BlueBlood7 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Σιγουρέψου ότι έχουν καθίσει σωστά οι μνήμες. Πρέπει να μπουν στα κόκκινα slot.
broxopios Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Τις έβαλα και τις έβγαλα ναι. Τις είδα ότι μπήκαν σωστά. Δοκίμασα και μια- μια μόνες τους. Νομιζω οτι με τρολάρει το μηχάνημα. Κάποια στιγμή λοιπόν με πήγε στο μενού της μητρικής και μου είπε αν θέλω να αλλάξω τις ρυθμίσεις. Άλλαξα την ώρα και βγήκα. Στην επανεκκίνηση κόλλησε στο λογότυπο της μητρικής. Από τότε δεν κατάφερα να μου εμφανίσει ξανά το μενού της μητρικής. Ανάβει αλλά όπως πριν. Μου δείχνει διάφορους κωδικούς. Το άλλο που σταματάνε οι ανεμιστήρες της κάρτας γραφικών να με κάνει να ανησυχώ; Δεν ξέρω τι άλλο να προσπαθήσω. Και τι να το προκαλεί αυτό. Λογικά η μητρική;
BlueBlood7 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Μην χρησιμοποιείς καθόλου την κάρτα. Μόνο τα ενσωματωμένα γραφικά του cpu. Δεν νομίζω ότι πρέπει να σε ανησυχούν τα fans της κάρτας. Δεν τροφοδοτείται σωστά είτε από την μητρική είτε από το τροφοδοτικό. Γι αυτό τα κάνει. Το επόμενο που πρέπει να κάνεις είναι να δοκιμάσεις άλλο τροφοδοτικό. Χωρίς την κάρτα πάντα.
broxopios Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε Το επόμενο που πρέπει να κάνεις είναι να δοκιμάσεις άλλο τροφοδοτικό. Χωρίς την κάρτα πάντα. Δοκίμασα πριν λίγο και κάνει τα ίδια. Άλλο τροφοδοτικό. Σύνδεσα επεξεργαστή, μητρική με μνήμες και σκληρό δίσκο. Κάρτα γραφικών την onboard.
BlueBlood7 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Λογικά την έχει ακούσει η μητρική. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο εξ αποστάσεως. Ότι μπορούσα έκανα. Καταφέραμε να την επαναφέρουμε. Αυτό είχε σημασία. Αφού έγινε αλλά κάνει πάλι τα ίδια μάλλον τέζα η μητρική. Αν δεν βαριέσαι κάνε πάλι τα ίδια που έγραψα στο 2ο ποστ αλλά με το νέο τροφοδοτικό. Ποιο είναι αυτό? 1
manolis940 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, broxopios είπε Τις έβαλα και τις έβγαλα ναι. Τις είδα ότι μπήκαν σωστά. Δοκίμασα και μια- μια μόνες τους. Νομιζω οτι με τρολάρει το μηχάνημα. Κάποια στιγμή λοιπόν με πήγε στο μενού της μητρικής και μου είπε αν θέλω να αλλάξω τις ρυθμίσεις. Άλλαξα την ώρα και βγήκα. Στην επανεκκίνηση κόλλησε στο λογότυπο της μητρικής. Από τότε δεν κατάφερα να μου εμφανίσει ξανά το μενού της μητρικής. Ανάβει αλλά όπως πριν. Μου δείχνει διάφορους κωδικούς. Το άλλο που σταματάνε οι ανεμιστήρες της κάρτας γραφικών να με κάνει να ανησυχώ; Δεν ξέρω τι άλλο να προσπαθήσω. Και τι να το προκαλεί αυτό. Λογικά η μητρική; Αυτό ίσως και να μην είναι ανησυχητικό. Πολλές είναι οι κάρτες οι οποίες δεν γυρίζουν τα fans αν δεν ανεβάζουν πάνω από κάποιους συγκεκριμένους βαθμούς πχ 40C . Κάνοντας τα τεστ που σου είπαν τα παιδιά παραπάνω, αφαίρεσε την κάρτα γραφικών πάνω απ την μητρική. Αν αλλάζεις μόνο το καλώδιο, πολύ πιθανών είναι να συνεχίσει να δίνει γραφικά απ την κάρτα γραφικών και όχι απ την μητρική. Πάντως εγώ θα πρότεινα να σταματήσεις όλες τις δοκιμές που κάνεις. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω είναι πολύ πιθανών να είναι πρόβλημα τροφοδοτικού το οποίο μπορεί να δουλεύει αλλά να μην μπορεί να δώσει το απαραίτητο ρεύμα που χρειάζεται ο υπολογιστής γι αυτό και να υπάρχουν όλες αυτές οι βλάβες. Αν ισχύει το σενάριο αυτό είναι πιθανών να κάνεις ζημιά σε κάποιο άλλο υποσύστημα αν δεν έχεις κάνει ήδη. Οπότε εγώ θα σε συμβούλευα είτε να μετρήσεις το τροφοδοτικό σου με κάποιο πολύμετρο η ακόμη καλύτερα να συνδέσεις ένα τροφοδοτικό που σίγουρα δουλεύει για αρχή στις στις θύρες 24pin και 8pin αφαιρώντας ram - δίσκους - κάρτες γραφικών - cd - άλλες PCI κάρτες που μπορεί να έχεις, αφήνοντας δηλαδή μόνο τον επεξεργαστή. Μην παίζεις με το παλιό τροφοδοτικό πριν σιγουρευτείς ότι δουλεύει σωστά! 1
Acmilangr2 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Έκανες κανένα cmos; Edit :τώρα είδα ότι έκανες Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2019 από Acmilangr2
broxopios Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 12 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε Λογικά την έχει ακούσει η μητρική. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο εξ αποστάσεως. Ότι μπορούσα έκανα. Καταφέραμε να την επαναφέρουμε. Αυτό είχε σημασία. Αφού έγινε αλλά κάνει πάλι τα ίδια μάλλον τέζα η μητρική. Αν δεν βαριέσαι κάνε πάλι τα ίδια που έγραψα στο 2ο ποστ αλλά με το νέο τροφοδοτικό. Ποιο είναι αυτό? Ναι ευχαριστώ για όλα. Το άλλο τροφοδοτικό είναι το ίδιο αλλά στα 550w.
broxopios Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 13 ώρες πριν, manolis940 είπε Οπότε εγώ θα σε συμβούλευα είτε να μετρήσεις το τροφοδοτικό σου με κάποιο πολύμετρο η ακόμη καλύτερα να συνδέσεις ένα τροφοδοτικό που σίγουρα δουλεύει για αρχή στις στις θύρες 24pin και 8pin αφαιρώντας ram - δίσκους - κάρτες γραφικών - cd - άλλες PCI κάρτες που μπορεί να έχεις, αφήνοντας δηλαδή μόνο τον επεξεργαστή. Μην παίζεις με το παλιό τροφοδοτικό πριν σιγουρευτείς ότι δουλεύει σωστά! Πολύμετρο δεν έχω, αλλά ήδη δοκίμασα το σύστημα με άλλο τροφοδοτικό που δουλεύει. Είναι το ίδιο αλλά σε 550w. Όμως δεν είδα κάποια διαφορά. Και με τα 2 τροφοδοτικά όταν έχω πάνω το 24pin & 8pin ανοίγει το pc. Όταν βάζω όμως μνήμες, σκληρό δίσκο και συνδέω και κάρτα γραφικών (ακόμη και στην onboard χωρίς να έχω πάνω τη gigabyte), παίρνει μπρος το pc, αλλά τίποτα άλλο. Έχω φίλο που έχει πολύμετρο και θα μου το δανείσει μέσα στην εβδομάδα. Τι μετράω εκεί;
BlueBlood7 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Αν έχεις κάποιον φίλο/γνωστό να κάνεις δοκιμές με άλλη μνήμη και άλλον cpu μήπως εν τέλει έχει πρόβλημα κάποιο άλλο part και όχι η μητρική. Επίσης είναι σημαντικό να βάλεις speaker όπως έγραψα και ποιο πριν για να ακούς το μπιπ ή όχι και σε ποια περίπτωση το ακούς. 1
broxopios Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, BlueBlood7 είπε Αν έχεις κάποιον φίλο/γνωστό να κάνεις δοκιμές με άλλη μνήμη και άλλον cpu μήπως εν τέλει έχει πρόβλημα κάποιο άλλο part και όχι η μητρική. Επίσης είναι σημαντικό να βάλεις speaker όπως έγραψα και ποιο πριν για να ακούς το μπιπ ή όχι και σε ποια περίπτωση το ακούς. Έχω ήδη έναν άλλο υπολογιστή εδώ, με τον οποίο κάνω αλλαγές. Βέβαια δεν είναι το ίδιο socket αλλά μπορώ σε μνήμες, τροφοδοτικό, κάρτα γραφικών. Για speaker που λες έχεις να προτείνεις κάποιο;
chrv80 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Αν εχεις αλλο pc κ ταιριαζει κ η ραμ κανε μια δοκιμη με τις μνημες απο εκεινο χωρις τις δικες σ..
broxopios Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, chrv80 είπε Αν εχεις αλλο pc κ ταιριαζει κ η ραμ κανε μια δοκιμη με τις μνημες απο εκεινο χωρις τις δικες σ.. Καλά εννοείται το έχω κάνει και αυτό
BlueBlood7 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, broxopios είπε Έχω ήδη έναν άλλο υπολογιστή εδώ, με τον οποίο κάνω αλλαγές. Βέβαια δεν είναι το ίδιο socket αλλά μπορώ σε μνήμες, τροφοδοτικό, κάρτα γραφικών. Για speaker που λες έχεις να προτείνεις κάποιο; Όλα τα ίδια είναι σχεδόν(πάρε 2-3 σε περίπτωση που κάποιο είναι ελαττωματικό.) https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=speaker+motherboard&_pgn=10&rt=nc Ποιοτικό είναι αυτό που υπάρχει στο παρακάτω σετ. Κάποτε έκανε 5 ευρώ. Τώρα η τιμή έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Είναι τρομερά χρήσιμο όμως το συγκεκριμένο σετ. https://www.e-shop.gr/inline-mainboard-testset-p-PER.809033 1
Τέρης Α. Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 5 ώρες πριν, broxopios είπε Για speaker που λες έχεις να προτείνεις κάποιο; Αν είστε από Αθήνα και θέλετε μπορώ να σας χαρίσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα