Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφέρομαι για αγορά MacBook για Ίντερνετ Xcode και photoshop. Το ερώτημα μου είναι οι διάφορες μετάξι MacBook 2019 με 2017, το Touch Bar μου φαίνεται αδιάφορο άρα από την μια έχουμε το 19 με καλύτερο επεξεργαστή και το 17 με μεγαλύτερο σσδ, τι προτείνεται ;

007D19E9-3DA5-43E2-AA4D-11AE5CB01EAF.png.4a1c2255c73f8f14fe16f8e2bc331b82.png

Δημοσ.

Εφ όσον το Photoshop μπαίνει στην εξίσωση, τότε χρειάζεσαι τον καλύτερο επεξεργαστή.

Αποθηκευτικό χώρο (και μάλιστα γρήγορο) μπορείς να έχεις και εξωτερικό εύκολα. 

Κατά την δική μου άποψη και την, μικρή εμπειρία μου με το touchbar, δεν είναι καθόλου αδιάφορο. Αποτελεί το εύκολο, και παραγωγικό τρόπο να έχεις έτοιμα short-cuts, ανάλογα με την εφαρμογή που δουλεύεις εκείνη την στιγμή, διαθέσιμα, ώστε να λειτουργείς ταχύτερα.  Μόνο αν κάποιος είναι χρήστης του MacOS για αρκετά χρόνο ώστε να ξέρει/θυμάται/χρησιμοποιεί keyboard short-cuts το touchbar μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, αλλά και τότε είναι μία καλοδεχούμενη δυνατότητα. 

Με βάση τα παραπάνω εγώ θα πήγαινα στο 2019. Στα συν, επιπλέον των παραπάνω, η μεγαλύτερη σε χρόνο υποστήριξη. 

Ενα θέμα που θα έβαζα στο τραπέζι είναι η (πιθανή) δυνατότητα, να πας σε 16GB RAM η οποία θα σε διευκολύνει πολύ στο PS.  Για όλα τα υπόλοιπα τα 8 GB φτάνουν. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kklhs είπε

μια έχουμε το 19 με καλύτερο επεξεργαστή και το 17

Η βασική διαφορά είναι ότι ο επεξεργαστής του '17 ειναι dual core, ενώ του '19 quad-core. 

΄΄Εχω το μοντέλο του '17 με touch bar και χρησιμοποιώ το XCode. Δεν έχει πρόβλημα, ακόμα και μετα 8GB RAM (βέβαια δεν κάνω και τις εφαρμογάρες), αλλά σίγουρα θα γινόταν πιο γρήγορα το build με quad-core επεξεργαστή.

όπως ειπε και ο @Jiakometi το touch bar είναι αρκετά χρηστικό και ιδίως σε native εφαρμογές. Στο XCode δε, βολεύει πολύ.

Επίσης, μη πας σε λιγότερο από 256GB χωρητικότητα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Παντού διαβάζω ότι τα 256 είναι απαραίτητα (όχι ότι το αμφισβητώ) αλλά δεν πολύ καταλαβαίνω γιατί, ας πούμε το Xcode ας πούμε πόσο χώρο χρειάζεται. Έτσι όπως το σκέφτομαι το λαπτοπ θα έρθει με 100 ελεύθερα - 20 για το Xcode - 20 για κανένα android studio - 5 για photoshop  και αλλά 5 για τα υπόλοιπα extra προγράμματα μένουν 50 gb για τα project που μου φαίνονται αρκετά 

Δημοσ.

Ξέχασες να υπολογίσεις και τα αρχεία του συστήματος. Στο δικό μου γύρω στα 11GB είναι System Files, ενώ 47GB δηλώνονται ως "Other". Από τα 256GB, πιάνει και 6GB για το δίσκο.

Με 128GB έχει νόημα αν χρησιμοποιείς το macbook καθαρά για σερφάρισμα και email. Δεν χρειάζεται να είσαι οριακά. Και πες μεθαύριο βγαίνει ένα σουπερ πρόγραμμα και θες να το δοκιμάσεις. Γιατί να σε απασχολεί ο χώρος? Για τόσα λεφτά που θα δώσεις, βάλε κάτι παραπάνω για να είσαι ήσυχος. Δεν θα το μετανιώσεις.

Screenshot 2019-11-02 at 5.32.35 PM.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Οπως σου έγραψα και παραπάνω δεν θα πρέπει τόσο να σε απασχολεί το ζήτημα της χωρητικότητας του δίσκου. 

Σαφώς χρειάζεσαι χώρο και θα πρέπει να μετράς τα GB ένα - ένα, όπως αναφέρει και η @onelonelystar από πάνω, έχεις system files και διάφορα άλλα να σκεφτείς, οπότε η πρακτική λύση είναι εξωτερικός δίσκος

Αν  προμηθευτείς κάτι τέτοιο με μικρό κόστος θα έχεις αρκετό χώρο και θα μπορείς να βάλεις και το λειτουργικό εκεί και να boot αρεις μόνιμα από εκεί με πολύ καλές ταχύτητες. 

Αν ήμουν στην θέση σου το, επιπλέον, budget θα το χρησιμοποιούσα για μνήμη, η οποία δεν αναβαθμίζεται μετά την αγορά. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που θα σε συνέφερε είναι αν μπορούσες να εύρισκες MacBook Pro του 2018 στα 2.3 με touch bar, που είναι quad-core, και έχει τιμή στα 256 Gb φθηνότερη από αυτή του '19 128 Gb και με μετρήσεις ισχύος παρόμοιες στο geekbench

Υπάρχει το συγκεκριμένο στην ίδια περίπου τιμή με το μοντέλο '19 αλλά καλύτερη κάρτα γραφικών

Επεξ/σία από iYannis
Δημοσ.

Να πω κι εγώ την ταπεινή μου άποψη.

Αρχικά, συμφωνώ με το μοναχικό αστέρι, την αγαπητή @onelonelystar σχετικά με το χώρο. :)

Συμφωνώ και με τον φίλτατο κι αγαπητό @Jiakometi σχετικά με τις επιλογές σου και τα 8Gb RAM. Για εμένα, χρειάζεσαι 16Gb. Και για να σου δώσω να καταλάβεις το γιατί, προσωπικά χρησιμοποιώ πολύ τα spaces ενώ αρκετές φορές μπαίνω και windows μέσω vmware. Συνεπώς, βλέπεις πως υπάρχουν φορές που χρειάζεσαι τα 16Gb ακόμα κι αν δεν κάνεις τρελές εργασίες στo laptop, για να μην αναφέρουμε πως και μελλοντικά θα χρειαστούν ούτως ή άλλως τα 16Gb.

Με την λύση του εξωτερικού SSD διαφωνώ υπό την έννοια πως αγοράζεις ένα καινούριο mac και πόσο μάλλον laptop. Υποθέτω πως χρειάζεται να το μετακινείς, άρα ο εξωτερικός SSD ειδικά για να φορτώνεις λειτουργικό είναι κάπως. Βέβαια, ειδικά αν το budget είναι περιορισμένο, σαφέστατα μπορείς να φορτώσεις τα βασικά σου προγράμματα στον εσωτερικό ssd και κάποια στιγμή να πάρεις και τον εξωτερικό ssd για ό,τι άλλο σου χρειαστεί. Αν πάλι δεν θα το μετακινείς, σαφέστατα και κάνεις ό,τι προτείνει ο jiakomenti. 

Τέλος, θα πρότεινα το 2019 μοντέλο αποκλειστικά και μόνο για το θέμα του πληκτρολογίου το οποίο - υποτίθεται - έχει βελτιωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Ναι, πλέον αναγνωρίζεται δωρεάν επισκευή και στα παλαιότερα μοντέλα, αλλά γιατί να μπλέξεις αν μπορείς να έχεις μία καλύτερη επιλογή ? 

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, τελικά θα πάω σε μοντέλο τους 19 θα προσπαθήσω για 256 (τα 16γβ δύστυχος ξεφεύγουν πολύ στην τιμή) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάντως σε Mac Mini 2018 με 8 GB RAM, μόνο για e-mail και σερφάρισμα αρκούσαν. Όταν ξεκινούσα lightroom ή Photoshop, εκεί η μνήμη γέμιζε αμέσως και το μηχάνημα πήγαινε αργά. 

Επεξ/σία από studiokristo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...