Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Στο πατρικό μου σε μικρό χωριό της Κάτω Αχαΐας υπάρχει αποθήκη μέσα σε οικόπεδο με σκεπή από ελενίτ. Η αποθήκη είναι 20 τετραγωνικά και χτισμένη πριν από 40 χρόνια με πλίθες. Επειδή είδα ότι θα πρέπει να τηρηθούν ειδικά μέτρα ασφαλείας για να αφαιρεθεί η σκεπή, θα πρέπει να επικοινωνήσω με πολεοδομία για άδεια ή με κάποιο συνεργείο του Δήμου ? Αν γνωρίζετε θα ήθελα τα φώτα σας  !

Επεξ/σία από dicto
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Είναι μαγαλη ιστορια η αποσυρση αμιαντου, μονο εταιρειες την κανουν και ειναι ακριβες

Σοβαρά ε? Να μην ασχοληθώ καθόλου ? Ένα δωματιάκι θέλω απλά να πηγαίνω τα Σαββατοκυριακα. Αν η αποξήλωση και η νέα σκεπή φτάσουν τα 1000-1500 τότε ένα μικρό τροχόσπιτο πιστεύω θα ήταν καλύτερη επιλογή. 

Επεξ/σία από dicto
Δημοσ.

Το «ξήλωμα» του αμιάντου κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας κοστίζει περίπου 35,00€ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ρίξτε μια ματιά εδώ για να έχετε μια πρώτη εικόνα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, A10B είπε

Το «ξήλωμα» του αμιάντου κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας κοστίζει περίπου 35,00€ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Σας ευχαριστώ.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, A10B είπε

Και εκτός από το ξήλωμα έχει να πληρώσει και την διάθεση του με το κιλό. Όποτε κάτω από 1500 δε του βγαίνει αυτή η δουλειά...

Δημοσ.

Σωστά, το κόστος του «ξηλώματος» δεν είναι το μοναδικό υπάρχει και αυτό της μεταφοράς του στους ειδικούς χώρους ταφής.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, paylidis είπε

Και εκτός από το ξήλωμα έχει να πληρώσει και την διάθεση του με το κιλό. Όποτε κάτω από 1500 δε του βγαίνει αυτή η δουλειά...

Αν βγαίνει και πάνω από 1500 τότε δεν συμφέρει με τίποτα. Ομως πέρα από το οικονομικό η αποθήκη  είναι και χτισμένη από τοπικούς τεχνίτες του χωριού οπότε 40 χρόνια μετά είναι και επικίνδυνη κατασκευή φαντάζομαι.

Δημοσ.

Το επικίνδυνη είναι σχετική κουβέντα. Δε θα την έλεγα επικίνδυνη μόνο κ μόνο επειδή είναι 40 ετών παντως...
μπορεις να κανείς τον υπολογισμό και κάπου γύρω στα 1500 θα σου βγει...γιατί είσαι και σε χωριό όποτε τα εξειδικευμένα συνεργεία θα έχουν και καποια απόσταση...

• Like 1
Δημοσ.

Ο αμίαντος είναι επικίνδυνος μόνο όταν τρίβεται. Αν απλά υπάρχει, δεν δημιουργεί προβλήματα.

Αν θες να μένεις μέσα λίγο καιρό και θες να είσαι σίγουρος, βάλε στην οροφή γυψοσανιδα να μην τον βλέπεις και δεν θα έχεις πρόβλημα. 

• Like 1
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά. 

Επαναφέρω το θέμα γιατί έχω και εγώ μια αποθήκη 20-25 τετραγωνικά από ελλενίτ (αμίαντο) και 4-5 καπνοδόχους από το ίδιο υλικό. Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει εταιρεία διαχείρισης και απομάκρυνσης αμίαντου στην Θεσσαλονίκη και αν υπάρχει κάποιος που έκανε την εν λόγο διαδικασία και με τι κόστος.

Δυστυχώς το 99.9% όσων έχουν αμιαντούχα υλικά στις ταράτσες και στα σπίτια τους τα πετάνε μαζί με τα κοινά μπάζα μη γνωρίζοντας(?) ότι καταστρέφουν τα πνευμόνια τους και το περιβάλλον.

Επεξ/σία από CaMp3on
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, CaMp3on είπε

Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει εταιρεία διαχείρισης και απομάκρυνσης αμίαντου στην Θεσσαλονίκη και αν υπάρχει κάποιος που έκανε την εν λόγο διαδικασία και με τι κόστος.

Απάντηση στα γρήγορα για το κόστος:

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΜΙΑΝΤΟΥ

Δεδομένου ότι η χώρα μας δεν έχει λύσει ακόμη το πρόβλημα της διαχείρισης του αμιάντου που αφαιρείται από τα κτίρια, αφού δεν επιτρέπεται η ταφή του σε ΧΥΤΑ στην Ελλάδα, το κόστος διαχείρισης προς το παρόν παραμένει υψηλό, αφού «πληρώνουμε» τη μεταφορά του στη Γερμανία. Το «ξήλωμα» του αμιάντου κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας κοστίζει περίπου 35 ΕΥΡΩ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ η μεταφορά του στους ειδικούς χώρους ταφής στη Γερμανία 1,5 ΕΥΡΩ / κιλό. Στις περιπτώσεις όπου είναι δυνατόν να συνδυασθεί η αποξήλωση αμιάντου με την αντικατάσταση του από νέα δομικά υλικά, είναι δυνατόν να μειωθεί το συνολικό κόστος όταν αυτή η υπηρεσία προσφέρεται συνολικά από την ίδια εξειδικευμένη εταιρεία.

https://suk.gr/2018/02/16/αμίαντος-ιδιωτών/

Δημοσ.

Μου κάνει εντύπωση η τιμη που αναφέρεται, διότι δεν είναι τραγική, εν συγκρίσει με παλιότερα.

Μέχρι πρότινος, οι εταιρίες διαχείρισης αμιάντου (είναι μετρημένες στα δάχτυλα) χρέωναν ένα χαωτικο νούμερο, ακόμη και για λίγα τμ.

Με αποτέλεσμα, ακόμη και οικολογική συνείδηση να είχε κανείς...να οδηγει τα μπάζα του σε παράνομες αποθέσεις.

Δεν είναι δυνατόν για μια μικρή αποθήκη να πληρώνει ο ιδιώτης τα νούμερα αυτά. 

Όπως και να έχει, να γνωρίζεις πως ο αμιαντος είναι άκρως επικίνδυνοςουαν επεξεργάζεται. Τρύπημα, τροχισμα, σπάσιμο...ότι χειρότερο.

Οπότε κατ εμέ, ΑΝ θέλεις να γλυτώσεις τα πολλά έξοδα ΑΛΛΑ και να μην μολύνσεις το περιβάλλον, θα δώσεις στους εργάτες γάντια, μάσκες, θα ξεβιδωσουν τα κομμάτια αμιαντολαμαρινας, θα τα τυλίξουν ένα ένα με πλαστικό (έτσι κάνουν και οι εταιρίες διαχείρισης) και θα τα τοποθετήσεις το ένα κάνω στο άλλο κατά προτίμηση σε σταθερή επιφάνεια, όχι χώμα.

Και όταν φθηνηνει η διαδικασία...καλεις μια εταιρία να έρθει να τα πάρει προς ανακύκλωση ή ότι τα κάνουν...

14 ώρες πριν, CaMp3on είπε

Καλησπέρα παιδιά. 

Επαναφέρω το θέμα γιατί έχω και εγώ μια αποθήκη 20-25 τετραγωνικά από ελλενίτ (αμίαντο) και 4-5 καπνοδόχους από το ίδιο υλικό. Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει εταιρεία διαχείρισης και απομάκρυνσης αμίαντου στην Θεσσαλονίκη και αν υπάρχει κάποιος που έκανε την εν λόγο διαδικασία και με τι κόστος.

Δυστυχώς το 99.9% όσων έχουν αμιαντούχα υλικά στις ταράτσες και στα σπίτια τους τα πετάνε μαζί με τα κοινά μπάζα μη γνωρίζοντας(?) ότι καταστρέφουν τα πνευμόνια τους και το περιβάλλον.

Εάν θελεις μπορώ να σε παραπέμψω σε μια εταιρεία Θέσνικη, αλλά προετοιμάσου για το νούμερο. Καλό είναι όταν ζητήσεις προσφορά να μην αναφέρεις περιοχή, ονοματεπώνυμο και φυσικά να καλέσεις με απόκρυψη. Για ευνόητους λόγους.

Και αν προχωρήσεις σε συνεργασία μαζί τους ή με οποιοδήποτε, θα πρέπει να εκδόσεις και άδεια κατεδάφισης...

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...