Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, μια καλή οικογενειακή φίλη έχασε πριν κάνα 60ήμερο τον σύζυγο της.

Θέλουμε να μάθουμε τα εξής δυο σας παρακαλώ πολύ :

1. Είναι να λάβει ένα επίδομα για την ταφή του συζύγου της. Πότε και πως λαμβάνει αυτό το ποσό;

2. Νομίζω το 75% της σύνταξης του συζύγου της δικαιούται; Πότε ξεκινάει να το λαμβάνει αυτό; Πρέπει να πάει κάπου κάτι;

Είναι σε άθλια κατάσταση η γυναίκα πάντως, και κατευθείαν θέλουν να τη ξεσπιτώσουν. Άρα κάθε πληροφορία και συμβουλή, σώζει.

Ευχαριστούμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν εννοεις τα εξοδα κηδείας πρεπει το τιμολογιο από το γραφιο τελετων να είναι στο ονομα της και να το κατεθεσει στο ΙΚΑ.

Υπολογισε από ότι εχω ακουσει κανα διμηνο .

Για την συνταξη παραπανω ...

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Γιά την σύνταξη τεράστια υπομονή,έχουμε χάσει 2,5 χρόνια τον πατέρα μου και η μάνα μου από τον 6 μήνα και μετά παίρνει ακόμα την προσωρινή 340 ευρώ.

Το ποσοστό ήταν 50% με το νόμο Κατρούγκαλου,δεν ξέρω τώρα αν με την αλλαγή στην κυβέρνηση το επανέφεραν στο 70-75 %

Δημοσ.

1. Για τα έξοδα κηδείας, ισχύει ό,τι είπαν τα παιδιά: τιμολόγιο στο όνομά της και κατάθεση στο αντίστοιχο ασφαλιστικό ταμείο

2. Για την σύνταξη χηρείας εξαρτάται από το αν έπαιρνε ήδη σύνταξη ο εκλιπών ή όχι. Στη πρώτη περίπτωση, τα πράγματα είναι κάπως πιο εύκολα. Διαφορετικά, έχει λίγη ανηφόρα με διάφορα δικαιολογητικά και την κλασική αναμονή του Ελλαδιστάν, μέχρι τελικά να πληρωθεί το ποσό που δικαιούται.

Έχε όμως υπόψη ότι πλέον υπάρχουν διάφορα γραφεία που αναλαμβάνουν την έκδοση σύνταξης με γρήγορο ρυθμό με αμοιβή 1-2 συντάξεις (προσωπική εμπειρία).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, JiovanniGeorgeo είπε

Παιδιά, μια καλή οικογενειακή φίλη έχασε πριν κάνα 60ήμερο τον σύζυγο της.

Θέλουμε να μάθουμε τα εξής δυο σας παρακαλώ πολύ :

1. Είναι να λάβει ένα επίδομα για την ταφή του συζύγου της. Πότε και πως λαμβάνει αυτό το ποσό;

2. Νομίζω το 75% της σύνταξης του συζύγου της δικαιούται; Πότε ξεκινάει να το λαμβάνει αυτό; Πρέπει να πάει κάπου κάτι;

Είναι σε άθλια κατάσταση η γυναίκα πάντως, και κατευθείαν θέλουν να τη ξεσπιτώσουν. Άρα κάθε πληροφορία και συμβουλή, σώζει.

Ευχαριστούμε.

Επερνε σύνταξη ο σύζυγος ?

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, acomaedo είπε

70% της σύνταξης και τα έξοδα κηδείας μετά από 8μηνο το νωρίτερο.

Δίνουν ΕΝΑΝΤΙ νωρίς.

19 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ούτε να πεθάνεις δεν μπορείς αν δεν έχεις λεφτά!!

Κατάντια της κοινωνίας μας!

Έτσι είναι. ΜΟΝΟ στη ΕΣΣΔ ήταν αλλιώς.

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Δίνουν ΕΝΑΝΤΙ νωρίς.

Έτσι είναι. ΜΟΝΟ στη ΕΣΣΔ ήταν αλλιώς.

Δίνουν έναντι μόνο την ελάχιστη, όταν θα του αποδοθεί η πλήρης θα αντιστοιχεί στο 70% του θανόντος.

Το 8μηνο είναι για τα έξοδα κηδείας. Μην περιμένεις να πάρει πίσω ότι πλήρωσε. Υπάρχει πλαφόν ανάλογα με το ταμείο στα 1000€ το πολύ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, acomaedo είπε

τα έξοδα κηδείας μετά από 8μηνο το νωρίτερο.

Ότι να ναι...

Έχασα τη γιαγιά μου αρχές Μαρτίου (φέτος), και τα χρήματα για τα έξοδα κηδείας μπήκαν σε λογαριασμό σε λιγότερο από έναν μήνα (από ΙΚΑ, όχι κάνα ταμείο πολυτελείας)

Σταματήστε να παραπληροφορείτε τον κόσμο αν δε γνωρίζετε

Δημοσ.

Το ΙΚΑ δίνει, αν θυμάμαι καλά, περίπου 800,00. Και εγώ όταν έχασα τον πατέρα μου, στο δίμηνο είχε μπει. Και σε άλλες περιπτώσεις που ξέρω στο δίμηνο είχαν μπει. Είναι εντελώς διαφορετική ιστορία από τη σύνταξη. Άλλο τμήμα, άλλος κωδικός πίστωσης. Η σύνταξη της μάνας μου βγήκε στο 9μηνο, με 50% τότε. Στο 11μηνο μπήκαν και τα αναδρομικά των 9 μηνών. Τους τελευταίους μήνες που έγινε 70%, έβαλαν άλλο ποσό (αυξημένο) και στα αναδρομικά δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη. Η ουσία είναι ότι δεν ξέρεις πότε θα πάρεις σύνταξη, πόση θα είναι και τι σου κρατάνε. Τεράστιο μπουρδέλο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, koulkos είπε

Το ΙΚΑ δίνει, αν θυμάμαι καλά, περίπου 800,00. Και εγώ όταν έχασα τον πατέρα μου, στο δίμηνο είχε μπει. Και σε άλλες περιπτώσεις που ξέρω στο δίμηνο είχαν μπει. Είναι εντελώς διαφορετική ιστορία από τη σύνταξη. Άλλο τμήμα, άλλος κωδικός πίστωσης. Η σύνταξη της μάνας μου βγήκε στο 9μηνο, με 50% τότε. Στο 11μηνο μπήκαν και τα αναδρομικά των 9 μηνών. Τους τελευταίους μήνες που έγινε 70%, έβαλαν άλλο ποσό (αυξημένο) και στα αναδρομικά δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη. Η ουσία είναι ότι δεν ξέρεις πότε θα πάρεις σύνταξη, πόση θα είναι και τι σου κρατάνε. Τεράστιο μπουρδέλο. 

Πολύ γρήγορα ! Πότε πέθανε ??

ΥΓ. Εμένα η μάνα μου ΧΗΡΑ, έκανε αιτηση από το καλοκαίρι του 2017 και ΑΚΟΜΑ δεν έχει πάρει ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ !!!!!

Επεξ/σία από GREGORYMO
Λαθος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...