Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από όσο γνωρίζω, εξαρτάται από την περίπτωση και την υφιστάμενη κατάσταση του αμίαντου.

Αν ο αμίαντος είναι σε καλή κατάσταση, ψευδοτάβανα μετριάζουν το πρόβλημα της απελευθέρωσης ινών στον εσωτερικό χώρο. Εξωτερικά συνεχίζεις να έχεις απελευθέρωση ινών. Η υποβάθμιση του αμίαντου συνεχίζει με ότι συνεπάγεται αυτό.

Το βάψιμο με κατάλληλη μπογιά σφραγίζει προσωρινά τον αμίαντο και τον σταθεροποιεί. Μετά από λίγα χρόνια πρέπει να επαναλάβεις.

Φυσικά όλα τα παραπάνω από αδειοδοτημένο συνεργείο και εφόσον δεν υπάρχει ξεφύλλισμα του αμιάντου. Αν ο αμίαντος έχει ξεκινήσει να ξεφυλλίζει, θέλει απομάκρυνση.

Αν υπάρχει κάποια άλλη μέθοδος με ενδιαφέρει πολύ να την μάθω.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πριν ένα χρόνο, απευθύνθηκα σε πιστοποιημένη εταιρία για την απομάκρυνση 40-50τ.μ από την ταράτσα μου. Οι εταιρίες αυτές συνήθως αναλαμβάνουν μεγάλα έργα πολλών τ.μ. από εργοστάσια, μεγάλες αποθήκες κλπ σε όλη την Ελλάδα οπότε η χρέωση για ένα σπίτι δεν γίνεται μόνο με το τετραγωνικό. Το μεγαλύτερο κόστος είναι για να βγει η άδεια, τα έξοδα μεταφοράς και ταφής στο εξωτερικό, το κόστος του γερανού αν χρειαστεί να τα κατεβάσει από ταράτσα κλπ οπότε είτε βγάλεις 5τ.μ ή 40 η διαφορά στην τιμή θα είναι μικρή. Στην περίπτωση μου έδωσα 1500€+φπα χωρίς γερανό

Το συνεργείο που ήρθε ήταν πλήρως ντυμένο με στολή, μάσκες κλπ, καθάρισαν τα πάντα, και στο τέλος κάνουν κάποιες μετρήσεις τις οποίες τις στέλνουν για ανάλυση ώστε να σου δώσουν πιστοποίηση ότι είναι ασφαλής ο χώρος. Πολύ επαγγελματική δουλειά, έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος, φαντάζομαι όλοι οι πιστοποιημένοι έτσι δουλεύουν. Τώρα αν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά σε μια τέτοια εταιρία δεν ξέρω, εγώ ήθελα απλά να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και την συνείδηση μου καθαρή ότι δεν τα πέταξα στα σκουπίδια.

Κάτι που μου έκανε εντύπωση πάντως ήταν ότι ενώ τους έβλεπα να είναι πολύ σχολαστικοί, να καταβρέχουν διαρκώς και να προσέχουν ώστε να μην σπάσει κάτι κατά την αποξήλωση, στο τέλος ένα κομμάτι ελενίτ δεν χώραγε να το βάλουν στο βανάκι που τα μεταφέρανε και το σπάσαν επίτηδες στα δυο για να χωρέσει!

• Like 6
Δημοσ.
1 ώρα πριν, katbo είπε

Πριν ένα χρόνο, απευθύνθηκα σε πιστοποιημένη εταιρία για την απομάκρυνση 40-50τ.μ από την ταράτσα μου. Οι εταιρίες αυτές συνήθως αναλαμβάνουν μεγάλα έργα πολλών τ.μ. από εργοστάσια, μεγάλες αποθήκες κλπ σε όλη την Ελλάδα οπότε η χρέωση για ένα σπίτι δεν γίνεται μόνο με το τετραγωνικό. Το μεγαλύτερο κόστος είναι για να βγει η άδεια, τα έξοδα μεταφοράς και ταφής στο εξωτερικό, το κόστος του γερανού αν χρειαστεί να τα κατεβάσει από ταράτσα κλπ οπότε είτε βγάλεις 5τ.μ ή 40 η διαφορά στην τιμή θα είναι μικρή. Στην περίπτωση μου έδωσα 1500€+φπα χωρίς γερανό

Το συνεργείο που ήρθε ήταν πλήρως ντυμένο με στολή, μάσκες κλπ, καθάρισαν τα πάντα, και στο τέλος κάνουν κάποιες μετρήσεις τις οποίες τις στέλνουν για ανάλυση ώστε να σου δώσουν πιστοποίηση ότι είναι ασφαλής ο χώρος. Πολύ επαγγελματική δουλειά, έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος, φαντάζομαι όλοι οι πιστοποιημένοι έτσι δουλεύουν. Τώρα αν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά σε μια τέτοια εταιρία δεν ξέρω, εγώ ήθελα απλά να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και την συνείδηση μου καθαρή ότι δεν τα πέταξα στα σκουπίδια.

Κάτι που μου έκανε εντύπωση πάντως ήταν ότι ενώ τους έβλεπα να είναι πολύ σχολαστικοί, να καταβρέχουν διαρκώς και να προσέχουν ώστε να μην σπάσει κάτι κατά την αποξήλωση, στο τέλος ένα κομμάτι ελενίτ δεν χώραγε να το βάλουν στο βανάκι που τα μεταφέρανε και το σπάσαν επίτηδες στα δυο για να χωρέσει!

το 1500+φπα τρωγεται...

Το 2800+φπα για ισόγειο (ουτε γερανοί ουτε τπτ) λαμαρινοσκεπες με 30τμ φύλλα αμιάντου...δε τρωγεται εύκολα!

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, katbo είπε

Εξοικείωση με τον κίνδυνο λέγεται αυτό που έκαναν. Απλά απελευθέρωσαν στον αέρα μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ίνες στο περιβάλλον, που με τον καιρό θα διχοτομηθούν και θα γίνουν μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ίνες ή και περισσότερες.

Δεν θα αρρωστήσει κάποιος, αλλά πολλές από αυτές θα καταλήξουν μέσα σε πνευμόνια.

• Like 1
Δημοσ.

Διαφωνώ, αυτο δε λεγεται εξοικείωση με τον κίνδυνο, λέγεται άγνοια κινδύνου. Οπως επίσης διαφωνώ και με τον φίλο που έγραψε πιο πάνω δεν ήταν σωστό αλλα μικρό το κακο. Ελα να το πεις αυτο σε 20 χρονια στον άνθρωπο που θα εχει πάθει μεσοθηλιωμα και καρκίνο του πνεύμονα απο αυτες τις ίνες αμίαντου να δουμε αν θα ειναι όντως μικρό το κακο. Ο αμίαντος δεν ειναι να παίζεις μαζι του ουτε να τον παίρνεις στην πλακα, ειναι θανατηφόρος. 

Δημοσ.

Σε ταράτζα υπάρχει μια μεγάλη καμινάδα και υποθέτω πως ειναι απο αμίαντο. Την είχαν αγοράσει σε εποχές που επιτρεπόταν για να αντικαταστήσουν καμινάδα που ήταν σε κακή κατάσταση.
Η αντικατάσταση δεν έγινε ποτέ και η άθικτη καμινάδα βρίσκεται για δεκαετίες σε ταράτσα ξεχασμένη, κατα μήκος, 4 με 5 μέτρα. Οι ιδιοκτήτες δεν γνώριζαν μέχρι πρόσφατα πως ο αμίαντος είναι καρκινογόνος.
Τι διαδικασία προτείνετε για απομάκρυνση της καμινάδας;

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος εταιρείες που αναλαμβάνουν την αποξήλωση του ελενίτ; Έχει χρησιμοποιήσει κάποια

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 8/4/2020 στις 11:26 ΜΜ, katbo είπε

Ποια εταιρεία ήταν φίλε μου; Μπορείς να μας πεις; Έστω και σε pm;

Δημοσ.

Επειδή προβληματιστηκα με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα και έχω μια αποθήκη στην ταράτσα , αμιάντου ολόκληρη, γι αυτή την suk έχει κάποιος εικόνα κόστους στο περίπου; πολλα τα 1500€ που διαβάζω πιο πάνω. Γιατί καλά θα αφαιρεθεί, πρεπει να μπει και κάτι νέο στην θέση του που επίσης κοστίζει πολυ.

Δημοσ.
Στις 19/10/2024 στις 10:10 ΠΜ, GeG είπε

Επειδή προβληματιστηκα με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα και έχω μια αποθήκη στην ταράτσα , αμιάντου ολόκληρη, γι αυτή την suk έχει κάποιος εικόνα κόστους στο περίπου; πολλα τα 1500€ που διαβάζω πιο πάνω. Γιατί καλά θα αφαιρεθεί, πρεπει να μπει και κάτι νέο στην θέση του που επίσης κοστίζει πολυ.

1500 για αποθηκη ειναι τιποτα. 

3000 μου ζητησε ο φθηνοτερος για μια καμιναδα.

Πρακτικα ΚΑΝΕΙΣ ιδιωτης δεν παιρνει τετοια εταιρια. Τα κοστη ειναι εξωπραγματικα. Απλα παιρνεις ενα εργατη φθηνο, παιρνεις και εναν καδο για μπαζα, και τελειωσε το θέμα.

Δημοσ.
1 hour ago, Vstromrider said:

1500 για αποθηκη ειναι τιποτα. 

3000 μου ζητησε ο φθηνοτερος για μια καμιναδα.

Πρακτικα ΚΑΝΕΙΣ ιδιωτης δεν παιρνει τετοια εταιρια. Τα κοστη ειναι εξωπραγματικα. Απλα παιρνεις ενα εργατη φθηνο, παιρνεις και εναν καδο για μπαζα, και τελειωσε το θέμα.

Γενικά οι κάδοι δε δέχονται αμίαντο,αλλά δε ξέρω στη πράξη. Βάση εμπειρίας όμως από καμινάδες κτλ έχω δει να τα πετάνε μαζί. Αλλά αν βγάλει μόνο οροφή πρέπει να βρει κάποιον να τα πάρει με τρέιλερ να τα ρίξει σε χωραφι/ χωματερη/βουνο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...