poofklats Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Καλησπέρα, Θέλω να αγοράσω το πρώτο μου scooter για μετακίνηση κυρίως εντός πόλης και ειδανικά κάποια κοντινά ταξίδια. Με ενδιαφέρει η οικονομία στα καύσιμα και το service γι αυτό και μου έχουν προτίνει το kymco agility. Επίσης λόγω budget ψάχνω για κάτι μεταχειρισμένο. Έχω δει αυτή τη cbr 125, αλλά με προβληματίζουν τα χιλιόμετρα που έχει. Γενικά είμαι άσχετος από μηχανές και οποιαδήποτε βοήθεια είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη.
TechnoState Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) ....απο τα λίγα που λες κατάλαβα ότι δεν υπάρχει εμπειρία στον δικυκλισμό... παρόλα αυτά ψάχνεις για σκούτερ αλλά κοιτάζεις κ το cbr125 (street μηχανή) ?!?!?!? Από θέμα οικονομίας (κατανάλωση/ συντήρηση/κόστος κτήσης/έξοδα) πρώτο έρχεται το παπί κ μετά όλα τα άλλα. Το έχεις σκεφτεί για κάτι τέτοιο? Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2019 από TechnoState
poofklats Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, TechnoState είπε ....απο τα λίγα που λες κατάλαβα ότι δεν υπάρχει εμπειρία στον δικυκλισμό... παρόλα αυτά ψάχνεις για σκούτερ αλλά κοιτάζεις κ το cbr125 (μηχανή) ?!?!?!? Από θέμα οικονομίας (κατανάλωση/ συντήρηση/κόστος κτήσης/έξοδα) πρώτο έρχεται το παπί κ μετά όλα τα άλλα. Το έχεις σκεφτεί για κάτι τέτοιο? Τη cbr την πρότεινα λόγω τιμής/κατανάλωση και εμφάνισης. Εμπειρία δεν έχω με δίκυκλα, θα είναι το πρώτο μου. Σχετικά με τα παπιά δεν τα έχω αποκλείσει αλλά θα προτιμούσα scooter το οποίο είναι επίσης στο budget μου Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2019 από poofklats
TechnoState Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) .... εντάξει δεν είναι αστείο. Είναι ΟΚ για beginner (αν θες να ασχοληθείς πραγματικά με SS στο μέλλον) τόσο σε κατηγορία όσο κ σε κυβικά. Τώρα για το συγκεκριμένο, όντως είναι πολλά τα χλμ. αλλά πάντα έχει να κάνει το τι χέρι είναι, πόσο καλά έχουν συμπεριφερθεί ο/οι προηγούμενος/οι ιδιοκτήτης/ες αλλά κ μηχανικοί (πλήρες ιστορικό service) που του έβαλαν χέρι, παρά το ότι είναι Honda (..δεν-σπάει-δεν χαλάει-μπλα-μπλα...). Έχεις σκοπό να ασχοληθείς σοβαρά? Έχεις επενδύσει σε εξοπλισμό? Θα είναι το βασικό σου μέσο μετακίνησης? Θα το χρησιμοποιείς daily (εργαλείο για προς/ απο την δουλειά σου ή μόνο για την βόλτα σου)? Έχω ένα ίδιο, περίπου δλδ (fireblade) το μοτέρ είναι όνειρο κ κτήνος ταυτόχρονα (ειδικά αν είσαι ενθουσιώδης) αλλά έχει δύο ελαττωματα: δεν συγχωρεί λάθη κ κουράζει τρομερά (το δικό μου τουλάχιστον ). Tα σκούτερ είναι άνετα είναι πιο εύκολα/πρακτικά (αυτόματο) αλλά δεν είναι οικονομικά (σε ενδιαφέρει ταξίδι/εκτός πόλης), κοιτάς απο 250cc κ πάνω (όχι ότι το cbr125 σε καλύπτει φυσικά). Επιμένω, ξεκίνα με ένα διαχειρισιμο για σένα παπί. Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2019 από TechnoState 1
czarjuly Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Παπι οπως λεει κι ο φιλος παραπανω και ξενοιασες μη μπλεκεις με σκουτερ
poofklats Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, TechnoState είπε .... εντάξει δεν είναι αστείο. Είναι ΟΚ για beginner (αν θες να ασχοληθείς πραγματικά με SS στο μέλλον) τόσο σε κατηγορία όσο κ σε κυβικά. Τώρα για το συγκεκριμένο, όντως είναι πολλά τα χλμ. αλλά πάντα έχει να κάνει το τι χέρι είναι, πόσο καλά έχουν συμπεριφερθεί ο/οι προηγούμενος/οι ιδιοκτήτης/ες αλλά κ μηχανικοί (πλήρες ιστορικό service) που του έβαλαν χέρι, παρά το ότι είναι Honda (..δεν-σπάει-δεν χαλάει-μπλα-μπλα...). Έχεις σκοπό να ασχοληθείς σοβαρά? Έχεις επενδύσει σε εξοπλισμό? Θα είναι το βασικό σου μέσο μετακίνησης? Θα το χρησιμοποιείς daily (εργαλείο για προς/ απο την δουλειά σου ή μόνο για την βόλτα σου)? Έχω ένα ίδιο, περίπου δλδ (fireblade) το μοτέρ είναι όνειρο κ κτήνος ταυτόχρονα (ειδικά αν είσαι ενθουσιώδης) αλλά έχει δύο ελαττωματα: δεν συγχωρεί λάθη κ κουράζει τρομερά (το δικό μου τουλάχιστον ). Tα σκούτερ είναι άνετα είναι πιο εύκολα/πρακτικά (αυτόματο) αλλά δεν είναι οικονομικά (σε ενδιαφέρει ταξίδι/εκτός πόλης), κοιτάς απο 250cc κ πάνω (όχι ότι το cbr125 σε καλύπτει φυσικά). Επιμένω, ξεκίνα με ένα διαχειρισιμο για σένα παπί. Κατ' αρχάς σ ευχαριστώ για την απάντηση. Το μηχανάκι θα είναι το βασικό μου μέσο μετακίνησης, καθημερινά για τη δουλειά μου. Σκοπεύω να το κρατήσω 2-3 χρόνια τουλάχιστον, όπου και είτε θα μεταβώ σε μεγαλύτερη μηχανή (SS), είτε θα επιστρέψω σε αυτοκίνητο. Εξοπλισμό δεν έχω αγοράσει ακόμα αλλά δε σκοπεύω να κάνω τσιγκουνιές εκεί. Μπορείς να μου προτείνεις 2-3 μοντέλα σε παπιά/σκούτερ;
thanasisxask Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Όχι παπί ρε φίλε, ήμαρτον! Sym symphony, kymco agility, beverly και γενικά scooter που έχουν μεγάλους τροχούς.
TechnoState Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) @poofklats .... εγώ έμαθα να οδηγώ με kaze r και astrea .... αλλά πάνε πολλά χρόνια απο τότε, οπότε δεν θα μπορέσω να σου προτείνω κάτι σωστό, αφού δεν τα παρακολουθώ πλέον (παρόλα αυτά το vf185 έχει προκαλέσει "θόρυβο" στην αγορά). Παρόλα αυτά πέρασαν απο τα χέρια μου sym +(symphonySR) kymco ++(downtown) piaggio --(beverly) aprilia -(scarabeo) ,μόνο τα καλύτερα έχω να λέω ...για τις δύο πρώτες μόνο (για θέματα βλαβών)- Πρώτα απ'ολα εντόπισε αυτό με τις λιγότερες, στατιστικά βλάβες κ συγχρόνως με τα πιο οικονομικά κ με επάρκεια για την ελληνική αγορά, αναλώσιμα. (Αυτό δεν ειναι κανόνας μόνο για αγορά παπιου) Μετά αναζητάς τον πωλητή που οικονομικά συμφέρει εσένα αλλά κ την κατάσταση, χιλιόμετρα κλπ. απο αγγελίες. Σωστή η τοποθέτηση σου, μην κάνεις έκπτωση σε ένα σωστό ασφαλές κράνος κ σε ενα καλό σετ μπουφάν-γαντια μηχανής. @thanasisxask .... επιχειρήματα έχεις? ...γιατί το παιδί σαν νέος οδηγός, έχει θέσει ορισμένες "προδιαγραφές". Π.χ.: με μηχανή η παπί δεν θα έχεις ποτέ την καναπεδατη θέση ενός σκούτερ ή τον τεράστιο χώρο αποθήκευσης κάτω απο την σέλα... αλλά με σκούτερ δεν θα μάθεις ποτέ να "ζυγίζεις" στο δρόμο το 2κυκλο, δεν θα μάθεις ποτέ να δουλεύεις φρένα σωστά, οδήγηση με συμπλέκτη/μία κάτω πέντε πάνω etc. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2019 από TechnoState
thanasisxask Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 51 λεπτά πριν, TechnoState είπε @poofklats@poofklats @thanasisxask .... επιχειρήματα έχεις? ...γιατί το παιδί σαν νέος οδηγός, έχει θέσει ορισμένες "προδιαγραφές". Π.χ.: με μηχανή η παπί δεν θα έχεις ποτέ την καναπεδατη θέση ενός σκούτερ ή τον τεράστιο χώρο αποθήκευσης κάτω απο την σέλα... αλλά με σκούτερ δεν θα μάθεις ποτέ να "ζυγίζεις" στο δρόμο το 2κυκλο, δεν θα μάθεις ποτέ να δουλεύεις φρένα σωστά, οδήγηση με συμπλέκτη/μία κάτω πέντε πάνω etc. Εγω μιλάω για την ευκολία που του παρέχει, σε θέμα αποθήκευσης, αυτόματης μετάδοσης, άνεσης. Από πότε το symphonySR είναι "καναπεδατο"; Τα άλλα που λες για να μάθεις να ζυγίζεις να δουλεύεις φρένα κτλ αν δεν στα διδάξουν δεν πρόκειται να τα μάθεις και ούτε θα ξέρεις να οδηγείς, σχολείο ασφαλούς οδήγησης έχεις περάσει;
poofklats Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Μου δώσατε μια καλή ιδέα για το πως να κινηθώ, ευχαριστώ
TechnoState Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 @thanasisxask ....ναι, στο RS του Θανάση Χούντρα. 1
ΒουρΝ Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Φιλε επειδη εχω παρει και εγω cbr 125 προσφατα και δεν ειχα επαφη με μηχανες πιο πριν ειναι πολυ καλη για να μαθεις σιγα σιγα να οδηγεις supersport απλα δεν ειναι τοσο ευκολο να μαθεις να την οδηγεις πιστευω οσο ενα παπι η ενα σκουτερ ,βεβαια εχει καλυτερα φρενα,επιταχυνση κτλ απο τα παπια και σκουτερ γιατι οπως και να το κανεις ειναι μια μικρη μηχανη.Κοιτα και μια cbf 125 πιο ανετη θεση οδηγησης και πιο ευκολοδηγητο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα