Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια , εχω ενα παλαιο pc το οποιο το χρησιμοποιω ως HTPC για ταινιες κτλπ το οποιο εχει μια GeForce gtx 610 το οποιο το εχω συνδεδεμενο σε μια τηλεοραση FULL HD . Σκευτομαι να αναβαθμισω την τηλεοραση σε 4Κ και πιο πολλες ιντσες ( 40" -> 49" ) 4K TV .
Το θεμα ειναι οτι η καρτα γραφικων δεν υποστηριζει .
Τι επιλογες εχω , εαν δεν αλλαξω καρτα γραφικων θα δειχνει την εικονα μικροτερη ή stretched ;
Επισης αν την αλλαξω ποια μου προτεινετε ως budget επιλογη , το χρειαζομαι το pc μονο για ταινιες καθολου gaming .
Ευχαριστω πολυ !

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Rhamnusia είπε

επόμενη γενιά νομίζω η πιο φθηνή επιλογή 710, μια υλοποίηση με τα input που έχει διαθέσιμα η tv

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση , βλεπω πως εχει hdmi η καρτα γραφικων αλλα θελεις hdmi 2.0 για να μεταφερει 60fps στα 4Κ ?
Ενω το απλο hdmi νομιζω μεταφερει μεχρι 30fps , σωστα; Βεβαια για ταινιες 30fps ειναι αρκετα πιστευω ;

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, @topos είπε

Από τι αποτελείτε το υπόλοιπο pc?

Γιατί κάτι μου λέει πως ίσως να μην μπορεί να τρέξει 4k.

CPU : AMD ATHLON X4 740 QUAD CORE PROCESSOR
MOBO: FM2A55M-DGS
RAM: 8GB
PSU 500W

Δεν θελω τιποτα τρελο , απλα να γινεται rendering ολη η εικονα και να βλεπω καμια ταινια στα 24-30fps.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Rockjos21 είπε

CPU : AMD ATHLON X4 740 QUAD CORE PROCESSOR
MOBO: FM2A55M-DGS
RAM: 8GB
PSU 500W

Δεν θελω τιποτα τρελο , απλα να γινεται rendering ολη η εικονα και να βλεπω καμια ταινια στα 24-30fps.

Δεν αρκεί η nv710 στο αργό σύστημα σου , θα έχεις σπασίματα στα 4Κ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσεξε... ακομα και η 710 θα ειναι οριακη. .....

* 3840x2160 at 30Hz or 4096x2160 at 24Hz supported over HDMI.

Οποτε εχεις 2 προοπτικες.

1. βαζεις μια καλυτερη καρτα γραφικων,

2. αναβαθμιζεις συστημα....! 

στην πρωτη περιπτωση, υπαρχει η πιθανοτητα, να σε κρεμαει ο επεξεργαστης, αν και σε περιπτωση που παιζεις με Hardware acceleration θα παιρνει η καρτα το βαρος. αλλα θα εισαι παντα με την πιθανοτητα "κρεμασματος". 

στην δευτερη περιπτωση με μια αλλαγη σε πλατφορμα ΑΜ4 με 320chip + Αthlon 200GE θα παιζεις μεχρι 4Κ 60ΗΖ και χωρις σπασιματα, και χωρις πιθανοτητα να σε κρεμασει το συστημα. 

ΥΓ1 μιλαμε ΚΑΘΑΡΑ για ταινιες-σειρες....!! 

ΥΓ2  Αφου θα παρεις νεα τηλεοραση, γιατι δεν κανεις απλα σερβερ το πισι και να παιζεις τις ταινιες απευθειας απο την τηλεοραση....?? ετσι το πισι θα λειτουργει ως "αποθηκη - διαμοιραστης"...! 

Επεξ/σία από cabdik
Δημοσ.
7 ώρες πριν, cabdik είπε

στην δευτερη περιπτωση με μια αλλαγη σε πλατφορμα ΑΜ4 με 320chip + Αthlon 200GE θα παιζεις μεχρι 4Κ 60ΗΖ και χωρις σπασιματα, και χωρις πιθανοτητα να σε κρεμασει το συστημα.

Μπορεις να μου στειλεις απο σκρουτζ τα parts που θα χρειαστω ;;;

Επισης αυτο που μου αναφερεις στο ΥΓ2 εννοεις απλα να κατεβαζω στο pc και να τα περναω με flashaki να παιζουν στην τηλεοραση ; Καλη ιδεα και αυτη απλα το χρησιμοποιω και για online streaming πχ βλεπω twitch , youtube videos , λιγο σερφαρισμα κτλπ.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις παιδια !

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Rockjos21 είπε

Μπορεις να μου στειλεις απο σκρουτζ τα parts που θα χρειαστω ;;;

Επισης αυτο που μου αναφερεις στο ΥΓ2 εννοεις απλα να κατεβαζω στο pc και να τα περναω με flashaki να παιζουν στην τηλεοραση ; Καλη ιδεα και αυτη απλα το χρησιμοποιω και για online streaming πχ βλεπω twitch , youtube videos , λιγο σερφαρισμα κτλπ.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις παιδια !

Αυτο που εννοω στο ΥΓ2 ειναι οτι θα βαλεις ενα προγραμμα (οπως Π.Χ. το Plex, Serviio, Universal Media Server) στο πισι σου, το οποιο θα εκτελει χρεη σερβερ. δλδ θα διαχειριζεται τα αρχεια που θες, στην περιπτωση σου τις ταινιες, τις σειρες, την μουσικη σου, και θα επικοινωνει η τηλεοραση μεσω αυτου με το πισι σου, για να τα παιζει αυτη, αλλα με τον δικο της Player. ετσι δεν χρειαζεται να ανησυχεις αν παιζει 4Κ..!  

Επισης, οι συγχρονες SMART TV εχουν δικο τους Browser, youtube app, netflix app, αλλα και store που κατεβαζεις και εγκαθιστας εφαρμογες απ' ευθειας στην τηλεοραση. καπως ΣΑΝ τα ταμπλετ, να σου δωσω να καταλαβεις...! 

Μια γρηγορη συνθεση......

ΜΗΤΡΙΚΗ   https://www.skroutz.gr/s/17618272/MSI-A320M-PRO-M2-V2.html

APU   https://www.skroutz.gr/s/16035363/AMD-Athlon-200GE-3-20GHz-4MB-Box.html

ΜΝΗΜΗ    https://www.skroutz.gr/s/9470608/G-Skill-Aegis-8GB-DDR4-3000MHz-F4-3000C16S-8GISB.html

Επεξ/σία από cabdik

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...