Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,
θα κάνω επιτέλους μετά από κάποια χρόνια καινούριο PC και θα ήθελα μερικές απόψεις για αυτά που θα σας ρωτήσω.

Θα ενημερώσω εκ των προτέρων πως γνωρίζω τις απαιτήσεις του κάθε Game, το τι σε δίνει η κάθε Hardware και σε τι βαθμό και ξέρω αν αυτό που θέλω μου αρκεί ή όχι.
Οπότε αν ένα κομμάτι του Hardware είναι «λίγο» για τον λόγο που θέλω το PC θα δώσω το κάτι παραπάνω για να το καλύψω, όπως κι επίσης αν ένα κομμάτι του Hardware είναι «υπεραρκετό» για τον λόγο που θέλω το PC, τότε θα το κόψω και θα πάρω κάτι για αυτό που χρειάζομαι.

*Υπήρξα και πωλητής για αρκετά χρόνια, οπότε έκανα συχνά την κουβέντα:
-Τι θα θέλατε;
-Ένα κινητό να παίζω Candy Crush και 2-3 ακόμα ίδιοα παιχνίδια και θέλω να δώσω μέχρι 600€ (!!)
-Κάνετε και την δουλειά σας με 150€ και μάλιστα υπερικανοποιητικά, ανεξάρτητα αν αυτό των 600€ σας δίνει ΠΟΛΛΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, εσείς θέλετε το κινητό για ένα συγκεκριμένο σκοπό!
-μπλα μπλα μπλα
(Αν και συνήθως σε σύνδεση συμβολαίου καταλήγαμε, οπότε το τι προϊον θα έπαιρνε ο πελάτης ήταν λεπτομέρεια εν τέλει!)
Αυτό ήταν μια παρέμβαση στο ότι αναγνωρίζω πως αυτό που θέλω κυμαίνεται σε αυτές τις τιμές - σε αυτό το Build.

ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, άνθρωποι είμαστε και κάτι μας ξεφεύγει, οπότε ζητάμε και άποψη!

Καινούριο PC.
Ζω στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γερμανία. θα σας παραθέσω μια φωτογραφία με τα parts που «θέλω». Είναι parts από 2 σελίδες γιατί διαφέρουν οι τιμές ανά σελίδα όπως κι επίσης κάποιες σελίδες έχουν κάποια κομμάτια που κάποιες άλλες δεν τα έχουν και ούτω καθεξής.

Σε αυτές τις 2 σελίδες, αριστερά είναι το φθηνό Build και το δεξιά είναι το ακριβό Build.
Έκανα δηλαδή ένα οικονομικό κι ένα ελάχιστα πιο ακριβό.

Θέλω να κάνω ένα PC γιατί απλά.. Φτάνει με αυτό που έχω μετά από 9 χρόνια (i5-655k + Intel DP55WG και μια GeForce GT 440 που την έχω κάποια διάστημα γιατί χάλασε η παλιά!)

Παρόλα αυτά την δουλειά μου και τα παιχνίδια που παίζω, τα κάνω με μια «ευχάριστη αξιοπρέπεια». Δηλαδή έχω ένα σύστημα αρκετά παλιό, με ένα Hardware πολύ πολύ χαμηλό για τις μέρες μας κι όμως δουλεύω και παίζω «καλά». Δεν παίζω πολλά ιδιαίτερα παιχνίδια για να είμαι ειλικρινής γιατί το έχω ρίξει στην Κονσόλα, οπότε στο PC -πλέον- παίζω κανένα LineageII (Nostalgia of the old gold years), AION, WoW Classic, Dota2). Μόνο το AION και Dota2 που κολλάνε καμία φορά κι αυτό σε ένα γενικό Battle που τα Skills βαράνε κόκκινα (GT 440 Rulez).

Δηλαδή ό,τι αναβάθμιση κι αν κάνω, θα είναι για εμένα ΥΠΕΡΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ.

Παρακάτω σας παραθέτω την εικόνα!

Πληροφορίες:
►CPU: Δε με απασχολεί αν ο επεξεργαστής είναι K ή F ή KF. Δε θα το κάνω ποτέ Overclock από μόνος μου και πάντα θα έχω κάρτα γραφικών.
►RAM: Δε με πειράζει αν η RAM έχει Base Speed 2666 (που για εκεί θα πάω) αν η μητρική είναι το Base της στα 2666 και για μεγαλύτερες ταχύτητες θέλει OC. Όπως είπα, δε θα το κάνω OC γιατί δε μου χρειάζεται.
►GRAPHIC CARD: Ήμουν fan της Gigabyte οπότε θα πήγαινα για GTX 1050Ti - 1060 κτλ, αλλά μετά από ένα ενδελεχή Review που έκανα είδα πως -ΙΣΩΣ- η RX 580 είναι (αρκετά;) καλύτερη στην ίδια τιμή. Μέχρι και η RX560 είναι κοντά στην 1050Ti - ελάχιστα παρακάτω.
►SSD & HDD έχω.
►Mouse, Keyboard, Screen έχω.

Ερωτήσεις:
►CPU-MOBO: Κάθισα και είδα τις διαφορές ανάμεσα στις MOBO Z/H/B. Είδα πως η Z είναι η μόνη που σηκώνει Overclock. Εγώ όπως δεν θα κάνω ποτέ χειροκίνητο Overclock, οπότε η H ή B, μπορεί να σηκώσει τον 9600K;. Το ρωτάω γιατί ο K είναι «αυτόματο» και ίσως δεν υπάρχει θέμα σε αυτό. Δεν έχω ιδέα λοιπόν για το συγκεκριμένο θέμα, οπότε θα ήθελα μια άποψη.
►MOBO: Όπως κοιτούσα τις Μητρικές και έβαλα επιλογή για 1151, σε μερικές που έβγαλε επιλογή για: 1151 και 1151 v2. Βλέπω όπως πως σχεδόν σε κανέναν CPU δεν έχει αυτή την λεπτομέρεια, ούτε καν σε πολλές σελίδες από Μητρικές. Οπότε αν κάποιος γνωρίζει κάτι καλύτερα, θα ήθελα να με ενημερώσει.
►GRAPHIC CARD: Ανάμεσα στις κάρτες γραφικών που έχω παρακάτω, έχετε καμία συγκεκριμένη άποψη; Όχι για κάποια διαφορετική παρά μόνο για αυτές που έβαλα παρακάτω.

Δήλωση:
►Σε αυτές τις τιμές θα παίξω μπάλα. Αν τώρα έχετε άποψη για κάποια άλλη CPU (ΜΟΝΟ INTEL 6Core+) ή άλλη MOBO ή κάποιο άλλο Part ή γενικά κάποιο άλλο Build, τότε να μου πείτε ακριβώς την άποψή σας, για ποια μοντέλα μιλάτε. Οι τιμές που μπορείτε να δείτε, ας είναι τιμές Skroutz, γιατί οι τιμές από 3-4 σελίδες εδώ στη Γερμανία, παίζουν σε τιμές Skroutz, οπότε θα με βοηθούσατε το ίδιο πολύ!
►CPU (Intel), MOBO (MSI, ASUS, MSROCK, GIGABYTE), RAM (HYPERX, G.SKILL, CORSAIR, PATRIOT)

Γράφω πολλά ώστε να μπορέσω να καλύψω κάποια παραπάνω απορία δίχως να ρωτάτε και να περιμένετε απάντηση κι αντίστοιχα το ίδιο και για εμένα.
Ό,τι απορία έχετε, ρωτήστε και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

12341234213421.png

Επεξ/σία από Nezakos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια φόρμα συμπληρώνεις μονολεκτικά και καταλαβαίνουμε. Τώρα έγραψες ένα σεντόνι και μα τω Θεώ δεν κατάλαβα γρι. Οι συνθέσεις είναι μπερδεμένες και ανισορροπες. Γράψε από ποιο μαγαζί θα πάρεις καταρχήν και ποιο θα είναι το max budget.

Δεύτερον μιας και βλέπω ότι αλλάζεις μια φορά στα τόσα χρόνια ένας ryzen 3600 είναι δυνατότερος και πιο futureproof από κάθε i5 εξαπυρηνο.

Επεξ/σία από SPANK
  • Like 2
Δημοσ.

Εγώ πάντως βλέπω σίγουρα καλύτερο κουτι

https://geizhals.de/?cmp=1514715&cmp=1779513&cmp=2023679&cmp=2049948&cmp=2014761
καλύτερο τροφοδοτικό https://geizhals.de/?cmp=1454673&cmp=1404849
Πιο δυνατό σετ 

https://geizhals.de/amd-ryzen-5-3600-100-100000031box-a2064574.html

https://geizhals.de/?cmp=2111702&cmp=2111701&cmp=2106584

https://geizhals.de/?cmp=1971755&cmp=1327025&cmp=1314316

Και τέλος καλύτερη κάρτα γραφικών με συνολικό ποσό  στα ίδια χρήματα που υπολόγιζε ακριβώς. 

https://geizhals.de/?cmp=2038777&cmp=2017457

Εδώ μπορεί να δει ο καθένας πως κάνει έρωτα ο 3600 στον i5

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-9400-vs-AMD-Ryzen-5-3600/m735306vs4040

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, atheatos είπε

Μόνο mobo θα σου πρότεινα https://www.mindfactory.de/product_info.php/Gigabyte-B360-Aorus-Gaming-3-WIFI-Intel-B360-So-1151-Dual-Channel-DDR4-_1236636.html

γιατι στα υπόλοιπα, βάσει αυτών που θέλεις δεν βλέπω να υπάρχουν άλλες επιλογές.

Καλησπέρα,

Μου προτείνεις την συγκεκριμένη γιατί απλά στα χρήματα που ψάχνω δεν βρίσκεις κάτι"καλύτερο", οπότε είναι "κομπλέ";;

ΑΝ είναι αυτός ο λόγος, τότε σ' ευχαριστώ για την βοήθειά σου και την άποψή σου! 

Επεξ/σία από SPANK
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1.png.48ccbd7774fcce1cd67604b3f04ad69e.p

Αυτό είναι το καλύτερο σύστημα σε αυτά τα χρήματα σήμερα.

Στην μητρική μόνο μπορείς να δεις για

MSI B450M MORTAR MAX

Και αν θες να δώσεις κανένα 10€ για λίγο ταχύτερο SSD.

Η RX 580 είναι πολύ πολύ ταχύτερη της 1050TI

O 3600 είναι κατά πολύ ανώτερος του 9400 , στα πλαίσια του 8700Κ , με χαμηλή κατανάλωση και όλα τα νεα features.

https://www.techspot.com/review/1885-ryzen-5-3600-vs-core-i5-9400f/

Σχετικά με την διαφορά των καρτών που παρέθεσες  η 580 είναι κοντά στην διπλάσια ισχύ.

Στιγμιότυπο από 2019-11-03 07-52-42.png

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, adtakhs είπε

1.png.48ccbd7774fcce1cd67604b3f04ad69e.p

Αυτό είναι το καλύτερο σύστημα σε αυτά τα χρήματα σήμερα.

MSI B450M MORTAR MAX

Και αν θες να δώσεις κανένα 10€ για λίγο ταχύτερο SSD.

Η RX 580 είναι πολύ πολύ ταχύτερη της 1050TI

O 3600 είναι κατά πολύ ανώτερος του 9400

Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου! Θα κοιτάξω αυτά που με έστειλες. Έχω ήδη SSD, για αυτό δεν τον χρειάζομαι, οπότε τα αντίστοιχα χρήματα του SSD Θα δω αν μπορώ να τα κουμπώσω αλλού! Σ' ευχαριστώ για τον χρόνο σου! 😀

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Nezakos είπε

Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου! Θα κοιτάξω αυτά που με έστειλες. Έχω ήδη SSD, για αυτό δεν τον χρειάζομαι, οπότε τα αντίστοιχα χρήματα του SSD Θα δω αν μπορώ να τα κουμπώσω αλλού! Σ' ευχαριστώ για τον χρόνο σου! 😀

Δες το συγκριτικό που έβαλα μόλις για τους 2 επεξεργαστές .

Επίσης, από την στιγμή που δεν θες και SSD, βάλε τα χρήματα σε μια RX580 8GB

EDIT

Επίσης να ξέρεις πως έρχονται νέες κάρτες από την AMD, οι RX5500 και RX5500XT, οι οποίες θα είναι ταχύτερες από 580 και με χαμηλότερη κατανάλωση.

Το πότε θα γίνουν διαθέσιμες δεν το θυμάμαι ακριβώς, αλλά είμαστε κοντά στην κυκλοφορία τους.

7nm, NAVI πυρήνας .

AMD-Radeon-RX-5500-Series-Navi-14-Graphi

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Nezakos είπε

Καλησπέρα,

Μου προτείνεις την συγκεκριμένη γιατί απλά στα χρήματα που ψάχνω δεν βρίσκεις κάτι"καλύτερο", οπότε είναι "κομπλέ";;

ΑΝ είναι αυτός ο λόγος, τότε σ' ευχαριστώ για την βοήθειά σου και την άποψή σου! 

Νόμιζα ότι ειχες  ήδη κλείσει στο θέμα επεξεργαστή , δηλαδή Intel με μόνο 6 πυρήνες 6 thread, όποτε ναι στο budget που κοιτάς την βρίσκω καλύτερη για αυτούς τους επεξεργαστές την mobo της Gigabyte.

Αν τώρα θες να σου προτείνω ένα build με amd που είναι καλύτερο ,από Γερμανικά μαγαζιά , γίνεται ....

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, adtakhs είπε

Δες το συγκριτικό που έβαλα μόλις για τους 2 επεξεργαστές .

Επίσης, από την στιγμή που δεν θες και SSD, βάλε τα χρήματα σε μια RX580 8GB

EDIT

Επίσης να ξέρεις πως έρχονται νέες κάρτες από την AMD, οι RX5500 και RX5500XT, οι οποίες θα είναι ταχύτερες από 580 και με χαμηλότερη κατανάλωση.

Το πότε θα γίνουν διαθέσιμες δεν το θυμάμαι ακριβώς, αλλά είμαστε κοντά στην κυκλοφορία τους.

7nm, NAVI πυρήνας .

Καλησπέρα,
όχι δεν χρειάζομαι SSD/HDD γιατί έχω. Επίσης στη φωτογραφία έχω κάνει 2 κουτιά με 2 διαφορετικούς i5 CPU.
Στο πρώτο ναι μεν αναφέρω τον i5-9400F αλλά δίπλα (Κόκκινη επιλογή) αναφέρω και τον i5-9600K επίσης, που νομίζω πως είναι καλύτερος από τον Ryzen 5 3600. Επίσης στο ίδιο Build αναφέρω και RX580 Armor 8GB η οποία είναι λογικά αυτή που με αναφέρεις!

Οπότε μάλλον -όπως το βλέπω- πρέπει να δω αν χρειάζεται να αλλάξω MOBO ή είμαι κομπλέ!
Σ' ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου! :)

12341234214213413.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, Nezakos είπε

Καλησπέρα,
όχι δεν χρειάζομαι SSD/HDD γιατί έχω. Επίσης στη φωτογραφία έχω κάνει 2 κουτιά με 2 διαφορετικούς i5 CPU.
Στο πρώτο ναι μεν αναφέρω τον i5-9400F αλλά δίπλα (Κόκκινη επιλογή) αναφέρω και τον i5-9600K επίσης, που νομίζω πως είναι καλύτερος από τον Ryzen 5 3600. Επίσης στο ίδιο Build αναφέρω και RX580 Armor 8GB η οποία είναι λογικά αυτή που με αναφέρεις!

Οπότε μάλλον -όπως το βλέπω- πρέπει να δω αν χρειάζεται να αλλάξω MOBO ή είμαι κομπλέ!
Σ' ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου! :)

12341234214213413.png

Δεν υπάρχει καλύτερος επεξεργαστής από τον 3600 ή τον 3600Χ σε τιμή μέχρι τα 300+€ όπου εκεί εμφανίζεται ο 3700Χ (8-core/16 thread).

Στο λινκ που σου παρέθεσα υπάρχει και ο 9600Κ για να το διαπιστώσεις.

Μην ξεχνάς πως ο 3600/χ είναι ο μόνος 6Core/12 thread επεξεργαστής σε αυτή την κατηγορία τιμής, τελευταίας γενιάς.

Είναι ο μοναδικός στα 7nm που σημαίνει πως έχει καλύτερο efficiency (καλύτερη απόδοση/ κατανάλωση)

Έχει ψύκτρα επάνω του από μαμά. Ο 3600 την μικρή , ο 3600Χ την μεγάλη.

Υποστηρίζει PCI-E V4.0

Δίνει 24 PCI-E V4.0 Lanes από το CPU για γραφικά και NVME δίσκο, πράγμα που υποστηρίζεται από X570 μητρικές.

Είναι κάτι ανάλογο του 8700K σε επιδόσεις που κοστολογείται χωρίς ψύκτρα στα 360€, αλλά καλύτερος σε απόδοση.... και με νεότερα features (pci-e v4.0, usb 3,1G2)

Σε ότι αφορά το gaming , ότι και να πάρεις, ακόμα και τον 1600 των 100€, ίδιες επιδόσεις θα έχεις. Αυτό γιατί η κάρτες που κοιτάς τερματίζουν πολύ πριν τους επεξεργαστές για τους οποίους μιλάμε !!!

ο 9600Κ/F  είναι 6core επεξεργαστής, χωρίς HΤing, χωρίς ψύκτρα, στα 14nm.

Όταν συγκρίνεις αυτούς τους δυο επεξεργαστές είναι σαν να συγκρίνεις τον παλαιό 6700K 4c/8thread (3600) με τον 7600K 4core/4 threads (9600) σε επιδόσεις.

Και παρομοιάζω τον 3600 με τον 6700Κ μόνο και μόνο για την διαφορά χρονισμών. Κανονικά έπρεπε να τον πω 7700Κ, λόγω  ίδιου και ανώτερου IPC.

Προσωπικά θα διάλεγα επεξεργαστή με 12threads, δίνει καλύτερες επιδόσεις σε γενική χρήση = μεγαλύτερο performance, καλύτερα min-fps σε παιχνίδια με νέες μηχανές γραφικών, πιο smooth εμπειρία.

Για να καταλάβεις τι ζημιά έχει κάνει αυτός  ο επεξεργαστής σε όλους (και την AMD) που θα επιθυμούσε να πουλάει περισσότερα από τα μεγαλύτερα μοντέλα της, κοίταξε παρακάτω ....

AMD-Marketshare-Mindfactory.De-October-2

Τέλος υπάρχουν θετικά και από πλευράς πλατφόρμας. Η AM4 πλατφόρμα συνεχίζει να είναι αναβαθμίσιμη σε μελλοντική γενιά RYZEN επεξεργαστών με πυρήνα ZΕΝ 3 στα 7+nm. Ξέχωρα που παρέχει features τα οποία η intel πλατφόρμα δεν έχει.

Υ.Γ. Ρίξε μια ματιά στις RX5500XT και στο πότε έρχονται.  Εχει ανακοινωθεί τιμή 149$ για την 5500ΧΤ  με επιδόσεις πάνω από RX590 , GDDR6 μνήμη , 7nm και τον νέο NAVI πυρήνα.... Μην μείνεις με την παλαιά για μερικές ημέρες ....

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, adtakhs είπε

Δεν υπάρχει καλύτερος επεξεργαστής από τον 3600 ή τον 3600Χ σε τιμή μέχρι τα 300+€ όπου εκεί εμφανίζεται ο 3700Χ (8-core/16 thread).
Στο λινκ που σου παρέθεσα υπάρχει και ο 9600Κ για να το διαπιστώσεις.
Μην ξεχνάς πως ο 3600/χ είναι ο μόνος 6Core/12 thread επεξεργαστής σε αυτή την κατηγορία τιμής, τελευταίας γενιάς.
Είναι ο μοναδικός στα 7nm που σημαίνει πως έχει καλύτερο efficiency (καλύτερη απόδοση/ κατανάλωση)
Υποστηρίζει PCI-E V4.0
Δίνει 24 PCI-E V4.0 Lanes από το CPU για γραφικά και NVME δίσκο, πράγμα που υποστηρίζεται από X570 μητρικές.
Είναι κάτι ανάλογο του 8700K σε επιδόσεις που κοστολογείται χωρίς ψύκτρα στα 360€, αλλά καλύτερος σε απόδοση.... και με νεότερα features (pci-e v4.0, usb 3,1G2)
Σε ότι αφορά το gaming , ότι και να πάρεις, ακόμα και τον 1600 των 100€, ίδιες επιδόσεις θα έχεις. Αυτό γιατί η κάρτες που κοιτάς τερματίζουν πολύ πριν τους επεξεργαστές για τους οποίους μιλάμε !!!
ο 9600Κ/F  είναι 6core επεξεργαστής, χωρίς HΤing, χωρίς ψύκτρα, στα 14nm.
Όταν συγκρίνεις αυτούς τους δυο επεξεργαστές είναι σαν να συγκρίνεις τον παλαιό 6700K 4c/8thread (3600) με τον 7600K 4core/4 threads (9600) σε επιδόσεις.
Και παρομοιάζω τον 3600 με τον 6700Κ μόνο και μόνο για την διαφορά χρονισμών. Κανονικά έπρεπε να τον πω 7700Κ, λόγω  ίδιου και ανώτερου IPC.
Προσωπικά θα διάλεγα επεξεργαστή με 12threads, δίνει καλύτερες επιδόσεις σε γενική χρήση = μεγαλύτερο performance, καλύτερα min-fps σε παιχνίδια με νέες μηχανές γραφικών, πιο smooth εμπειρία.
Τέλος υπάρχουν θετικά και από πλευράς πλατφόρμας. Η AM4 πλατφόρμα συνεχίζει να είναι αναβαθμίσιμη σε μελλοντική γενιά RYZEN επεξεργαστών με πυρήνα ZΕΝ 3 στα 7+nm. Ξέχωρα που παρέχει features τα οποία η intel πλατφόρμα δεν έχει.

Υ.Γ. Ρίξε μια ματιά στις RX5500XT και στο πότε έρχονται.  Εχει ανακοινωθεί τιμή 149$ για την 5500ΧΤ  με επιδόσεις πάνω από RX590 , GDDR6 μνήμη , 7nm και τον νέο NAVI πυρήνα.... Μην μείνεις με την παλαιά για μερικές ημέρες ....

Η Αλήθεια είναι πως είχα πάντα Intel, αλλά και στην εργασία μου στην Ελλάδα είχαμε επαφή με την Intel κι έτσι ήταν μονόδρομος· οπότε είναι αυτή η «σιγουριά» αλλά και ο «φόβος» να αλλάξεις το Brand. Βλέποντας πάντως αυτά που αναφέρεις, το γράφημα αλλά κι άλλες πληροφορίες που μαζεύεις αναζητώντας, Ε ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να πάω σε AMD. Πάντως βλέπω πως είναι στα ίδια χρήματα 3600/X με 9600K/X, οπότε δεν «χάνω» κάτι. Μεταξύ πάντως 3600 με 3600X βλέπω πολύ μικρές διαφορές.
Όπως διαβάζω κιόλας, λέει (λένε στα φόρουμς δηλαδή) πως η X έκδοση είναι λίγο πιο boost. Αν εννοεί αυτό, οπότε μιλάμε για αυτά τα 200mhz; Προσωπικά δεν με καίνε αυτά τα 200Mhz, οπότε αν αυτή ειναι η διαφορά χωρίς κάποιο ιδιαίτερο Future παραπάνω, με βολεύει και η 3600. Δεν με καίνε, πραγματικά, τα 40€ αλλά αν μου κάνει τη δουλειά μου και η 3600 και οι διαφορές είναι αυτές που προανέφερα, τότε καλύτερα τα 40€ να τα κουμπώσω αλλού!

1 ώρα πριν, adtakhs είπε

Με αναφέρεις επίσης για τις ψύκτρες. Πες πως παίρνω τον 3600 που έχει την μικρή ψύκτρα πάνω. Αυτή η μικρή του ψύκτρα, ΑΡΚΕΙ; Αν αρκεί για αυτό το απλό Gaming που κάνω εννοώ

12 ώρες πριν, adtakhs είπε

B450M BAZOOKA V2

MSI B450M MORTAR MAX 

Και κάτι last για την Μητρική! Παραπάνω μου έκανες αναφορά σε αυτές τις δύο! Πιστεύεις πως με την BAZOOKA ή την MORTAR, είναι καλυμμένος; 

ΣΕ ΥΠΕΡΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις αναλύσεις σου! Με αλλάζουν την ιδέα από Intel σε Ryzen! Δε το λες και λίγο :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Nezakos είπε

Η Αλήθεια είναι πως είχα πάντα Intel, αλλά και στην εργασία μου στην Ελλάδα είχαμε επαφή με την Intel κι έτσι ήταν μονόδρομος· οπότε είναι αυτή η «σιγουριά» αλλά και ο «φόβος» να αλλάξεις το Brand. Βλέποντας πάντως αυτά που αναφέρεις, το γράφημα αλλά κι άλλες πληροφορίες που μαζεύεις αναζητώντας, Ε ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να πάω σε AMD. Πάντως βλέπω πως είναι στα ίδια χρήματα 3600/X με 9600K/X, οπότε δεν «χάνω» κάτι. Μεταξύ πάντως 3600 με 3600X βλέπω πολύ μικρές διαφορές.
Όπως διαβάζω κιόλας, λέει (λένε στα φόρουμς δηλαδή) πως η X έκδοση είναι λίγο πιο boost. Αν εννοεί αυτό, οπότε μιλάμε για αυτά τα 200mhz; Προσωπικά δεν με καίνε αυτά τα 200Mhz, οπότε αν αυτή ειναι η διαφορά χωρίς κάποιο ιδιαίτερο Future παραπάνω, με βολεύει και η 3600. Δεν με καίνε, πραγματικά, τα 40€ αλλά αν μου κάνει τη δουλειά μου και η 3600 και οι διαφορές είναι αυτές που προανέφερα, τότε καλύτερα τα 40€ να τα κουμπώσω αλλού!

Με αναφέρεις επίσης για τις ψύκτρες. Πες πως παίρνω τον 3600 που έχει την μικρή ψύκτρα πάνω. Αυτή η μικρή του ψύκτρα, ΑΡΚΕΙ; Αν αρκεί για αυτό το απλό Gaming που κάνω εννοώ

Και κάτι last για την Μητρική! Παραπάνω μου έκανες αναφορά σε αυτές τις δύο! Πιστεύεις πως με την BAZOOKA ή την MORTAR, είναι καλυμμένος; 

ΣΕ ΥΠΕΡΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις αναλύσεις σου! Με αλλάζουν την ιδέα από Intel σε Ryzen! Δε το λες και λίγο :P

Ο 3600 δεν χρειάζεται τίποτα το τρομερό σε τροφοδοσία.

Καλυμένος είναι με όλες.

Αυτό που διαφέρει στις MSI ειναι πως οι MAX έχουν μεγαλύτερο chip για bios, μιας και με τόσα cpu από AMD χρειαζόταν παραπάνω χώρος.

Επίσης οι MΑΧ έρχονται με ΠΡΟΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ το bios για τους RYZEN 3000, οπότε είναι προτιμότερες για να μην μπαίνεις στον κόπο να ζητάς από το κατάστημα αναβάθμιση bios για να υποστηρίξει τον επεξεργαστή.

Ο 3600Χ ελάχιστα προσφέρει από τον 3600. Λίγο παραπάνω ρολόγια.

Προσωπικά θα προτιμούσα τον απλό 3600 και την διαφορά να την δώσω σε μια aftermarket ψύκτρα.

Αααα και να μην ξεχάσω, μια πολύ καλή μητρική και οικονομική είναι και η GIGABYTE B450 AORUS M

https://www.skroutz.gr/s/15598810/Aorus-B450-M-rev-1-0.html

Απλά από εκεί που σου πρότεινα την σύνθεση αρχικά δεν υπήρχε.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 3/11/2019 στις 7:42 ΜΜ, adtakhs είπε

Αααα και να μην ξεχάσω, μια πολύ καλή μητρική και οικονομική είναι και η GIGABYTE B450 AORUS M

Καλησπέρα φίλε μου,
σε κάνω mention καθαρά για να δεις το post!
Καταρχάς θέλω να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο που αφιέρωσες.

Θέλω απλά να μου πεις την άποψή σου για την κάρτα γραφικών και μια ερώτηση για RAM!

Τελικά το πήρα απόφαση μετά τις απαντήσεις σου και θα πάω σε Ryzen 3600 με MSI B450 TOMAHAWK MAX AM4 ή την AORUS B450 M που με πρότεινες κι έκανα Review επίσης.

Σε κάρτα γραφικών, όμως «σκαλώνω» λίγο σε μια λεπτομέρεια στις RX 580 *
8GB Sapphire Radeon RX 580 PULSE Aktiv PCIe 3.0 x16 (Retail)
8GB Sapphire Radeon RX 580 NITRO+ Aktiv PCIe 3.0 x16 (Retail)
8GB Gigabyte Radeon RX 580 AORUS Aktiv PCIe 3.0 x16 (Retail)
8GB MSI Radeon RX 580 ARMOR 8G OC Aktiv PCIe 3.0 x16 (Retail)

Μιλάμε για Radeon RX 580, στα 8GB.
Εγώ προσωπικά σε Sapphire ή Gigabyte θα πήγαινα, απλά κάποια από αυτές οι κάρτες που προαναφέρω, πιστεύεις πως θα μου είναι το ίδιο στο στο κουτί που θα κάνω; Στην Γερμανία οι τιμές μεταξύ όλων αυτών των καρτών, παίζουν από 170€ ~ 190€. Όχι ιδιαίτερη διαφορά για να σκαλώσω στην τιμή!

Οπότε αφού έχουμε αυτές τις τιμές, τώρα έχει κάτι «προσφορές» για RX 590 (αν και θα περιμένω 20 μέρες για το Black Friday).
SAPPHIRE Radeon NITRO + RX 590 8G (11289-09-20G)
SAPPHIRE PULSE RX 590 8GB (11289-06-20G)
Οι τιμές στις συγκεκριμένες είναι 190€ και 205€.

Δηλαδή όλες οι RX 580 και RX 590 παίζουν πολύ κοντά και δεν με αφορά η διαφορά των 30€. Τι πιστεύεις πως θα ήταν καλύτερα να πάρω;

**Μετά έχει και ASRock Radeon 8GB RX Vega 56 Phantom Aktiv PCIe 3.0 x16 (Retail) στα 215€. (Απλά δεν πολυαγαπάω της ASRock).

Τι άποψη έχεις;

RAM:
Είμαι από αυτούς που δεν κάνω OC γενικά, οπότε κοιτάω τις RAM. Δεν θέλω να «πιέσω» δηλαδή το σύστημα εφόσον κάνω την δουλειά μου.
Η MSI B450 TOMAHAWK, έχει Base δίχως OC στα 2667Mhz. Για παραπάνω ταχύτητες είναι OC Mode.
Η AORUS B450 M, έχει Base δίχως OC στα 2933Mhz. Για παραπάνω είναι επίσης OC Mode.
Δηλαδή να πάρω την TOMAHAWK που είναι -ίσως- πιο καλή και να τρέξω τις RAM στα 2667Mhz ή να πάρω της AORUS που -ίσως- είναι μισό κλίκ πιο πίσω αλλά θα τρέξω τις RAM στα 2933Mhz;

Σ' ευχαριστώ πολύ! :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/11/2019 στις 7:48 ΜΜ, Nezakos είπε

Καλησπέρα φίλε μου,
σε κάνω mention καθαρά για να δεις το post!
Καταρχάς θέλω να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο που αφιέρωσες.

Θέλω απλά να μου πεις την άποψή σου για την κάρτα γραφικών και μια ερώτηση για RAM!

Τελικά το πήρα απόφαση μετά τις απαντήσεις σου και θα πάω σε Ryzen 3600 με MSI B450 TOMAHAWK MAX AM4 ή την AORUS B450 M που με πρότεινες κι έκανα Review επίσης.

Σε κάρτα γραφικών, όμως «σκαλώνω» λίγο σε μια λεπτομέρεια στις RX 580 *
8GB Sapphire Radeon RX 580 PULSE Aktiv PCIe 3.0 x16 (Retail)
8GB Sapphire Radeon RX 580 NITRO+ Aktiv PCIe 3.0 x16 (Retail)
8GB Gigabyte Radeon RX 580 AORUS Aktiv PCIe 3.0 x16 (Retail)
8GB MSI Radeon RX 580 ARMOR 8G OC Aktiv PCIe 3.0 x16 (Retail)

Μιλάμε για Radeon RX 580, στα 8GB.
Εγώ προσωπικά σε Sapphire ή Gigabyte θα πήγαινα, απλά κάποια από αυτές οι κάρτες που προαναφέρω, πιστεύεις πως θα μου είναι το ίδιο στο στο κουτί που θα κάνω; Στην Γερμανία οι τιμές μεταξύ όλων αυτών των καρτών, παίζουν από 170€ ~ 190€. Όχι ιδιαίτερη διαφορά για να σκαλώσω στην τιμή!

Οπότε αφού έχουμε αυτές τις τιμές, τώρα έχει κάτι «προσφορές» για RX 590 (αν και θα περιμένω 20 μέρες για το Black Friday).
SAPPHIRE Radeon NITRO + RX 590 8G (11289-09-20G)
SAPPHIRE PULSE RX 590 8GB (11289-06-20G)
Οι τιμές στις συγκεκριμένες είναι 190€ και 205€.

Δηλαδή όλες οι RX 580 και RX 590 παίζουν πολύ κοντά και δεν με αφορά η διαφορά των 30€. Τι πιστεύεις πως θα ήταν καλύτερα να πάρω;

**Μετά έχει και ASRock Radeon 8GB RX Vega 56 Phantom Aktiv PCIe 3.0 x16 (Retail) στα 215€. (Απλά δεν πολυαγαπάω της ASRock).

Τι άποψη έχεις;

RAM:
Είμαι από αυτούς που δεν κάνω OC γενικά, οπότε κοιτάω τις RAM. Δεν θέλω να «πιέσω» δηλαδή το σύστημα εφόσον κάνω την δουλειά μου.
Η MSI B450 TOMAHAWK, έχει Base δίχως OC στα 2667Mhz. Για παραπάνω ταχύτητες είναι OC Mode.
Η AORUS B450 M, έχει Base δίχως OC στα 2933Mhz. Για παραπάνω είναι επίσης OC Mode.
Δηλαδή να πάρω την TOMAHAWK που είναι -ίσως- πιο καλή και να τρέξω τις RAM στα 2667Mhz ή να πάρω της AORUS που -ίσως- είναι μισό κλίκ πιο πίσω αλλά θα τρέξω τις RAM στα 2933Mhz;

Σ' ευχαριστώ πολύ! :)

Αν είναι να σκάσεις 190€ για RX580, χίλιες φορές να πάρεις RX VEGA 56 στα 200€ και με παιχνίδια δώρο. Είναι πολύ δυνατότερη από την 580 .

Σε ότι αφορά τις μνήμες, μην διαβάζεις περί OC.

ΟC θεωρείται οτιδήποτε πάνω από τα Jedec standards των μνημών. Όλες οι μνήμες τις αγοράς είναι πιστοποιημένες κατά jedec στα 2400 ή το πολύ 2666Μηζ...  Οι κατασκευαστές όμως ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ κατά XMP/AMP profiles τις μνήμες τους μετά από διαλογή των καλύτερων chip και δίνουν εγγύηση για αυτό.

Όποια μητρική και να πάρεις τις μνήμες θα τις τρέξεις με XMP PROFILES από το BIOS στα 3200Μhz.

Αυτό στον 3600 ΔΕΝ θεωρείται OC μιας και είναι πιστοποιημένος ο memory controller του για 3200Μηζ μνήμες.

Οι μνήμες στην ουσία είναι OC, αλλά από το εργοστάσιο .... πιστοποιημένες !

Οπότε πρόβλημα μηδέν.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...