Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλη την παρέα!! Είμαι σε ενδοιασμό δεν ξέρω ποια κάρτα γραφικών να πάρω είμαι ανάμεσα rtx 2060 super και Rx 5700xt. Έχω 16GB ram στα 3200, amd Ryzen 5 2600. Πρώτον θα έχω θέμα bottle neck; Δεύτερων η 5700xt έχει την τεχνολογία Ray tracing; Όσο να ναι θα το ήθελα... Όποιος μπορεί να δώσει μια βοήθεια γιατί έχω καιρό να ασχοληθώ με κάρτες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Επεξ/σία από sonson2019
Δημοσ.

Καλησπέρα. Bottleneck δεν νομίζω πως θα έχεις. Απλά μην περιμένεις να έχεις και τα fps που θα είχες αν είχες έναν 3600 ή έναν 9600Κ. Θα έχεις χοντρικά ενα 10% λιγότερα fps, αλλά το bottleneck που λες είναι βαρύ. 

Κατα τα άλλα, η 5700ΧΤ είναι ελαφρώς γρηγορότερη, αλλά δεν υποστηρίζει ray tracing που αναφέρεις και προς το παρόν έχει αρκετά θέματα με drivers (που λογικά στο μέλλον θα λυθούν). Το ray tracing πάντως δεν θα έπρεπε να είναι παράγοντας για την επιλογή σου νομίζω. Χάνεις το 1/3, ίσως και παραπάνω, από τα fps για το τίποτα. Σε βαρια games έτσι κ αλλιως δύσκολα να το έχεις. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Sort answer 5700XT φυσικά.

Γιατί όχι 2060S?

Σήμερα η 2060S σαν raw performance είναι χειρότερη ενώ ζητάει τα ίδια χρήματα, επειδή το RTX είναι σήμερα gimmick, υπάρχουν 3 παιχνίδια τα οποία υποστηρίζουν από μια διαφορετική μορφή RT (illumination, shadows, Reflections) το καθένα αλλά αν το ενεργοποιήσεις έχει drops κάτω από 30fps, πράγμα απαράδεκτο για το τέλος του 2019... και επειδή το image sharpening της amd είναι καλύτερο, επειδή η amd έχει το Anti-lag για χαμηλότερο delay αλλά και το fidelity fx, η nvidia έχει το DLSS που θυσιάζει ποιότητα για να έχεις υψηλότερα FPS, σαν να παίζεις σε 720p se 1080p οθόνη ας πούμε χονδρικά...

Περι RT, στο μέλλον όταν βγουν νέοι τίτλοι δεν ξέρεις αν η υλοποίηση τους θα ακολουθήσει την nvidia και τους RT cores της ή αν θα είναι software υλοποίηση όπως μάλλον θα κάνει η amd (η οποία έχει και τις κονσόλες) αλλά και στις δυο περιπτώσεις, ανεξάρτητα του τι θα γίνει θα είσαι ο φτωχός συγγενείς, με RTX On σήμερα έχεις drops κάτω από 30fps, στο μέλλον θα είναι καλύτερα; χλωμό άρα θα το κλείνεις .... οπότε....

H 5700ΧΤ σήμερα δεν έχει RT ίσως αποχτήσει με software λύση ( Microsoft’s DirectX Raytracing (DXR) or Prorenderer ), είναι υπόθεση, επίσης δεν ξέρουμε το αντίκτυπο σε επιδόσεις. (Link), επίσης η μηχανή γραφικών της crytec υποστηρίζει reflections σε Vega, πόσο μάλλον σε 5700XT.

Η 5700 ΧΤ αν φτιάξουν οι drivers μπορεί να πιάσει την 2070S (όπως φάνηκε από το Modern warfare), αν δεν βελτιωθούν και πάλι είναι καλύτερη από την 2060S.

Για bottleneck δεν ξέρω, ο 2600 δεν είναι τόσο παλιό μοντέλο για να πεις ότι έχει αλλά δεν ξέρω δεν έχω ασχοληθεί.

https://www.digitaltrends.com/computing/what-amd-plans-ray-tracing/

https://www.digitaltrends.com/computing/metro-exodus-ray-tracing-dlss/

Επεξ/σία από Havik
  • Like 6
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sonson2019 είπε

Καλησπέρα σε όλη την παρέα!! Είμαι σε ενδοιασμό δεν ξέρω ποια κάρτα γραφικών να πάρω είμαι ανάμεσα rtx 2060 super και Rx 5700xt. Έχω 16GB ram στα 3200, amd Ryzen 5 2600. Πρώτον θα έχω θέμα bottle neck; Δεύτερων η 5700xt έχει την τεχνολογία Ray tracing; Όσο να ναι θα το ήθελα... Όποιος μπορεί να δώσει μια βοήθεια γιατί έχω καιρό να ασχοληθώ με κάρτες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ως ωμη δυναμη νικαει η 5700xt.

Τώρα εξαρταται και απο τη χρηση που κανεις, αν παιζεις παιχνιδια παρε 5700xt, το rtx ειναι για την ωρα ενα παραμυθι οπως ειπαν.

Αν ομως τρεχεις premiere pro π.χ., οι nvidia καρτες αποδιδουν καλυτερα

Δημοσ.

Οπότε μάλλον θα πάω για εκεί 5700xt τρέχω και premier pro αλλά ερασιτεχνικά για την πλάκα μου δηλαδή. Πιστεύω να μην έχω πολλά fps μείον που θα έχω αυτόν τον CPU κρίμα είναι να τον αλλάξω από τώρα. Την αναβάθμιση την είχα κάνει τον Μάρτιο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, sonson2019 είπε

Οπότε μάλλον θα πάω για εκεί 5700xt τρέχω και premier pro αλλά ερασιτεχνικά για την πλάκα μου δηλαδή. Πιστεύω να μην έχω πολλά fps μείον που θα έχω αυτόν τον CPU κρίμα είναι να τον αλλάξω από τώρα. Την αναβάθμιση την είχα κάνει τον Μάρτιο

Μην ασχολείσαι με αναβάθμιση επεξεργαστή αυτή τη στιγμή, μια χαρά είναι ο 2600. Αν θες να κάνεις αναβάθμιση, το βλέπεις μετά από κανένα χρόνο είτε για 3600 που θα έχει πέσει η τιμή είτε για 4600 που θα είναι καινούριος και λόγικά θα υποστηρίζει η μητρική σου. Κατά τα αλλα, μάλλον καλή επιλογή κάνεις.

Δες παρακάτω αν θες που περίπου είναι ο επεξεργαστής σου σε σχέση με τους νεότερους.

https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-5-3600/15.html

https://www.youtube.com/watch?v=wJguDHmytaE

Επεξ/σία από TheMechanic1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις 30/10/2019 στις 2:59 ΜΜ, sonson2019 είπε

Βγάλτο από το μυαλό σου το θέμα επεξεργαστή, δεν έχεις και ούτε πρόκειται να αποκτήσεις θέμα με τον 2600 για πολύ καιρό ακόμα. Πάρε την 5700xt, καλά παιχνίδια.

Επεξ/σία από Koeman
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η 2060S είναι λίγο πιο κάτω σε επιδόσεις αλλά με OC την φτάνει την 5700ΧΤ ή είναι τόσο κοντά που δεν έχει ιδιαίτερη σημασία (<5 fps). Υπάρχουν θέματα με drivers για την Navi όπως είπαν και παραπάνω, το θέμα είναι μη σου κάτσει κάτι σοβαρό (BSOD, μαύρη οθόνη) και ξενερώσεις. Λογικά θα φτιαχτούν στο μέλλον αλλά αυτή την στιγμή υπάρχουν. Το RT στα παιχνίδια που το έχουν είναι ωραίο αλλά είναι ελάχιστα αυτά τα παιχνίδια.

Αν τελικά πας σε 5700XT προτίμησε Sapphire Nitro+ ή Powercolor Devil ή MSI Gaming X. Αυτές είναι οι καλύτερες. Οι υπόλοιπες υλοποιήσεις έχουν διάφορα θέματα, άλλες πιο ασήμαντα και άλλες αρκετά σοβαρά. Και προσοχή με την εγγύηση, κάποια μοντέλα έχουν 2 αντί για 3 χρόνια που είναι το πιο σύνηθες..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Η 2060S είναι λίγο πιο κάτω σε επιδόσεις αλλά με OC την φτάνει την 5700ΧΤ ή είναι τόσο κοντά που δεν έχει ιδιαίτερη σημασία (<5 fps). Υπάρχουν θέματα με drivers για την Navi όπως είπαν και παραπάνω, το θέμα είναι μη σου κάτσει κάτι σοβαρό (BSOD, μαύρη οθόνη) και ξενερώσεις. Λογικά θα φτιαχτούν στο μέλλον αλλά αυτή την στιγμή υπάρχουν. Το RT στα παιχνίδια που το έχουν είναι ωραίο αλλά είναι ελάχιστα αυτά τα παιχνίδια.

Αν τελικά πας σε 5700XT προτίμησε Sapphire Nitro+ ή Powercolor Devil ή MSI Gaming X. Αυτές είναι οι καλύτερες. Οι υπόλοιπες υλοποιήσεις έχουν διάφορα θέματα, άλλες πιο ασήμαντα και άλλες αρκετά σοβαρά. Και προσοχή με την εγγύηση, κάποια μοντέλα έχουν 2 αντί για 3 χρόνια που είναι το πιο σύνηθες..

Εγώ θα πω Gigabyte gaming oc στα 412 ευρώ. Ασύγκριτο value σε σχέση με όλες και πραγματικά κορυφαία απόδοση σε σχεση με όλες τις 2060, 2060 super και 5700xt.

Την MSI θα έλεγα να την αποφύγει λόγω όζι τόσο καλής υλοποίησης και τη Red Devil για το κοστος.

Ακομη και τη sapphire μπορεί να την αποφύγει και να χρησιμοποιήσει αυτά τα 40 ευρώ που του μένουν για να να αναβαθμίσει τη cpu σε 3600.

https://www.skroutz.gr/s/20195189/Gigabyte-Radeon-RX-5700-XT-8GB-Gaming-OC-GV-R57XTGAMING-OC-8GD.html#reviews

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Asus μην πάρεις και ότι άλλο θες :P, στο YT έχει video με σύγκριση ανάμεσα σε διαφορετικά μοντέλα, θερμοκρασία θόρυβο κτλ.

Spoiler

Επεξ/σία από Havik
Δημοσ.

@DsLmAnIaC Πάντως η MSI Gaming X 5700XT είναι από τις καλύτερες σύμφωνα με τα reviews και σε θερμοκρασίες και σε θόρυβο..

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

@DsLmAnIaC Πάντως η MSI Gaming X 5700XT είναι από τις καλύτερες σύμφωνα με τα reviews και σε θερμοκρασίες και σε θόρυβο..

Στο συγκριτικό του hardware nexus νομίζω είπαν ότι είναι μέτρια. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, DsLmAnIaC είπε

Στο συγκριτικό του hardware nexus νομίζω είπαν ότι είναι μέτρια. 

Για την Evoke το είπαν όχι για την Gaming X αν θυμάμαι καλά.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας παιδιά. Οπότε μάλλον για εκεί είμαι rx5700xt. Τώρα Δεκέμβριο πιστεύω κάτι λίγο να πέσουν οι τιμές για το black Friday δεν ξέρω αν θα πέσουν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...