Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα  'ηθελα την βοήθεια σας σε ενα συστημα intel 1151 asus z170/  7700k 16gb ram gskill που πηγα να στησω για το παιδί μου και ξεκίνησε να βγαζει κολλήματα bsod windows 10

RAM G.SKILL F4-3200C16D-16GVKB 16GB (2X8GB) DDR4 3200MHZ RIPJAWS V DUAL CHANNEL KIT

https://www.e-shop.gr/ram-gskill-f4-3200c16d-16gvkb-16gb-2x8gb-ddr4-3200mhz-ripjaws-v-dual-channel-kit-p-PER.557818

ΛΟΙΠΟΝ επειδη το μηχανημα κολουσε ακομη και στο  bios... με 2Χ8gb ή 4X4 gb  αναγκαστικά να το διαλύσω για να δω τι φταιει...

Προσοχή όμως με 2Χ4gb  ΔΕΝ ΕΒΓΑΖΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕ πχ με fortnite 100% use of cpu and 80% of memory.. και λαγγάριζε  όπως μου ειπε ο μικρός..

Ετρεξα με  usb stick  ενα passmark memory test...  και εβγαλε ενα κάρο λάθη στις μνημες.. σε οποιοδηποτε ΖΕΥΓΑΡΙ ΘΕΣΕΩΝ αν εβαζα τις μνημες τις 2ΧGB!!

ΔΟΚΙΜΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ και αλλες πληροφοριες:

1. ΜΗΤΡΙΚΗ  PINS & CPU  οπτικώς οκ... δεν τις εχω βαλει ομως καπου αλλου να τις δοκιμάσω... δηλ τον επεξεργαστή σε ΑΛΛΗ  μητρική ... και την μητρική με ΑΛΛΟ  επεξεργαστη... γιατι δεν εχω αλλο 1151 μηχανημα

2. ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΟΜΩΣ ειναι δοκιμασμενες σε 2-3 2011-3  μηχανηματα και ειναι οκ...

3.  ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ STICKS(8GB MONO)...  το ειχα όμως δοκιμασει με 2x4gb  όταν πήγα  να το στησω με αυτές τις μνήμες... (εννοείται 2 απο τα 4 stick  μονο)

RAM G.SKILL F4-3200C16Q-16GVK 16GB (4X4GB) DDR4 3200MHZ RIPJAWS V QUAD KIT

ΚΑΙ ΝΑΙ ΜΕΝ ΔΕΝ ΚΡΑΣΑΡΕ ΑΛΛΑ φαινόταν να σέρνεται με 100% cpu fortine & 80% memory use.. Εννοειται και εδω αν πηγαινα σε 4Χ4=16gb  παλι το σύστημα εκανε  bsod/crash...

Υπόψη ότι το προηγούμενο σύστημα ήταν ενα 3770κ& 16gb ddr3  που πηγαινε σφαιρα.. Ειναι ο 7700κ πιο αδυνατος απο τον 3770κ?

4. Η εγκατασταση των win10  δεν φταιει.. ο ίδιος δίσκος μπηκε σε z370/9600k 16gb memory  τις ίδιες που εδώ δεν τρέχουν .. και πάει σφαίρα...

5.  φαινεται το προβλημα να εκδηλώνεται με τα 16gb  και πιθανα να υπάρχει εν κρυπτώ και στα 8 gb  και για αυτο σέρνεται το μηχάνημα...

6. Εχω το τελευταιο bios...  αν και με το προηγουμενο φαινοταν πιο σταθερο....

ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΗΤΡΙΚΗ?  ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΛΛΗ? και να κρατησω τον επεξεργαστη?

ΦΤΑΙΕΙ Η  CPU? ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΟ ΜΒ?

ΦΤΑΙΝΕ  οι μνημες? παιζουν οκ ομως σε 2011-3 αλλά και σε 1151 z370m system?

Επεξ/σία από heros
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, heros είπε

Θα  'ηθελα την βοήθεια σας σε ενα συστημα intel 1151 asus z170/  7700k 16gb ram gskill που πηγα να στησω για το παιδί μου και ξεκίνησε να βγαζει κολλήματα bsod windows 10

RAM G.SKILL F4-3200C16D-16GVKB 16GB (2X8GB) DDR4 3200MHZ RIPJAWS V DUAL CHANNEL KIT

https://www.e-shop.gr/ram-gskill-f4-3200c16d-16gvkb-16gb-2x8gb-ddr4-3200mhz-ripjaws-v-dual-channel-kit-p-PER.557818

ΛΟΙΠΟΝ επειδη το μηχανημα κολουσε ακομη και στο  bios... με 2Χ8gb ή 4X4 gb  αναγκαστικά να το διαλύσω για να δω τι φταιει...

Προσοχή όμως με 2Χ4gb  ΔΕΝ ΕΒΓΑΖΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕ πχ με fortnite 100% use of cpu and 80% of memory.. και λαγγάριζε  όπως μου ειπε ο μικρός..

Ετρεξα με  usb stick  ενα passmark memory test...  και εβγαλε ενα κάρο λάθη στις μνημες.. σε οποιοδηποτε ΖΕΥΓΑΡΙ ΘΕΣΕΩΝ αν εβαζα τις μνημες τις 2ΧGB!!

ΔΟΚΙΜΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ και αλλες πληροφοριες:

1. ΜΗΤΡΙΚΗ  PINS & CPU  οπτικώς οκ... δεν τις εχω βαλει ομως καπου αλλου να τις δοκιμάσω... δηλ τον επεξεργαστή σε ΑΛΛΗ  μητρική ... και την μητρική με ΑΛΛΟ  επεξεργαστη... γιατι δεν εχω αλλο 1151 μηχανημα

2. ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΟΜΩΣ ειναι δοκιμασμενες σε 2-3 2011-3  μηχανηματα και ειναι οκ...

3.  ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ STICKS(8GB MONO)...  το ειχα όμως δοκιμασει με 2x4gb  όταν πήγα  να το στησω με αυτές τις μνήμες... (εννοείται 2 απο τα 4 stick  μονο)

RAM G.SKILL F4-3200C16Q-16GVK 16GB (4X4GB) DDR4 3200MHZ RIPJAWS V QUAD KIT

ΚΑΙ ΝΑΙ ΜΕΝ ΔΕΝ ΚΡΑΣΑΡΕ ΑΛΛΑ φαινόταν να σέρνεται με 100% cpu fortine & 80% memory use.. Εννοειται και εδω αν πηγαινα σε 4Χ4=16gb  παλι το σύστημα εκανε  bsod/crash...

Υπόψη ότι το προηγούμενο σύστημα ήταν ενα 3770κ& 16gb ddr3  που πηγαινε σφαιρα.. Ειναι ο 7700κ πιο αδυνατος απο τον 3770κ?

4. Η εγκατασταση των win10  δεν φταιει.. ο ίδιος δίσκος μπηκε σε z370/9600k 16gb memory  τις ίδιες που εδώ δεν τρέχουν .. και πάει σφαίρα...

5.  φαινεται το προβλημα να εκδηλώνεται με τα 16gb  και πιθανα να υπάρχει εν κρυπτώ και στα 8 gb  και για αυτο σέρνεται το μηχάνημα...

6. Εχω το τελευταιο bios...  αν και με το προηγουμενο φαινοταν πιο σταθερο....

ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΗΤΡΙΚΗ?  ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΛΛΗ? και να κρατησω τον επεξεργαστη?

ΦΤΑΙΕΙ Η  CPU? ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΟ ΜΒ?

ΦΤΑΙΝΕ  οι μνημες? παιζουν οκ ομως σε 2011-3 αλλά και σε 1151 z370m system?

Αφού όλες σου οι μνήμες είναι κομπλέ :

Εγώ βλέπω πρόβλημα από την μεριά της μητρικής και συγκεκριμένα σε κάποια ή σε όλες τις υποδοχές RAM, μπορεί να μην υποστηρίζονται από τον κατασκευαστή (δες το ram support manual της από το επίσημο site).

Ποια κάρτα γραφικών έχεις κουμπωμένη πάνω και πόσο ανεβασμένα είναι τα γραφικά στο Fortnite;

Έχεις καλό antivirus στο pc (όχι free edition κτλ) σε περίπτωση που έχεις κολλήσει ιούς; Αν όχι κατέβασε κάποιο antivirus με 30 days trial και κάνε γενικό scan όλο το σύστημα.

Τρέξε hd sentinel να δεις υγεία σκληρού δίσκου.

Μήπως έχεις ανεβάσει χρονισμούς και volt στις μνήμες και δεν τους παίρνει η μητρική; ή έχεις κάνει oc στον επεξεργαστή;

Δοκίμασε load default settings στα bios της μητρικής.

Και για παν ενδεχόμενο δες θερμοκρασίες του συστήματος σε idle και όταν stressάρεται με games. Μπορεί να μην γυρνάει ανεμιστηράκι του επεξεργαστή ή της μητρικής και να υπερθερμένονται, σπάνιο αλλά συμβαίνει.

Αν δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω δοκίμασε άλλο τροφοδοτικό.

Αν δεν είναι ούτε αυτό βγάζεις τη μητρική την βάφεις μπλε και την πετάς στη θάλασσα.

Και μία τελευταία συμβουλή : Να αναβαθμίζεις το bios της μητρικής μόνο αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα, αλλιώς άστο όπως είναι.

Επεξ/σία από MrHavoC
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικά κάνε disable από bios το xmp profile για της μνήμες σου μπορεί να πέσει η ταχύτητα τους αλλά δες αν έχεις κολλήματα. Αν δεν έχεις και είναι όλα οκ ξανά ενεργοποίησε το xmp profile και μετά βάλε χειροκίνητα το cpu vccio voltage την τιμή 0.85 έχω και εγώ την ίδια μητρική και μετά από πολύ ψάξιμο στο Internet βρήκα αυτήν την λύση και σταμάτησαν όλα τα προβλήματά με την μνημη

Επεξ/σία από maverick290402
  • Like 3
Δημοσ.
Στις 29/10/2019 στις 2:49 ΠΜ, MrHavoC είπε

Αφού όλες σου οι μνήμες είναι κομπλέ :

Ποια κάρτα γραφικών έχεις κουμπωμένη πάνω και πόσο ανεβασμένα είναι τα γραφικά στο Fortnite; gtx 1060 3gb

Έχεις καλό antivirus στο pc (όχι free edition κτλ) σε περίπτωση που έχεις κολλήσει ιούς; Αν όχι κατέβασε κάποιο antivirus με 30 days trial και κάνε γενικό scan όλο το σύστημα.

Τρέξε hd sentinel να δεις υγεία σκληρού δίσκου.  οι δισκοι οκ

Μήπως έχεις ανεβάσει χρονισμούς και volt στις μνήμες και δεν τους παίρνει η μητρική; ή έχεις κάνει oc στον επεξεργαστή;  ΟΧΙ

Δοκίμασε load default settings στα bios της μητρικής.

Και για παν ενδεχόμενο δες θερμοκρασίες του συστήματος σε idle και όταν stressάρεται με games. Μπορεί να μην γυρνάει ανεμιστηράκι του επεξεργαστή ή της μητρικής και να υπερθερμένονται, σπάνιο αλλά συμβαίνει. ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΚΙΑ ΟΛΑ ΟΚ ..ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΟS SCREEN....

Αν δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω δοκίμασε άλλο τροφοδοτικό. EINAI ΣΕ ΑΛΛΟ .. ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΛΙ..

Αν δεν είναι ούτε αυτό βγάζεις τη μητρική την βάφεις μπλε και την πετάς στη θάλασσα.

Και μία τελευταία συμβουλή : Να αναβαθμίζεις το bios της μητρικής μόνο αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα, αλλιώς άστο όπως είναι.

Στις 29/10/2019 στις 6:49 ΠΜ, maverick290402 είπε

Αρχικά κάνε disable από bios το xmp profile για της μνήμες σου μπορεί να πέσει η ταχύτητα τους αλλά δες αν έχεις κολλήματα. ΝΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΕΤΡΕΞΑ  MEMORY TEST...  ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ 8 ΟΥΤΕ ΜΕ  16GB... ΤΙΣ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΑ 2133 ΟΚ....   ΑΡΑΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ..

Αν δεν έχεις και είναι όλα οκ ξανά ενεργοποίησε το xmp profile και μετά βάλε χειροκίνητα το cpu vccio voltage την τιμή 0.85 έχω και εγώ την ίδια μητρική και μετά από πολύ ψάξιμο στο Internet βρήκα αυτήν την λύση και σταμάτησαν όλα τα προβλήματά με την μνημη  ΕΧΩ ΕΧΩ ΤΗΝ ASUS Z170M PRO...  ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΣΤΟ BIOS  CPU  VCCIO VOLTAGE... ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ?  ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ  SETTINGS  ΤΗΣ  CPU? ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.... ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΒΑΖΩ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ .. ΘΑ ΞΑΝΑΔΩ

Eυχαριστω υπηρχε προβλημα με το  xmp profile.. παω για αλλες μνημες... αφου δεν βρηκα να ρυθμισω το  vcccio coltage.....ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ελαχιστες φορες που ειχα τεταοια ασυμβατοτητα.. υστερα απο πολλα χρονια... και τι μνημες να παρω τωρα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, heros είπε

πήγαινε στο 4:37 στο βίντεο και θα το δεις. είναι στο advance mode, και στο 11 λεπτό σου δείχνει και που το αλλάζει

δεν είναι πρόβλημα φίλε μου, ψάξε αυτο που σου λέω και θα είσαι μια χαρά

Επεξ/σία από maverick290402
  • Like 1
Δημοσ.

Δυστυχως σε μενα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΕΚΤΕΤΑΜΕΜΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.. ΕΧΩ asus z170m plus... ΕΙΝΑΙ micro atx  ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ τοσο εκτεταμενες δυνατοτητες overclocking

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω χρόνια να δω να τελειώνει η RAM αλλά υποθέτω ότι αν την εξαντλήσεις δεν θα γράφουν μόνο 80% τα windows, επίσης το Fortnite γράφει minimum 4GB recommended 8GB. Αν με τα 16GB το παιχνίδι (πριν κολλήσει εντελώς) πήγαινε αισθητά καλύτερα τότε να κοιτάξεις τις εφαρμογές που τρέχουν στο startup και σου τρώνε την μνήμη.

Αν η μνήμη δεν φτάνει τα windows χρησιμοποιούν το swap file, εκεί τα πάντα "πεθαίνουν" μέχρι να γράψει και να διαβάσει από τον SSD/HDD, μόλις το κάνει αυτό έχει βάλει στο swap ότι υπήρχε στη μνήμη από τις εφαρμογές που τρέχουν στο background και μετά το παιχνίδι συνέρχεται.

Αν το παιχνίδι έχει λίγα frames την στιγμή που υπάρχουν πολλοί παίχτες στο los σου και γίνεται χαμός τότε σημαίνει ότι η κάρτα γραφικών δεν επαρκεί. Τι κάρτα γραφικών έχεις; Αν εξηγήσεις τι ακριβώς εννοείς "λαγγάριζε" θα μπορέσουμε ποιο εύκολα να βρούμε που ακριβώς είναι το bottleneck.

Εδώ είναι το QVL με τις μνήμες που έχει δοκιμάσει η Asus στη μητρική σου. Δεν σημαίνει ότι δεν θα δουλέψουν και άλλες μνήμες αλλά ότι αυτές δουλεύουν σχεδόν* σίγουρα. Στο QVL δεν αναφέρει τις F4-3200C16D-16GVKB. Με μία ματιά που του έριξα δεν βρήκα κάτι να σου προτείνω, φαίνεται ότι η μητρική σου είναι αρκετά επιλεκτική και η Asus δεν έχει ανανεώσει την λίστα της με 8gb modules που κυκλοφορούν σήμερα.

Αυτές που έχεις αγοράσει είναι SK Ηynix MFR σύμφωνα με διάφορα site, αυτό το chip αν θυμάμαι καλά είναι το πρώτο DDR4 chip που είχε βγει και θεωρείται το δεύτερο χειρότερο που υπάρχει ( B > E > AFR > D > MFR > S ), ταλαιπωρεί πολύ κόσμο οι οποίοι με καμία ρύθμιση δεν μπορούν να το κάνουν να δουλέψει πάνω από JEDEC. Την προηγούμενη βδομάδα υπήρχε πάλι ένα post από member με 3900Χ (φοβερός imc) και καλή μητρική, ούτε αυτός κατάφερε να τις κάνει να δουλέψουν πάνω από 2933.

Εγώ έχω πάθει πλάκα με τα Micron E και θα σου πρότεινα αν πρέπει να τζογάρεις ξανά αγοράζοντας μνήμη που δεν υπάρχει μέσα στο QVL να το δοκιμάσεις. Μου έχουν πει members με εμπειρία στις μνήμες ότι δεν ζορίζει καθόλου τον imc και όλοι όσοι τα έχουν πάρει έχουν καταφέρει απίστευτα overclock χωρίς καμία δυσκολία.

Αν δεν μπορείς να αλλάξεις τις μνήμες δοκίμασε να τις δουλέψεις σε ταχύτητες ανάμεσα σε JEDEC και XMP, δεν ξέρω να σε συμβουλέψω για τα timings αλλά κάποιοι άλλοι μπορεί να ξέρουν.

----------------

Όσο αφορά την σύγκριση 3770Κ με 7700Κ, ο 7700Κ είναι ποιο γρήγορος στα πάντα και ένας πάρα πολύ καλός επεξεργαστής για Fortnite. Αν δεν βλέπεις 20%++ ταχύτητα στα πάντα με τον 7700Κ τότε κάτι δεν πάει καλά.

---------------

* Πάντα υπάρχει η πιθανότητα να πάρεις μία μνήμη με κωδικό ίδιο με αυτόν που αναφέρεται στο QVL αλλά ο κατασκευαστής της RAM να τις βγάζει πλέον με άλλο chip μέσα. Ιδίως η Corsair.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.
3 ώρες πριν, elpenor είπε

Έχω χρόνια να δω να τελειώνει η RAM αλλά υποθέτω ότι αν την εξαντλήσεις δεν θα γράφουν μόνο 80% τα windows, επίσης το Fortnite γράφει minimum 4GB recommended 8GB. Αν με τα 16GB το παιχνίδι (πριν κολλήσει εντελώς) πήγαινε αισθητά καλύτερα τότε να κοιτάξεις τις εφαρμογές που τρέχουν στο startup και σου τρώνε την μνήμη.ΠΗΓΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ   Ι9600K 16GB  ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΚ.. ΠΡΙΝ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ CPU... ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 60% MEMORY.. 70% CPU....  Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΧΕΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ  ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΣΧΕΔΩΝ. ΠΙΣΩ  TREXEI ENA  DISCORD... ΠΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ....

Αν η μνήμη δεν φτάνει τα windows χρησιμοποιούν το swap file, εκεί τα πάντα "πεθαίνουν" μέχρι να γράψει και να διαβάσει από τον SSD/HDD, μόλις το κάνει αυτό έχει βάλει στο swap ότι υπήρχε στη μνήμη από τις εφαρμογές που τρέχουν στο background και μετά το παιχνίδι συνέρχεται.

Αν το παιχνίδι έχει λίγα frames την στιγμή που υπάρχουν πολλοί παίχτες στο los σου και γίνεται χαμός τότε σημαίνει ότι η κάρτα γραφικών δεν επαρκεί. Τι κάρτα γραφικών έχεις; Αν εξηγήσεις τι ακριβώς εννοείς "λαγγάριζε" θα μπορέσουμε ποιο εύκολα να βρούμε που ακριβώς είναι το bottleneck. ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΛΛΑΕΙ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΕΝΕΙ ΑΚΙΝΗΤΟΣ, ΑΡΓΟΥΝ ΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ (μπαινουν λεπτομερειες σιγα σιγα) καρτα  nvidia 1060 3gb

Εδώ είναι το QVL με τις μνήμες που έχει δοκιμάσει η Asus στη μητρική σου. Δεν σημαίνει ότι δεν θα δουλέψουν και άλλες μνήμες αλλά ότι αυτές δουλεύουν σχεδόν* σίγουρα. Στο QVL δεν αναφέρει τις F4-3200C16D-16GVKB. Με μία ματιά που του έριξα δεν βρήκα κάτι να σου προτείνω, φαίνεται ότι η μητρική σου είναι αρκετά επιλεκτική και η Asus δεν έχει ανανεώσει την λίστα της με 8gb modules που κυκλοφορούν σήμερα. πηρα σημερε  corsair 3000mhz θα δοκιμασω και ενημερωνω..

Αυτές που έχεις αγοράσει είναι SK Ηynix MFR σύμφωνα με διάφορα site, αυτό το chip αν θυμάμαι καλά είναι το πρώτο DDR4 chip που είχε βγει και θεωρείται το δεύτερο χειρότερο που υπάρχει ( B > E > AFR > D > MFR > S ), ταλαιπωρεί πολύ κόσμο οι οποίοι με καμία ρύθμιση δεν μπορούν να το κάνουν να δουλέψει πάνω από JEDEC. Την προηγούμενη βδομάδα υπήρχε πάλι ένα post από member με 3900Χ (φοβερός imc) και καλή μητρική, ούτε αυτός κατάφερε να τις κάνει να δουλέψουν πάνω από 2933.

Εγώ έχω πάθει πλάκα με τα Micron E και θα σου πρότεινα αν πρέπει να τζογάρεις ξανά αγοράζοντας μνήμη που δεν υπάρχει μέσα στο QVL να το δοκιμάσεις. Μου έχουν πει members με εμπειρία στις μνήμες ότι δεν ζορίζει καθόλου τον imc και όλοι όσοι τα έχουν πάρει έχουν καταφέρει απίστευτα overclock χωρίς καμία δυσκολία.

Αν δεν μπορείς να αλλάξεις τις μνήμες δοκίμασε να τις δουλέψεις σε ταχύτητες ανάμεσα σε JEDEC και XMP, δεν ξέρω να σε συμβουλέψω για τα timings αλλά κάποιοι άλλοι μπορεί να ξέρουν.

----------------

Όσο αφορά την σύγκριση 3770Κ με 7700Κ, ο 7700Κ είναι ποιο γρήγορος στα πάντα και ένας πάρα πολύ καλός επεξεργαστής για Fortnite. Αν δεν βλέπεις 20%++ ταχύτητα στα πάντα με τον 7700Κ τότε κάτι δεν πάει καλά.

---------------

* Πάντα υπάρχει η πιθανότητα να πάρεις μία μνήμη με κωδικό ίδιο με αυτόν που αναφέρεται στο QVL αλλά ο κατασκευαστής της RAM να τις βγάζει πλέον με άλλο chip μέσα. Ιδίως η Corsair.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, heros είπε
7 ώρες πριν, elpenor είπε

Έχω χρόνια να δω να τελειώνει η RAM αλλά υποθέτω ότι αν την εξαντλήσεις δεν θα γράφουν μόνο 80% τα windows, επίσης το Fortnite γράφει minimum 4GB recommended 8GB. Αν με τα 16GB το παιχνίδι (πριν κολλήσει εντελώς) πήγαινε αισθητά καλύτερα τότε να κοιτάξεις τις εφαρμογές που τρέχουν στο startup και σου τρώνε την μνήμη.ΠΗΓΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ   Ι9600K 16GB  ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΚ.. ΠΡΙΝ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ CPU... ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 60% MEMORY.. 70% CPU....  Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΧΕΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ  ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΣΧΕΔΩΝ. ΠΙΣΩ  TREXEI ENA  DISCORD... ΠΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ....

Αν το παιχνίδι έχει λίγα frames την στιγμή που υπάρχουν πολλοί παίχτες στο los σου και γίνεται χαμός τότε σημαίνει ότι η κάρτα γραφικών δεν επαρκεί. Τι κάρτα γραφικών έχεις; Αν εξηγήσεις τι ακριβώς εννοείς "λαγγάριζε" θα μπορέσουμε ποιο εύκολα να βρούμε που ακριβώς είναι το bottleneck. ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΛΛΑΕΙ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΕΝΕΙ ΑΚΙΝΗΤΟΣ, ΑΡΓΟΥΝ ΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ (μπαινουν λεπτομερειες σιγα σιγα) καρτα  nvidia 1060 3gb

Εδώ είναι το QVL με τις μνήμες που έχει δοκιμάσει η Asus στη μητρική σου. Δεν σημαίνει ότι δεν θα δουλέψουν και άλλες μνήμες αλλά ότι αυτές δουλεύουν σχεδόν* σίγουρα. Στο QVL δεν αναφέρει τις F4-3200C16D-16GVKB. Με μία ματιά που του έριξα δεν βρήκα κάτι να σου προτείνω, φαίνεται ότι η μητρική σου είναι αρκετά επιλεκτική και η Asus δεν έχει ανανεώσει την λίστα της με 8gb modules που κυκλοφορούν σήμερα. πηρα σημερε  corsair 3000mhz θα δοκιμασω και ενημερωνω..

----------------

---------------

1) Οπως σου είπαμε από την πρώτη στιγμή XMP disabled

2) Τσέκαρε το health των SSD/hard disk (χαμηλή υγεία μπορεί να φέρει τρελά κολλήματα ακόμη και εντός παιχνιδιού)

3) Το 7700Κ με 16GB & 1060/3GB έπρεπε να "πετάει" στο fortnite , έχεις ακόμη κάπου πρόβλημα - ψάξε τους δίσκους/ssd

Δημοσ.
Στις 31/10/2019 στις 9:36 ΠΜ, maverick290402 είπε

πήγαινε στο 4:37 στο βίντεο και θα το δεις. είναι στο advance mode, και στο 11 λεπτό σου δείχνει και που το αλλάζει

δεν είναι πρόβλημα φίλε μου, ψάξε αυτο που σου λέω και θα είσαι μια χαρά

Τελικα το βρηκα  σε μενα το εχει στο  tweaker's paradise... αλλα ήδη το ειχε σε ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ VCCIO=0,94.. πρεπει να το κατεβάσω για να παίξουν?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, heros είπε

Τελικα το βρηκα  σε μενα το εχει στο  tweaker's paradise... αλλα ήδη το ειχε σε ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ VCCIO=0,94.. πρεπει να το κατεβάσω για να παίξουν?

0,85

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...