Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, bringmevictims είπε

Ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι όσο πιο πολλές πωλήσεις έχει μια εταιρία , τόσο καλύτερα προϊόντα έχει ;!;!;.... δεν πάει έτσι νομίζω , τουλάχιστον για αυτό το τομέα ....

Δηλαδή για να αγοραζουν τα προϊόντα της ο κόσμος και να την προτιμάει από άλλες τι σημαίνει;;; 🤔🙄

Όταν έχει πολλές πωλήσεις μας δείχνει ότι έχει είτε καλές τιμές, είτε καλά προϊόντα και ποιοτικά, είτε προσφέρει καινοτομία, είτε αντέχουν στον χρόνο και είναι vfm, είτε όλα τα παραπάνω μαζί. 

Έτσι φτάνει μια εταιρία στην κορυφη και έχει πολλές πωλήσεις, οπότε ανεβαίνει και στις θέσεις....

Ειδικά στον τομέα της τεχνολογίας που υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, stelios18120 είπε

Δεν τους χάλασε μερικούς που έκραζαν ασταμάτητα Huawei, και ότι θα πάει 5η κτλπ και είναι σταθερά 2η πάρα όλα αυτά που έγιναν..... 

😎😉

Βιάζεσαι πολύ φίλε ,έλα να μας πεις μετά από κάνα δυο χρόνια αυτά ,δεν υπάρχει περίπτωση να μην πέση στην πέμπτη θέση 

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.
1 hour ago, UnlockedEvolution said:

Η apple σε 2 χρόνια στην 5η θέση.

Aδιάφορο για την Apple. Ποτέ η συγκεκριμένη εταιρία δεν κυνηγούσε τα μεγάλα μερίδια αγοράς, αλλά ήθελε δικό της εκείνο το κομμάτι του κοινού που διαθέτει χρήμα και διατίθεται να το ξοδέψει σε προϊόντα της και υπηρεσίες. Εξ ου και το κοστολόγιο της σε όλα. Τώρα το αν η Α ή η Β κινέζικη, κορεάτικη ή γερμανική εταιρία έχει μεγαλύτερα ποσοστά αγοράς, αυτό δεν έχει σημασία (εφόσον το κοινό αυτό είναι cost sensitive).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, DrFreeman είπε

Aδιάφορο για την Apple. Ποτέ η συγκεκριμένη εταιρία δεν κυνηγούσε τα μεγάλα μερίδια αγοράς, αλλά ήθελε δικό της εκείνο το κομμάτι του κοινού που διαθέτει χρήμα και διατίθεται να το ξοδέψει σε προϊόντα της και υπηρεσίες. Εξ ου και το κοστολόγιο της σε όλα. Τώρα το αν η Α ή η Β κινέζικη, κορεάτικη ή γερμανική εταιρία έχει μεγαλύτερα ποσοστά αγοράς, αυτό δεν έχει σημασία (εφόσον το κοινό αυτό είναι cost sensitive).

Δεν νομίζω να της είναι αδιάφορο όταν το κοινό της μικραίνει. By the way τα premium Android flagships έχουν παραπλησιες τιμές με τα iPhone, οπότε ας πούμε μια κορεάτικη εταιρία που είναι 1η σε πωλήσεις έχει και το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς αλλά απευθύνεται και σε οσους έχουν χρήμα. 

Επεξ/σία από papavales
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nikos5800 είπε

Βιάζεσαι πολύ φίλε ,έλα να μας πεις μετά από κάνα δυο χρόνια αυτά ,δεν υπάρχει περίπτωση να μην πέση στην πέμπτη θέση 

Κάνεις δεν ξέρει το μελλον φίλε μου. 

Όπως δεν γνωρίζαμε ότι θα γίνει αυτό που έγινε, έτσι δεν ξέρουμε και το μέλλον αν θα μείνει ψηλά η θα πέσει. 😉

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, stelios18120 είπε

Δηλαδή για να αγοραζουν τα προϊόντα της ο κόσμος και να την προτιμάει από άλλες τι σημαίνει;;; 🤔🙄

Όταν έχει πολλές πωλήσεις μας δείχνει ότι έχει είτε καλές τιμές, είτε καλά προϊόντα και ποιοτικά, είτε προσφέρει καινοτομία, είτε αντέχουν στον χρόνο και είναι vfm, είτε όλα τα παραπάνω μαζί. 

Έτσι φτάνει μια εταιρία στην κορυφη και έχει πολλές πωλήσεις, οπότε ανεβαίνει και στις θέσεις....

Ειδικά στον τομέα της τεχνολογίας που υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός. 

Δηλαδή τα Samsung είναι καλύτερα τις iPhone ? Δεν θα κάτσω να αναλύσω τώρα μακακιες τύπου iPhone και Samsung ... απλά επειδή είμαι κάτοχος iPhone και το έχω παρά πολύ καιρό , 5 χρόνια κοντά ,, και φίλοι μου έχουν αλλάξει μέσα σε αυτά τα χρόνια , 2 και 3 συσκευές διότι τα Samsung είχαν αρχίσει να τα κλανουν με τις καινούργιες ενημερώσεις και αναβαθμίσεις  . Και εμένα το κινητακι είναι πένα και καλά κρατεί ..... μιλάω από προσωπική εμπειρία και γνώμη 

• Like 2
  • Thanks 1
  • Sad 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, jack124 είπε

Και πιο ψηλά να ανέβει εύχομαι 

Έτσι, ώστε τα κινητά powerhouse να είναι η βάση στην οικονομική κατηγορία. Και η τιμή να αυξάνεται με την προσθήκη εξτρα χαρακτηριστικών.

17 λεπτά πριν, bringmevictims είπε

Δηλαδή τα Samsung είναι καλύτερα τις iPhone ? Δεν θα κάτσω να αναλύσω τώρα μακακιες τύπου iPhone και Samsung ... απλά επειδή είμαι κάτοχος iPhone και το έχω παρά πολύ καιρό , 5 χρόνια κοντά ,, και φίλοι μου έχουν αλλάξει μέσα σε αυτά τα χρόνια , 2 και 3 συσκευές διότι τα Samsung είχαν αρχίσει να τα κλανουν με τις καινούργιες ενημερώσεις και αναβαθμίσεις  . Και εμένα το κινητακι είναι πένα και καλά κρατεί ..... μιλάω από προσωπική εμπειρία και γνώμη 

Αυτό που αναφέρεις για τις συσκευές Samsung δεν ισχύει για όλους τους χρήστες. Αλλά επειδή αναφέρεσαι σε ενημερώσεις και αναβαθμίσεις, η Apple όντως προσέχει περισσότερο. Ίσως αυτό να οφείλεται στο ότι είναι η ίδια που ελέγχει και το hardware και το software.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, DrFreeman είπε

Δηλαδή εσύ είδες στον πίνακα το annual growth της apple - 7% και έβγαλες το συμπέρασμα ότι της είναι αδιάφορα τα αποτελέσματα γιατί δεν κυνηγάει μερίδιο αγοράς....! Καλό είναι να αντιλαμβανομαστε λίγο πως δουλεύουν οι εταιρείες στο χρηματιστήριο. Χωρίς αυξανόμενο growth έχεις φύγει νύχτα. 

Εν τω μεταξύ ήταν - 10% στο τομέα των κινητών το προηγούμενο τρίμηνο, χαμηλωσαν το στόχο εσκεμμένα για το νέο τρίμηνο των οικονομικών αποτελεσμάτων και εξαιρεσαν τα στοιχεία των  iPhones έντεχνα για να μην πέφτει η μετοχή από αυτά. 

Επεξ/σία από gthe
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, TechnoState είπε

@ChrisTz1 .... περίπου στην ίδια φάση, μιας κ έχει ξανα-ερθει το πλήρωμα του χρόνου κ για μένα.

Αν δεν πέσει κοντά τα 500 η τιμή του (7pro-8/256) τότε bye-bye για πάντα op (που προσωπικά σε έκανα πολύ μάγκα, με 5 συσκευες σου τουλάχιστον). 

....Κ καλοβλεπω μετα το X2Pro (12/256 στα 499!!) Ευρωπαικότατο, με official αγορα (realme.com) αφού μπορώ, γιατί πηγαίνω συχνά Ισπανία.

Μέχρι 11/11 θα ξεκαθαρίσουν πολλά

Ναι θα φανεί τότε αλλά επειδή παρακολουθώ την τιμή του από τότε που βγήκε,  τον τελευταίο μήνα δεν έχει πέσει €. Οπότε για αυτό προχώρησα και εγώ στην αγορά πριν 1 βδομάδα. 

Αυτή τη στιγμή του 7pro μπορείς να το βρείς στα 506€ και το 7 στα 340€. Που είναι και για τα 2 μια καλή τιμή ειδικά αν σκεφτείς πως τουλάχιστον το 7pro είναι η καλύτερη ναυαρχίδα του 2019 με την τεχνολογία που προσφέρει και μέσα στις 3 καλύτερες κάμερες..

Ωραίο το relme  και βλέπω έχει κανονικά τις μπάντες για Ευρώπη, γιατί τα mid-range κινητα της έχουν θέματα. Αλλά είναι φθηνό μόνο στο AliExpress, στο banggood έχει 447€ , δλδ μικρή διαφορά από OnePlus

Επεξ/σία από ChrisTz1
  • Sad 1
Δημοσ.
2 hours ago, gthe said:

Δηλαδή εσύ είδες στον πίνακα το annual growth της apple - 7% και έβγαλες το συμπέρασμα ότι της είναι αδιάφορα τα αποτελέσματα γιατί δεν κυνηγάει μερίδιο αγοράς....! Καλό είναι να αντιλαμβανομαστε λίγο πως δουλεύουν οι εταιρείες στο χρηματιστήριο. Χωρίς αυξανόμενο growth έχεις φύγει νύχτα. 

Εν τω μεταξύ ήταν - 10% στο τομέα των κινητών το προηγούμενο τρίμηνο, χαμηλωσαν το στόχο εσκεμμένα για το νέο τρίμηνο των οικονομικών αποτελεσμάτων και εξαιρεσαν τα στοιχεία των  iPhones έντεχνα για να μην πέφτει η μετοχή από αυτά. 

Αυτό που γράφω έχει να κάνει με την εν γένει πολιτική της Apple. Δεν είναι κοινό-στόχος ο cost sensitive καταναλωτής. Θέλει το upper segment, δηλαδή τους καταναλωτές που ξοδεύουν αφειδώς, ακόμη κι αν ποσοστιαία (στη συνολική πίτα κάθε χρόνο) βαίνουν μειούμενοι.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, DrFreeman είπε

Αυτό που γράφω έχει να κάνει με την εν γένει πολιτική της Apple. Δεν είναι κοινό-στόχος ο cost sensitive καταναλωτής. Θέλει το upper segment, δηλαδή τους καταναλωτές που ξοδεύουν αφειδώς, ακόμη κι αν ποσοστιαία (στη συνολική πίτα κάθε χρόνο) βαίνουν μειούμενοι.

Η apple και η κάθε apple, όπως και κάθε εταιρεία θέλει να βλέπει ανάπτυξη κάθε χρόνο, κερδοφορία και επενδυτές να εμπιστεύομαι την μετοχή της που πρέπει να ανεβαίνει. Νομίζεις πως οι investors νοιάζονται ποιος βγάζει ποιοτικά προϊόντα, ποιος πουλάει τα πιο πολλά κτλ ή κοιτάνε το y2y profit της μετοχής; 2 χρονιές συνεχόμενα να πέσει, έφυγαν. 

Εγω σου είπα για το annual growth στα κινητά που είναι αρνητικό και κάνουν τα πάντα για να το μαζέψουν; Είχε όντως ένα μοντέλο που της έφερνε κέρδος με μικρό μέρος στη πιτα, έχει τώρα κάποια οικονομικά τρίμηνα που αυτό δεν φαίνεται να δουλεύει και θα κάνει τα πάντα για να το αλλάξει 

Δημοσ.
50 minutes ago, gthe said:

Η apple και η κάθε apple, όπως και κάθε εταιρεία θέλει να βλέπει ανάπτυξη κάθε χρόνο, κερδοφορία και επενδυτές να εμπιστεύομαι την μετοχή της που πρέπει να ανεβαίνει. Νομίζεις πως οι investors νοιάζονται ποιος βγάζει ποιοτικά προϊόντα, ποιος πουλάει τα πιο πολλά κτλ ή κοιτάνε το y2y profit της μετοχής; 2 χρονιές συνεχόμενα να πέσει, έφυγαν. 

Εγω σου είπα για το annual growth στα κινητά που είναι αρνητικό και κάνουν τα πάντα για να το μαζέψουν; Είχε όντως ένα μοντέλο που της έφερνε κέρδος με μικρό μέρος στη πιτα, έχει τώρα κάποια οικονομικά τρίμηνα που αυτό δεν φαίνεται να δουλεύει και θα κάνει τα πάντα για να το αλλάξει 

Δεν αναφέρομαι μόνο στα κινητά, αν και τα περιλαμβάνει αυτή η πολιτική. Ανέκαθεν, σε όλα τα προϊόντα της η εταιρία αυτή απευθυνόταν σε ένα μικρό κοινό (είτε επαγγελματίες, είτε απλοί καταναλωτές) που διατίθετο να πληρώσει για όλα - και μάλιστα premium τιμές. Κατά καιρούς τα ποσοστά πέφτουν ή ανεβαίνουν ανάλογα με τις τάσεις της αγοράς. Π.χ. τώρα έχουμε φθάσει σε σημείο (όπως προαναφέρθηκε) να είναι good enough οι συσκευές για περισσότερο καιρό. Ως εκ τούτου οι πωλήσεις είναι στάσιμες ή και μειούμενες. Άλλο αυτό κι άλλο το προφίλ της εταιρίας που δεν αλλαζει εν μια νυκτί επειδή τα αποτελέσματα είναι κάτω των προσδοκιών. Δεν είναι χαζοί οι μέτοχοι και το ΔΣ: ξέρουν τι είναι αυτό που έκανε την εταιρία το μεγαθήριο που είναι σήμερα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...