broxopios Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Καλησπέρα. Πριν λίγο ξαφνικά έσβησε το pc (αρχικά μαύρισε η οθόνη, έκανε έναν συνεχόμενο θόρυβο στα ηχεία) και άνοιξε αμέσως χωρίς δίκη μου παρέμβαση με μαύρη οθόνη. Το έκλεισα με το power button και με το που προσπάθησα να τον ανοίξω δεν έκανε τίποτα. Έβγαλα καλώδια, το άφησα για λίγο αλλά τίποτα. Εν τω μεταξύ τη στιγμή που έκλεισε και άνοιξε μόνο του, είδα την ένδειξη στη μητρική που έδειχνε τον αριθμό 00. Κοιτώντας το manual το 00 γράφει “not used”. Τώρα πάντως δεν ανταποκρίνεται. Είναι μερικά λαμπάκια αναμμένα μέσα (όπως το κουμπί start και κάποια κόκκινα πίσω στη μητρική). Τι να φταίει? Χθες πάντως κάποια στιγμή κόλλησε και όταν τον άνοιξα, άρχισε να κάνει ένα ανεπαίσθητο τρίξιμο (δεν εντόπισα από που ακριβώς). Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη.
BlueBlood7 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Το pc της υπογραφής είναι? Βγάζεις την μητρική από το case και βαλτην πάνω σε ένα χαρτόκουτο. Άσε πάνω στην μητρική μόνο τον cpu για αρχή. Βγάζεις ότι καλώδιο έχει πάνω η μητρική εκτός φυσικά από το 24πινο και το 8πινο. Ξεκίνα την μητρική από το power button(Start) που έχει πάνω της. 1
broxopios Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 12 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε Το pc της υπογραφής είναι? Βγάζεις την μητρική από το case και βαλτην πάνω σε ένα χαρτόκουτο. Άσε πάνω στην μητρική μόνο τον cpu για αρχή. Βγάζεις ότι καλώδιο έχει πάνω η μητρική εκτός φυσικά από το 24πινο και το 8πινο. Ξεκίνα την μητρική από το power button(Start) που έχει πάνω της. Καλημέρα. Ναι το pc της υπογραφής μου είναι. Σήμερα θα κάνω αυτό που προτείνεις. Όταν λες βγάζω τα πάντα, ακόμη και τον ανεμιστήρα από τη cpu? Αν δεν ξεκινήσει; Δηλαδή κάνει τα ίδια, ποιο να είναι το επόμενο βήμα;
jgeorgiou Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, broxopios είπε Καλημέρα. Ναι το pc της υπογραφής μου είναι. Σήμερα θα κάνω αυτό που προτείνεις. Όταν λες βγάζω τα πάντα, ακόμη και τον ανεμιστήρα από τη cpu? Αν δεν ξεκινήσει; Δηλαδή κάνει τα ίδια, ποιο να είναι το επόμενο βήμα; δανείσου τροφοδοτικό να δοκιμάσεις , 50% φταίει τροφοδοτικό , 49% μητρική , 1% κάτι άλλο Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2019 από jgeorgiou 4 1
elpenor Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 42 λεπτά πριν, broxopios είπε Καλημέρα. Ναι το pc της υπογραφής μου είναι. Σήμερα θα κάνω αυτό που προτείνεις. Όταν λες βγάζω τα πάντα, ακόμη και τον ανεμιστήρα από τη cpu? Αν δεν ξεκινήσει; Δηλαδή κάνει τα ίδια, ποιο να είναι το επόμενο βήμα; Μην βγάλεις τον ανεμιστήρα από την CPU, είναι πολύ επικίνδυνο και δεν βοηθάει στο να βρεις το πρόβλημα. Η άποψη μου είναι να πας με λίγο ποιο αργά βήματα χωρίς να βγάλεις την μητρική από το κουτί από την αρχή. Η λογική γενικότερα είναι να αφαιρέσεις ότι καλώδιο υπάρχει πάνω της (εκτός από αυτά που δίνουν το ρεύμα) ώστε να σιγουρευτείς ότι δεν φταίει κάποιος σκληρός δίσκος / κάρτα PCI / ανεμιστηράκι του case. Αν βγάλεις όλες τις μνήμες δεν θα κάνει boot οπότε για αρχή άσε μόνο μία μνήμη στην πρώτη θέση, αν δεν κάνει πάλι boot δοκίμασε την άλλη μνήμη στην πρώτη θέση. Αν αυτά δεν λειτουργήσουν μετά μπορείς να βγάλεις την μητρική, να αφαιρέσεις όλες τις μνήμες και να δεις τι λαμπάκια θα ανάψουν στην μητρική (διαβάζοντας το manual) και να δοκιμάσεις άλλο τροφοδοτικό. 2 1
Leleouras Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Αν σου ανοίγει το PC και δεν βγάζει σήμα η οθόνη, βγάλε απλά τη κάρτα γραφικών σου και μείνε με την onboard να δεις αν ανοίγει κανονικά. Σαν γρήγορη και απλή λύση πριν μπεις σε μπελάδες.
broxopios Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Όχι δεν ανταποκρίνεται καθόλου το PC. Μέχρι στιγμής δοκίμασα να βγάλω τους δίσκους, μια μια τις μνήμες και κατέληξα στο να βγάλω τη μητρική μόνο με τον επεξεργαστή. Δυστυχώς τίποτα. Το απόγευμα θα έχω και ένα τροφοδοτικό να δοκιμάσω. Διαφορετικά καταλήγω οτι φταίει η μητρική; 1
jgeorgiou Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, broxopios είπε θα έχω και ένα τροφοδοτικό να δοκιμάσω. Διαφορετικά καταλήγω οτι φταίει η μητρική; Ναι , 50% τροφοδοτικό , 49% μητρική και 1% κάτι άλλο 1
Leleouras Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Δεν είναι απόλυτο για την μητρική, πιθανότατα τροφοδοτικό είναι. Cross Fingers 1
BlueBlood7 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, elpenor είπε Μην βγάλεις τον ανεμιστήρα από την CPU, είναι πολύ επικίνδυνο και δεν βοηθάει στο να βρεις το πρόβλημα. Η άποψη μου είναι να πας με λίγο ποιο αργά βήματα χωρίς να βγάλεις την μητρική από το κουτί από την αρχή. Η λογική γενικότερα είναι να αφαιρέσεις ότι καλώδιο υπάρχει πάνω της (εκτός από αυτά που δίνουν το ρεύμα) ώστε να σιγουρευτείς ότι δεν φταίει κάποιος σκληρός δίσκος / κάρτα PCI / ανεμιστηράκι του case. Αν βγάλεις όλες τις μνήμες δεν θα κάνει boot οπότε για αρχή άσε μόνο μία μνήμη στην πρώτη θέση, αν δεν κάνει πάλι boot δοκίμασε την άλλη μνήμη στην πρώτη θέση. Αν αυτά δεν λειτουργήσουν μετά μπορείς να βγάλεις την μητρική, να αφαιρέσεις όλες τις μνήμες και να δεις τι λαμπάκια θα ανάψουν στην μητρική (διαβάζοντας το manual) και να δοκιμάσεις άλλο τροφοδοτικό. Να βγάλει τα fans για λίγα δευτερα ή και 1 λεπτό δεν παθαίνει τίποτα το μηχάνημα. Μην γράφεις ότι να ναι. 3 ώρες πριν, broxopios είπε Όχι δεν ανταποκρίνεται καθόλου το PC. Μέχρι στιγμής δοκίμασα να βγάλω τους δίσκους, μια μια τις μνήμες και κατέληξα στο να βγάλω τη μητρική μόνο με τον επεξεργαστή. Δυστυχώς τίποτα. Το απόγευμα θα έχω και ένα τροφοδοτικό να δοκιμάσω. Διαφορετικά καταλήγω οτι φταίει η μητρική; Όταν λες τίποτα δεν ξικινά καν η μητρική έτσι? Δεν νομίζω να περιμένεις να δεις εικόνα? Δεν έχεις καν μνήμες επάνω. Ερώτηση. Speaker έχεις βάλει στην μητρική? Όπως έχεις την μητρική έξω από το κουτί βγάλε την μπαταρία. Βγάλε το καλώδιο του ρεύματος από το τροφοδοτικό και πάτα το power button της μητρικής για 10 sec. Πατάς και το κουμπί clear cmos που έχει η μητρική. Περίμενε μερικά δεύτερα. Βάζεις μπαταρία και πατάς πάλι το clear cmos button. Περίμενε πάλι μερικά δεύτερα. Βάλε τώρα το καλώδιο ρεύματος στο τροφοδοτικό. Βάζεις και τις μνήμες. Βάζεις και το καλώδιο της οθόνης στην υποδοχή που έχεις η μητρική(Στα ενσωματωμένα γραφικά που έχει ο cpu δηλ.).Παίρνει τίποτα μπρος? 1
elpenor Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε Να βγάλει τα fans για λίγα δευτερα ή και 1 λεπτό δεν παθαίνει τίποτα το μηχάνημα. Δεν έχεις άδικο, στη χειρότερη ο επεξεργαστής θα κάνει throttle και μετά το bios θα κάνει shut down, σίγουρα δεν είναι πολύ επικίνδυνο όπως έγραψα. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2019 από elpenor
BlueBlood7 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, elpenor είπε Δεν έχεις άδικο, στη χειρότερη ο επεξεργαστής θα κάνει throttle και μετά το bios θα κάνει shut down, σίγουρα δεν είναι πολύ επικίνδυνο όπως έγραψα. Εμένα όμως συνεχίζει να με στρεσάρει ( είμαι και αγχώδης ) το να ξέρω ότι αν προχωρήσει στα windows θα φτάσει 100 βαθμούς αμέσως και θα σωθεί από τα συστήματα προστασίας του ή τα αντανακλαστικά μου. Μα εδώ δεν έχει καν δίσκο πάνω. Για λόγους troubleshooting είναι safe. 1
broxopios Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 59 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε Να βγάλει τα fans για λίγα δευτερα ή και 1 λεπτό δεν παθαίνει τίποτα το μηχάνημα. Μην γράφεις ότι να ναι. Όταν λες τίποτα δεν ξικινά καν η μητρική έτσι? Δεν νομίζω να περιμένεις να δεις εικόνα? Δεν έχεις καν μνήμες επάνω. Ερώτηση. Speaker έχεις βάλει στην μητρική? Όπως έχεις την μητρική έξω από το κουτί βγάλε την μπαταρία. Βγάλε το καλώδιο του ρεύματος από το τροφοδοτικό και πάτα το power button της μητρικής για 10 sec. Πατάς και το κουμπί clear cmos που έχει η μητρική. Περίμενε μερικά δεύτερα. Βάζεις μπαταρία και πατάς πάλι το clear cmos button. Περίμενε πάλι μερικά δεύτερα. Βάλε τώρα το καλώδιο ρεύματος στο τροφοδοτικό. Βάζεις και τις μνήμες. Βάζεις και το καλώδιο της οθόνης στην υποδοχή που έχεις η μητρική(Στα ενσωματωμένα γραφικά που έχει ο cpu δηλ.).Παίρνει τίποτα μπρος? Όταν λες speaker στη μητρική; Έκανα αυτά που είπες με τη μπαταρία και πήρε μπρος. Τι να έγινε τελικά; Βέβαια ακούγεται αυτό το ανεπαίσθητο σφύριγμα κάπου στη μητρική που δε μπορώ να προσδιορίσω από που. Αρχίζω να κουμπώνω;
BlueBlood7 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ότι έγινε έγινε. Ναι κούμπωνε. Το speaker το έχουν τα κουτιά. Είτε σαν μεμονομένο όπως αυτό είτε με καλώδιο που έρχεται από το κουτί. Υπάρχει υποδοχή στην μητρική που το κουμπώνεις. Δες στο manual. Το speaker είναι για να ακους ένα μπιπ όταν ξεκινάς τον υπολογιστή. Αν το ακους είμαστε οκ. Αν δεν το ακους κάπου υπάρχει θέμα και τις περισσότερες περιπτώσεις είναι πρόβλημα μητρικής. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2019 από BlueBlood7
broxopios Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Λοιπόν κούμπωσα αλλά έχω αλλά θέματα τώρα. Όταν βάζω την κάρτα γραφικών γυρνάνε στην αρχή τα ανεμιστηράκια και ύστερα σταματάνε. Επίσης μου ανάβει το κόκκινο led στη μητρική κάποιους φορές για τη vga και κάποιες άλλες για cpu και κωδικό άλλοτε 00 κ άλλοτε 6Α. Κάποια στιγμή δε είχε κανένα led και ο κωδικός ήταν 55. Αν βγάλω την κάρτα και αφήσω την onboard, μου ανάβει κόκκινο led για τη cpu. Εδώ παίρνω κωδικό 00. Έχω και μια άλλη κάρτα γραφικών που όταν τη βάζω είναι αναμμένο το led της cpu. Εδώ έχω πάρει τους κωδικούς 00 & 08. Σε όλες της περιπτώσεις δεν έχω καθόλου εικόνα. Κωδικοί στη μητρική. 00: Not used 6Α: System Agent DXE SMM initialization is started 08: System Agent initialization after microcode loading 55: Memory not installed Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2019 από broxopios
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα