Προς το περιεχόμενο

Νέο PC: AMD Athlon 64 ή P4 3 Ghz

DsLmAnIaC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να φτιάξω ένα νέο PC ( ο 900άρης Athlon ξεψυχάει :) ) και σκέφτομαι αν το βασίσω σε μία από τις παραπάνω λύσεις. Τι προτείνετε;

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

egw tha elega oti einai poio ftino. ta 64bit den pistevw na ta xrhsimopoihseis pragmatika gia alla 1~2 xronia. an einai poio ftinos o athlon64 tote afton. an oxi tote ton p4 epidoseis prepei na einai sta idia epipeda.

Δημοσ.

Όσον αφορά την κωδικοποίηση ήχου και εικόνας ο P4E είναι γρηγορότερος από τον Α64 στις αντίστοιχες συχνότητες (βλέπε SSE2)... στα υπόλοιπα εναλλάσονται με πολύ μικρές όμως διαφορές με ένα μικρό προβάδισμα του Α64...

Από την άλλη αν θέλεις να βγάλεις περισσότερα από τον A64 πρέπει να πάρεις mobo που να υποστηρίζει register μνήμες (ECC) και γενικά το κόστος είναι λίγο περισσότερο απ' ότι για ένα mobo για Intel...

Πιστεύω ότι δεν αξίζει ακόμα ο A64 γιατί απλά είναι το μεταβατικό στάδιο για τον FX ο οποίος και μαμάει κανονικά... Εγώ θα περίμενα να ωριμάσει λίγο ο FX στην αγορά ώστε να πέσει και η τιμή του και να υπάρχουν περισσότερες προτάσεις σε mobos και τότε θα τον χτύπαγα...

Δημοσ.

registered mnimes den xriazete o Athlon64.....twra gai to an einai makria....i microsoft gia ton iounio leei tin teliki ekdosi win gia AMD64....

alo to farcry to kserete e? to proto game me 64 ipostiriksi....me tin apli 4800 mou paizo sta idia epipeda to game pou paizoun oi 9800 :P :P :P xaris ston Athlon64

kai jaco oi times ton FX den tha pesoun toso :( afou vgike gia na antagonistei ton Extreme :(

Δημοσ.

Και εγώ υποστηρίζω Αthlon64 αλλά περίμενε λίγο ακόμα να βγουνε τα νέα τσιπάκια via k8t800 και το νεο nforce. Τότε πιστεύω ο επεξεργαστής θα είναι ακόμα πιο γρήγορος. Από την άλλη πρέπει να σκεφτείς ότι είναι η νέα τεχνολογία. Η ίδια η Intel ανακοίνωσε ότι του χρόνου θα αρχίσει να παράγει επεξεργαστές συμβατούς με το πρότυπο athlon64 ενώ η AMD το ίδιο διάστημα θα σταματήσει την παραγωγή 32 bit cpu. Πιστεύω δηλ. ότι αν μπορείς να διαθέσεις λεφτά για AMD 64με μια καλή μητρική(nforce-cool&quiet,κτλ) αξίζει με χίλια.

Για τον FX που ανφέρθηκε παραπάνω, βγήκε ο FX-53 και είναι και καλός στο o/c!!!

Δημοσ.

Βασικά πάντα ήμουν αντι-Intellικός, αλλά οι AMD γενικά ανεβάζουν πιο εύκολα θερμοκρασίες και θέλουν διάφορa κόλπα για να μπορείς να τους κάνεις ένα καλό overclocking. Για αυτό έχω μπει σε δίλλημα.

Δημοσ.

...αλλά οι AMD γενικά ανεβάζουν πιο εύκολα θερμοκρασίες και θέλουν διάφορa κόλπα για να μπορείς να τους κάνεις ένα καλό overclocking.

Ξυπνήστε! Αυτά ισχύαν πριν χρόνια. Αν δεν έχουν αντιστραφεί οι όροι, βρίσκουντα τουλάχιστον στα ίδια...

Δημοσ.

...αλλά οι AMD γενικά ανεβάζουν πιο εύκολα θερμοκρασίες και θέλουν διάφορa κόλπα για να μπορείς να τους κάνεις ένα καλό overclocking.

Ξυπνήστε! Αυτά ισχύαν πριν χρόνια. Αν δεν έχουν αντιστραφεί οι όροι' date=' βρίσκουντα τουλάχιστον στα ίδια...[/quote']

Για αυτό ρωτάμε για να μάθουμε αν ισχύει ακόμη. Εγώ με τον 900άρη είμαι ακόμη και σε αυτόν τουλάχιστον ισχύει, οπότε ήθελα να μάθω αν ισχύει και για τους νέους επεξεργαστές της AMD.

Δημοσ.

Ουσιαστικά πάντως και τις τιμές αν συγκρίνουμε σε mobo και cpu δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές της σύνθεσης με Athlon 64 σε σχέση με αυτή με P4 ( μία καλή μητρική για P4 κοστίζει όσο π.χ η Asus για τον Athlon 64. Αρχίζω και ψήνομαι για τον AMD.

Όσον αφορά τη μητρική αν καταλήξω στην Asus θα κάνω καλά ή να δω και κάτι άλλο;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...