Etherovamon Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους/ες! Μέσω firefox plugin σώζω πολλές ιστοσελίδες στον υπολογιστή μου ως αρχεία με την κατάληξη .url, τα οποία οποιαδήποτε στιγμή τα πατώ από την επιφάνεια εργασίας, ανοίγει η επιθυμητή ιστοσελίδα στον firefox. Ένα θεματάκι παρόλα αυτά υπάρχει· με το που πατώ οποιοδήποτε αρχείο url εμφανίζεται πάντα το μήνυμα "Θέλετε να ανοίξετε αυτό το αρχείο;". Πατώ "Άνοιγμα" και μετά ανοίγει κανονικά η σελίδα. Καταλαβαίνω πως αυτό τα windows το κάνουν προφανώς για λόγους ασφαλείας. Πώς μπορώ να απενεργοποιήσω το παράθυρο αυτό για το άνοιγμα όλων των αρχείων url; Από όσο έψαξα στο ίντερνετ, σε καθοδηγούν μόνο για να το κάνεις για το κάθε αρχείο url ξεχωριστά. Εγώ, όμως, θέλω να ισχύει για όλα· και τα ήδη υπάρχοντα και τα μελλοντικά. Επίσης, το "παράδοξο" είναι πως όποτε πάω να ανοίξω ένα αρχείο url από φλασάκι, δε μου εμφανίζει αυτό το παράθυρο ζητώντας έγκριση· ανοίγει κατευθείαν η σελίδα. Έχετε να προτείνετε κάποια λύση; Ευχαριστώ προκαταβολικά. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2019 από Etherovamon Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kormos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, Etherovamon είπε Καλησπέρα σε όλους/ες! Μέσω firefox plugin σώζω πολλές ιστοσελίδες στον υπολογιστή μου ως αρχεία με την κατάληξη .url, τα οποία οποιαδήποτε στιγμή τα πατώ από την επιφάνεια εργασίας, ανοίγει η επιθυμητή ιστοσελίδα στον firefox. Ένα θεματάκι παρόλα αυτά υπάρχει· με το που πατώ οποιοδήποτε αρχείο url εμφανίζεται πάντα το μήνυμα "Θέλετε να ανοίξετε αυτό το αρχείο;". Πατώ "Άνοιγμα" και μετά ανοίγει κανονικά η σελίδα. Καταλαβαίνω πως αυτό τα windows το κάνουν προφανώς για λόγους ασφαλείας. Πώς μπορώ να απενεργοποιήσω το παράθυρο αυτό για το άνοιγμα όλων των αρχείων url; Από όσο έψαξα στο ίντερνετ, σε καθοδηγούν μόνο για να το κάνεις για το κάθε αρχείο url ξεχωριστά. Εγώ, όμως, θέλω να ισχύει για όλα· και τα ήδη υπάρχοντα και τα μελλοντικά. Επίσης, το "παράδοξο" είναι πως όποτε πάω να ανοίξω ένα αρχείο url από φλασάκι, δε μου εμφανίζει αυτό το παράθυρο ζητώντας έγκριση· ανοίγει κατευθείαν η σελίδα. Έχετε να προτείνετε κάποια λύση; Ευχαριστώ προκαταβολικά. Δεν καταλαβαίνω αρχικά γιατί δεν τις προσθέτεις στα αγαπημένα παρά τις κάνεις αποθήκευση στην επιφάνεια εργασίας και γεμίζεις περιττά αρχεία... Απ'την άλλη δώσε κάποια παραπάνω πληροφορία με λειτουργικό, έκδοση ff και ασφάλεια... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Etherovamon Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, kormos είπε Δεν καταλαβαίνω αρχικά γιατί δεν τις προσθέτεις στα αγαπημένα παρά τις κάνεις αποθήκευση στην επιφάνεια εργασίας και γεμίζεις περιττά αρχεία... Απ'την άλλη δώσε κάποια παραπάνω πληροφορία με λειτουργικό, έκδοση ff και ασφάλεια... Έχω πολύ συγκεκριμένο τρόπο αρχειοθέτησης του υλικού μου στον υπολογιστή, που μου είναι πολύ πιο χρήσιμο μια σημαντική ιστοσελίδα να την έχω ως εξωτερικό αρχείο, παρά ως αγαπημένο. Windows 10, firefox 70, avast free. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2019 από Etherovamon Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kormos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 54 λεπτά πριν, Etherovamon είπε Έχω πολύ συγκεκριμένο τρόπο αρχειοθέτησης του υλικού μου στον υπολογιστή, που μου είναι πολύ πιο χρήσιμο μια σημαντική ιστοσελίδα να την έχω ως εξωτερικό αρχείο, παρά ως αγαπημένο. Windows 10, firefox 70, avast free. Να αν η σελίδα κλείσει ή το διαγράψει το Χ άρθρο, δεν θα έχεις τίποτα! Θα το θεωρούσα πιο λογικό να τα έχεις πχ σε μορφή .PDF * κάνε μια δοκιμή να κλείσεις την προστασία και δοκίμασε ή κάποιο μπλοκερ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Etherovamon Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 53 λεπτά πριν, kormos είπε Να αν η σελίδα κλείσει ή το διαγράψει το Χ άρθρο, δεν θα έχεις τίποτα! Θα το θεωρούσα πιο λογικό να τα έχεις πχ σε μορφή .PDF * κάνε μια δοκιμή να κλείσεις την προστασία και δοκίμασε ή κάποιο μπλοκερ Γνωρίζω για το ενδεχόμενο να κλείσει μια σελίδα... Κάποιες σελίδες -όχι όλες, όμως- θα τις μετατρέψω και σε εικόνα (σε .pdf όχι, γιατί η μετατροπή έχει προβλήματα στην εναλλαγή των σελίδων). Και με κλειστή προστασία το ίδιο πρόβλημα. Τι εννοείς να δοκιμάσω κάποιο μπλόκερ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kormos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 14 λεπτά πριν, Etherovamon είπε Γνωρίζω για το ενδεχόμενο να κλείσει μια σελίδα... Κάποιες σελίδες -όχι όλες, όμως- θα τις μετατρέψω και σε εικόνα (σε .pdf όχι, γιατί η μετατροπή έχει προβλήματα στην εναλλαγή των σελίδων). Και με κλειστή προστασία το ίδιο πρόβλημα. Τι εννοείς να δοκιμάσω κάποιο μπλόκερ; Να απενεργοποιήσεις μπλοκερ επέκταση από τον φυλλομετρητή και να απενεργοποίησης την προστασία στον υπολογιστή σου. Αν συνεχίσει ανέβασε μια εικόνα με το μήνυμα που εμφανίζει... Τέλος, έχεις δοκιμάσει άνοιγμα με, άλλο φυλλομετρητή να δεις αν παίρνεις το ίδιο μήνυμα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Αυτό το έλεγξες; Περισσότερα στο λινκ https://www.tenforums.com/tutorials/5357-unblock-file-windows-10-a.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Etherovamon Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, micos000 είπε Αυτό το έλεγξες; Περισσότερα στο λινκ https://www.tenforums.com/tutorials/5357-unblock-file-windows-10-a.html Δεν υπάρχει αυτή η επιλογή στο δικό μου παράθυρο: Το έχω μελετήσει προ πολλού το λινκ που προτείνεις, αλλά -όπως προείπα- αναφέρει για κάτι που πρέπει να κάνεις με το κάθε αρχείο ξεχωριστά· και όχι (π.χ.) για όλα τα .url. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν είναι θέμα τα url γιατί όπως είπες ανοίγουν από στικάκι αλλά δεν ανοίγουν από την επιφάνεια εργασίας. Κάτι πρέπει να φταίει στον φάκελο του dekstop. Δοκίμασε να κάνεις έναν απλό φάκελο στον c : (π.χ. C:\favs), αντέγραψε μια συντόμευση εκεί και δες αν στο κάνει και σε αυτήν. Στον φάκελο δώσε πλήρη δικαιώματα με δεξί κλικ->ιδιότητες->ασφάλεια->επεξεργασία->προσθήκη γράψε eneryone, πάτα προσθήκη και τσεκάρισε πλήρη έλεγχος. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2019 από micos000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Εγώ αν ήθελα να κάνω ένα αρχείο που να με πηγαίνει σε μία σελίδα θα έκανα το εξής: 1. Δεξί click -> New Shortcut 2. Στο type location of the item -> "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" insomnia.gr 3. Type a name for this shortcut -> Insomnia Προτιμώ τα bookmarks όμως. Θεωρώ πολύ δύσκολο να σε αφήσουν τα windows να εκτελέσεις url αρχείο χωρίς να πατήσεις ok. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Etherovamon Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 20 λεπτά πριν, micos000 είπε Δεν είναι θέμα τα url γιατί όπως είπες ανοίγουν από στικάκι αλλά δεν ανοίγουν από την επιφάνεια εργασίας. Κάτι πρέπει να φταίει στον φάκελο του dekstop. Δοκίμασε να κάνεις έναν απλό φάκελο στον c : (π.χ. C:\favs), αντέγραψε μια συντόμευση εκεί και δες αν στο κάνει και σε αυτήν. Στον φάκελο δώσε πλήρη δικαιώματα με δεξί κλικ->ιδιότητες->ασφάλεια->επεξεργασία->προσθήκη γράψε eneryone, πάτα προσθήκη και τσεκάρισε πλήρη έλεγχος. Μπα, τίποτα... Τα ίδια. Και το ακόμα πιο παράδοξο είναι πως όχι μόνο τα url ανοίγουν ανενόχλητα από το φλασάκι, αλλά και όταν τα ίδια url τα αντιγράφω από το φλασάκι στο pc, αυτά πλέον ανοίγουν μια χαρά (!). Πολύ κουφό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Αυτό σαν να λέει ότι υπάρχει διαφορετικός owner στα αρχεία, αν κάνεις δεξί click πάνω στο αρχείο -> security -> advanced -> και να βάλεις τον user σου σαν owner; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Το φλασάκι τι διαμόρφωση έχει; Αν είναι fat ενδέχεται όταν τα αντιγράφεις σε αυτό να χάνονται τα security descriptions ή να αλλάζουν τα δικαιώματα των αρχείων. Έλεγξε τα δικαιώματα σε ένα utl στο στικάκι και σε ένα στην επιφάνεια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Etherovamon Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 17 ώρες πριν, elpenor είπε Αυτό σαν να λέει ότι υπάρχει διαφορετικός owner στα αρχεία, αν κάνεις δεξί click πάνω στο αρχείο -> security -> advanced -> και να βάλεις τον user σου σαν owner; Δεν αλλάζει τίποτα, δυστυχώς. 16 ώρες πριν, micos000 είπε Το φλασάκι τι διαμόρφωση έχει; Αν είναι fat ενδέχεται όταν τα αντιγράφεις σε αυτό να χάνονται τα security descriptions ή να αλλάζουν τα δικαιώματα των αρχείων. Έλεγξε τα δικαιώματα σε ένα utl στο στικάκι και σε ένα στην επιφάνεια. 1. Το φλασάκι είναι fat32 2. Παραθέτω τη σύγκριση: Αριστερά είναι το .url του pc, και δεξιά είναι το ίδιο url στο φλασάκι. Όπως μπορείς να δεις, με το που το αντιγράφω στο φλασάκι, βγάζει λιγότερες καρτέλες στις ιδιότητες -δεν μπορώ π.χ. να δω τα δικαιώματά του- και δεν υπάρχει η επιλογή για άρση αποκλεισμού. Εάν στο αριστερό τικάρω την «άρση αποκλεισμού», όλα καλά· το αρχείο ανοίγει δίχως να ζητά έγκριση. Αλλά τι να το κάνω; το θέμα είναι να μην πατάω για κάθε αρχείο ξεχωριστά, την άρση αποκλεισμού. Τι να πω, βρε παιδιά, με αυτά τα windows; Λες και ζητάω κάτι εξεζητημένο· μια ρύθμιση για όλα τα url ζητάω ο κακομοίρης... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Etherovamon είπε Δεν αλλάζει τίποτα, δυστυχώς. 1. Το φλασάκι είναι fat32 2. Παραθέτω τη σύγκριση: Αριστερά είναι το .url του pc, και δεξιά είναι το ίδιο url στο φλασάκι. Όπως μπορείς να δεις, με το που το αντιγράφω στο φλασάκι, βγάζει λιγότερες καρτέλες στις ιδιότητες -δεν μπορώ π.χ. να δω τα δικαιώματά του- και δεν υπάρχει η επιλογή για άρση αποκλεισμού. Εάν στο αριστερό τικάρω την «άρση αποκλεισμού», όλα καλά· το αρχείο ανοίγει δίχως να ζητά έγκριση. Αλλά τι να το κάνω; το θέμα είναι να μην πατάω για κάθε αρχείο ξεχωριστά, την άρση αποκλεισμού. Τι να πω, βρε παιδιά, με αυτά τα windows; Λες και ζητάω κάτι εξεζητημένο· μια ρύθμιση για όλα τα url ζητάω ο κακομοίρης... Το fat32 δεν υποστηρίζει ρυθμίσεις ασφαλείας και δικαιώματα. Μπακαλίστικη λύση: Φτιάχνεις ένα μικρό partition στον σκληρό σου, format σε fat32, και αποθηκεύεις εκεί μέσα όλα τα αρχεία url. Πρόβλημα λύθηκε. Και η σωστή λύση με gpedit: https://winaero.com/blog/disable-downloaded-files-from-being-blocked-in-windows-10/ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα