Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην παρέα,

Έφτασε λοιπόν η στιγμή μετά από καμιά 10ριά χρόνια να κάνω και γω αναβάθμιση. Το σύστημα που έχω τώρα είναι

Cpu: Xeon E5450 @3.00GHz ,

mobo: Asus P5K modded για να παίρνει 771,

RAM: 4G DDR2,

GPU: AMD HD7770 1GB ,

psu: Corsair HX620 semi modular,

storage:  500GB Samsung EVO 860 και 1TB WD black HDD,

κουτί : τώρα έχω ένα midi no name , αλλά έχω ένα cosmos s στην άκρη που μάλλον αυτό θα βάλω. Μπορεί να είναι παλιό , αλλά μ’ αρέσει, και έχω και χώρο αρκετό για να χωρέσει.

Επειδή λοιπόν οι καιροί είναι δύσκολοι και τα οικονομικά στενά, σκέφτομαι τα εξής:

Έχω καταλήξει σε R5 2600 ή R7 2700 , MSI tomahawk B450 max, 16GB DDR4 (εδώ θέλω προτάσεις) για άμεση αγορά. Θα αγοραστούν από vision studio αφού με βολεύει να τα παραλάβω από κει. Καθώς τώρα δεν παίζω σχεδόν καθόλου παιχνίδια  (με εξαίρεση κανά Diablo 3 ή κανά hearthstone αραιά και που), λέω να παραμείνω με την 7770 μέχρι να βγουν οι καινούριες AMD 5500 και να δούμε τι παίζει.

Το θέμα είναι ότι δεν θέλω να αλλάξω και τροφοδοτικό, αλλά το corsair δεν βγάζει 8Pin για κάρτα γραφικών (μάλλον). Έχει ενσωματωμένα 24πιν, 4πιν για mobo και ένα άλλο 8πινκαι αυτό για mobo (μάλλον ??) . Δίνει modular 2χ6 pin για vga και φυσικά και άλλα για sata.

Αυτό το 8πιν είναι λογικά για motherboards, σωστά; Άρα θα το χρειαστεί η MSI. Μήπως είναι και για vga; Αν πάρω κάρτα με 8πινο μπορώ να την τροφοδοτήσω από το υπάρχον psu (ίσως με 2 εξάπινα) ή πάω για αλλαγή; Και αν ναι προτείνετε κανά psu κοντά στο 40άρι 50άρι.

Όποιες προτάσεις καλοδεχούμενες, αρκεί να μείνουμε κοντά στα 300 - 350 για όλα μαζί. (χωρίς vga)

edit: ξέχασα να πω πως η οθόνη είναι 1680x1050 και δεν πρόκειται να αλλάξει μέχρι να χαλάσει. Αν χαλάσει πάλι για 1080p με βλέπω. Δεν με καίει να τρέχουν το όποια παιχνίδια σε extra high ultra settings, καλύπτομαι και με medium-high.

Επεξ/σία από Kaboomzer
Δημοσ.

Όσο αφορά το τροφοδοτικό δε πρέπει να σκέφτεσαι τόσο το αν έχει 8pin όσο το ότι μιλάμε για τροφοδοτικό που δουλεύει περίπου μία 10ετια. Δε θα το έβαζα σε καινούργιο σύστημα. Τώρα δε ξέρω τόσο καλά την αγορά για να προτείνω κάτι συγκεκριμένο 

Αφού σε νοιάζει μόνο για κάνα diablo κ κάνα hearthstone κ με δεδομένη την οθόνη που έχεις σκέψου κ για κανέναν 3400g που έχει ενσωματωμένα γραφικά κ αν κάποια στιγμή αργότερα έχεις όρεξη για ΑΑΑ games δες τι παίζει εκείνη τη στιγμή για GPU

ΥΓ Από το post σου κ το ότι είσαι 10 χρόνια με το ίδιο pc υποθέτω ότι δεν έχεις σκοπό να τρέξεις κατι ιδιαίτερα βαρύ 

Δημοσ.

δυο pci-express 6πινα βγαζει?

παρε ανταπτορα και κανε τα 6πινα σε οκταπινο

premium κατηγορια το συγκεκριμενο ισως μετα απο 14 χρονια να μην εχει υποβαθμιστει τοσο,δοκιμαζεις και βλεπεις.

Αλλωστε σημερα τα υποσυστηματα δεν ειναι ενεργοβορα οπως την εποχη του(2006)

εγω ειμαι με hipper απο το 2007,premium psu και αυτο και εχουν περασει 2 sli,3 cf,παντα οc το συστημα και δεν εχω θεμα

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Για τον 3400g το σκέφτηκα και γω , αλλά όπως βλέπετε αλλάζω σύστημα κάθε 10 χρόνια 🤣, επομένως λέω να πάω σε κάποιον 6core επεξεργαστή και πάνω για να τον κρατήσω.

Τελικά λέω να πάω τώρα σε 2600, tomahawk max και μνήμη και να περιμένω black friday - xmas για vga και τροφοδοτικό.

Για μνήμες ποιες από τις παρακάτω;

1. G.SKILL AEGIS 16GB DDR4 NON ECC CL16 3000MHZ

2. CORSAIR VENGEANCE LPX 16GB DDR4 NON ECC CL16 3000MHZ

Ή κάποιες άλλες εκεί γύρω στην τιμή;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...