airtrelomike13 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Με αφορμή η απαντησή μου σε ένα thread, σε ένα φίλο περί συζήτησης μεταπτυχιακών , για πείτε μου εσείς τη γνώμη σας. Σήμερα ένα ΜΒΑ ( ΓΕΝΙΚΟ) τι προσφέρει στην αγορά εργασίας, που μπορεί να δουλέψει κάποιος με ένα ΜΒΑ και τι δυναμική έχει σήμερα ένα ΜΒΑ?
QuantumWanderer Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Είναι πολύ χρήσιμο το σετ γνώσεων που παρέχει, ειδικά σε κάποιον που το προπτυχιακό του δεν είναι Διοίκηση Επιχειρήσεων. Μαθαίνεις να μετράς, να ποσοτικοποιείς και να κάνεις μια καλή εκτίμηση, για το τί επιπτώσεις έχουν κάποιες ενέργειες μιας εταιρείας που δουλεύει κάποιος. Αυτά όσον αφορά το πρακτικό μέρος μέσα σε ένα εταιρικό περιβάλλον. Τώρα, όσον αφορά ειδικά την ελληνική αγορά, μετά ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι πρακτικά άχρηστο, όπως και τα περισσότερα πτυχία. Στη χώρα μας, έχει μεγάλη σημασία να έχει κανείς soft skills, όπως γλείψιμο, «yes sir», σουλατσάρισμα σε γραφεία πολιτικών και άλλων παραγόντων για επίτευξη προαγωγής ή μιας καλύτερης θέσης γενικά. Ελάχιστη σημασία έχουν οι γνώσεις και η προσπάθεια να γίνεις καλύτερος. Στο τέλος επιβιώνει το βύσμα και ο καλύτερος έχει δεχτεί mobbing, και στην καλύτερη, έχει αποδειχτεί ο «απροσάρμοστος» στην «εταιρική μας κουλτούρα». Όλα αυτά στην ισχυρή πλειοψηφία του ιδιωτικού τομέα, όπως είπαμε, μετά ελαχίστων εξαιρέσεων. 2
airtrelomike13 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, kostasgr78 είπε Είναι πολύ χρήσιμο το σετ γνώσεων που παρέχει, ειδικά σε κάποιον που το προπτυχιακό του δεν είναι Διοίκηση Επιχειρήσεων. Μαθαίνεις να μετράς, να ποσοτικοποιείς και να κάνεις μια καλή εκτίμηση, για το τί επιπτώσεις έχουν κάποιες ενέργειες μιας εταιρείας που δουλεύει κάποιος. Αυτά όσον αφορά το πρακτικό μέρος μέσα σε ένα εταιρικό περιβάλλον. Τώρα, όσον αφορά ειδικά την ελληνική αγορά, μετά ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι πρακτικά άχρηστο, όπως και τα περισσότερα πτυχία. Στη χώρα μας, έχει μεγάλη σημασία να έχει κανείς soft skills, όπως γλείψιμο, «yes sir», σουλατσάρισμα σε γραφεία πολιτικών και άλλων παραγόντων για επίτευξη προαγωγής ή μιας καλύτερης θέσης γενικά. Ελάχιστη σημασία έχουν οι γνώσεις και η προσπάθεια να γίνεις καλύτερος. Στο τέλος επιβιώνει το βύσμα και ο καλύτερος έχει δεχτεί mobbing, και στην καλύτερη, έχει αποδειχτεί ο «απροσάρμοστος» στην «εταιρική μας κουλτούρα». Όλα αυτά στην ισχυρή πλειοψηφία του ιδιωτικού τομέα, όπως είπαμε, μετά ελαχίστων εξαιρέσεων. Ναι απλά ξέρεις ποιο είναι το αρνητικό... Πχ εγώ έχω προπτυχιακό στα λογιστικά και χρηματοοικονομικά. Παρατηρώ ότι σε ένα πρόγραμμα ΜΒΑ, έχω κάνει το 70% των μαθημάτων. Άντε πες μου τώρα ποιο είναι το κίνητρο μου, να κάτσω να κάνω ένα ΜΒΑ?
QuantumWanderer Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Σε καμία περίπτωση δεν θα μάθεις πολλά πράγματα που δεν ήξερες. Καλύτερα, να κινηθείς σε εξειδικευμένα MBA ή σε εξειδικευμένα Master σε Χρηματοοικονομικά, ανάλογα και με τον κλάδο εργασίας που θέλεις.
mad-proffessor Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Σαν μαστερ είναι καθαρά για άτομα με άλλο γνωσιακό υπόβαθρο που λόγω γνώσεων, χρόνων εργασιας σε μια εταιρία πλέον με το mba μπορούν να ανέλθουν διοικητικά(και προφανώς οικονομικά) σε θέση team manager/project manager κλπ.
airtrelomike13 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 51 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε Σε καμία περίπτωση δεν θα μάθεις πολλά πράγματα που δεν ήξερες. Καλύτερα, να κινηθείς σε εξειδικευμένα MBA ή σε εξειδικευμένα Master σε Χρηματοοικονομικά, ανάλογα και με τον κλάδο εργασίας που θέλεις. η λεξη εξειδικευμενα ΜΒΑ δεν μου πολυαρεσει... τα ΜΒΑ τα θεωρω γενικα απο τη φυση τους. Άλλωστε και σε εξειδικευμενα ΜΒΑ που εχω ριξει ματια, ειναι το ιδιο με το γενικο μονο που στο τελευταιο εξαμηνο διαλεγεις κατευθυνση ( πχ λογιστικη που ειχα δει τα εχω ξανακανει), δεν ξερω ειμαι σε διλλημα. Μήπως αν αλλαξω εργασιακη καριερα και δεν θελω να ειμαι αλλο λογιστης, και θελω να ασχοληθω με το μανατζμεντ , ενα γενικο ΜΒΑ να με βοηθουσε σε αυτη τη περιπτωση? Γιατι εγω γι αυτο το θελω 10 λεπτά πριν, mad-proffessor είπε Σαν μαστερ είναι καθαρά για άτομα με άλλο γνωσιακό υπόβαθρο που λόγω γνώσεων, χρόνων εργασιας σε μια εταιρία πλέον με το mba μπορούν να ανέλθουν διοικητικά(και προφανώς οικονομικά) σε θέση team manager/project manager κλπ. Δηλ εμενα θεωρεις οτι σαν απόφοιτο Λογιστικη και χρηματοοικονομικη το ΜΒΑ δεν θα με βοηθουσε? Ξερεις θελω να ξεφυγω απο το λογιστικο κομματι και να κανω ενα ΜΒΑ για να ασχοληθω με το μανατζμεντ και να ανοιξω και αλλους οριζοντες στην αγορα εργασιας ( πχ στο τουρισμο) ή και σε αλλα τμηματα μιας εταιρειας. πιστευεις κατι τετοιο θα με βοηθουσε?
mad-proffessor Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Κανείς σε Ελληνική εταιρεία δεν θα πάρει κάποιον με ΜBA και θα του δωσει τμήμα να διοικήσει χωρίς προυπηρεσία σαν προιστάμενος. Δεν υπάρχει τέτοια κουλτούρα στην Ελλάδα, προιστάμενοι γίνονται συνήθως αυτοί που έχουν κοινή αποδοχή απο τους συνεργάτες τους γιατί στην αγορά εργασίας ο ένας προσπαθεί να φάει τον άλλον, δύσκολα θα βρείς ομοψυχία και αλληλοβοήθεια. Τούτων λεχθέντων το MBA είναι μια επιστήμη ξενική, προέρχεται απο κορπορατικές χώρες όπως η Αμερική όπου σε μεγάλες πολυεθνικές υπάρχει κουλτούρα να πάρουν αποφοίτους απο μεγάλα Πανεπιστήμια και να τους βάλουν να διοικήσουν. Δεν αντιλέγω ότι σαν σπουδές είναι ενδιαφέρουσες ( και μένα το πρώτο πτυχίο μου είναι Διοίκηση Επιχειρήσεων ). Να ξέρεις πάντως το management ειναι πολύ δύσκολο να το εφαρμόσεις στην πράξη. Στην ερώτηση σου θα απαντήσω με ερώτηση θα πρέπει να μου πεις την εργασιακή σου εμπειρία. Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2019 από mad-proffessor
QuantumWanderer Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στην Αμερική έχουν αποδείξει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από την Ευρώπη, ότι οι θεωρίες του δυτικού μάνατζμεντ (αυτά που διδάσκονται στα MBA) είναι σημαντικά εφαρμόσιμες. Το κύριο εμπόδιο δεν είναι ότι οι θεωρίες δεν είναι εφαρμόσιμες, αλλά ότι ο ανθρώπινος παράγοντας, ειδικά στη χώρα μας, είναι μια παράμετρος σημαντικής υποκειμενικότητας και τού αρέσει να δημιουργεί σχέσεις εξάρτησης από το να δημιουργεί σχέσεις επαγγελματικής και ανθρώπινης εμπιστοσύνης. Ειδικά, αν ήδη εργάζεσαι κάπου και πάρεις MBA, είσαι νο.1 υποψήφιος να δεχτείς bullying και υπηρεσιακές τρικλοποδιές και φυσικά είσαι πλήρως αντιπαθής από τον προϊστάμενό σου, που αρχίζει και νιώθει όλο και πιο λίγος, λόγω ψυχολογικών προβλημάτων κατωτερότητας. Κατί που δεν θα ίσχυε σε μια υγιή προσωπικότητα. Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2019 από kostasgr78 1
airtrelomike13 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 18 ώρες πριν, mad-proffessor είπε Κανείς σε Ελληνική εταιρεία δεν θα πάρει κάποιον με ΜBA και θα του δωσει τμήμα να διοικήσει χωρίς προυπηρεσία σαν προιστάμενος. Δεν υπάρχει τέτοια κουλτούρα στην Ελλάδα, προιστάμενοι γίνονται συνήθως αυτοί που έχουν κοινή αποδοχή απο τους συνεργάτες τους γιατί στην αγορά εργασίας ο ένας προσπαθεί να φάει τον άλλον, δύσκολα θα βρείς ομοψυχία και αλληλοβοήθεια. Τούτων λεχθέντων το MBA είναι μια επιστήμη ξενική, προέρχεται απο κορπορατικές χώρες όπως η Αμερική όπου σε μεγάλες πολυεθνικές υπάρχει κουλτούρα να πάρουν αποφοίτους απο μεγάλα Πανεπιστήμια και να τους βάλουν να διοικήσουν. Δεν αντιλέγω ότι σαν σπουδές είναι ενδιαφέρουσες ( και μένα το πρώτο πτυχίο μου είναι Διοίκηση Επιχειρήσεων ). Να ξέρεις πάντως το management ειναι πολύ δύσκολο να το εφαρμόσεις στην πράξη. Στην ερώτηση σου θα απαντήσω με ερώτηση θα πρέπει να μου πεις την εργασιακή σου εμπειρία. εργάζομαι εδώ και 4 χρόνια σε λογιστήρια και λογιστικά γραφεία. Συγκεκριμένα 3 χρόνια σε λογιστικό γραφείο και ένα χρόνο σε λογιστήριο. Τώρα θέλω να φυγω από το λογιστικό κομμάτι και να ασχοληθώ και να περάσω και από άλλα τμήματα μιας επιχείρησης. θεωρώ ότι κάτι τέοτιο το ΜΒΑ ως γενική φύση θα μου το προσφέρει αυτό. Δεν θέλω να μείνω λογιστής. Επιπλέον είχα δύο προορισμούς. Ή να πάω για ορκωτός λογιστής, που σημαίνει ότι έπρεπε να ασχοληθώ με την ελεγκτική ή να αλλάξω τομέα. Ε λοιπόν ψηφίζω το δεύτερο. Εξάλλου, για μένα στόχος και σκοπός του μεταπτυχιακού είναι να σε βοηθήσει ή να εξειδικευτείς ή να αλλάξεις σχετικό τομέα εν συγκρίση με αυτό που σπούδασες.. Θα ήθελα τη γνώμη σου.
mad-proffessor Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε εργάζομαι εδώ και 4 χρόνια σε λογιστήρια και λογιστικά γραφεία. Συγκεκριμένα 3 χρόνια σε λογιστικό γραφείο και ένα χρόνο σε λογιστήριο. Τώρα θέλω να φυγω από το λογιστικό κομμάτι και να ασχοληθώ και να περάσω και από άλλα τμήματα μιας επιχείρησης. θεωρώ ότι κάτι τέοτιο το ΜΒΑ ως γενική φύση θα μου το προσφέρει αυτό. Δεν θέλω να μείνω λογιστής. Επιπλέον είχα δύο προορισμούς. Ή να πάω για ορκωτός λογιστής, που σημαίνει ότι έπρεπε να ασχοληθώ με την ελεγκτική ή να αλλάξω τομέα. Ε λοιπόν ψηφίζω το δεύτερο. Εξάλλου, για μένα στόχος και σκοπός του μεταπτυχιακού είναι να σε βοηθήσει ή να εξειδικευτείς ή να αλλάξεις σχετικό τομέα εν συγκρίση με αυτό που σπούδασες.. Θα ήθελα τη γνώμη σου. Εξαρτάται από τις σχέσεις που έχεις μέσα στη εταιρεία. Έχεις μιλήσει με κανέναν αρμόδιο για αυτές σου τις σκέψεις και βλέψεις; Υπάρχουν περιθώρια από τη μεριά τους για μια τέτοια στροφή; Αν εννοείς ότι θα κάνεις MBA με σκοπό να πας σε άλλη εταιρεία εγώ δεν θα το έκανα. Αν μιλάμε ότι δουλεύεις ήδη σε μία τέτοια εταιρεία με διάφορα τμήματα και υπάρχει η προοπτική από την μεριά τους, τότε κάντο σαφώς.
airtrelomike13 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, mad-proffessor είπε Εξαρτάται από τις σχέσεις που έχεις μέσα στη εταιρεία. Έχεις μιλήσει με κανέναν αρμόδιο για αυτές σου τις σκέψεις και βλέψεις; Υπάρχουν περιθώρια από τη μεριά τους για μια τέτοια στροφή; Αν εννοείς ότι θα κάνεις MBA με σκοπό να πας σε άλλη εταιρεία εγώ δεν θα το έκανα. Αν μιλάμε ότι δουλεύεις ήδη σε μία τέτοια εταιρεία με διάφορα τμήματα και υπάρχει η προοπτική από την μεριά τους, τότε κάντο σαφώς. Μισό λεπτό γιατί ξέχασα εγώ να το επισημάνω. Έφυγα οικειοθελώς καθώς δεν ήθελα να ασχοληθω περαιτέρω με τα λογιστικά. Προτού φύγω το είπα αυτό και μου είπαν να το κάνω , αν με κάνει να νιώθω καλά αυτό. Κοίτα εδώ που τα λέμε , έχω περιπτώσεις φίλων που δεν ήθελαν να ξαναακούσουν για λογιστική και έφυγαν και πήγαν σε άλλα αντικείμενα. Και σε γενικό ΜΒΑ , και μάλσιτα εντάχθηκαν σε θέσεις HR κινητών τηλεφωνιών και άλλων εταιρειών... Εγώ πιο πολύ θέλω να το κάνω για να ασχοληθώ με το τουρισμό σε σεζόν και σε εταιρεία λιανεμπορίου γιατί εργάζεται η μητέρα μου και μπορεί να με βάλει . Επιπλέον σου ειπα το κάνω για να ανοίξω και άλλες θέσεις στην αγορά εργασίας. Να ξέρω ότι θα στείλω και άλλες θέσεις βιογραφικό. Όχι μόνο λογιστής -λογιστής συνέχεια., Μη νομίζεις και εγώ δυσκολεύτηκα μέχρι να βρω θέση για λογιστή. Έψαχνα 3-4 μήνες και βάλε. Δεν είναι εύκολο. Δεν βοηθάει η εξειδίκευση στην αγορά. Σε μπλοκάρει , σε κρατάει σε ένα σημείο 1
MiKe-Dee Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Εν γένει πάντως, μια σαφή απάντηση σε αυτό που ρωτάς, δεν νομίζω πως θα λάβεις καθώς όλα μα όλα είναι υποκειμενικά. Αν κάνεις ΜΒΑ στο Deree, στο AUEB που έχουν accreditation, οργανωμένο alumni και έναν ευρύ κύκλο γνωριμιών θα βοηθηθείς αρκετά από τη μια λόγω του ονόματος του Ιδρύματος από την άλλη λόγω του κύκλου στον οποίο μπαίνεις. Αν πας σε κάποιο άλλο ΜΒΑ, πιο πιθανό να το κάνεις για να διευρύνεις τις γνώσεις σου, μόνο. Ένα γενικό ΜΒΑ κατ' εμέ δεν θα σε βοηθήσει σημαντικά να ανοίξεις πόρτες καθώς το ΜΒΑ κατά κάποιο τρόπο πιστοποιεί ότι έχεις γνώσεις (και όχι ικανότητες-skills) ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις σε διοικητικές προκλήσεις. Με 4 έτη εμπειρία, τι να το κάνεις; Αυτό που θα σε βοηθήσει σημαντικά να ανοίξεις πόρτες, ειδικά τώρα που ψάχνεσαι να αλλάξεις καριέρα, είναι να αποφασίσεις τι θέλεις να κάνεις και να κάνεις ένα μεταπτυχιακό πάνω σε αυτό το αντικείμενο. Επιπλέον όλα είναι υποκειμενικά γιατί εσύ μπορεί να έχεις τη θέληση, ποτέ δεν ξέρεις όμως αν και πότε η ευκαιρία θα σου χτυπήσει την πόρτα, εσύ όμως πρέπει να είσαι έτοιμη, πρέπει να έχεις τα απαραίτητα εφόδια. Μόλις τα βάλεις αυτά σε μια τάξη, μετά κάνε ένα ΜΒΑ. 1
airtrelomike13 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 6 ώρες πριν, MiKe-Dee είπε Εν γένει πάντως, μια σαφή απάντηση σε αυτό που ρωτάς, δεν νομίζω πως θα λάβεις καθώς όλα μα όλα είναι υποκειμενικά. Αν κάνεις ΜΒΑ στο Deree, στο AUEB που έχουν accreditation, οργανωμένο alumni και έναν ευρύ κύκλο γνωριμιών θα βοηθηθείς αρκετά από τη μια λόγω του ονόματος του Ιδρύματος από την άλλη λόγω του κύκλου στον οποίο μπαίνεις. Αν πας σε κάποιο άλλο ΜΒΑ, πιο πιθανό να το κάνεις για να διευρύνεις τις γνώσεις σου, μόνο. Ένα γενικό ΜΒΑ κατ' εμέ δεν θα σε βοηθήσει σημαντικά να ανοίξεις πόρτες καθώς το ΜΒΑ κατά κάποιο τρόπο πιστοποιεί ότι έχεις γνώσεις (και όχι ικανότητες-skills) ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις σε διοικητικές προκλήσεις. Με 4 έτη εμπειρία, τι να το κάνεις; Αυτό που θα σε βοηθήσει σημαντικά να ανοίξεις πόρτες, ειδικά τώρα που ψάχνεσαι να αλλάξεις καριέρα, είναι να αποφασίσεις τι θέλεις να κάνεις και να κάνεις ένα μεταπτυχιακό πάνω σε αυτό το αντικείμενο. Επιπλέον όλα είναι υποκειμενικά γιατί εσύ μπορεί να έχεις τη θέληση, ποτέ δεν ξέρεις όμως αν και πότε η ευκαιρία θα σου χτυπήσει την πόρτα, εσύ όμως πρέπει να είσαι έτοιμη, πρέπει να έχεις τα απαραίτητα εφόδια. Μόλις τα βάλεις αυτά σε μια τάξη, μετά κάνε ένα ΜΒΑ. H εξειδίκευση κατ'εμέ είναι μια παγίδα και δεν βοηθάει τόσο. Το να βρω αυτό που θέλω και να κάνω εξειδίκευση με μάστερ πάνω σε αυτό δεν θα με βοηθήσει καθόλου. Θα με μπερδέψει ακόμα περισσότερο. Γι αυτό λέω για αρχή να κάνω ένα γενικό ΜΒΑ και να δω μετά τι πραγματικά μ αρέσει και τι θέλω να κάνω, ξεκινώντας να εργάζομαι πάνω σε αυτό και αργότερα κάνω και την εξειδίκευση που λες. Όσο γι αυτό, διαφωνώ πλήρως. Δεν είμαστε γιατροί. Η εξειδίκευση είναι μια τεράστια παγίδα. Γιατι δεν εχω πληθώρα των επιλογών να στείλω σε αγγελίες και να ψάξω διάφορες δουλειές, ενώ άμα είμαι εξειδικευμένος, με έχει μπλοκάρει πάρααυτα , δινοντάς μου το δικαίωμα να στείλω σε ορισμένες αγγελίες από αυτές. Το βλέπω εγώ που τελείωσα λογιστικά και χρηματοοικονομικά, και μπορώ να στείλω ή έστελνα παλαιότερα σε συγκεκριμένες θέσεις εργασίας. Όσο για το άλλο το θέμα με τα ΜΒΑ. Η αλήθεια έιναι κάπου στη μέση. Στην Ελλάδα δεν έχεις και πολλές επιλογές. Πέρα από το International MBA της ΑΣΟΕΕ δεν θεωρώ ότι έχεις και άλλες επιλογές να σου περισσεύουν... ΔΕΝ θεωρώ καθόλου κακό αν έκανα ένα ΜΒΑ στο ΕΚΠΑ ή στο ΑΠΘ που ναι μεν δεν έχουν τις αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις όμως παραμένουν τα κορυφαία στη χώρα, και αυτό για μένα παίζει ιδιαίτερα ρόλο. Σόρυ γι αυτό που έιπες για το Deree, θα με πιάσουν τα γέλια. Είπαμε να μιλάμε για σοβαρά ιδρύματα και αναγνωρισμένα και όχι αρπάχτρες που απλά υποτίθεται ότι έχουν τις διασυνδέσεις με την αγορά εργασίας.
rg550 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Sorry αν θα φανώ απότομος, δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου μη με παρεξηγήσεις, αλλά κάνεις 2 λάθη στο παραπάνω post σου. 1. Μόνο μέσω της εξειδίκευσης και μη σου πω της ΥΠΕΡεξειδίκευσης σε κάτι θα ξεχωρίσει το βιογραφικό σου και ίσως κάνει το κλικ σε έναν πιθανό εργοδότη να ασχοληθεί μαζί του. Σου έχω φέρει για παράδειγμα, σε παλιότερο ποστ μου, τη θέση του ifrs/ consolidation specialist , που είναι μια αρκετά εξειδικευμενη θέση στον κλάδο της Λογιστικής, και πίστεψέ με ότι πληρώνει πάρα μα πάρα πολύ καλά, ακόμα και στην Ελλάδα. Κανένας σε καμία εταιρεία πλέον δεν θα σε πάρει επειδή έχεις ένα γενικό MBA που στην ουσία δεν σε εξειδικεύει και σε τίποτα το ιδιαίτερο, κακά τα ψέματα... Αυτό που θέλω να πω εν κατακλείδι, είναι γιατί να επιλέξει κάποιος εσένα με το ΜΒΑ και όχι τον διπλανό με το MBA;; Η περίοδος των γενικών και αορίστων πτυχίων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Είναι ένας απο τους λόγους που βλέπεις και ΜΒΑ με κατευθύνσεις πλέον. 2. Σε αυτό που είπε συμφορουμίτης πιο πάνω έχει δίκιο. 2 καλά MBA υπάρχουν στην Ελλαδα. ΑΣΟΕΕ και ALBA. H διαφορά τους ξέρεις ποια είναι; Ότι τις διασυνδέσεις που έχει το ALBA δεν θα τις βρεις στην ΑΣΟΕΕ. Μπορεί να σου φαίνεται αστείο, αλλά είναι πραγματικότητα. Ψάξε λίγο καλύτερα το θέμα αφού σε ενδιαφέρει ένα τέτοιο πτυχίο, χωρίς να απορρίπτεις κάτι επειδή έτσι νομίζεις ότι είναι. To ALBA είναι αναγνωρισμένο (αν δεν ήταν δεν θα ήταν accredited) και έχει πολύ καλό όνομα μέσα και έξω από τη χώρα. Και επειδή είναι φτιαγμένο σύμφωνα με την αμερικάνικη νοοτροπία είναι ότι πιο real thing θα βρεις σε MBA στην Ελλάδα. Επίσης δώσε βάση στο δεύτερο bullet που σου έγραψε. 4 χρόνια είναι λίγα για να πεις ότι θα σου χρησιμεύσει το MBA ή θα σου δώσει το competitive edge, που λένε, στις διοικητικές σου ικανότητες.. Επειδή γενικά βλέπω ότι είσαι λίγο μπερδεμένος, να σε ρωτήσω εγώ κάτι άλλο. Πως έχεις φανταστεί τη δουλειά που θα ήθελες να κάνεις; Εννοώ, άντε και πήρες ένα MBA από το Χ πανεπιστήμιο, πώς νομίζεις ότι θα εξελιχθείς; Στις 5/11/2019 στις 11:40 ΜΜ, airtrelomike13 είπε Μισό λεπτό γιατί ξέχασα εγώ να το επισημάνω. Έφυγα οικειοθελώς καθώς δεν ήθελα να ασχοληθω περαιτέρω με τα λογιστικά. Προτού φύγω το είπα αυτό και μου είπαν να το κάνω , αν με κάνει να νιώθω καλά αυτό. Κοίτα εδώ που τα λέμε , έχω περιπτώσεις φίλων που δεν ήθελαν να ξαναακούσουν για λογιστική και έφυγαν και πήγαν σε άλλα αντικείμενα. Και σε γενικό ΜΒΑ , και μάλσιτα εντάχθηκαν σε θέσεις HR κινητών τηλεφωνιών και άλλων εταιρειών... Εγώ πιο πολύ θέλω να το κάνω για να ασχοληθώ με το τουρισμό σε σεζόν και σε εταιρεία λιανεμπορίου γιατί εργάζεται η μητέρα μου και μπορεί να με βάλει . Επιπλέον σου ειπα το κάνω για να ανοίξω και άλλες θέσεις στην αγορά εργασίας. Να ξέρω ότι θα στείλω και άλλες θέσεις βιογραφικό. Όχι μόνο λογιστής -λογιστής συνέχεια., Μη νομίζεις και εγώ δυσκολεύτηκα μέχρι να βρω θέση για λογιστή. Έψαχνα 3-4 μήνες και βάλε. Δεν είναι εύκολο. Δεν βοηθάει η εξειδίκευση στην αγορά. Σε μπλοκάρει , σε κρατάει σε ένα σημείο επίσης διαφωνώ πάρα πολύ με αυτό που έκανα bold. Σε κρατάει σε ένα σημείο αν θες να σε κρατήσει. Αν θες να είσαι "σκαφτιάς" καταχωρητης τιμολογίων, τότε ναι, θα σε κρατήσει στάσιμο. Αλλά υπάρχουν πολλά αντικείμενα που μπορείς να ασχοληθείς, αρκεί να τα ψάξεις πχ forensic accounting, που περισσότερο ντετέκτιβ είσαι πάρα λογιστής με τη στενή έννοια. Τώρα αν απεχθάνεσαι το επάγγελμα και τη λογιστική εν γένει, άλλο αυτό. Τότε πάω πάσο... Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2019 από rg550 1
MiKe-Dee Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Αν και με κάλυψε περισσότερο ο @rg550, here are my two cents: Από την εμπειρία μου στην αγορά, στο άλμα που θες να κάνεις και με τα δεδομένα που παραθέτεις (εμπειρία, στόχος στον τομέα του τουρισμού) θεωρώ πως το ΜΒΑ δεν θα σε βοηθήσει. Καλύτερα να πάρεις κάποια σχετική πιστοποίηση ή -επιμένω- να κάνεις ένα μεταπτυχιακό εξειδικευμένο σε αυτό που πραγματικά θες να κάνεις και ας έχει και γενικά στοιχεία από άλλα επιστημονικά πεδία, αλλά όχι ΜΒΑ. Στην Ελλάδα για ΜΒΑ έχεις άπειρες επιλογές και στο λέει κάποιος που το έψαχνε για 2 χρόνια πριν μπει σε πρόγραμμα ΜΒΑ. Σχεδόν όλα τα Ελληνικά Ιδρύματα προσφέρουν προγράμματα ΜΒΑ πια και υπάρχει πληθώρα ιδιωτικών που θα σου προσέφεραν ένα καλό και αναγνωρισμένο ΜΒΑ εξωτερικού. Ωστόσο εδώ προκύπτουν άλλοι παράγοντες όπως οικονομικοί, άνεση με την ξένη γλώσσα κ.λπ. Σόρρυ γι' αυτό που θα σου πω για το Deree, αλλά προφανώς δεν έχεις ιδέα τι γίνεται στην αγορά. Η δικτύωση που σου προσφέρει το εν λόγω πρόγραμμα δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα. Μπες στο LinkedIn ψάξε ορισμένους αποφοίτους για να καταλάβεις τι θέσεις έχουν σήμερα στον ιδιωτικό τομέα και μετά κάνε μια βόλτα στα social media του ιδρύματος για να δεις πόσο οργανωμένο alumni έχουν. Επιπλέον δεν παίρνεις πτυχίο από το Deree αλλά από άλλο ίδρυμα του εξωτερικού, όπως γίνεται και με iCon, Mediterranean, New York College κ.λπ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα