Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω πολλούς δίσκους βινυλίου του θείου μου τους οποίους δεν χρησιμοποιεί πλέον και μου ζήτησε να τον βοηθήσω να τους πουλήσει. Το θέμα όμως είναι ότι είναι πολλοί. πανω 200 κομμάτια (ελληνικά και ξένα) και δεν έχω τον χρόνο να τα πιάσω ένα ένα ξεχωριστά οπότε σκέφτομαι να τους πουλήσω όλους μαζί σε κάπου. Η ερώτηση μου είναι γνωρίζετε κάποιον που να ενδιαφέρεται να αγοράσει ή κάποιο κατάστημα που να μπορεί να τους πάρει όλους μαζί?

Δημοσ.

Καταρχάς, 200 δίσκοι δεν είναι πολλοί.🙂 Μην πελαγώνεις.

Για μαζική πώληση (job lot) ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσεις με κάποιο(α) από τα δισκάδικα στο Μοναστηράκι (εάν μένεις Αθήνα - για άλλες πόλεις, δεν γνωρίζω). Έχουν ανθρώπους για αυτή τη δουλειά, κανονίζεις ραντεβού, τους βλέπουν κι αναλόγως κατάστασης/είδους μουσικής/έτους κυκλοφορίας κτλ κρίνουν και σου δίνουν τιμή.

Το job lot έχει το πλεονέκτημα ότι ασχολείσαι μια φορά και ξεμπερδεύεις (δεν χάνεις πολύ χρόνο) - εξυπηρετεί επίσης σε περιπτώσεις κατά τις οποίες για οποιοδήποτε λόγο οι δίσκοι πρέπει να πωληθούν όλοι μαζί, αμέσως. Το μειονέκτημα είναι ότι κατά βάση, η συνολική τιμή αγοράς που θα σου δώσουν θα είναι αρκετά χαμηλότερη από την τιμή αγοράς κάθε δίσκου, σε περίπτωση που τους πούλαγες έναν έναν (με το κομμάτι).

Η πώληση δίσκων με το κομμάτι έχει το μειονέκτημα ότι απαιτεί πάρα πολύ χρόνο - ειδικά εάν δεν το κάνεις ως επάγγελμα ή εάν δεν έχεις τον άπειρο χρόνο, δεν συστήνεται. Το πλεονέκτημα είναι ότι σε περίπτωση που αφιερώσεις χρόνο για έρευνα, υπάρχει ενδεχόμενο να βρεις "διαμαντάκια" τα οποία μπορείς να πουλήσεις σε τιμές πολλαπλάσιες αυτής του job lot.

Διαλέγεις και παίρνεις.🙂

Δημοσ.

Αν δωσεις δισκο στα δισκαδικα στο Μοναστηρακι η και καπου αλλου, 99.9999% θα σου προσφερουν χρηματα ενα βημα μετα το σκοτωμα. Δεν αξιζει κοινως.

Παρε μια ιδεα απο το discogs.com για την αναγνωριση τους, και μιλα με καποια ομαδα δισκοφιλων, πχ στο facebook εχει διαφορες.

Καλο θα ηταν σιγα σιγα να δεις την κατασταση τους για να ξεσκαρταρεις τους γρατζουνισμενους / χαλασμενους. Συνεχιζεις με φωτογραφιες ανα 10αδες πχ για να σου πουνε μια γενικη ιδεα για την αξια τους.

Δημοσ.

Η γνώμη μου είναι ότι αν δεν έχεις ανάγκη τα χρήματα μην τους πουλάς.

Κάνε μια λίστα με τους τίτλους, και δες σε τι τιμές παίζουν στην αγορά.

Μόνο σε απόλυτη ανάγκη να τους παραχωρήσεις σαν set.

Δημοσ.

Περνάς όλους τους δίσκους απ'το discogs και εκεί που θα δεις πως κάποιος μπορεί να είναι ακριβός τσεκάρεις την κατάσταση του κλπ και αν είναι καλή τότε τον κρατάς για να τον πουλήσεις εκεί με τους άλλους ακριβούς της συλλογής. Τους υπόλοιπους τους στέλνεις μαζικά.

Δημοσ.
Στις 2/11/2019 στις 5:58 ΜΜ, T1e2o3 είπε

και δεν έχω τον χρόνο να τα πιάσω ένα ένα ξεχωριστά οπότε σκέφτομαι να τους πουλήσω όλους μαζί σε κάπου

φαντάσου να υπάρχει ανάμεσά τους κάποια σπάνια έκδοση που να πιάνει κανά 3χίλιαρο και εσύ να τους σκοτώσεις όλους μαζί για 100 ευρώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...