Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Bourdoulas είπε

Για να αποκλείσουμε το WiFi μπορείς να χρησιμοποιήσεις το τηλέφωνο για μια μέρα χωρίς το WiFi και να δεις τι κατανάλωση έχεις. 

Θα προσπαθήσω να το επιχειρήσω 

21 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Δεν ξέρω γιατί σου είπαν "μόνο μέσω υπολογιστή". Εγώ πάλι είμαι της αντίθετης άποψης. Θεωρώ το OTA ασφαλέστερο (αλλά όχι απαραίτητα γρηγορότερο λόγω Wi-Fi) καθώς μιλάς κατευθείαν με τον server χωρίς να έχεις ενδιάμεσα έναν υπολογιστή, με ένα λειτουργικό (Mac ή Win) που τρέχει ένα app (iTunes), μέσω ενός καλωδίου. Πολλά περισσότερα μπορούν να πάνε στραβά. Ό,τι λέω είναι τελείως εμπειρικό, δεν ξέρω αν ισχύει αλλά έχω πολλά χρόνια να κάνω update μέσω iTunes και δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα σε καμμία συσκευή. Φυσικά υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν μπορείς να το αποφύγεις.

Γιατί είχα κάνει αναβάθμιση μέσω κινητού (ΟΤΑ) και μου τρεμοπαιζε από ότι θυμάμαι η οθόνη και άλλες δυσλειτουργίες και το πήγα στο service.  Από τότε μου το είπαν αυτό με τον υπολογιστή. Και να τα σβήσω όλα και να τα ξανα κάνω εγκατάσταση από το backup. Αν και να σου πω την αλήθεια, το iOS 13.1 τόλμησα μετά από αυτό να το κάνω αναβάθμιση ΟΤΑ και δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Βέβαια μετά μια βδομάδα βγήκε η επόμενη αναβάθμιση και δεν το ξανατόλμησα.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές ισχύει αυτό που σου αναφέρει ο CheOnWeb. Είναι ασφαλές να κάνεις αναβάθμιση από ΟΤΑ. Βέβαια ακόμη πιο ασφαλές είναι από υπολογιστή. Ότι σε βολεύει.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Σε γενικές γραμμές ισχύει αυτό που σου αναφέρει ο CheOnWeb. Είναι ασφαλές να κάνεις αναβάθμιση από ΟΤΑ. Βέβαια ακόμη πιο ασφαλές είναι από υπολογιστή. Ότι σε βολεύει.

Πολύ πιο εύκολο είναι από ΟΤΑ. Θα το ξαναδοκιμασω στην επόμενη αναβάθμιση.

Δημοσ.
54 minutes ago, Markantonis said:

Γιατί είχα κάνει αναβάθμιση μέσω κινητού (ΟΤΑ) και μου τρεμοπαιζε από ότι θυμάμαι η οθόνη και άλλες δυσλειτουργίες και το πήγα στο service.  Από τότε μου το είπαν αυτό με τον υπολογιστή. Και να τα σβήσω όλα και να τα ξανα κάνω εγκατάσταση από το backup.

Συνήθως τα προβλήματα επανέρχονται μαζί με το Restore from Backup, εκτός αν δεν είχες πάρει backup μετά την αναβάθμιση (ή γενικότερα την εμφάνιση ενός προβλήματος) και έκανες restore από backup που είχε γίνει πριν δημιουργηθεί το πρόβλημα. Εάν τα 3 τελευταία backups (τόσα νομίζω ότι κρατάει το iCloud) έχουν γίνει μετά την εμφάνιση του προβλήματος, τότε η σωστή ολοκληρωμένη συμβουλή, είναι "Restore from Backup" και αν δεν λυθεί το πρόβλημα, "Restore as New".

Ο περιορισμός των τριών Backups του iCloud, είναι ένας λόγος να παίρνει κανείς περιοδικά Backups ΚΑΙ στο iTunes, τα οποία μπορεί να εξασφαλίσει απ' το overwrite, πηγαίνοντας στο iTunes>Preferences>Devices και πατώντας δεξί κλικ στο επιθυμητό Backup και επιλέγοντας "Archive". (Στο Catalina δεν ξέρω τι ισχύει απ' όλα αυτά).

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Συνήθως τα προβλήματα επανέρχονται μαζί με το Restore from Backup, εκτός αν δεν είχες πάρει backup μετά την αναβάθμιση (ή γενικότερα την εμφάνιση ενός προβλήματος) και έκανες restore από backup που είχε γίνει πριν δημιουργηθεί το πρόβλημα. Εάν τα 3 τελευταία backups (τόσα νομίζω ότι κρατάει το iCloud) έχουν γίνει μετά την εμφάνιση του προβλήματος, τότε η σωστή ολοκληρωμένη συμβουλή, είναι "Restore from Backup" και αν δεν λυθεί το πρόβλημα, "Restore as New".

Ο περιορισμός των τριών Backups του iCloud, είναι ένας λόγος να παίρνει κανείς περιοδικά Backups ΚΑΙ στο iTunes, τα οποία μπορεί να εξασφαλίσει απ' το overwrite, πηγαίνοντας στο iTunes>Preferences>Devices και πατώντας δεξί κλικ στο επιθυμητό Backup και επιλέγοντας "Archive". (Στο Catalina δεν ξέρω τι ισχύει απ' όλα αυτά).

Πολύ χρήσιμες πληροφορίες, thanks! iCloud δεν το χρησιμοποιώ, μετά το fapening δεν το εμπιστεύομαι. Στο iTunes σε Windows PC σώζω το backup, αλλά δεν ήξερα ότι μπορώ να έχω και multiple backups.

Δημοσ.
10 hours ago, Markantonis said:

Πολύ χρήσιμες πληροφορίες, thanks! iCloud δεν το χρησιμοποιώ, μετά το fapening δεν το εμπιστεύομαι. Στο iTunes σε Windows PC σώζω το backup, αλλά δεν ήξερα ότι μπορώ να έχω και multiple backups.

Μπορείς να χρησιμοποιείς άφοβα το iCloud, ειδικά αν έχεις και «Two-Factor Authentication” ενεργό. Έτσι θα έχεις το 24ωρο backup σου για κάθε ενδεχόμενο, ενώ κατά διαστήματα ή πριν από κάποιο update, παίρνεις και backup στο iTunes., το οποίο κάνεις επιτόπου “archive” για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. 

• Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Μπορείς να χρησιμοποιείς άφοβα το iCloud, ειδικά αν έχεις και «Two-Factor Authentication” ενεργό. Έτσι θα έχεις το 24ωρο backup σου για κάθε ενδεχόμενο, ενώ κατά διαστήματα ή πριν από κάποιο update, παίρνεις και backup στο iTunes., το οποίο κάνεις επιτόπου “archive” για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. 

Αυτό κι αν ήταν χρήσιμη πληροφορία! Δεν το ήξερα αυτό με το «Two-Factor Authentication». Νιώθω μια ασφάλεια τώρα 🤓

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άσχετο, αλλά μετά την τελευταία αναβάθμιση πριν λίγες μέρες, παρατήρησα μια καθυστέρηση στο Scrolling γενικότερα. Συμβαίνει και σε εσας; Όσο βάζουμε δηλαδή νέες αναβαθμίσεις τόσο θα γίνεται πιο αργό; Φαντάζομαι τι θα γίνεται στο 7 ή στο 6s και στο SE...

Και μια φιλη σκέφτεται να αγοράσει το 7 στο Black Friday 

Επεξ/σία από Markantonis
Δημοσ.
20 minutes ago, Markantonis said:

Άσχετο, αλλά μετά την τελευταία αναβάθμιση πριν λίγες μέρες, παρατήρησα μια καθυστέρηση στο Scrolling γενικότερα. Συμβαίνει και σε εσας; Όσο βάζουμε δηλαδή νέες αναβαθμίσεις τόσο θα γίνεται πιο αργό; Φαντάζομαι τι θα γίνεται στο 7 ή στο 6s και στο SE...

Και μια φιλη σκέφτεται να αγοράσει το 7 στο Black Friday 

Το SE μου, πάει σφαίρα. Ένα μικρό κολληματάκι που είχε εμφανιστεί με τη 13, όταν έκανα crawl στη Home Page προς μια  σελίδα με πολλά folders, εξαφανίστηκε στη 13.2. 

• Thanks 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Το SE μου, πάει σφαίρα. Ένα μικρό κολληματάκι που είχε εμφανιστεί με τη 13, όταν έκανα crawl στη Home Page προς μια  σελίδα με πολλά folders, εξαφανίστηκε στη 13.2. 

Ωραία, με βλέπω να κάνω πλήρες reset.

Δημοσ.

Επίσης, Πως αλλάζει κανείς μπαταρία στο 8 plus και ποιο το κοστος; Σε ένα μαγαζί με gadgets μου είπαν ότι δεν σου αλλάζουν μπαταρία, αλλά σου αντικαθιστούν το κινητό με ένα refurbished. Ισχύει κάτι τέτοιο; Παράξενο μου φαίνεται και απαράδεκτο, αλλά αναρωτιέμαι και πως θα αφαιρέσουν την γυάλινη πλάτη από πίσω για να τοποθετήσουν μπαταρία.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Markantonis είπε

Επίσης, Πως αλλάζει κανείς μπαταρία στο 8 plus και ποιο το κοστος; Σε ένα μαγαζί με gadgets μου είπαν ότι δεν σου αλλάζουν μπαταρία, αλλά σου αντικαθιστούν το κινητό με ένα refurbished. Ισχύει κάτι τέτοιο; Παράξενο μου φαίνεται και απαράδεκτο, αλλά αναρωτιέμαι και πως θα αφαιρέσουν την γυάλινη πλάτη από πίσω για να τοποθετήσουν μπαταρία.

Δεν ανοίγει από πίσω, από μπροστά ανοίγει, βγαίνει δηλαδή η οθόνη. Σου αλλάζουν μπαταρία στην apple κανονικά. 

• Thanks 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Markantonis είπε

Ποσο ποσοστο σου εμφανιζει στην μεγιστη χωρητικοτητα της μπαταριας?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tyxeros είπε

Ποσο ποσοστο σου εμφανιζει στην μεγιστη χωρητικοτητα της μπαταριας?

Battery health maximum capacity 86%

2 ώρες πριν, Zenor είπε

Δεν ανοίγει από πίσω, από μπροστά ανοίγει, βγαίνει δηλαδή η οθόνη. Σου αλλάζουν μπαταρία στην apple κανονικά. 

Μήπως γνωρίζεις για το κόστος αλλαγής;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...