Προς το περιεχόμενο

OTE VDSL 50mbps

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, ας πω και εγώ εδώ το story μου(πόνο) σχετικά με τα ιντερνετς στην Ελλάδα. Αναβάθμισα την γραμμή μου από Student 24mbps S ,  σε 50mbps S που είδα ότι έγινε διαθέσιμη το τελευταίο 2μηνο. (Τέλη Ιουλίου κάνανε εργασίες και βάλανε νέα ΚΑΦΑΟ η vodafone αν δεν κάνω λάθος). Το ΚΑΦΑΟ βρίσκεται στα 15 μέτρα απο το σπίτι, η πολυκατοικία χτισμένη αρχές 2000 . Μέχρι στιγμής με την 24αρα συγχρόνιζα στα 13 αντε 14 mpbs. Κάνω την Κυριακή (27 Οκτώβρη) την αίτηση για VDSL μαζί μ'αυτό και νέο 24μηνο συμβόλαιο, λέω άντε να δούμε τι θα δούμε. Ξυπνάω Τρίτη 29 του μηνός βλέπω να έχει αλλάξει το modulation σε VDSL λέω εδώ είμαστε, κοιτάω τον συγχρονισμό στα 17mbps. ΚΕΡΔΙΣΑ ολόκληρα 300 kpbs. Mετά κλασικά τηλέφωνο στον ΟΤΕ έλεγχος γραμμής κλπ (ευτυχώς τα παιδιά ήταν ευγενικά) παραξενεύτηκαν και αυτοί κ το δηλώσαν σαν βλάβη. Οπότε είμαι σε αναμονή. Γνώμες για το πρόβλημα; 

save.PNG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ερώτημα ειναι που παίρνεις vdsl, απο το κέντρο ή απο την καμπίνα

Ειναι ενεργοποιημένη η καμπινα που λες;

Ρώτα τους

Κάποια φάση που κάνανε τις εργασίες είχα φάει disconect για λίγη ώρα. Εφόσον μέχρι πριν τις εργασίες δεν είχα διαθέσιμο VDSL & μετά τις εργασίες είχα , πιστεύω oτι παίρνω απο την εδώ καμπίνα. Σε περίπτωση που παίρνω απο κέντρο με γυρίζουν στο παλιό πρόγραμμα λόγω ταχύτητας; 

Κανονικά πρέπει να σε γυρίσουν στο adsl αν δεν δουλευη η καμπινα

Εσυ δηλωσε το βλαβη να έρθει τεχνικος να μαθεις και λεπτομέρειες για την σύνδεση σου.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, anthonykleis είπε

Κάποια φάση που κάνανε τις εργασίες είχα φάει disconect για λίγη ώρα. Εφόσον μέχρι πριν τις εργασίες δεν είχα διαθέσιμο VDSL & μετά τις εργασίες είχα , πιστεύω oτι παίρνω απο την εδώ καμπίνα. Σε περίπτωση που παίρνω απο κέντρο με γυρίζουν στο παλιό πρόγραμμα λόγω ταχύτητας; 

- Πίστευε και μη ερεύνα; παίρνεις από Αστικό Κέντρο.

- Πριν κάνεις νέα όνειρα μάθε ότι οι καμπίνες μπορούν να κάνουν και ένα χρόνο για να ενεργοποιηθούν.

- Αν πιστέψουμε πως είναι σωστό το Line Attenuation και δεν είναι έμπνευση του modem, δεν πας με αυτό πάνω από 21.500Mbps σε VDSL μέσω Α/Κ. Θα πας ψηλότερα όταν ενεργοποιηθούν οι καμπίνες.

- Να εύχεσαι να υπάρχει κάποιο επιλύσιμο πρόβλημα στην καλωδίωσή σου και να ανέβεις ακόμα λίγο ψηλότερα.

- Μην είσαι τσιγκούνης, δεν κέρδισες 300 kpbs, αλλά 3-4Mbps στο down και υπερδιπλασίασες το up.

Εύχομαι τα καλύτερα!

Επεξ/σία από filipN

Αν επιτρεπεται σε τι τιμη εβαλες στο 50αρι στον ΟΤΕ? Ρωταω γιατι με πηραν να αναβαθμισω και σε 50αρι και μου ειπαν προσφορα στα 37,90 €!!!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, veider είπε

Αν επιτρεπεται σε τι τιμη εβαλες στο 50αρι στον ΟΤΕ? Ρωταω γιατι με πηραν να αναβαθμισω και σε 50αρι και μου ειπαν προσφορα στα 37,90 €!!!!!

Λογικά ο φίλος πάνω έβαλε με 26,90.

https://www.whatsup.gr/student/foitites/double-play

Επεξ/σία από user2163
  • Like 1

20 ώρες πριν, filipN είπε

- Πριν κάνεις νέα όνειρα μάθε ότι οι καμπίνες μπορούν να κάνουν και ένα χρόνο για να ενεργοποιηθούν.

- Αν πιστέψουμε πως είναι σωστό το Line Attenuation και δεν είναι έμπνευση του modem, δεν πας με αυτό πάνω από 21.500Mbps σε VDSL μέσω Α/Κ. Θα πας ψηλότερα όταν ενεργοποιηθούν οι καμπίνες.

- Να εύχεσαι να υπάρχει κάποιο επιλύσιμο πρόβλημα στην καλωδίωσή σου και να ανέβεις ακόμα λίγο ψηλότερα.

- Μην είσαι τσιγκούνης, δεν κέρδισες 300 kpbs, αλλά 3-4Mbps στο down και υπερδιπλασίασες το up.

Εύχομαι τα καλύτερα!

Λοιπόν, κατέβηκα στην πολυκατοικία επειδή ήμουν περίεργος . Παίρνω απο το ΚΑΦΑΟ ακριβώς απέναντι, το οποίο μάλλον δεν ενεργοποιήθηκε για να μην έχω ταχύτητα. όντως εκ παραδρομής έγραψα kpbs :P. θα περιμένω τον τεχνικό να μου πει κ επίσημα δεν πρόκειται να εχεις VDSL ποτε ! απλά μου έκανε εντύπωση οτι άλλαξε η διαθεσιμότητα γιατί μέχρι πριν 2 μήνες δεν είχε ουτε 50.

6 ώρες πριν, veider είπε

το φοιτητικό το 50αρι που έγραψε και ο φίλος κάτω 

6 ώρες πριν, mech_eng είπε

το ρουτερ που εχεις μπορει να δουλευει και σε adsl και σε vdsl;

με το ιδιο ρουτερ εχεις τα παραπανω αποτελεσματα; 

ναι , είναι το κλασικό του OTE ( SpeedPort Entry 2i) 

20 ώρες πριν, filipN είπε

Εύχομαι τα καλύτερα!

επίσης το attenuation στην 24αρα πριν ήταν κάτω απο 12 πως εξηγείται αυτο δεν ξέρω

- To attenuation στο VDSL είναι συνήθως γύρω στις 7 μονάδες υψηλότερο από το ADSL, αλλά πολλές φορές τα modem/router των παρόχων δείχνουν μεγαλύτερα νούμερα.

- Το SpeedPort Entry 2i δεν έχει καλές επιδόσεις στο συγχρονισμό, ειδικά όταν παίρνει από Α/Κ, το δικό μου συγχρονίζει 12% χαμηλότερα από FRITZ!Box του 2012.

- Αν σου πει ο τεχνικός ότι δεν γίνεται τίποτα ή αν έχεις μικρή αύξηση της ταχύτητας αλλά δεν θέλεις να επιστρέψεις σε ADSL2+, ζήτα από την Cosmote μια γενναία μείωση της τιμής.

UPDATE 

Σήμερα ήρθε ο τεχνικός του ΟΤΕ (αρκετά γρήγορα να τα λέμε και αυτά), έκανε μέτρηση γραμμής μου είπε οτι δεν πρόκειται να πάει παραπάνω απο 15Μbps ( 700μ απο τον ΟΤΕ είμαι) οπότε θα το δηλώσει προκειμένου να επικοινωνήσω με ΟΤΕ και να επιστρέψω στο αγαπητό ΕΩΣ 24Mbps τουλάχιστον μέχρι να ενεργοποιηθούν τα καινούργια ΚΑΦΑΟ που έχει η vodafone στην γειτονιά. Οπότε καλό είναι να μετράμε τη γραμμή και ας έχει διαθεσιμότητα VDSL και επίσης καλό είναι αν θέλουμε να έχουμε ίντερνετ της προκοπής να νοικιάζουμε πολύ κοντά στο DSLAM της εταιρείας, αλλιώς να πάμε σε καμιά χώρα που έχει ίντερνετ της προκοπής ! Αυτά ! ;) 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...