για το οτι δεν φταίει, ειναι αδικημένος , κακια εφορία κακό κράτος. Λέω δεν φταίει, αλλά λέω ξανά ότι δεν θέλω να μπαίνουμε καθόλου στις λεπτομέρειες της υπόθεσης (λογ/σμοί, σε ποιό όνομα ήταν, σε ποιό όνομα ήταν η επιχείρηση) γιατί αυτά όντως δεν τα ξέρω ακριβώς πώς έγιναν, γιατί τρέχει δικαστήριο και δεν τα έχω αναφέρει σε ποστ δικό μου. Οπότε ναι, κάθε φορά που θα αναφέρονται, θα τα διαψεύδω. Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2019 από 1comment
bilya Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 μα πως γίνεται να λες δεν φταίει αλλα δεν ξέρεις ολες τις πληροφορίες????? btw μονος σου απο την αρχή φωτογραφισες την περίπτωση του φίλου σου.
29gk Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 30 λεπτά πριν, 1comment είπε Λέω δεν φταίει, αλλά λέω ξανά ότι δεν θέλω να μπαίνουμε καθόλου στις λεπτομέρειες της υπόθεσης (λογ/σμοί, σε ποιό όνομα ήταν, σε ποιό όνομα ήταν η επιχείρηση) γιατί αυτά όντως δεν τα ξέρω ακριβώς πώς έγιναν, γιατί τρέχει δικαστήριο και δεν τα έχω αναφέρει σε ποστ δικό μου. Οπότε ναι, κάθε φορά που θα αναφέρονται, θα τα διαψεύδω. Ωριαο το γιουβετσι αλλα στην περιπτωση σου, μαλλον δεν τρωγεται. Δαγκανεται βεβαια. 5 ώρες πριν, Malthador είπε Ο πτωχευτικός κώδικας στην Ελλάδα είναι ένα κακόγουστο αστείο. Πρέπει να είμαστε και η μοναδική χώρα του ανεπτυγμένου κόσμου που σου κάνει τόσο δύσκολο το να ξεκινήσεις ξανά την επιχείρησή σου αν πέσεις έξω. Σε ποιά άλλη δημοκρατική χώρα αλλάζουν το φορολογικό και το ασφαλιστικό κάθε τρία χρόνια και τα χρήματα που απορροφά το κράτος δεν ανταποκρίνονται στις παροχές που προσφέρει στους πολίτες του (hint: δεν θεωρείται παροχή η σύνταξη του παππού που συνταξιοδοτήθηκε στα 55 του); Δραστηριοποιούμαι από το 2012, ήδη μου έχουν αλλάξει φορολογικό και ασφαλιστικό από μια φορά και του χρόνου θα μου ξαναλλάξουν τα δεδομένα. Για πες μια άλλη χώρα που συμβαίνει αυτό και σου πηδάει πατόκορφα τον προγραμματισμό. Αυτο που μου ειχε πει ενας συνεργατης τοτε που ειχα ξεκινησει εγω να δραστηριοποιουμαι, πολυ πιο πριν το 2012, ειναι πως ο μοναδικος κανονας στην Ελλαδα ειναι οτι δεν υπαρχουν κανονες !! Και ειχε δικηο φυσικα, καθως ο μονος τροπος "αμυνας" ή τελος παντων η μονη προσπαθεια η οποια και μπορει να κρατησει μια επιχειρηση στη ζωη, οτι κι αν σημαινει αυτο, ειναι ειτε εκτος απο να εχει κερδη για να πληρωνει εμπορευμα, παγια, μισθους, ασφαλιστικες εισφορες, τελη, φορους, παγια κτλ κλασσικα, να εξασφαλιζει και ενα ακομα ποσο ετησιως το οποιο θα μπαινει καπου ξεχωριστα και που σκοπο θα εχει να καλυψει καποια στιγμη την μοιραια "συναλλαγη" με το ελληνικο κρατος. Με οποιαδηποτε μορφη, ειτε νομιμη με την αλλαγη των κανονων ανα εξαμηνο, ειτε ......"αναγκαστικη".
maniacos93 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Τελικά ρε ts ποιος είναι ο άγνωστος Χ; Φταίει ή δεν φταίει το φιλαράκι σου; Φταίνε οι γονείς του ή όχι; Γνωρίζεις την υπόθεση τελικά ή γράφεις ότι να 'ναι; Μου φαίνεται ότι μας δουλεύεις όλους ψιλό γαζί. Όταν καταφέρεις να απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις που σου έκανα, τότε ξεκίνα νέο θέμα με τις σωστά στοιχεία που (ελπίζω) να έχουμε. 2
1comment Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, bilya είπε μα πως γίνεται να λες δεν φταίει αλλα δεν ξέρεις ολες τις πληροφορίες????? btw μονος σου απο την αρχή φωτογραφισες την περίπτωση του φίλου σου. Τίποτα δεν φωτογράφισα. Αυτά που είπα στην αρχή, ήταν τα δεδομένα. Χρέος και άνοιγμα επιχείρησης. Δεν μίλησα για τίποτε άλλο. Το αν φταίει ή αν όχι -που για μενα δεν φταίει- μικρή σημασία έχει. Δεν εξετάζουμε το ηθικό της υπόθεσης αλλά το αν γίνεται. 1 ώρα πριν, 29gk είπε Ωριαο το γιουβετσι αλλα στην περιπτωση σου, μαλλον δεν τρωγεται. Δαγκανεται βεβαια. Δεν έχει νόημα να σου απαντήσω. 39 λεπτά πριν, maniacos93 είπε Τελικά ρε ts ποιος είναι ο άγνωστος Χ; Φταίει ή δεν φταίει το φιλαράκι σου; Φταίνε οι γονείς του ή όχι; Γνωρίζεις την υπόθεση τελικά ή γράφεις ότι να 'ναι; Μου φαίνεται ότι μας δουλεύεις όλους ψιλό γαζί. Όταν καταφέρεις να απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις που σου έκανα, τότε ξεκίνα νέο θέμα με τις σωστά στοιχεία που (ελπίζω) να έχουμε. Αυτά που είπα στην αρχή, ήταν τα δεδομένα. Χρέος και άνοιγμα επιχείρησης. Δεν μίλησα για τίποτε άλλο. Το αν φταίει ή αν όχι (που για μενα δεν φταίει) μικρή σημασία έχει. Δεν εξετάζουμε το ηθικό της υπόθεσης αλλά το αν γίνεται. Εξού και δεν επέμεινα σε αυτό. Κι όπως προείπα, το σκέφτεται να το κάνει. Μια σκέψη του μου είπε. Μπορεί να μην το κάνει. Μπορεί όλες αυτές οι σελίδες και τα κείμενα να μην έχουν κανένα νόημα εν τέλει. Γι αυτό και δεν υπάρχει περίπτωση να γράψω κανένα στοιχείο (προφανώς γιατί δεν τα έχω δει κάπου γραμμένα με τα μάτια μου και κυρίως γιατί δεν αφορούν το θέμα που άνοιξα). Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2019 από 1comment
Moderators Malthador Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 1 minute ago, 1comment said: Αυτά που είπα στην αρχή, ήταν τα δεδομένα. Χρέος και άνοιγμα επιχείρησης. Δεν μίλησα για τίποτε άλλο. Το αν φταίει ή αν όχι (που για μενα δεν φταίει) μικρή σημασία έχει. Δεν εξετάζουμε το ηθικό της υπόθεσης αλλά το αν γίνεται. Εξού και δεν επέμεινα σε αυτό. Έχεις πάρει την απάντησή σου: και να γίνεται, δεν έχει νόημα. Το μόνο που έχει ουσία είναι να ανοίξει επιχείρηση σε κάποιο άλλο ΑΦΜ.
1comment Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Malthador είπε Έχεις πάρει την απάντησή σου: και να γίνεται, δεν έχει νόημα. Το μόνο που έχει ουσία είναι να ανοίξει επιχείρηση σε κάποιο άλλο ΑΦΜ. Του το έχω μεταφέρει ήδη. Κι όπως μου ξαναείπε, το σκέφτεται, δεν το έχει αποφασίσει ούτε να ρωτήσει λογιστές ούτε να δει πώς γίνεται!
Ablaoublas_542 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, 1comment είπε Του το έχω μεταφέρει ήδη. Κι όπως μου ξαναείπε, το σκέφτεται, δεν το έχει αποφασίσει ούτε να ρωτήσει λογιστές ούτε να δει πώς γίνεται! αρα για να συνοψισουμε: οπως καθοταν και εξυνε τα @@ του ο φιλος σου εκανε μια χαζη σκεψη αν μπορει να ανοιξει ψιλικατζιδικο, και απο κει και περα εσυ εισαι συνεχεια στα ποστ και στα π.μ. σε ΦΟΡΟΥΜ για να δεις αν γινεται. ενω ο φιλος σου αυριο μπορει να ξυπνησει και να πει μπα γαμα το βαριεμαι. Και μετα απορεις γιατι σου λενε για ψυχολογικα. 3
afragorn Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δε ξέρω πως προέκυψαν τέτοια χρέη, αλλά δε μπορώ να κρίνω κάποιον που δεν έχω ιδέα τι συνέβη. Τέλος πάντων, το να κάνει έναρξη κουτσά στραβά θα το καταφέρει. Όταν όμως θα χρειαστεί να ανοίξει επαγγελματικό λογαριασμό, τι θα κάνει; Να κάνεις ακατάσχετο λογαριασμό δε γίνεται σε επαγγελματία, οπότε θα δεσμευτούν τα όποια χρήματα μπουν, εν ριπή οφθαλμού. Έτσι δε θα μπορεί να συνδέσει και ένα POS σε έναν κατασχεμένο λογαριασμό. Ίσως ο μόνος τρόπος είναι να ρυθμίσει το χρέος πιο πριν, αλλά πρέπει να είναι απόλυτα συνεπής! Εάν χάσεις τη πρώτη δόση, έχεις μία μεγάλη προσαύξηση και εάν χάσεις και τη δεύτερη χάνεις όλη τη ρύθμιση. Να πάει στον έφορο της περιοχής για να δουν τι μπορούν να κάνουν. Επίσης επειδή από ότι καταλαβαίνω είναι πολύπλοκη περίπτωση, σίγουρα δε χρειάζεται μόνο ένας λογιστής. Χρειάζεται οπωσδήποτε και νομική συμβουλή. Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2019 από afragorn
maniacos93 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 22 λεπτά πριν, Ablaoublas_542 είπε αρα για να συνοψισουμε: οπως καθοταν και εξυνε τα @@ του ο φιλος σου εκανε μια χαζη σκεψη αν μπορει να ανοιξει ψιλικατζιδικο, και απο κει και περα εσυ εισαι συνεχεια στα ποστ και στα π.μ. σε ΦΟΡΟΥΜ για να δεις αν γινεται. ενω ο φιλος σου αυριο μπορει να ξυπνησει και να πει μπα γαμα το βαριεμαι. Και μετα απορεις γιατι σου λενε για ψυχολογικα. Κάπως έτσι αλλά εγώ θα το έγραφα πιο κόσμια. Όπως είπα και πιο πριν αυτό ο άγνωστος Χ δεν πρέπει να είναι και πολύ άγνωστος τελικά... 32 λεπτά πριν, 1comment είπε Τίποτα δεν φωτογράφισα. Αυτά που είπα στην αρχή, ήταν τα δεδομένα. Χρέος και άνοιγμα επιχείρησης. Δεν μίλησα για τίποτε άλλο. Το αν φταίει ή αν όχι -που για μενα δεν φταίει- μικρή σημασία έχει. Δεν εξετάζουμε το ηθικό της υπόθεσης αλλά το αν γίνεται. Δεν έχει νόημα να σου απαντήσω. Αυτά που είπα στην αρχή, ήταν τα δεδομένα. Χρέος και άνοιγμα επιχείρησης. Δεν μίλησα για τίποτε άλλο. Το αν φταίει ή αν όχι (που για μενα δεν φταίει) μικρή σημασία έχει. Δεν εξετάζουμε το ηθικό της υπόθεσης αλλά το αν γίνεται. Εξού και δεν επέμεινα σε αυτό. Κι όπως προείπα, το σκέφτεται να το κάνει. Μια σκέψη του μου είπε. Μπορεί να μην το κάνει. Μπορεί όλες αυτές οι σελίδες και τα κείμενα να μην έχουν κανένα νόημα εν τέλει. Γι αυτό και δεν υπάρχει περίπτωση να γράψω κανένα στοιχείο (προφανώς γιατί δεν τα έχω δει κάπου γραμμένα με τα μάτια μου και κυρίως γιατί δεν αφορούν το θέμα που άνοιξα). Έκανε μια σκέψη που σημαίνει ότι κλάιν μάιν. Δεν το σκέφτεται και τόσο σοβαρά αλλιώς θα έκανε ήδη κινήσεις για πραγματοποιήσει αυτό το εγχείρημά του. Οπότε, για εμένα, τζάμπα άνοιξες το θέμα. Όταν με το καλό το αποφασίσει αυτό ο ''άγνωστος φίλος'' σου τότε έλα να συνεχίσουμε την κουβέντα.
zygorito Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 offtopic Σε ενήλικα άτομα, ΔΕΝ υφίσταται "ΔΕ ΦΤΑΙΩ" σκέτο. Τα δικαιώματα με την ενηλικίωση φέρουν και ευθύνες. Έχει γραφτεί καμιά δεκαριά φορές στο thread και απορώ γιατί επαναλαμβάνεται η ατάκα. Υπάρχει "δε με ένοιαζαν οι ευθύνες μου", "υπέγραφα ό,τι να ναι", "παραχώρησα παράτυπα προσωπική ιδιοκτησία σε τρίτους (κάρτα)" και υπάρχει και το "με εξαπάτησαν" αν κάποιος αισθάνται αδικημένος. Αμάν με το "δε φταιω". 1 1
1comment Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Ablaoublas_542 είπε αρα για να συνοψισουμε: οπως καθοταν και εξυνε τα @@ του ο φιλος σου εκανε μια χαζη σκεψη αν μπορει να ανοιξει ψιλικατζιδικο, και απο κει και περα εσυ εισαι συνεχεια στα ποστ και στα π.μ. σε ΦΟΡΟΥΜ για να δεις αν γινεται. ενω ο φιλος σου αυριο μπορει να ξυπνησει και να πει μπα γαμα το βαριεμαι. Και μετα απορεις γιατι σου λενε για ψυχολογικα. Το ότι το συνέχισα είναι γιατί απευθύνονταν σε μένα με προσβλητικές εκφράσεις και δεν έπαιρνα απάντηση για το θέμα. Εσύ δηλαδή αν σου κάνουν συνέχεια παράθεση αυτά που γράφεις και σε θίγουν με αυτά που λένε, δεν θα απαντούσες σε κανέναν; Αν είχα πάρει 2-3 απαντήσεις πάνω στο θέμα που άνοιξα κι όχι άσχετα κατεβατά που περισσότερο φιλοσοφικές απόψεις του καθενός ήταν, προφανώς θα τέλειωνε εκεί. Και ξαναλέω: μπροστά σε άλλα θέματα που έχουν ανοίξει τύπου ο νοικάρης μου καθυστερεί το νοίκι, έβγαλα ένα σπυρί στον κ@λο και δεν ξέρω τι να κάνω, ναι αυτό το θέμα θεωρώ ότι αφορά περισσότερο κόσμο και είναι πολύ πιο ενδιαφέρον... Φάνηκε κιόλας από τις σελίδες που τράβηξε. Τέλος, όσα ποστ αναφέρονται σε "ψυχολογικά" θα γίνονται αναφορά! Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2019 από 1comment 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα