Green Dragon Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του forum. Στο τέλος του επόμενου μήνα πρόκειται να μετακομίσω και δεν έχω ιδέα για τις μεταφορικές. Δεν έχω κάνει ποτέ μετακόμιση. Θα ήθελα οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη συσκευασία επίπλων και ηλεκτρικών συσκευών, βιβλίων και μικροαντικειμένων. Την αποξήλωση του aircondition και την επανατοποθέτηση. Αν αποσυνδέουν και επανασυνδέουν τις ηλεκτρικές συσκευές. Αναλαμβάνουν οι μεταφορικές αυτές τις εργασίες. Τι χρήματα ζητάνε; Γενικά οτιδήποτε, από την εμπειρία σας, που μπορεί να με βοηθήσει. Ευχαριστώ!!! Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2019 από Green Dragon
LittyMeek Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Πάρε μια καλή επαγγελματική εταιρεία και ας είναι πιο ακριβή αν θες συμβουλή δική μου. Γιατί με φτηνή την πάτησα και αναγκαστικά να βάλω και εγώ ένα χεράκι 😛
e-tic Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Είναι όλα θέμα συμφωνίας και τιμής. Πριν λίγο καιρό που μετακόμισα ο μεταφορέας (τοπικός, όχι μεγαλοεταιρεία) μου έδωσε ως επιλογή απο το να μου δώσει τις κούτες για τα ψιλοπράγματα μέχρι το να μου κατεβάσει αυτός τα φωτιστικά και να τα τοποθετήσει στο νέο σπίτι. Εγώ ζήτησα μόνο να αμπαλάρει κάποια έπιπλα που πήγαν σε αποθήκη, ενώ κάποια άλλα χρειάστηκαν ξεμοντάρισμα για να μεταφερθούν, τα οποία και επανασύνδεσε στο νεό χώρο. Εγώ είχα βάλει τα ψιλοπράγματα σε κούτες και έκατσα και τα έβγαλα στο νέο σπίτι, στο ενδιάμεσο δεν κουβάλησα ούτε την πιο ελαφριά κούτα. Φίλος που μετακόμισε επέλεξε φθηνό πακέτο και έψαχνε εθελοντές μέσα στη παρέα για να βοηθήσουν στο κουβάλημα. Είναι όλα θέμα επιλογών, τιμής και τελικής συμφωνίας. ΣΣ. Για το aircondition θα πρότεινα να πάρεις κανέναν ψυκτικό να σου κάνει την αποσύνδεση και την επανασύνδεση. Και ο μεταφορέας αυτό θα κάνει, απλά -πιθανώς- θα σου βάλει καπέλο στην τιμή. ΣΣ2: Σε περίπτωση που έχεις πολύ ακριβά πράγματα σκέψου και το ενδεχόμενο να τα ασφαλίσεις για την μεταφορά. Το κόστος είναι αμελητέο και σε γλυτώνει απο πολύ κλάμα, αν πχ σπάσει η τηλεόραση ή γρατσουνιστεί το inox ψυγείο σου. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2019 από e-tic 1
tz_aristotelis Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Εχω μεγαλη εμπειρια: Μια εβδομαδα πριν την μετακομιση αεχιζει ο γολγοθας Βαζεις σε κουτες ολα τα πραγματα σου. Τελευταια της κουζινας. (κουτες κατα προτιμηση μεγεθος νουνου γαλα απο μαρκετ). Μεχρι και 50... Λυνεις τα παντα (οτι λυνεται) ... Ολα τα βαζεις σε φουσκα. ΟΛΑ. Θελεις τουλαχιστος 2 ρολα μεγαλη συσκευασια και 5 ταινιες.... Στρωματα σε πλαστικο. Ρουχα και λοιπα υφασματα σε μεγαλες επαγγελματικες μαυρες σακουλες + ταινια . Περιπου 10 με 20 Aircondition ξεσυνδεση απο ειδικο Ψυγειο απο την προηγουμενη κλειστο και ολα μεσα αμπαλαρισμενα. ΟΛΑ πριν τα αμπαλαρεις τα γυαλιζεις να ειναι πεντακαθαρα (κουζινες φουρνοι επιπλα φωτιστικα κλπ) Πχ ακομα και τους γλομπους!!! Οταν θα ερθει ο μεταφορεας με τους βασταζους ΟΛΑ θα ειναι μια πελωρια στοιβα απο αμπαλαρισμενα κιβωτια , συσκευασιας κλπ/ Οτι απο αυτα δεν κανεις θα πληρωσεις παραπανω. 3 1
sexymwro7 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Αρχισε να ρωτας μεταφορικες για τις υπηρεσιες τους και τις τιμες, ωστε να ειναι ολα ξεκαθαρα απο πριν. Εγω, δυστυχως, οταν ηθελα να μετακομισω, το αφησα πανω στον ηλικιωμενο ιδιοκτητη που "μη σε νοιαζει εχω εγω ενα γνωστο, θα του πω να σου κανει καλη τιμη". Αποτελεσμα, να πεθανουμε στη δουλεια εγω και οι γονεις μου, που ηρθαν να βοηθησουν, γιατι επρεπε να τα κανουμε ολα μονοι μας και να τα εχουμε ολα ετοιμα κατω στο πεζοδρομιο για μεταφορα. Ο "γνωστος" απλα σε επαιρνε απο το Α πεζοδρομιο και σε αφηνε στο Β πεζοδρομιο (διαφορετικης πολης), χωρις να κανει τιποτα...Αν το ηξερα απο πριν, εννοειται θα πηγαινα σε κατι ακριβοτερο για να γλυτωσω τον κοπο. 1
momotis Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 10 ώρες πριν, Green Dragon είπε Γενικά οτιδήποτε, από την εμπειρία σας, Ραντεβου για αξιολογηση και κοστολογηση μεταφορας.Ερευνα αγορας με γνωμονα τις αξιολογησεις προηγουμενων.Προτεραιοτητα στις εταιρειες.Για διαμερισμα 80 τμ με προαναφερθεντα,3 κλιματιστικα βαλε βγαλε και αποσταση 15 -20 κμ και αποδειξη γυρω στο 500αρι ειναι μια καλη τιμη. 1
txcellas Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 40 λεπτά πριν, momotis είπε Ραντεβου για αξιολογηση και κοστολογηση μεταφορας.Ερευνα αγορας με γνωμονα τις αξιολογησεις προηγουμενων.Προτεραιοτητα στις εταιρειες.Για διαμερισμα 80 τμ με προαναφερθεντα,3 κλιματιστικα βαλε βγαλε και αποσταση 15 -20 κμ και αποδειξη γυρω στο 500αρι ειναι μια καλη τιμη. Με 350 φίλος μετακόμισε από Αθήνα στην Ξάνθη ένα ολόκληρο σπιτικό.. 1
momotis Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, txcellas είπε Με 350 φίλος μετακόμισε από Αθήνα στην Ξάνθη ένα ολόκληρο σπιτικό.. Σιγουρα θα βρεις και ακομα χαμηλοτερες απο 350.Τα κριτηρια τελικης επιλογης ειναι υποκειμενικα.
gthe Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Ότι πληρώσεις παίρνεις και φυσικά όσο λιγότερο θες να κουραστείς τόσο πιο πολύ θα πληρώσεις. Υπάρχουν εταιρείες που θα έρθουν θα εκτιμήσουν κόστος χρόνο κτλ και θα στα πακετάρουν όλα αυτοί και θα φύγουν. Εσύ δεν θα σηκώσεις το χέρι σου. Υπάρχει και το απλό φορτηγό που ευθύνη έχει μόνο να σου κατεβάσει ότι αμπαλάρισες και να τα βάλει με σύστημα tetris στο φορτηγό τους. Από Ελλάδα μετακόμιση uk, η εταιρία που δουλέυω πλήρωσε ένα σκασμό λεφτά για να μου μεταφέρει 2 δωμάτια. Εγώ μόνο δίπλωσα τα ρούχα μου και τα έβαλα σε ναυλόν για να μην λερωθούν. Ήρθαν 7 άτομα και σε 2 ώρες πακέταραν και φύγανε ... φτάσανε τα πάντα άθικτά. Έχω πληρώσει και 2 παλικάρια 40 λίρες για μια ώρα εδώ όταν μετακόμισα και πήραν τα πράγματα απλά από το ένα σπίτι και τα πήγαν στο άλλο, εγώ έκανα όλο το πακετάρισμα, αμπαλάρισμα κτλ. Απλά ότι βαρύ και ογκόδες έχεις, σίγουρα θα το δώσεις να το αναλάβουν οι επαγγελματίες των μεταφορικών που ξέρουν να τα σηκώνουν χωρίς να τα χτυπάνε. 1 1
Green Dragon Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες. Φαντάζομαι ότι τα βαριά ηλεκτρικά, ψυγείο, κουζίνα, πλυντήριο, τηλεόραση, τα αμπαλάρεις σε φούσκα και αυτό αρκεί. Δεν μπαίνουν σε χαρτοκιβώτια, σωστά; Επίσης ένα κρεβάτι, αν το αποσυναρμολογίσεις, τα κομμάτια τα αμπαλάρεις και αυτά σε φούσκα. Ούτε αυτά μπαίνουν σε χαρτόκουτες. Σωστά; Από τις μεταφορικές που έχετε χρησιμοποιήσει, έχετε μείνει ευχαριστημένοι; Ποια θα μπορούσατε να μου συστήσετε για Αθήνα; Με p.m φυσικά. 3 ώρες πριν, momotis είπε Ραντεβου για αξιολογηση και κοστολογηση μεταφορας.Ερευνα αγορας με γνωμονα τις αξιολογησεις προηγουμενων.Προτεραιοτητα στις εταιρειες.Για διαμερισμα 80 τμ με προαναφερθεντα,3 κλιματιστικα βαλε βγαλε και αποσταση 15 -20 κμ και αποδειξη γυρω στο 500αρι ειναι μια καλη τιμη. Το διαμέρισμα είναι 60 τετραγωνικά, κάτι πιο πλούσιο σε εξοπλισμό από φοιτητικό, με ένα κλιματιστικό μόνο και μεταφορά 10km. Από πρώτο σε πρώτο όροφο. Οπότε να περιμένω γύρω στα 300-350;;; Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2019 από Green Dragon
txcellas Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Υποθέτω και λιγοτερα αν εχεις παρεα να σε βοηθήσει να τα βάλεις πανω στο φορτηγό. Τα εχεις ολα έτοιμα δηλαδη σε κούτες και δεν χρειαστούν οι εργαζόμενοι της μεταφορικής. 1
Gianniz Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δε ψάχνεσαι και εδώ: http://www.sendeasy.gr/ Είχα κάνει πριν 5 χρόνια μια μετακόμιση και πήγαν όλα καλά. 1
gasgounis Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 14 ώρες πριν, txcellas είπε Με 350 φίλος μετακόμισε από Αθήνα στην Ξάνθη ένα ολόκληρο σπιτικό.. σορρυ αλλα νομιζω οτι σου ειπε ψεματα ο φιλος σου, αυτο δεν παιζει. Τι εννοεις "με 350 μετακομισε"? Να πηρε τα πραγματα απο το ενα σπιτι και οχι απο το πεζοδρομιο και να τα πηγε στο αλλο σπιτι και οχι σε πεζοδρομιο και σε ημερομηνια που υπεδειξε ο φιλος αποκλειεται να εγινε με 350. Αν υπολογισεις μονο διοδια και καυσιμα, ο μεταφορεας ηθελε πανω απο €100 την διαδρομη. Εγω εκανα πανω απο 20 τηλ. για να βρω οικονομικο μεταφορεα απο Ωρωπο για Μαρουσι για να μετακομισω ενα δυαρι και καποιοι ζητουσαν και €350. Τελικα εκλεισα στα 230. Που η διαδρομη ειναι μια ωρα με το φορτηγο. Οn topic τωρα: βαζεις ολα τα ποραγματα σε κουτες και τα καποια πραγματα τα μεταφερεις και προηγουμενες μερες σε το αυτοκινητο σου Σε ολες τις κουτες, που εχεις παρει απο Super Market τσαμπα η απο χρωματοπολειο/εργαλεια κλπ πιο χονδρες και πιο γερες με περιπου 2 ως 4 ευρω, γραφεις τι εχεις βαλει μεσα για να μην ψαχνεσαι στο νεο σπιτι. στον μεταφορεα του εξηγεις οτι πρεπει να μαζεψει καποια πραγματα απο το παλιο σπιτι Ή τα εχεις βαλει ΟΛΑ σε κουτες και αυτος απλα μεταφερει απο το ενα διαμερισμα στο αλλο. Αν του το πεις τελευταια στιγμη οτι ειναι και αυτο και το αλλο, οταν ερθει, θα στραβωσει και δεν το θελεις. .. γιατι θα το πληρωσεις εξτρα. Σε γενικες γραμμες ξερουν τι κανουν και δεν εχεις να φοβασαι κατι.... Νομιζω για την περιπτωση σου, αν κανεις εσυ την συσκευασια σε οτι χωραει μεσα σε κουτες και αφησεις τα μεγαλα για αυτους, λιγοτερα απο €200 Προσωπικη εμπειρια: 2 μετακομισεις μεσα σε 10 μηνες. Χαλανδρι Ωρωπο και μετα Ωρωπο Μαρουσι 1
txcellas Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 14 ώρες πριν, gasgounis είπε σορρυ αλλα νομιζω οτι σου ειπε ψεματα ο φιλος σου, αυτο δεν παιζει. Τι εννοεις "με 350 μετακομισε"? Να πηρε τα πραγματα απο το ενα σπιτι και οχι απο το πεζοδρομιο και να τα πηγε στο αλλο σπιτι και οχι σε πεζοδρομιο και σε ημερομηνια που υπεδειξε ο φιλος αποκλειεται να εγινε με 350. Αν υπολογισεις μονο διοδια και καυσιμα, ο μεταφορεας ηθελε πανω απο €100 την διαδρομη. Εγω εκανα πανω απο 20 τηλ. για να βρω οικονομικο μεταφορεα απο Ωρωπο για Μαρουσι για να μετακομισω ενα δυαρι και καποιοι ζητουσαν και €350. Τελικα εκλεισα στα 230. Που η διαδρομη ειναι μια ωρα με το φορτηγο. Οn topic τωρα: βαζεις ολα τα ποραγματα σε κουτες και τα καποια πραγματα τα μεταφερεις και προηγουμενες μερες σε το αυτοκινητο σου Σε ολες τις κουτες, που εχεις παρει απο Super Market τσαμπα η απο χρωματοπολειο/εργαλεια κλπ πιο χονδρες και πιο γερες με περιπου 2 ως 4 ευρω, γραφεις τι εχεις βαλει μεσα για να μην ψαχνεσαι στο νεο σπιτι. στον μεταφορεα του εξηγεις οτι πρεπει να μαζεψει καποια πραγματα απο το παλιο σπιτι Ή τα εχεις βαλει ΟΛΑ σε κουτες και αυτος απλα μεταφερει απο το ενα διαμερισμα στο αλλο. Αν του το πεις τελευταια στιγμη οτι ειναι και αυτο και το αλλο, οταν ερθει, θα στραβωσει και δεν το θελεις. .. γιατι θα το πληρωσεις εξτρα. Σε γενικες γραμμες ξερουν τι κανουν και δεν εχεις να φοβασαι κατι.... Νομιζω για την περιπτωση σου, αν κανεις εσυ την συσκευασια σε οτι χωραει μεσα σε κουτες και αφησεις τα μεγαλα για αυτους, λιγοτερα απο €200 Προσωπικη εμπειρια: 2 μετακομισεις μεσα σε 10 μηνες. Χαλανδρι Ωρωπο και μετα Ωρωπο Μαρουσι Χαχαχαχαχα ψεματα; τον παλιόψευταρα θα τον πάρω τώρα τηλ.... 😛
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα