SpiderAang Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Για σας, θα ήθελα και την βοήθειά σας και την γνώμη σας. Απορρίπτουμε wifi extender, powerline και τράβηγμα καλωδίου ethernet. Αρχικά θα ήθελα να δώσω σε ένα άλλο σπίτι που είμαστε στην ίδια οικοδομή, πρόσβαση στο Internet μέσω του router μου. Αυτό είναι δύσκολο διότι δεν δεν πιάνουν σήμα WiFi. Και έτσι σκέφτηκα το έξεις. Για να μην ανοίγουμε τρύπες στον τοίχο, και τραβάμε καλώδιο σκέφτηκα να χρησημοποιησουμε τα ήδη υπάρχοντα τραβηγμένα καλώδιο DSL, μιας και η πρώτη γραμμή DSL στο σπίτι μου συνδέεται κατευθείαν σε έναν πίνακα της οικοδομής, μαζί με τις υπόλοιπες από τα άλλα διαμερίσματα. Η δεύτερη, Τρίτη Τετάρτη κλπ DSL πριζακια, συνδέεται με την προηγούμενη, δηλαδή η μία δίνει στην άλλη, αν δεν κάνω λάθος. Αν λοιπόν υπάρχει κάποιος πίνακες στην οικοδομή που καταλήγουν εκεί οι DSL γραμμές από κάθε διαμέρισμα και συνδεαμε το σπίτι μας με του διπλανού, τότε θα είχαμε μια γραμμή που ξεκινάει από το σπίτι μου και συνεχίζει στο άλλο σπίτι. Τότε θα Χρησημοποιουσα τα τετρπινα καλώδιο DSL ως ethernet, μιας και μπορεί το Internet να περάσει και από 4 πινακίδα. Και έτσι συνδέοντας το router μου στο DSL του σπιτιού μου μέσω ethernet καλώδιο και ethernet πριζακι επάνω στην DSL γραμμή, θα κατέληγε στο άλλο σπίτι όπου με ένα άλλο ethernet πριζακι επάνω στην DSL γραμμή θα το κούμπωνα επάνω στο router μετατρεποντας το router σε access point. Θα λειτουργούσε ;
zx1234r Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Φίλε μου φτιάξε λίγο το κείμενο γιατί δυσκολεύτηκα πολύ να καταλάβω τι θες να πεις. Καταρχάς αφού είναι ακόμα οικοδομή, μπορείς να ζητήσεις απο τον εργολάβο να περάσει ένα ethernet απο σπίτι σε σπίτι να ξεμπερδεύετε. Αν τα ηλεκτρολογικά έχουν τελειώσει, τότε αυτό που λες δεν μπορεί να γίνει. Αν φυσικά το καταλαβαίνω σωστά όπως το περιγράφεις. Κάθε ζεύγος απο τον κατανεμητή πάει σε ένα διαμέρισμα. Δεν μπορείτε δύο διαμερίσματα να έχετε κοινή τηλεφωνική γραμμή.
mezger Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 18 λεπτά πριν, SpiderAang είπε Για σας, θα ήθελα και την βοήθειά σας και την γνώμη σας. Απορρίπτουμε wifi extender, powerline και τράβηγμα καλωδίου ethernet. Αρχικά θα ήθελα να δώσω σε ένα άλλο σπίτι που είμαστε στην ίδια οικοδομή, πρόσβαση στο Internet μέσω του router μου. Αυτό είναι δύσκολο διότι δεν δεν πιάνουν σήμα WiFi. Και έτσι σκέφτηκα το έξεις. Για να μην ανοίγουμε τρύπες στον τοίχο, και τραβάμε καλώδιο σκέφτηκα να χρησημοποιησουμε τα ήδη υπάρχοντα τραβηγμένα καλώδιο DSL, μιας και η πρώτη γραμμή DSL στο σπίτι μου συνδέεται κατευθείαν σε έναν πίνακα της οικοδομής, μαζί με τις υπόλοιπες από τα άλλα διαμερίσματα. Η δεύτερη, Τρίτη Τετάρτη κλπ DSL πριζακια, συνδέεται με την προηγούμενη, δηλαδή η μία δίνει στην άλλη, αν δεν κάνω λάθος. Αν λοιπόν υπάρχει κάποιος πίνακες στην οικοδομή που καταλήγουν εκεί οι DSL γραμμές από κάθε διαμέρισμα και συνδεαμε το σπίτι μας με του διπλανού, τότε θα είχαμε μια γραμμή που ξεκινάει από το σπίτι μου και συνεχίζει στο άλλο σπίτι. Τότε θα Χρησημοποιουσα τα τετρπινα καλώδιο DSL ως ethernet, μιας και μπορεί το Internet να περάσει και από 4 πινακίδα. Και έτσι συνδέοντας το router μου στο DSL του σπιτιού μου μέσω ethernet καλώδιο και ethernet πριζακι επάνω στην DSL γραμμή, θα κατέληγε στο άλλο σπίτι όπου με ένα άλλο ethernet πριζακι επάνω στην DSL γραμμή θα το κούμπωνα επάνω στο router μετατρεποντας το router σε access point. Θα λειτουργούσε ; Θεωρητικά θα λειτουργούσε εαν στο σπίτι σου καταλήγουν τουλάχιστον 3 ζεύγη και στο άλλο 2 (αφού θες 1 για τη γραμμή και από 2 σε κάθε σπίτι για το ethernet). Αν όμως τα ζεύγη αυτά δεν είναι μέρος κανονικού καλωδίου utp είναι πιθανό να έχεις διάφορα προβλήματα - το ethernet δε θέλει απλά 2 ζεύγη, θέλει 2 twisted pairs που να είναι όμως και twisted με συγκεκριμένο τρόπο και να είναι και twisted μεταξυ τους σαν ζευγάρια. 1
jkoukos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Σωστά με την προϋπόθεση ότι στο άλλο σπίτι δεν χρειάζονται τηλεφωνία, διαφορετικά κι εκεί πρέπει να πηγαίνουν 3 ζεύγη. Εκτός κι αν δουλέψει εκεί άλλη VoIP σύνδεση. Και φυσικά ισχύουν όλα τα υπόλοιπα περί συστροφής των καλωδίων και πόση σημασία έχει αυτή στο Ethernet σήμα.
SpiderAang Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αρχικά καταλήγουν 4 καλώδια από τον πίνακα στο σπίτι μου. Αλλά δεν είναι twisted. Και στην πρώτη πρίζα τηλεφωνίας του σπίτι μου έχει 4 καλώδια που έρχονται από κάτω και αλλα 2 για να συνδεθεί στις άλλες πρίζες τηλεφωνίας του σπιτιού από την πρώτη πρίζα. Και το ίδιο και στο άλλο σπίτι ισχύει. Και εφόσον τα 4 καλώδια και από το σπίτι μας και από το άλλο, καταλήγουν στον ίδιο πίνακα έλεγα μήπως μπορούσα να τα συνδέσω. 1 ώρα πριν, zx1234r είπε Φίλε μου φτιάξε λίγο το κείμενο γιατί δυσκολεύτηκα πολύ να καταλάβω τι θες να πεις. Καταρχάς αφού είναι ακόμα οικοδομή, μπορείς να ζητήσεις απο τον εργολάβο να περάσει ένα ethernet απο σπίτι σε σπίτι να ξεμπερδεύετε. Αν τα ηλεκτρολογικά έχουν τελειώσει, τότε αυτό που λες δεν μπορεί να γίνει. Αν φυσικά το καταλαβαίνω σωστά όπως το περιγράφεις. Κάθε ζεύγος απο τον κατανεμητή πάει σε ένα διαμέρισμα. Δεν μπορείτε δύο διαμερίσματα να έχετε κοινή τηλεφωνική γραμμή. Οταν έλεγα οικοδομή εννοούσα οτι δεν είναι δύο ξεχωριστές μονοκατοικίες σε διαφορετικό σημείο. Και όπως λες ναι έχουν τελειώσει όλα τα ηλεκτρολογικα οπότε αν κάθε τετράδα από το σπίτι μας και το σπίτι τους τα ξεσυνδεσω από το πίνακα που συγκεντεονονται (όλες οι dsl πρίζες από τα διαμερίσματα τις οικοδομής) και τις συνδέσω μεταξύ τους, πχ 1a δικός μας με 1a δικό τους, 2a με 2a, 1b με 1b και 2b με 2b, δεν θα ήταν σαν να έχω τραβήξει ένα τετραπινο καλώδιο από το σπίτι μου στο άλλο σπίτι; (γνωρίσω ότι με 4 καλωδιακια μπορείς να δώσεις ίντερνετ αντί με 8 καλωδιακια που είναι το ethernet καλώδιο. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2019 από SpiderAang
mezger Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Αν τα συνδέσεις έτσι, οι πιθανότητες να μη δουλέψει καθόλου ή να δουλέψει με πολλά πολλά προβλήματα η σύνδεση είναι πολύ μεγάλες. Επίσης δεν έχεις έξτρα ζεύγος για να ανεβάσεις στο σπίτι σου τη γραμμή, που σημαίνει ότι ο μόνος τρόπος να δουλέψει κάπως θα είναι να βάλεις τον router στον κατανεμητή, με ότι αυτό συνεπάγεται (θα πρέπει να του δώσεις ρέυμα, θα είναι στο έλεος κάθε ενοίκου του κτιρίου, σταθερο δε θα έχεις εκτός voip πατέντας κ.α.) Με άλλα λόγια διασκεδαστική ιδέα (και επι της αρχής με άλλα δεδομένα θα δούλευε) , αλλά δεν αξίζει να ασχοληθεις, χρειάζεσαι άλλη λύση.
jkoukos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 32 λεπτά πριν, SpiderAang είπε Αρχικά καταλήγουν 4 καλώδια από τον πίνακα στο σπίτι μου. Αλλά δεν είναι twisted. Και στην πρώτη πρίζα τηλεφωνίας του σπίτι μου έχει 4 καλώδια που έρχονται από κάτω και αλλα 2 για να συνδεθεί στις άλλες πρίζες τηλεφωνίας του σπιτιού από την πρώτη πρίζα. Και το ίδιο και στο άλλο σπίτι ισχύει. Και εφόσον τα 4 καλώδια και από το σπίτι μας και από το άλλο, καταλήγουν στον ίδιο πίνακα έλεγα μήπως μπορούσα να τα συνδέσω. Αφήνοντας στην άκρη αν θα δουλέψει το δίκτυο (μια δοκιμή θα το δείξει, αλλά πιστεύων ότι δεν θα παίξει), από την στιγμή που δεν υπάρχει 3ο ελεύθερο ζεύγος για να φέρει από τον κατανεμητή το DSL σήμα στο σπίτι (όπως αναφέρει και ο mezger), το ξεχνάς και παίρνεις την απόφαση να περάσεις μεταξύ των 2 σπιτιών ξεχωριστό καλώδιο δικτύου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα