Fabinas Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, christakos07 είπε Και άλλες 10 μέρες επειδή ο ιδιοκτήτης θέλει να αγοράσει την πιο φθηνή μάρκα της αρεσκείας του και δεν υπάρχει διαθέσιμη στο κατάστημα. Ξαναλέω δεν μιλάμε για μια πόρτα εσωτερική που δεν εφαρμόζει σωστά, αλλά για κάτι υγειονομικής σημασίας. Το συμβόλαιο λογικά θα είναι το τυπικό του εμπορίου. Δε μας ενδιαφέρει "το τυπικό του εμπορίου". Μας ενδιαφέρει τι γράφει αυτό που υπέγραψαν. Αν υπέγραψαν, μια και εδώ φαίνεται να πιστεύουν κάποιοι ότι η ηλεκτρονική δήλωση μίσθωσης είναι μισθωτήριο.... Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2019 από Fabinas typo
christakos07 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Fabinas είπε Δε μας ενδιαφέρει "το τυπικό του εμπορίου". Μας ενδιαφέρει τι γράφει αυτό που υπέγραψαν. Αν υπέγραψαν, μια και εδώ φαίνεται να πιστεύουν κάποιοι ότι η ηλεκτρονική δήλωση μίσθωσης είναι μισθωτήριο.... Μισθωτήριο φυσικά και δεν είναι, αλλά αποδεικνύει μια σχέση οικονομικής φύσεως μεταξύ δύο μερών. Εαν κάποιος φθάσει στα αστικά δικαστήρια με μόνο αποδεικτικό αυτό, θεωρείς οτι δε θα ληφθεί υπόψη στην τελική απόφαση; Προς το παρόν υπάρχει νομικό κενό για την περίπτωση που υπάρχει μόνον δήλωση ηλεκτρονικής μίσθωσης. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2019 από christakos07
29gk Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, christakos07 είπε Και άλλες 10 μέρες επειδή ο ιδιοκτήτης θέλει να αγοράσει την πιο φθηνή μάρκα της αρεσκείας του και δεν υπάρχει διαθέσιμη στο κατάστημα. Ξαναλέω δεν μιλάμε για μια πόρτα εσωτερική που δεν εφαρμόζει σωστά, αλλά για κάτι υγειονομικής σημασίας. Ναι μπορει, και; Ποιος το προβλημα σου εφοσον εχεις μια λειτουργικη βρυση; Επρεπε να σου παρει μαλαματενια για να ικανοποιηθεις; Και υγιειονομικο ειναι ενα προβλημα το οποιο χρονιζει. Αφου ομως δεν απαντας στην ερωτηση, που για τριτη φορα σε ρωτω, στο εαν δηλαδη η βρυση χαλασε απο τη μια στιγμη στην αλλη και αφου επιπλεον δεν καταλαβαινεις, δεν θες δηλαδη καθως μιλας για λεφτα και κοπο καποιου αλλου και οχι δικο σου οπου μαλλον αλλιως θα τα εβλεπες τα πραματα και καποια αλλη αντιμετωπιση του προβληματος θα ειχες και προχωρησες οπως προχωρησες, μοιραια καποιος τριτος μπορει να υποθεσει οτι τα εργατικα δεν κοστισαν οσο ζητας απο τον ιδιοκτητη σου ενω και η μπαταρια που εβαλες ειναι οντως μαλαματενια. 3 λεπτά πριν, christakos07 είπε Μισθωτήριο φυσικά και δεν είναι, αλλά αποδεικνύει μια σχέση οικονομικής φύσεως μεταξύ δύο μερών. Εαν κάποιος φθάσει στα αστικά δικαστήρια με μόνο αποδεικτικό αυτό, θεωρείς οτι δε θα ληφθεί υπόψη στην τελική απόφαση; Προς το παρόν υπάρχει νομικό κενό για την περίπτωση που υπάρχει μόνον δήλωση ηλεκτρονικής μίσθωσης. Δηλαδη δεν εχεις μισθωτηριο; Και ποια η σχεση σου που ειναι οικονομικης φυσης με τον ιδιοκτητη; Του δανεισες χρηματα; Οχι βεβαια. Μισθωνεις ενα ακινητο του. Το μισθωτηριο ομως που θα ειχες, το χειρογραφο παντα, θα ανεγραφε και ορους. Για παραδειγμα τι συμβαινει οταν μια βρυση χαλασει ή δεν αρεσει στον κατοικο του ακινητου.
Fabinas Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, christakos07 είπε Μισθωτήριο φυσικά και δεν είναι, αλλά αποδεικνύει μια σχέση οικονομικής φύσεως μεταξύ δύο μερών. Εαν κάποιος φθάσει στα αστικά δικαστήρια με μόνο αποδεικτικό αυτό, θεωρείς οτι δε θα ληφθεί υπόψη στην τελική απόφαση; Προς το παρόν υπάρχει νομικό κενό για την περίπτωση που υπάρχει μόνον δήλωση ηλεκτρονικής μίσθωσης. Δεν υπάρχει νομικό κενό. Υπάρχει άτυπη σύμβαση μίσθωσης. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι υπάρχει αδυναμία απόδειξης των όρων που αφορά η εν λόγω μίσθωση, πράγμα που κάνει δύσκολη τη ζωή των συμβαλλομένων σε περίπτωση εμπλοκής. Π.χ. το πρόβλημα του θεματοθέτη εδώ.
christakos07 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, 29gk είπε Ναι μπορει, και; Ποιος το προβλημα σου εφοσον εχεις μια λειτουργικη βρυση; Επρεπε να σου παρει μαλαματενια για να ικανοποιηθεις; Και υγιειονομικο ειναι ενα προβλημα το οποιο χρονιζει. Αφου ομως δεν απαντας στην ερωτηση, που για τριτη φορα σε ρωτω, στο εαν δηλαδη η βρυση χαλασε απο τη μια στιγμη στην αλλη και αφου επιπλεον δεν καταλαβαινεις, δεν θες δηλαδη καθως μιλας για λεφτα και κοπο καποιου αλλου και οχι δικο σου οπου μαλλον αλλιως θα τα εβλεπες τα πραματα και καποια αλλη αντιμετωπιση του προβληματος θα ειχες και προχωρησες οπως προχωρησες, μοιραια καποιος τριτος μπορει να υποθεσει οτι τα εργατικα δεν κοστισαν οσο ζητας απο τον ιδιοκτητη σου ενω και η μπαταρια που εβαλες ειναι οντως μαλαματενια. Χρονιζει μετα τις 2 πρώτες μέρες καθότι θεωρώ οτι επηρεάζεται αρνητικά η ψυχολογία μου και επιπλέον απαιτούνται κάνονες καθημερινής φροντίδας από πλευράς εργασιακού περιβάλλοντος. Δεν ξέρω πότε ακριβώς εντόπισε το πρόβλημα ο μίσθωτης, εάν η μπαταρία ήταν ημιλειτουργικη και εαν ο ιδιοκτήτης ενημερώθηκε παραπάνω απο μία φορές. Αυτά μπορεί να τα απαντήσει ο ts. Επιπλέον ο ιδιοκτήτης γιατί δε σέβεται τον δικό μου κόπο, εφόσον είμαι συνεπής στην καταβολή του μισθίου. Από που προκύπτει η μονόπλευρη τήρηση των αστικών όρων; 4 λεπτά πριν, Fabinas είπε Δεν υπάρχει νομικό κενό. Υπάρχει άτυπη σύμβαση μίσθωσης. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι υπάρχει αδυναμία απόδειξης των όρων που αφορά η εν λόγω μίσθωση, πράγμα που κάνει δύσκολη τη ζωή των συμβαλλομένων σε περίπτωση εμπλοκής. Π.χ. το πρόβλημα του θεματοθέτη εδώ. Αρμόδια τα αστικά δικαστήρια. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2019 από christakos07
Fabinas Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα. Κι αν η γιαγιά μου είχε ρόδες θα ήταν πατίνι. Ο,τι και να λέτε, δεν έχει ΚΑΜΙΑ απολύτως σημασία, γιατί η κάθε διαφορά στις μισθώσεις εξαρταται απο τη συγκεκριμένη συμφωνία. Σταματήστε να προσπαθείτε να βγάλετε γενικούς κανόνες, αμα αυτό και αμα εκείνο. Μόλις τώρα, christakos07 είπε Χρονιζει μετα τις 2 πρώτες μέρες καθότι θεωρώ οτι επηρεάζεται αρνητικά η ψυχολογία μου και επιπλέον απαιτούνται κάνονες καθημερινής φροντίδας από πλευράς εργασιακού περιβάλλοντος. Δεν ξέρω πότε ακριβώς εντόπισε το πρόβλημα ο μίσθωτης, εάν η μπαταρία ήταν ημιλειτουργικη και εαν ο ιδιοκτήτης ενημερώθηκε παραπάνω απο μία φορές. Αυτά μπορεί να τα απαντήσει ο ts. Επιπλέον ο ιδιοκτήτης γιατί δε σέβεται τον δικό μου κόπο, εφόσον είμαι συνεπής στην καταβολή του μισθίου. Από που προκύπτει η μονόπλευρη τήρηση των αστικών όρων; Αρμόδια τα αστικά δικαστήρια. Αλήθεια; τι λες βρε παιδί... πρωτογνωρα πράγματα... Εγώ βλέπω όμως τον θεματοθέτη να ρωτά κάτι συγκεκριμένο εδώ και να μην μπορεί να πάρει απάντηση. Σιγα μην τρεξει στα αστικά δικαστήρια για την μπαταρία... 1
29gk Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, christakos07 είπε Χρονιζει μετα τις 2 πρώτες μέρες καθότι θεωρώ οτι επηρεάζεται αρνητικά η ψυχολογία μου και επιπλέον απαιτούνται κάνονες καθημερινής φροντίδας από πλευράς εργασιακού περιβάλλοντος. Δεν ξέρω πότε ακριβώς εντόπισε το πρόβλημα ο μίσθωσης, εάν η μπαταρία ήταν ημιλειτουργικη και εαν ο ιδιοκτήτης ενημερώθηκε παραπάνω απο μία φορές. Αυτά μπορεί να τα απαντήσει ο ts. Επιπλέον ο ιδιοκτήτης γιατί δε σέβεται τον δικό μου κόπο, εφόσον είμαι συνεπής στην καταβολή του μισθίου. Από που προκύπτει η μονόπλευρη τήρηση των αστικών όρων; Αρμόδια τα αστικά δικαστήρια. Θεωρεις, γραφεις. Εγω θεωρω κατι αλλο. Ο ts συμφωνει με εσενα ενω ο ιδιοκτητης λεει ενα τριτο. Δεν προκειται ομως για δημοκρατια αφενος αλλα για μια σχεση μεταξυ ιδιωτων που καθοριζεται απο αυτα που εχουν υπογραψει και κατα δευτερον σε περιπτωση διαφωνιας αρμοδια ειναι τα δικαστηρια που θα κρινουν αυτην ακριβως την μεταξυ τους υπογεγραμμενη συμφωνια. Και οχι φυσικα το τι θεωρει ο καθενας επειδη υπαρχει μια δηλωση στην εφορια για φορολογικους λογους. Δεν σεβεται ο ιδιοκτητης τον κοπο σου, δεν σεβεσαι εσυ ως ενοικιαστης τον δικο του και - συγνωμη κιολας - αλλα χεστηκε η φοραδα στο αλωνι που λενε και στο χωριο μου και για τους δυο σας. Τι υπογραψατε μετραει και μονον αυτο. Οταν βασικα τα πραγματα ξεφευγουν απο την κοινη λογικη κι οταν οι δυο πλευρες ή η μια απο αυτες ειναι ανικανη να συνεννοηθει. Αααα, και μπαταρια ημιλειτουργικη ειναι και παλι λειτουργικη και ικανη να εμποδισει ενα υγιειονομικο προβλημα. Αβολο μεν και δυσκολη η χρηση της αλλα δεν εμποδιζει κανεναν να κανει οσα μπανια θελει.
christakos07 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, 29gk είπε Θεωρεις, γραφεις. Εγω θεωρω κατι αλλο. Ο ts συμφωνει με εσενα ενω ο ιδιοκτητης λεει ενα τριτο. Δεν προκειται ομως για δημοκρατια αφενος αλλα για μια σχεση μεταξυ ιδιωτων που καθοριζεται απο αυτα που εχουν υπογραψει και κατα δευτερον σε περιπτωση διαφωνιας αρμοδια ειναι τα δικαστηρια που θα κρινουν αυτην ακριβως την μεταξυ τους υπογεγραμμενη συμφωνια. Και οχι φυσικα το τι θεωρει ο καθενας επειδη υπαρχει μια δηλωση στην εφορια για φορολογικους λογους. Δεν σεβεται ο ιδιοκτητης τον κοπο σου, δεν σεβεσαι εσυ ως ενοικιαστης τον δικο του και - συγνωμη κιολας - αλλα χεστηκε η φοραδα στο αλωνι που λενε και στο χωριο μου και για τους δυο σας. Τι υπογραψατε μετραει και μονον αυτο. Οταν βασικα τα πραγματα ξεφευγουν απο την κοινη λογικη κι οταν οι δυο πλευρες ή η μια απο αυτες ειναι ανικανη να συνεννοηθει. Αααα, και μπαταρια ημιλειτουργικη ειναι και παλι λειτουργικη και ικανη να εμποδισει ενα υγιειονομικο προβλημα. Αβολο μεν και δυσκολη η χρηση της αλλα δεν εμποδιζει κανεναν να κανει οσα μπανια θελει. Χαίρομαι που συμφωνούμε οτι διαφωνούμε. Άρα εν τέλει και εγώ οταν ζητήσω απο τον ιδιοκτήτη να διορθώσει την συρομενη πόρτα του μπάνιου,στην οποία εσκεμμένα απέκρυψε πρόβλημα κλεισίματος, εάν εν τέλει αρνηθεί θα ισοφαρισω την αδικία με το να σηκώσω την κουζίνα και το ψυγείο, τα οποία προυπηρχαν και δεν αναγράφονται πουθενά στο ηλεκτρονικό μισθωτήριο(κανονικό δεν υπογράψαμε). Μπορώ να το κάνω; Σαφώς. Είναι ηθικό; Καθόλου. Δεν χρειάζεται να τραβάμε τα πράγματα απο τα μαλλιά. 24 λεπτά πριν, Fabinas είπε Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα. Κι αν η γιαγιά μου είχε ρόδες θα ήταν πατίνι. Ο,τι και να λέτε, δεν έχει ΚΑΜΙΑ απολύτως σημασία, γιατί η κάθε διαφορά στις μισθώσεις εξαρταται απο τη συγκεκριμένη συμφωνία. Σταματήστε να προσπαθείτε να βγάλετε γενικούς κανόνες, αμα αυτό και αμα εκείνο. Αλήθεια; τι λες βρε παιδί... πρωτογνωρα πράγματα... Εγώ βλέπω όμως τον θεματοθέτη να ρωτά κάτι συγκεκριμένο εδώ και να μην μπορεί να πάρει απάντηση. Σιγα μην τρεξει στα αστικά δικαστήρια για την μπαταρία... Ας τα αφαιρέσει απο το μισθιο και ας τρέχει ο ιδιοκτήτης τότε. Ή ας τα ξηλώσει όταν φεύγει. Win win. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2019 από christakos07 1
29gk Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, christakos07 είπε Χαίρομαι που συμφωνούμε οτι διαφωνούμε. Άρα εν τέλει και εγώ οταν ζητήσω απο τον ιδιοκτήτη να διορθώσει την συρομενη πόρτα του μπάνιου,στην οποία εσκεμμένα απέκρυψε πρόβλημα κλεισίματος, εάν εν τέλει αρνηθεί θα ισοφαρισω την αδικία με το να σηκώσω την κουζίνα και το ψυγείο, τα οποία προυπηρχαν και δεν αναγράφονται πουθενά στο ηλεκτρονικό μισθωτήριο(κανονικό δεν υπογράψαμε). Μπορώ να το κάνω; Σαφώς. Είναι ηθικό; Καθόλου. Δεν χρειάζεται να τραβάμε τα πράγματα απο τα μαλλιά. Επειδη σε βλεπω υπερβολικα θα ελεγα υποθετικο, εντελως φιλικα πραγματικα, δες το σχολιο μου. Εαν εισαι ενοικιαστης και δεν εχεις υπογραψει συμβολαιο με τον ιδιοκτητη σου και θεωρουσες εως τωρα πως ησουν καλυμμενος, καταλαβε πως δεν εισαι πουθενα και ουσιαστικα για τιποτα, περαν ισως της 3ετους προστασιας που δινει ο νομος στις οικιακες μισθωσεις. Εαν εισαι ιδιοκτητης και δεν εχεις υπογραψει μισθωτηριο με τον ενοικιαστη, κανε καθημερινα ταματα σε οποιον αγιο θελεις και να ελπιζεις να περασει γρηγορα η τριετια. Στα υπολοιπα, υποθετικα και οπωσδηποτε κακοβουλα, τα οποια αναφερεις, καλο ειναι να γνωριζεις πως παντα εκτος απο δραση υπαρχει και η αντιδραση και πως τα πραγματα πανευκολα μπορουν να στραβωσουν και μαλιστα πολυ. Καθως κανεις δεν γνωριζει τι αποδειξεις και τι δυνατοτητες εχει ο αλλος. Τελος, σε οτι αφορα τη συμφωνια μας στη διαφωνια, και παλι καλοπροαιρετα θα σου πω πως εισαι λαθος και σε καμια ενδεχομενη περιπτωση δεν θα περνουσε το τι θεωρεις εσυ ως σωστο. Μονον το οποιο ειναι γραπτο και υπογεγραμμενο.
christakos07 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, 29gk είπε Επειδη σε βλεπω υπερβολικα θα ελεγα υποθετικο, εντελως φιλικα πραγματικα, δες το σχολιο μου. Εαν εισαι ενοικιαστης και δεν εχεις υπογραψει συμβολαιο με τον ιδιοκτητη σου και θεωρουσες εως τωρα πως ησουν καλυμμενος, καταλαβε πως δεν εισαι πουθενα και ουσιαστικα για τιποτα, περαν ισως της 3ετους προστασιας που δινει ο νομος στις οικιακες μισθωσεις. Εαν εισαι ιδιοκτητης και δεν εχεις υπογραψει μισθωτηριο με τον ενοικιαστη, κανε καθημερινα ταματα σε οποιον αγιο θελεις και να ελπιζεις να περασει γρηγορα η τριετια. Στα υπολοιπα, υποθετικα και οπωσδηποτε κακοβουλα, τα οποια αναφερεις, καλο ειναι να γνωριζεις πως παντα εκτος απο δραση υπαρχει και η αντιδραση και πως τα πραγματα πανευκολα μπορουν να στραβωσουν και μαλιστα πολυ. Καθως κανεις δεν γνωριζει τι αποδειξεις και τι δυνατοτητες εχει ο αλλος. Τελος, σε οτι αφορα τη συμφωνια μας στη διαφωνια, και παλι καλοπροαιρετα θα σου πω πως εισαι λαθος και σε καμια ενδεχομενη περιπτωση δεν θα περνουσε το τι θεωρεις εσυ ως σωστο. Μονον το οποιο ειναι γραπτο και υπογεγραμμενο. Ούτε φυσικά ότι έχεις εσύ στο μυαλό σου ως σωστό. Τα στοιχεία μπορούν να ταξινομηθούν και με λογικές προκείμενες να καταλήξουν στο συμπέρασμα.
29gk Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, christakos07 είπε Ούτε φυσικά ότι έχεις εσύ στο μυαλό σου ως σωστό. Τα στοιχεία μπορούν να ταξινομηθούν και με λογικές προκείμενες να καταλήξουν στο συμπέρασμα. Μα το γραφω και το ξαναγραφω. Και παραπανω και ο fabinas επισης. Γραπτα τι υπαρχει μετραει και γινεται σεβαστο και αξιολογησιμο. Το τι λεει ο καθενας, τι πιστευει, ποιας ιδεολογιας ειναι, τι θεο πιστευει και ποια ομαδα, ειναι απολυτως αχρηστα. Αποδειξεις θα κοιταξει ο δικαστης σε περιπτωση προβληματος. Και καποιος για να φτασει σε εναν δικαστη θα χρειαστει να πληρωσει φυσικα. Ετσι, καλη τυχη ευχομαι σε οποιον θεωρει οτι θα πληρωσει για να παει σε ενα δικαστηριο οπλισμενος με μια εκθεση ιδεων εναντι του αντιδικου που θα κρατα αποδειξεις.
christakos07 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, 29gk είπε Μα το γραφω και το ξαναγραφω. Και παραπανω και ο fabinas επισης. Γραπτα τι υπαρχει μετραει και γινεται σεβαστο και αξιολογησιμο. Το τι λεει ο καθενας, τι πιστευει, ποιας ιδεολογιας ειναι, τι θεο πιστευει και ποια ομαδα, ειναι απολυτως αχρηστα. Αποδειξεις θα κοιταξει ο δικαστης σε περιπτωση προβληματος. Και καποιος για να φτασει σε εναν δικαστη θα χρειαστει να πληρωσει φυσικα. Ετσι, καλη τυχη ευχομαι σε οποιον θεωρει οτι θα πληρωσει για να παει σε ενα δικαστηριο οπλισμενος με μια εκθεση ιδεων εναντι του αντιδικου που θα κρατα αποδειξεις. Φυσικά θα κρατά αποδείξεις μόνο ο αντίδικος, αφού εκ των προτέρων έχουμε καταδικάσει το αντίπαλο σκέλος. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2019 από christakos07
sexymwro7 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Γιατι το κουραζετε? Βιαστηκε ο ενοικιαστης να αλλαξει κατι και μετα ο ιδιοκτητης τον εγραψε? Ωραια κρατα αυτη τωρα και φευγοντας βαλτου την παλια. Δε γινεται να αγοραζεις κατι αυθαιρετα και να του λες πληρωσε το. Αυτος μπορει να σου εκανε αντικατασταση με κατι ευτελες που κοστιζει 1 ευρω. Εσυ μπορει να εισαι γαλαζοαιματος και να ηθελες καινουριο με επενδυση απο φυλλα χρυσου και διαμαντια στην ακρη, αξιας 100 χιλιαδων ευρω. Δεν θα στο πληρωσει κιολας...Η επιλογη πιστευω ειναι δικη του αν θες να στο πληρωσει. Εφοσον δεν συνεννοειστε απλα κανε το παραπανω. Δεν αξιζει να τσακωνεστε για τετοια μικροπραγματα.
QuantumWanderer Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Η πραγματικότητα είναι μία εν τέλει. Αν για μια μπαταρία μπάνιου των 30-50 ευρώ, έχει ξεκινήσει τέτοιο debate, τότε μιλάμε για μια προβληματική σχέση ιδιοκτήτη-ενοικιαστή και δεν έχει νόημα να συνεχιστεί, όποιος κι αν ευθύνεται περισσότερο γι' αυτό. Όπως έγραψα και παραπάνω, είμαι και ιδιοκτήτης και ενοικιαστής. Θεωρώ άκρως βασικό να υπάρχει σχέση καλής επικοινωνίας, άσχετα με τις πολύ λεπτομέρειες ποιός θα αντικαταστήσει κάτι. Για πάραδειγμα: είχα έναν ενοικιαστή ο οποίος αποδείχθηκε ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα με τον καιρό. Είχε φτάσει να με κατηγορεί που με δικό μου κόστος ως ιδιοκτήτης, τού αντικατέστησα τον ατομικό λέβητα πετρελαίου με ατομικό λέβητα αερίου, ο οποίος τού προσέφερε και πρακτικότητα και μειωμένο κόστος θέρμανσης, χωρίς να κάνω αύξηση ενοικίου. Μού είχε ζαλίσει τα ούμπαλα, σε κάθε τί. Έκανα τα πάντα για το διαμέρισμά μου και την άνετη παραμονή του εντός, παρά το ότι τελικά έβαζα λιγότερα χρήματα στη τσέπη ετησίως. Φυσικά, όταν έληξε η 3τία, τον έδιωξα και το νοίκιασα σε ένα πολύ ευγενικό ζευγάρι που λέει ευχαριστώ για την κάθε πράξη που τούς κάνει την καθημερινότητα καλύτερη και εγώ προσπαθώ, όπως πάντα να κάνω τα πάντα που χρειάζονται στο διαμέρισμα. Αυτά, έτσι γενικά, για το πώς χτίζονται οι καλές εμπορικές σχέσεις. 3
jgeorgiou Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε Η πραγματικότητα είναι μία εν τέλει. Αν για μια μπαταρία μπάνιου των 30-50 ευρώ, έχει ξεκινήσει τέτοιο debate, τότε μιλάμε για μια προβληματική σχέση ιδιοκτήτη-ενοικιαστή και δεν έχει νόημα να συνεχιστεί, όποιος κι αν ευθύνεται περισσότερο γι' αυτό. Όπως έγραψα και παραπάνω, είμαι και ιδιοκτήτης και ενοικιαστής. Θεωρώ άκρως βασικό να υπάρχει σχέση καλής επικοινωνίας, άσχετα με τις πολύ λεπτομέρειες ποιός θα αντικαταστήσει κάτι. Για πάραδειγμα: είχα έναν ενοικιαστή ο οποίος αποδείχθηκε ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα με τον καιρό. Είχε φτάσει να με κατηγορεί που με δικό μου κόστος ως ιδιοκτήτης, τού αντικατέστησα τον ατομικό λέβητα πετρελαίου με ατομικό λέβητα αερίου, ο οποίος τού προσέφερε και πρακτικότητα και μειωμένο κόστος θέρμανσης, χωρίς να κάνω αύξηση ενοικίου. Μού είχε ζαλίσει τα ούμπαλα, σε κάθε τί. Έκανα τα πάντα για το διαμέρισμά μου και την άνετη παραμονή του εντός, παρά το ότι τελικά έβαζα λιγότερα χρήματα στη τσέπη ετησίως. Φυσικά, όταν έληξε η 3τία, τον έδιωξα και το νοίκιασα σε ένα πολύ ευγενικό ζευγάρι που λέει ευχαριστώ για την κάθε πράξη που τούς κάνει την καθημερινότητα καλύτερη και εγώ προσπαθώ, όπως πάντα να κάνω τα πάντα που χρειάζονται στο διαμέρισμα. Αυτά, έτσι γενικά, για το πώς χτίζονται οι καλές εμπορικές σχέσεις. Μπράβο Κώστα , ο Ελληνας ζητάει κράτος-πατερούλη να του ρυθμίζει τα πάντα και να τον φροντίζει σαν την μαμά του. Το κράτος (και ο νόμος) ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ανακατεύεται με τέτοιες λεπτομέρειες και οι συμβαλλόμενοι πρέπει να αναλαμβάνουν το κόστος/ευθύνη των πράξεων/παραλήψεων τους. Αν κάποιος θεωρεί το αντισυμβαλλόμενο μέρος "παράλογο" τότε πρέπει να βρίσκει άλλη λύση. Αν είναι ιδιοκτήτης όταν λήξει η τριετία να τον διώχνει , αν είναι ενοικιαστής ακόμη και πριν την 3ετία μπορεί να φύγει να πάει αλλού. Το κράτος(και ο νόμος) πρέπει να ασχολείται με ποιο σοβαρές υποθέσεις και όχι να νταντέυει ή διαιτητεύει ανώριμους ενήλικους. Κανονικά πρέπει να έχουμε ιδιώτες διαιτητές και όποιος έχει πρόβλημα που δεν ενδιαφέρει την δημόσια τάξη και την κοινωνική ειρήνη να πληρώνει να βρει το δίκιο του. Για εμένα τα αστικά δικαστήρια πρέπει να ακριβύνουν περισσότερο και να μεταφέρουν το πλήρες-πραγματικό κόστος τους στους συμβαλλόμενους. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2019 από jgeorgiou 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις