Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,πριν από ένα μήνα αγόρασα μεταχειρισμένο ένα Nissan micra μοντέλο του 2005 ενώ το είδε μηχανικός μου είχε πει ότι είναι εντάξει, μετά από δυο μέρες μου έβγαλε πρόβλημα ενώ οδηγούσα άρχισε να τρέμει άναψε λαμπάκι Check Engine και έσβησε κ δεν έπαιρνε μπροστά το πήγα συνεργείο το κράτησε μέρες μου είπαν στην αρχή ότι είναι 2 αισθητήρες δεν ήταν μου είπες πως καθάρισε διαφορά κ πήρε μπρος δεν ήξερε πως,έχει χαλαρώσει και η καδένα αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα ακόμα είπε πως δεν χτυπάει το πήρα λοιπόν χαρούμενη ότι ίσως κ να μην ήταν κάτι,έλα όμως που το ξανά έκανε μετά από καιρό το πήγα άλλου άλλαξε κ αυτός αισθητήρα του πήρε μπροστά .Το παίρνω δεν πρόλαβα να φύγω από το συνεργείο ξανά τα ίδια.. Δεν ξέρω τι να κάνω τι μπορεί να είναι;είχε κανείς παρόμοια περιπτώσει; Είναι το πρώτο μου αμαξι κ εχω ξενερώσει αρχίζω κ κλαιω τα λεφτά που έδωσα 

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να το πας σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο αντιπροσωπείας. Οχι εξειδικευμένο απλώς ή κάποιο άλλο.

Τα micra εχουν θέματα με τους αισθητήρες, μπορει να σου ανοίγει το πορτ παγκαζ, να δουλευουν οι υαλοκαθαριστήρες χωρίς λόγο, κάτι τέτοιες σαχλαμαρίτσες. Ειναι όμως μαυρα σκυλια της κόλασης, θα βαρεθείς να το βλέπεις μπροστά σου.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Στέλλασαρ είπε

Καλησπέρα,πριν από ένα μήνα αγόρασα μεταχειρισμένο ένα Nissan micra μοντέλο του 2005 ενώ το είδε μηχανικός μου είχε πει ότι είναι εντάξει, μετά από δυο μέρες μου έβγαλε πρόβλημα ενώ οδηγούσα άρχισε να τρέμει άναψε λαμπάκι Check Engine και έσβησε κ δεν έπαιρνε μπροστά το πήγα συνεργείο το κράτησε μέρες μου είπαν στην αρχή ότι είναι 2 αισθητήρες δεν ήταν μου είπες πως καθάρισε διαφορά κ πήρε μπρος δεν ήξερε πως,έχει χαλαρώσει και η καδένα αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα ακόμα είπε πως δεν χτυπάει το πήρα λοιπόν χαρούμενη ότι ίσως κ να μην ήταν κάτι,έλα όμως που το ξανά έκανε μετά από καιρό το πήγα άλλου άλλαξε κ αυτός αισθητήρα του πήρε μπροστά .Το παίρνω δεν πρόλαβα να φύγω από το συνεργείο ξανά τα ίδια.. Δεν ξέρω τι να κάνω τι μπορεί να είναι;είχε κανείς παρόμοια περιπτώσει; Είναι το πρώτο μου αμαξι κ εχω ξενερώσει αρχίζω κ κλαιω τα λεφτά που έδωσα 

Ακριβώς τι παρουσιάζει.

Όταν θα συνδεθεί σε διαγνωστικό να μάθεις και τους κωδικούς βλαβών .

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν μαστόροι σήμερα.Χάθηκαν από τότε που ήρθε η εξέλιξη και τα πολλά λεφτά.

Έτσι χάθηκαν οι πραγματικοί μαστόροι και όλοι έμαθαν να αλλάζουν λάδια , μπουζί , φίλτρα , αμορτισέρ , τακάκια και δίσκους φρένων , άντε και κανένα μπροστινό σύστημα.

Αν κάτσει βλάβη τη βάψαμε.Είναι ικανοί να μας αλλάξουν τη μισή μηχανή,μπορεί και ολόκληρη και στο τέλος η βλάβη να παραμένει.Με λίγα λόγια.Έχει κάποιος λεφτά να πάρει καινούργιο και να το πηγαίνει στην αντιπροσωπεία όχι για τίποτε βασικό αλλά για τα παραπάνω,έχει καλώς.

Δεν έχει και πάει σε μεταχειρισμένο εκεί είναι σαν το καρπούζι.Αν βγει καλό είναι τυχερός.Αν βγει μάπα είναι να τον κλαίνε οι ρέγγες.

Μιλάει κάποιος που έχει αλλάξει άπειρους μαστόρους και ακόμη ψάχνει πραγματικό μάστορα.:P

• Like 5
Δημοσ.

Σε εξουσιοδοτημένο θα δει τους κωδικούς σφάλματος και την σειρά τους. Θα δει το ιστορικό του αμαξιού ώστε να πάρει μια ιδέα του προβλήματος.

Ειναι κρίμα να παιδεύεται απο δω κι από κει. Με μαντεψιές δεν γίνεται δουλειά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, capiros είπε

Σε εξουσιοδοτημένο θα δει τους κωδικούς σφάλματος και την σειρά τους. Θα δει το ιστορικό του αμαξιού ώστε να πάρει μια ιδέα του προβλήματος.

Ειναι κρίμα να παιδεύεται απο δω κι από κει. Με μαντεψιές δεν γίνεται δουλειά.

Απλά θα της αλλάξουν και αυτοί άλλους δύο αισθητήρες θα τους πληρώσει κανένα 300άρι μπορε΄πι να της αλλάξουν και ένα πολλαπλασιαστή άλλο κανένα 150άρι ή τίποτε μπουζί άλλο κανένα 40άρι ή καμία αντλία ή τίποτε μπεκ κ.λ.π. και μετά από κάποια χιλιόμετρα πάλι από την αρχή.Είναι σίγουρο.Μακριά από εξουσιοδοτημένα για σοβαρές βλάβες.Θα κλαίνε τα λεφτά τους.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, capiros είπε

Να το πας σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο αντιπροσωπείας. Οχι εξειδικευμένο απλώς ή κάποιο άλλο.

Τα micra εχουν θέματα με τους αισθητήρες, μπορει να σου ανοίγει το πορτ παγκαζ, να δουλευουν οι υαλοκαθαριστήρες χωρίς λόγο, κάτι τέτοιες σαχλαμαρίτσες. Ειναι όμως μαυρα σκυλια της κόλασης, θα βαρεθείς να το βλέπεις μπροστά σου.

Μάλλον το δικο μου πέρασε από την κόλαση κ τα φτύνει στα χέρια μ 

1 ώρα πριν, meletis_m είπε

Ακριβώς τι παρουσιάζει.

Όταν θα συνδεθεί σε διαγνωστικό να μάθεις και τους κωδικούς βλαβών .

το έχουν βάλει έβγαλε τον αισθητήρα τον άλλαξαν κ στα 100 μέτρα από το συνεργείο ξανά έβγαλε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχετικα με συνεργεια.Συνεργειο που το παω χρονια.

Περυσι στο Clk  ξαφνικα ενω πηγαινα με να μπω στη πυλωτη μου εσβησε η μηχανη,και δεν επαιρνε μπρος.Περιμενα κανα 20λεπτο,πηρε μπρος.

Μετα απο 2 μερες τα ιδια,εσβησε,περιμενα κανα 20λεπτο,πηρε μπρος,μετα απο 3 μερες το ιδιο.

Το παω στο εξειδικευμενο Mercedes συνεργειο που ειπα,το βαζει στο διαγνωστικο,καμμια βλαβη.Μου αλλαζει ενα ρελε που ηταν στο πορτμπαγκαζ,ευτυχως 15 ευρω,λεει συνηθως αυτο ειναι.

Μετα απο 2 μερες το ιδιο.

Κανω ερωτημα στο γερμανικο ειδικο φορουμ για W208,μου λενε 99% αισθητηρας στροφαλου.Δεν φαινεται στο διαγνωστικο.

Παω στο συνεργειο,τους λεω αλλαξτε τον αισθητηρα,μου λενε πρεπει να το ψαξουμε ολο το αμαξι,ενα καρο λεφτα,τους λεω οχι,μονο τον αισθητηρα στροφαλου.Κοστος 38 ευρω.

Απο τοτε ποτε ξανα το προβλημα.

Δηλαδη επρεπε να ρωτησω σε φορουμ,και με απογοητευσε το συνεργειο επειδη μεχρι τοτε ειχα αριστες εντυπωσεις.

52 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Για αισθητηρα θέσης στροφάλου μου ακούγεται,

Αυτο ακριβως

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.

Δεν θα μπορούσε π.χ. να είναι αντλία βενζίνης η οποία είναι στα τελευταία της κολάει - ξεκολάει μέχρι να παραδώσει πνεύμα θα έλεγα εγώ ;;;;;

Το είχα πάθει εγώ έμεινα 2-3 φορές τα συνεργεία έψαχναν τη βλάβη έβαζαν διαγνωστικά αλλά ευτυχώς δεν μπήκα στη διαδικασία της Στέλλας να αλλάζω κομμάτια μηχανής  και τη λύση μου την έδωσε ένας άσχετος που μου λέει αν σου ξαναμείνει στο δρόμο κοπάνα του με ένα ρόπαλο τη δεξαμενή καυσίμων κοντά στην αντλία.

Τα διαγνωστικά είναι για να ανεβάζουν το πρεστίζ του συνεργείου και του μάστορα.Αν δεν κόβει η γκλάβα του που λέμε στο χωριό μου όσα διαγνωστικά και να έχει δε γίνεται τίποτε.

Εμένα ο άλλος λόγω του διαγνωστικού μου άλλαξε δύο πολλαπλασιαστές,ευτυχώς τον τελευταίο του τον πήγα πίσω και έβαλα 2 καινούργια ελαστικά και πάνω έχω τον μαμίσιο που δεν είχε τίποτε.Τον δεύτερο και delfhi μάλιστα  τον έχω στα πατάρι μήπως τελικά χαλάσει πράγματι ο αρχικός και τον χρειαστώ.Έλεγα να τον βάλω αγγελία αλλά κανένα 50άρι θα πιάσει και τον λυπάμε γιατί τον πλήρωσα 130.:P

Όχι Στέλλα δεν φταίει το αμαξάκι σου τα μίκρα (για τα παλιά μιλάω) ήταν και είναι σκυλιά αλλά αν ρωτήσεις όσους έχουν την ατυχία να οδηγάνε αυτοκίνητα πέραν των 7-8 χρόνων που αρχίζουν και βγάζουν βλάβες όλοι θα έχουν να σου πουν από 1-2-3 ιστορίες σαν τη δική σου.

Αυτές είναι οι συνέπειες του να μην έχεις  15 και 20 χιλιάδες να αγοράσεις καινούργιο.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα πρότεινα όταν πηγαίνεις στο οποιοδήποτε συνεργείο να πηγαίνεις μαζί με κάποιον άντρα φίλο σου μαζί ο οποίος να σκαμπάζει έστω τα βασικά περί αυτοκινήτων.

Το λέω αυτό γιατί καλώς ή κάκως οι εποχές είναι δύσκολες για όλους και το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό αρκετών ιδιοκτητών συνεργείων μόλις δουν γυναίκα οδηγό είναι να την μαδήσουν γνωρίζοντας οτι είναι άσχετη.

Το ιδανικό θα ήταν να έχεις η ίδια αρκετές γνώσεις περί αυτοκινήτων αλλά μάλον απότι κατάλαβα δεν έχεις.Δεν το λέω υποτιμητικά.Εδώ πολλοί άντρες και σχετικοί με το άθλημα που ξέρουν αρκετά παραπάνω από τα βασικά και τυχαίνει και τους ποιάνουν κότσο στα συνεργεία.Πόσο μάλον τις γυναίκες.

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, Στέλλασαρ είπε

Επισης να γνωριζεις τα K12 εβγαζαν προβλημα στην κρεμαργιερα(τιμονι) με κοστος 600ευρω!!! Λενε οτι δεν επισκευαζεται..αλλα εχω ακουσει για εναν μαστορα που την επισκευαζει με 150ευρω!

• Like 1
Δημοσ.
Στις 1/11/2019 στις 6:17 ΜΜ, capiros είπε

Εμ βάλαν τα ηλεκτρικά του Clio...

Αυτό με τον πίσω υαλοκαθαριστήρα που ξεκινάει μόνος του στα ξαφνικά αν έχεις τους μπροστά ανοιχτούς είναι σύνηθες!

Δημοσ.

Αμ δεν λέω για τον πίσω υαλοκαθαριστήρα. Γενικά στους αισθητήρες και στα ηλεκτρικές ευκολίες κάνει τσούκες το micra. Και λέω για τα προηγούμενα micra, K11,  K12 & K13.

Ειδικά τα Κ12 που κυκλοφορούν ακόμα πολλά, ειναι γεμάτα τέτοια θέματα. Εγώ εχω ένα 18 χρονών και μηχανικά και γενικά από ανταλακτικό δεν έχει ζητήσει τίποτα. Αλλά τα παλαβά με τα ηλεκτρικά και τους αισθητήρες ειναι νόμος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...