Γατόπαρδος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2004 Παιδιά θέλω τη βοηθειά σας, Μένω σε μια πολυκατοικία. Θέλω να έχω πρόσβαση σα ADSL στο ισόγειο, στο δεύτερο και στον πέμπτο όροφο με ένα όμως πάγιο και μια σύνδεση με ADSL provider. Οι μεταξύ τους σύνδεση με καλώδιο είναι αδύνατη οπότε, Ερωτάται: 1) Μπορώ να το κάνω αυτό με τις κάρτες δικτύου με το πρωτόκολλο 811g ή κάτι τέτοιο; 2) Πρέπει ο host Η/Υ να είναι συνέχεια συνδεδεμένος στο net και οι υπόλοιποι (guests) να συνδέονται μέσω αυτού, κλατι σαν LAN δηλαδή; 3) Δεν μπορεί με κάποιο τρόπο να συνδέεται ο καθένας ξεχωριστά και αυτόνομα; 4) Οι ασύρματες κάρτες 811g έχουν ΠΡΑΚΤΙΚΗ εμβέλεια τόση ώστε να μεταδίδεται το σήμα στην πολυκατοικία; 5) Τι γίνεται με τον εξοπλισμό; Ποιο να διαλέξω και χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση κάτι επιπλέον; Ευχαριστώ. Περιμένω τις απαντήσεις σας!
dim_b Δημοσ. 28 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2004 Γιά να μη χρειάζεται να είναι κάποιος υπολογιστής συνέχεια ανοιχτός, θα πάρεις ένα access point που να είναι και router και θα συνδέσεις επάνω του το modem. Με τις ενσωματωμένες κεραίες που έχουν οι κάρτες wi-fi δε νομίζω ότι μπορείς να φτιάξεις τέτοιο δίκτυο.
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2004 Με τις ενσωματωμένες κεραίες που έχουν οι κάρτες wi-fi δε νομίζω ότι μπορείς να φτιάξεις τέτοιο δίκτυο. Εγω με αυτες ουτε απο δωματιο σε δωματιο δεν τα κατεφερα , ολο προβληματα ειχα , και τραβηξα καλωδιο.... :oops: :oops: :oops:
dim_b Δημοσ. 28 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2004 Γι'αυτό το είπα Το έχω δει σε λειτουργία στο σπίτι ενός φίλου μου. Με το internet δεν έχει πρόβλημα (λόγω του μικρού bandwidth) αλλά από δωμάτιο σε δωμάτιο η ποιότητα του σήματος πέφτει κάτω από το 50% και η ταχύτητα είναι συνήθως στα 28Mbps αντί γιά 54.
Γατόπαρδος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2004 Μάλιστα, κατά συνέπεια δεν υπάρχει άλη λύση, προς το παρόν τουλάχιστον, παρά σύνδεση με καλώδια. 'Ετσι δεν είναι; Τότε προς τι το όφελος να έχεις αυτές τις κάρτες-αναμεταδότες με τα πρωτόκολλα 811g ή 811b; Λέτε να γίνει κάτι στο μέλλον; Αυτό το access point πόσο κοστίζει περίπου; Ευχαριστώ για τη βοήθεια και το ενδιαφέρον πάντως
dim_b Δημοσ. 29 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2004 Δεν είπαμε ότι αποκλείεται να γίνει τέτοιο ασύρματο δίκτυο. Απλά δε γίνεται με τις μικρής εμβέλειας ενσωματωμένες κεραίες. Γιά τον εξοπλισμό που θα χρειαστείς ρώτα καλύτερα στο forum του AWMN όπου τα παιδιά έχουν μεγαλύτερη εμπειρία σε θέματα wireless networking. Πάντως, αν είναι εφικτή η ενσύρματη δικτύωση, θα σου κοστίσει λιγότερο και θα έχεις καλύτερες ταχύτητες. Γιά access point/ADSL router δεν ένα Netgear που έχει το Πλαίσιο με 127 ευρώ. Υπάρχει και άλλο μοντέλο που έχει και ενσωματωμένο modem, οπότε τα έχεις όλα σε μία συσκευή.
cdthelw Δημοσ. 29 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2004 Βασικά δεν είναι θέμα κεραιών αλλά ισχύς των AP και τών καρτών , FCC όριο για Αμερική είναι 200mWatt στα 2.4Ghz ενώ για την Ευρώπη CE certified 100mW , εάν σκεφτείς ότι το κινητό σου NOKIA πχ εκπέμπει 1 Watt στα 900Μhz και 2 Watt στα 1800Mhz καταλαβαίνεις ότι οι τοίχοι και ειδικά οι πλάκες σκυροδέματος με μεταλλικό πλέγμα αποτελούν ΤΕΡΑΣΤΙΟ εμπόδιο για το AP , οι απλοί τοίχοι είναι σχετικά "διαπερατοί" , Βέβαια σε ανοιχτό περιβάλλον με οπτική επαφή και εξωτερική κεραία με κάποια ενίσχυση είναι δuνατόν να γίνουν links 12 Km και περισότερο . Σου προτείνω τρυπάνι και UTP , άπλώσε καλώδιο παντού στην πολυκατοικία, είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά , έχεις 100mbit και δεν τίθεται θέμα απόκρισης ούτε παρεμβολών.
takyr Δημοσ. 29 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2004 Συμφωνώ με τον cdthelw. Το σύστημα αυτό που λες με τα wireless access points το έχω ζήσει στη φοιτητική εστία που ήμουν πέρσι στη Γερμανία. Μοιράζαν περίπου 10 συνδέσεις σε ένα access point. Το θέμα είναι ότι την ταχύτητα την μοιράζονται όλοι μαζί, οπότε μην περιμένεις και πολλά αν από το ένα pc κατεβάζεις παπάδες... Επιπλέον εκεί ούτε οι τοίχοι ήταν τόσο παχείς (πολύ απλά διότι οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι σημαίνει σεισμός), αλλά και πάλι συχνά δεν είχες σήμα και έπρεπε θυμάμαι να προσπαθούμε ξανά και ξανά να μπούμε. Πάντως, όταν δούλευε, καλό ήταν. Σε κάθε όμως περίπτωση nothing beats the cable!
xaotikos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2004 Βασικά δεν είναι θέμα κεραιών αλλά ισχύς των AP και τών καρτών Βασικά είναι θέμα και κεραιών και καρτών. Στις κάρτες είναι θέμα ευαισθησίας και όχι τόσο θέμα ισχύος. Για ένα καλό link προτιμάς να έχεις χαμηλή ισχύ αλλά κετευθυνόμενη σε λεπτή δέσμη από πολύ ισχύ και διάσπαρτη. Ο φίλος είτε θα παίξει με utp όπως είπατε ή θα ψάξει τρόπο να βάλει ένα AP με κάποιο panel ή grid προς τους άλλους 2 και οι άλλοι 2 θα έχουν επίσης panel ή grid στραμμένες προς αυτό (από κάποιο σημείο στις βεράντες που βλέπονται πχ)
tidol Δημοσ. 30 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2004 To bandwidth ontws paizei sto miso ths onomastikhs akoma kai sto idio dwmatio, @@ tou prwtokollou , opote an eisai gia .b upologize <5MBit kai gia .g <25Mbit. Auto shmainei pws an thes apo 512 kai panw phgaine gia to .g. Exw sthsei ena tetoio LAN spiti mou me ena access point kai ena client kai ta apotelesmata einai polu kala an kai exw exoplismo apo diaforetikes etairies(epifovo) Pleonekthmata ---------------- -Den exeis kalwdia mesa stin mesi -Paneukolh epektasimothta -Perihghsh se olo to spiti Meionektimata ---------------- -Kostos -Xamiloteres taxuthtes Auto me tin polukatoikia ginetai arkei to access point na brisketai ston 2o orofo. Me 2 kateuthintikes ston 1 kai 5 eisai ok, stin xeiroteri bgazeis tis keraies mpalkoni. Exe upospin sou oti oi keraies prepei na einai parallhla me to epipedo tou dapedou diaforetika an einai katakorufa den tha exeis link!
GINA_23 Δημοσ. 6 Απριλίου 2004 Δημοσ. 6 Απριλίου 2004 Εγω με αυτες ουτε απο δωματιο σε δωματιο δεν τα κατεφερα , ολο προβληματα ειχα , και τραβηξα καλωδιο.... Same here....το 802.11g της Τornado δούλευε στα 54 αλλα η μεταφορα αρχείων δεν ξεπέρασε τα 14-18, οπότε πήγε απο εκεί που ήλθε.... Υπάρχει ήδη η τεχνολογία 802.11g+ (plus) που υπόσχεται ταχυτητα 108 .... H D-LINK ισχυρίζεται οτι είναι 15Χ faster απο το 802.11β και δινει αποστασεις UP-to 100 m Indoor kai UP-to 400 m Outdoors.... Η ΝΕΤGEAR είναι πιο συντηρητική και ισχυρίζεται οτι είναι 10Χ faster from 11.b .... Τώρα, αν κανεις απο εσας πιασει αυτές τις ταχύτητες....ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΙ. ....γιαυτό εριξα 50 μετρα καλωδιο UTP και ξένιασα...ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ (που θα πάει.... θα ξαναδοκιμάσω ...κάποτε)
papashark Δημοσ. 8 Απριλίου 2004 Δημοσ. 8 Απριλίου 2004 Gina, τα περισσότερα ασύρματα στα 54mbit, μέχρι 20-21 βγάζουν (εξαίρεση της usrobotics με 23), ενώ κάποια δεν φτάνουν στα 15.... Όσο πιο μακριά είσαι, τόσο πιο αργά δουλεύει, ενώ τα η τεχνολογία superG είναι φοβερά ευάλωτη σε παρεμβολές (αφού χρησιμοποιεί σχεδόν όλα τα διαθέσιμα κανάλια και παρεμβάλει/παρεμβάλετε στα/από τα πάντα). Το πιο γρήγορο που έχω μετρήσει είναι 44mbit πάντως αλλά όχι με 802.11g.... Φίλε μου ξέχνα με ένα ΑΡ ή wireless router να έχεις πρόσβαση από κάτω μέχρι πάνω στην πολυκατοικία. Ξέχνα το 802.11g για να μοιράσεις την adsl, άντε 1mbit να έχεις να μοιράσεις.... Άλλη λύση στο πρόβλημα του φίλου παραπάνω, είναι ένα μικτό σύστημα ενσύρματου και ασύρματου. Μπορεί να περάσει στο κλιμακωστάσιο της πολυκατοικίας (στις σκάλες δηλαδή) καλώδιο, και να βάλει ΑΡ σε κάθε όροφο (ή κάθε δύο ορόφους) που θέλει πρόσβαση. Το καλώδιο(α) θα καταλήγουν σε έναν router φυσικά, για να μην υπάρχει ανάγκη ένα PC να είναι πάντα συνδεδεμένο. Όμως σε ένα περιβάλλον που θα μπαίνουν πολύ χρήστες, θα ήταν προτιμότερο να έχεις έναν Proxy και να περνάτε στο ίντερνετ μέσω αυτού, και έτσι θα κερδίζετε πολύ χρόνο για επαναλαμβανόμενα updates (σκέψου ότι εμένα μόνο ο πρώτος περιμένει να κατεβουν τα win/norton updates, οι υπόλοιποι τα τραβάνε με καμιά 20mbit.....)
GINA_23 Δημοσ. 18 Απριλίου 2004 Δημοσ. 18 Απριλίου 2004 Το πιο γρήγορο που έχω μετρήσει είναι 44mbit πάντως αλλά όχι με 802.11g.... Αλλά με τί ???? Και σε ποια απόσταση ???
xaotikos Δημοσ. 18 Απριλίου 2004 Δημοσ. 18 Απριλίου 2004 hint δεν είναι για Ελλάδα, free και εξωτερικό χώρο. Right papashark?
Bourdoulas Δημοσ. 25 Απριλίου 2004 Δημοσ. 25 Απριλίου 2004 Bre paidia ki ego basika 8elo na kano diktio me enan filo.Basika o enas menei se imi-ipogeio kai o allos ston proto...pao gia utp?mexri posa metra mporo na exo?Gia na min xriazete o ipologistis na einai sinexeia anoixtos 8elo router mono?Ti proteinete?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.