Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση VDSL από 25mbs σε 46mbs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω απλά να γράψω την εμπειρία μου μήπως τύχει και βοηθήσω κάποιον.

Άλλαξα από ADSL (max 6-7mbps) σε VDSL όπου έπιανα max 25Mbps.. 

2 ημέρες συνεχόμενα λόγω βροχής είχα πολλές διακοπές με αποτέλεσμα να δηλωθεί βλάβη και να έρθει τεχνικός...

Ο τεχνικός πήρε μετρήσεις από το σημείο όπου έμπαινε η γραμμή στο σπίτι και είδε ότι η γραμμή έπιανε ταχύτητα 49,99mbps. Το σπίτι δεν είναι καινούριο και τα καλώδια είναι παλιά... 

Μου λέει, ότι μπορεί να μου φτάσει τη ταχύτητα στο 40+ αν μου έκανε μία μικρή δουλειά με ένα 30ευρω... Μου εξήγησε τι θα ήταν, μπορεί να ήταν λίγο τσουχτερή η τιμή για τη δουλειά που έκανε, αλλά ουσιαστικά βρήκε σφάλματα (ταλαιπωρήθηκε περίπου κανένα 2ωρο γιατί έχουμε και άλλη vdsl γραμμή άλλης εταιρείας η οποία συνεχίζει να μένει στα 25 mbps) που είχαν γίνει παλιότερα στο δίκτυο του σπιτιού, έβαλε και σε ένα σημείο ένα διαχωριστή (δεν εννοώ το κλασικό φίλτρο που βάζουμε συνήθως στο τηλέφωνο) με σκοπό να διαχωρίσει τηλέφωνο με Internet και αυτό είχε ως αποτέλεσμα 20+ mbps για τα οποία έφταιγε η καλωδίωση του σπιτιού και εγώ θεωρούσα ότι έφταιγε το δίκτυο γενικά.  

Τυχαία έγινε όλο αυτό, δεν είχα τις γνώσεις να το ελέγξω μόνος μου, αν και ψάχνομαι γενικά και είπα να το μοιραστώ σε περίπτωση που και κάποιος άλλος πιάνει χαμηλή ταχύτητα και μπορεί να οφείλεται σε κάτι που τελικά διορθώνεται...

Ελπίζω να γράφω στο σωστό θέμα!!

Υ.γ Καθ' όλη τη διάρκεια ήμουν δίπλα του και γενικά είδα όλη τη δομή του δικτύου καθώς και τη δουλειά που έκανε. Είδα τις διακλαδώσεις, τη ποιότητα συγκεκριμένων καλωδίων που χρησιμοποιήθηκαν ανα διακλάδωση και γενικά θεωρώ ότι το εσωτερικό δίκτυο ήταν ό,τι να ναι... είδα ακόμα και που χάνω αυτά τα 4mbps για να πιάνω το maximum της ταχύτητας.

υ.γ2 Δηλώθηκε τελικά ως βλάβη router μάλλον για να δικαιολογήσει την ώρα που έκατσε, μου άλλαξε το router και έφυγε... ίσως να με δάγκωσε λίγο με το 30άρι αλλά δεν τα κλαίω... έχω πετάξει περισσότερα σε χειρότερες μαλακίες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, tornado12 είπε

30 ευρω για +20 mbps,ενταξει το βλεπεις σαν επενδυση σιγα.Θα το χαρεις με την αυξημενη σου ταχυτητα στο ιντερνετ.

Το λέω αυτό γιατί αν κατάλαβα καλά, από ότι μου είχε πει η εταιρεία στο τηλέφωνο, αν είχα εγώ το θέμα και εφταιγε το δίκτυο μου για τις διακοπές, τότε για να το φτιάξει ήταν ένα 20αρικο, αν δεν έφταιγα εγώ ήταν τσάμπα. Εκείνος ουσιαστικά πήρε 30€ μαύρα, για να μου βελτιώσει τη ταχύτητα, το οποίο δεν είχε σχέση με τις διακοπές προφανώς. 

Εννοείται ότι το 30αρι δεν το κλαίω και ότι χαίρομαι τη ταχύτητα, απλά το περιγράφω για να γίνει καλύτερα αντιληπτή η φύση της δουλειάς σε περίπτωση που κάποιος το δοκιμάσει...

Αν άλλαξε καλώδια που ήταν ευθύνη του ιδιοκτήτη του κτιρίου/διαμερίσματος, έτσι κι αλλιώς δεν ήταν ευθύνη του παρόχου.

Να σημειώσουμε ότι όλο αυτό ήταν αντιδεοντολογικό από την πλευρά του τεχνικού. Έπρεπε να συστήσει επέμβαση ηλεκτρολόγου και όχι να λάβει το εξωτερικό έργο, ερχόμενος ως εκπρόσωπος του παρόχου.

Και παλυ δουλειά καλη δεν εκανε, τι καλωδιο σου εβαλε, το αλλαξε ή αφησε τα ιδια

Κονονικα έπρεπε να ειχες την ιδια ταχύτητα με αυτην που μέτρησε κάτω

Πέρα του αντιδεοντολογικό καιν του παρατυπου

1 ώρα πριν, kostasgr78 είπε

Αν άλλαξε καλώδια που ήταν ευθύνη του ιδιοκτήτη του κτιρίου/διαμερίσματος, έτσι κι αλλιώς δεν ήταν ευθύνη του παρόχου.

Να σημειώσουμε ότι όλο αυτό ήταν αντιδεοντολογικό από την πλευρά του τεχνικού. Έπρεπε να συστήσει επέμβαση ηλεκτρολόγου και όχι να λάβει το εξωτερικό έργο, ερχόμενος ως εκπρόσωπος του παρόχου.

Καλώδια δεν άλλαξε, αλλά έφτιαξε τις ενώσεις σε κάποια σημεία καλύτερα και σε ένα σημείο έβαλε τον διαχωριστή που γράφω παραπάνω... Και να σύστηνε ηλεκτρολόγο, ποιος θα ερχόταν για αυτό τα μερεμέτι και πάλι θα είχε το αντίστοιχο αποτέλεσμα με το συγκεκριμένο? θεωρώ ότι αλληλοβολευτήκαμε με τον τεχνικό...

28 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Και παλυ δουλειά καλη δεν εκανε, τι καλωδιο σου εβαλε, το αλλαξε ή αφησε τα ιδια

Κονονικα έπρεπε να ειχες την ιδια ταχύτητα με αυτην που μέτρησε κάτω

Πέρα του αντιδεοντολογικό καιν του παρατυπου

Να αναφέρω ότι είναι τριώροφη μονοκατοικία και άρα το "κανονικά θα έπρεπε να πιάνεις το ίδιο με κάτω" δεν ισχύει... είναι θέμα του σπιτιού.... Το οποίο και έλυσε... και δεν με ανάγκασε.. με ρώτησε...

Μου ξεκαθάρισε... το δοκιμάζουμε και αν δουλέψει... με πληρώνεις και όλα οκ... αν όχι, οκ.. δεν το κάνουμε και φεύγω... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε

Από το σημείο εισόδου της γραμμής στο σπίτι, πόσες ενώσεις υπάρχουν μέχρι το κούμπωμα στο ρούτερ; (αυτές που έφτιαξε)

Ουσιαστικά είναι 2 διακλαδώσεις... Στη πρώτη στο πλάι του σπιτιού υπάρχει εξωτερικό καλώδιο και μία διακλάδωση που μπαίνει στο ισόγειο... και έπειτα συνεχίζει στο πίσω μέρος πάλι εξωτερικό καλώδιο, όχι καλής ποιότητας που φτάνει σε άλλη διακλάδωση... από εκεί μπαίνει το καλώδιο που πάει στο ρούτερ και εκεί μπήκε το σπλίτερ αφού είδαμε ότι μέχρι τη διακλάδωση φτάνει με 49mbps και από εκείνη τη διακλάδωση φεύγει για τους πάνω ορόφους.. Ουσιαστικά έστειλα το internet στο ισόγειο και στο πάνω μέρος του σπιτιού έστειλε το τηλέφωνο. Απλά έχουμε 2 γραμμές και του βγήκε η παναγία... Αυτό το vdsl που έφτασε τα 46mbps είναι forthnet... στην άλλη γραμμή που έχουμε Ote, παραμένει στα 25 mbps... γιατί αυτό δεν το πείραξε... και μετανιώνω που δεν του ζήτησα να το φτιάξει και αυτό και πρέπει να φωνάξω άλλον!

Ουσιαστικά στις διακλαδώσεις γινόταν χαμούλης!

Επεξ/σία από dimxyp
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...